• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

חששות לגבי השקעה ראשונית בבורסה בימים אלו

תל אביבית

משתמש רשום
דירוג
0
אז אחרי הרבה שנים של קריאה סופסוף עשיתי את הצעד ופתחתי חשבון מסחר. תכננתי להשקיע בסגנון השילוש הקדוש שמומלץ בכל מקום. עם זאת כל החברות שלי שכבר מושקעות ובני המשפחה אומרים שזה לא הזמן לקנות מניות כי שער הסנופי (ומדדים בסגנון) גבוה והפוך כולם מוכרים כדי לעשות רווח.
אני באמת אובדת עצות כי אני חוששת שאם אשתהה כרגע לא אעשה את הצעד גם בעתיד.

אשמח להמלצותיכם.
האם כדאי אולי לשים רק עשרת אלפים ולא את כל מה שחסכתי ותכננתי להשקיע? או להשקיע במדדים אחרים?
תודה מראש עם כל טיפ!

יותר חשוב שתתחילי ותתמידי. לא חייב את כל הסכום בבת אחת. ובהחלט אפשר להשאיר בצד חיסכון לשעת חירום.
אף אחד לא יודע מה יקרה בעתיד, ואי אפשר לומר לך מתי להיכנס.

העיקר להתחיל, נקודה.

הכל בבת אחת או קבוע פעימות.

אין דבר כזה "בימים אלה".

כשהבורסה עולה מפחיד להיכנס כי נדמה שזה לקראת מפולת, כשהבורסה יורדת מפחיד להיכנס כי מי נכנס במפולת.
עם הגישה הזו אי אפשר להתחיל להשקיע אף פעם.

אפשר להכניס חלק מהסכום ואת השאר בקרן כספית.

אני ממליץ להשקיע לפחות חלק מהסכום כדי להיכנס ולהתגבר על החשש
בקשר לטענה ש"כולם מוכרים כדי לעשות רווח"
אם היו יותר מוכרים מקונים המחיר היה יורד ולא נמצא בשיא שלו
עצם זה שהמדד ממשיך לעלות אומר שיש יותר קונים ממוכרים

אז אחרי הרבה שנים של קריאה סופסוף עשיתי את הצעד ופתחתי חשבון מסחר. תכננתי להשקיע בסגנון השילוש הקדוש שמומלץ בכל מקום. עם זאת כל החברות שלי שכבר מושקעות ובני המשפחה אומרים שזה לא הזמן לקנות מניות כי שער הסנופי (ומדדים בסגנון) גבוה והפוך כולם מוכרים כדי לעשות רווח.

אשמח להמלצותיכם.
האם כדאי אולי לשים רק עשרת אלפים ולא את כל מה שחסכתי ותכננתי להשקיע? או להשקיע במדדים אחרים?
תודה מראש עם כל טיפ!

דבר ראשון כל הכבוד שעשית את הצעד.
אל תנסי לתזמן את השוק, גדולים טובים וחכמים ממך ניסו ולא הצליחו.

לגבי "לשים את כל מה שחסכתי ותיכננתי להשקיע" - ממליץ לא להשקיע את כל החסכונות באפיקים מנייתיים.
לעשות גם דברים סולידיים יותר כמו קרנות כספיות ואגחים, ורק בחלק מסוים מהכסף לקנות מדדים. ככה תצברי בטחון לאט לאט.

בהצלחה!

אשמח להמלצותיכם.
תודה מראש עם כל טיפ!
תמיד זה לא הזמן. כמו בדיאטה ("אחרי החגים"), כמו בלהתקדם בחיים, כמו הרבה דברים.
היום כולם אומרים לך לא לקנות, ואולי ימשיך לעלות. מחר אולי יגידו לך לקנות לקנות לקנות, ואולי יקרוס.
אף פעם אי אפשר לדעת, אף פעם זה לא זמן טוב להתחיל שום דבר.

יש רק 3 דברים בטוחים:
מי שנכנס ומכר בפאניקה, כשכולם אמרו לו למכור, הפסיד את התחתונים ולא ראה את הכסף שלו מתאושש.
מי שתמיד מפחד להכנס, לא הפסיד, אבל אף פעם לא הרוויח.
מי שנכנס והחזיק חזק במפולת, 9 מתוך 10 מפולות, הוא ראה רווח תוך זמן יחסית קצר.

כך שבכל מקרה הדבר הכי חשוב הוא ללמוד להתעלם מרעשי רקע.

אם יש לך מישהו שמבין באופציות את יכולה להיעזר בו
ולהשקיע בצורה שגם אם השוק ירד זה לא יהיה מפחיד
צר לי, עצה לא טובה.
לא מדברים עם אדם ששותה תירוש על סוגי אבסינת. יש פה מתכון לאסון.
גם "מישהו שמבין" זה מתכון כפול לאסון.

צר לי, עצה לא טובה.
לא מדברים עם אדם ששותה תירוש על סוגי אבסינת. יש פה מתכון לאסון.
גם "מישהו שמבין" זה מתכון כפול לאסון.
למה מי שמבין בחשמל זה לא מתכון לאסון בתיקון תקלה?
מי שמבין באופציות בוודאי יעזור.
לפעמים יש בני משפחה או מכרים וכד.
זה ברור שאם הוא רק מספר שהוא מבין זה אסון אבל גם מי שמספר שהוא מבין בחשמל זה אסון

זה ברור שאם הוא רק מספר שהוא מבין זה אסון אבל גם מי שמספר שהוא מבין בחשמל זה אסון
מי שמבין באופציות יגיד למשקיע המתחיל שלא יתעסק באופציות. מי ש"יעזור" יותר סביר שיזיק.

גם מי שמבין בחשמל לא יתן עצות איך להחליף שקע חשמלי, אלא יגיד להזמין איש מקצוע.

מי שתמיד מפחד להכנס, לא הפסיד, אבל אף פעם לא הרוויח.
מי שנכנס והחזיק חזק במפולת, 9 מתוך 10 מפולות, הוא ראה רווח תוך זמן יחסית קצר.
הכל נכון חוץ מהמילים האחרונות. יכול להיות שהרווח לא יגיע תוך זמן קצר, להיכנס ולהחזיק זה מתכון מוצלח שדורש סבלנות.

כי אין פה תקלה. יש פה להכניס רשלנות מראש. אתה היית בונה בית, כשכל הצנרת והחשמל מורכבים על ידי:
?

לא מדובר בעזרה בלהתקין תוכנה, מדובר בפירמוט+החלפת כל החומרה+עדכון קושחה.

הכל נכון חוץ מהמילים האחרונות. יכול להיות שהרווח לא יגיע תוך זמן קצר, להיכנס ולהחזיק זה מתכון מוצלח שדורש סבלנות.
התלבטתי באילו מילים להשתמש, והיה לנגד עיניי את הקורונה - מי שהחזיק מעמד כמה חודשים, הרוויח פי כמה.
אבל הקורונה היא לא המשבר היחיד - הדבר הבא שחושבים עליו הוא 2008. שם, מי שנפל בשיא המפולת, לקח לו עשור להשתקם.
אבל בעיניי, כשמסתכלים על הדוגמאות של משבר 2008 - עד המשבר הנורא מכל, המפולת ביפן - אני חושב שעדיין מדובר ב9 מתוך 10 משברים שראו רווח די מהר. או קרוב לכך.
ויכול להיות שאנחנו מוטים משנים טובות סך הכל. אבל רוב המשברים, עדיין, למרות הכל, נגמרים תוך שנים בודדות.

יש פה להכניס רשלנות מראש
אין טעם להתווכח.
אם מכר שלך בעל מקצוע לא מדובר ברשלנות ואם לא אז לא דיברתי.
ולא מדובר פה בפירמוט והחלפה אלא בהתקנת תוכנה בדיוק רק צריך מי שבאמת מבין בהתקנות.

מי שמבין זה לא
בעל מקצוע
בישראל, כל אחד מבין. אם אגיד שעל כל "מבין" יש בעל מקצוע אמיתי אחד, אני עוד עושה חסד עם המצב, זה יותר קרוב לעשירית.
לא לחינם משמעות המילה maven באנגלית זה "מומחה בתחום כלשהו", מעברית דרך יידיש.

ולא מדובר פה בפירמוט והחלפה אלא בהתקנת תוכנה בדיוק רק צריך מי שבאמת מבין בהתקנות.
אז זה העניין, גם אם אנחנו עוסקים פה בבעל מקצוע אמיתי, איך בדיוק קפצת ממישהי שלא משקיעה בכלל, לאופציות?
אני מבין את הלוגיקה של פוטים כדי לגדר, אבל באמת, יש פה כל כך הרבה משתנים ודברים שיכולים להשתבש, זה רחוק מאסטרטגיה למישהו שעוד לא התחיל. ובלי לסייג.
אם היא הייתה מבקשת אופציות, מילא, אבל מאיפה זה צץ, טוב שלא הצעת לה קרנות גידור, כי זה גם מגן מנפילות. אותו כנ"ל על אג"ח, דרך אגב - כלי מסוכן מאוד למי שלא מבין.

אז זה העניין, גם אם אנחנו עוסקים פה בבעל מקצוע אמיתי, איך בדיוק קפצת ממישהי שלא משקיעה בכלל, לאופציות?
פשוט מאד.
אם חשש נפילה עוצר אותה אז יש דרך להתחיל בלי הפחד. רק צריך שמישהו maven יתקין את הביטוח.
ולא הצעתי לה כלום, רק הערתי אולי יש לה מישהו.
ואין שום קשר לקרן גידור שעל פי רוב יותר גרועה מסתם מדד.

אני חוששת שאם אשתהה כרגע לא אעשה את הצעד גם בעתיד.
נכון מאוד
אשמח להמלצותיכם.
פעימות
זה יפחית לחץ
ובמקרה שלך זה גם 'פרופיל סיכון' מתאים

ליסט:
- תקצי לך % מניות 'שאת מוכנה לסכן' במחיר נוכחי (בין 10% ל90%) ורוצי לקנות מניות (מדדים כן?)
- את השאר שימי 'בינתיים' בכספית (או כספית דולרית, או 50-50)
- תגדירי לעצמך באיזה מצב כן היית נכנסת עם שאר הכסף: מכפיל רווח ממוצע נמוך יותר (או מכפיל PEG) נוכחי/צפוי, סתם כמה פעימות על פני שנתיים, ירידה של X% מגבוה (ולא ממחיר נוכחי כי יתכן שלעולם יותר לא יירד ממחיר נוכחי, ומה תעשי אז? צריך תוכנית מגירה), ו/או אחר
- כשמגיע הרגע תיכנסי, כלומר תמכרי כספית ותקני מניות. זה יכול להיות הרגע הכי מפחיד לקנות בו מניות אבל את הטריגר הגדרת מראש

אם חשש נפילה עוצר אותה אז יש דרך להתחיל בלי הפחד. רק צריך שמישהו maven יתקין את הביטוח.
לגיטימי, אבל ניתן רק להמיר חשש לחשש - החשש שהאופציות לא יעבדו כמו שצריך מהחשש שהשוק יפול. בהיותן כלי מסובך, זה לא אינטואיטיבי בכלל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
Y חששות ואסטרטגיות להגנה על תיקי השקעות מפני פריצות דרך ברוקרים שוק ההון 4
ב קניית אופציית put נגד חששות שוק ההון 11
E העברת תיק ני"ע מלאומי ל IB מתארכת, חששות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
R חששות מהוצאות אוף טופיק 13
I חששות של משקיע צעיר + השקעות מחוץ לשוק ההון שוק ההון 1
Y חששות אחרונים לפני השקעה שוק ההון 35
A מתלבט לגבי תואר ראשון – סטטיסטיקה ומדע הנתונים(בשילוב כלכלה): עברית מול תל-אביב התפתחות אישית 4
N אשמח להסבר לגבי מכירת קרן נאמנות מחקה פטורה שוק ההון 5
yoyo ייעוץ לגבי כדאיות מיחזור משכנתא נדל"ן 3
א פרישה חלקית - דילמה לגבי הקצאת נכסים ומיקסום הטבות מס בתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
פ התייעצות לגבי תמהיל משכנתא נדל"ן 0
F שאלה לגבי המרת מט”ח באקסלנס טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
T שאלה לגבי ASUS Vivobook 16 אוף טופיק 2
N פעם ראשונה פה והשאלה היא לגבי השוואת עמלות שוק ההון 5
י הסבר לגבי השקעה במניות באמצעות מטבע זר שוק ההון 16
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
M מספר שאלות לגבי צארלס שוואב שוק ההון 15
ת תהיות לגבי השקעה עיקרית ב-Nasdaq על פני מדד שוק רחב שוק ההון 1
M שאלות לגבי הבייסיק ונילה וה- paspportcard pay צרכנות פיננסית 6
I לגבי היטלי ההשבחה בסביבת המטרו נדל"ן 24
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
Echelon שאלות לגבי זכיה בהגרלת המשך של "דירה בהנחה" בעקבות ביטול של זוכה אחר נדל"ן 6
I לגבי זכויות בניה בדירה נדל"ן 2
M הבהרה לגבי חובת הגשת דוח שנתי לשכיר מיסים 2
flower התייעצות לגבי מצלמת דרך לרכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
G שאלות לגבי עסקת שרשרת נדל"ן 2
C מחשבות לגבי רכישת דירה ראשונה נדל"ן 6
N שאלה לגבי תעודות סל שוק ההון 3
א מתלבט לגבי נאסד״ק והבנקים שוק ההון 76
S שאלה לגבי 867 ונספח ג' ו-ד' בדוח 1301 (שכיר) מיסים 7
M התייעצות לגבי רכישה ראשונה. נדל"ן 28
Y שאלה לגבי מיסוי קרן נדל"ן בחו"ל - מסלול הלוואה מיסים 1
ת בדיקת תביעות משפטיות לגבי ספק בארה"ב נדל"ן 0
S התייעצות לגבי כדאיות משכנתא ברכישת דירה בהנחה נדל"ן 9
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
N שאלה לגבי לימודי הנדסת חשמל באוניבירסיטאות התפתחות אישית 9
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
N חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא "סולידית" של 700K נדל"ן 3
S הרהורים לגבי גמל בניהול אישי , ודמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
W שאלה לגבי הצהרת סטטוס תעסוקתי שוק ההון 1
ה שאלה לגבי דיווח סך מחזור המכירות בשוק ההון מנייר זר בטופס 1301 (וגם בטופס 1322) שוק ההון 19
ג מספר שאלות לגבי חלק י"א בטופס 1301 ורישום הפסד בעסק מיסים 11
ג שאלה לגבי טופס 5329 מיסים 2
V שאלת הבנה לגבי התשלום מס בניירות ערך שוק ההון 2
א התייעצות מוזרה, לגבי קרובי משפחה מסובכים כלכלית והשוק השחור אוף טופיק 8
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
י שאלה לגבי מימוש מגן מס שוק ההון 2
Y שאלות לגבי מעבר בנק צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה