• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חשיפה מוגדלת לארה"ב

• פותח הנושא פותח הנושא סול
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סול

משתמש רגיל
דירוג
1,438
היי כולם

התחלתי להשקיע בבורסה לפני כמה חודשים בלבד.
בהתחלה שמתי 37K בסנופי בקרן ההשתלמות לפני המשבר, מה שכמובן צנח משמעותית,
ואחרי הירידות קניתי עוד 211 יחידות VT בכ48K.

הסיבה שאני חשוף לאמריקה בצורה הזאת היא שבקרן ההשתלמות שלי (בהלמן אלדובי) אפשר או לעקוב אחרי אמריקה, או אחרי אמריקה והעולם לפי שיקולים משתנים של מנהל ההשקעות, וקצת חששתי לתת למנהל ההשקעות לגעת לי בתיק. לכן בחרתי בקרן סינטטית עוקבת אחרי אמריקה, ותכננתי לאזן בעצמי עם VXUS. בסוף לא עשיתי את זה, וקניתי VT מכל מיני סיבות, ולכן אני עדיין לא מאוזן. רוב הכסף שלי בVT ( כ48,000 שהושקעו במחירים של עכשיו) ו37000 שהושקעו בסנופי בתחילת השנה.

אני רואה שההתנהלות של ארצות הברית בתקופת הממשבר מזעזעת ועלולה לעלות לה ביוקר. אם לפני הכניסה שלי, בשעה שניהלנו דיון תיאורטי על היחס של ארצות הברית בתיק ההשקעות, שמעתי טיעונים כמו שכל החברות האמריקאיות גם ככה גלובאליות, ושקשה לדמיין מצב שיקרה משבר גיאוגרפי שיפגע בעיקר באמריקה ויגרום לשאר העולם יעקוף אותה בקרוב, כעת נראה שזה עלול לקרות.

אני אמנם אדיש ונינוח לגבי התיק שלי, נותן לו לעבוד לרדת ולעלות ואפילו אומר לשוק Bring it on לגבי ירידות נוספות כי יש לי עוד כסף מזומן להוסיף ולקנות VT במחירים זולים יותר.
אבל אני לא שלם עם היחס שלי לאמריקה, שעלולה לחטוף את המשבר הזה קשה מאחרים.

ולכן שוקל, במסגרת היכולת שלי, להעביר את המסלול בהלמן הלדובי מסנופי (100% אמריקה) ל"פאסיבי מדדי מניות חו"ל".
מצד אחד אני לא מבין כלום בכלכלה (באמת) ברמה של לתזמן מי מה ואיפה, ואינני מכיר את הקרן לעומק.

יש בי את הצד שאומר שאם כבר ירדתי עם אמריקה, עלי לא לגעת, ולתת לה לתקן בעצמה, כמשקיע פאסיבי.
מצד שני, אולי החשיפה שלי לארצות הברית גבוהה מדי ועלי לאזן אותה (באופן יחסי, במגרת היכולות שלי) באמצעות מעבר מסלול קרן השתלמות (שזה אומר מכירה וקניה של מניות בעת משבר, ושאין לי מושג מהן) כדי להגן על עצמי בתקופה לא ודאית זו.

מה הייתם עושים?

ואגב, למה כתוב כאן שהמדד סנופי ירד רק ב7.4%. זה לא נראה לי הגיוני או מעודכן.
בכל אופן, על מדד המניות הכללי שאליו אני שוקל לעבור, כתוב שירד 7.84%, מה שאומר שהוא הפסיד יותר, ואם אני עובד אליו אני לא מוכר בחסר אלא כנראה ברווח, מה שיקל עלי לעשות זאת.
אבל כל הנתונים לא נראים לי מעודכנים. איפה הירידות של ה20 30%?

ביחס למה, ואיך זה עוזר לך?

ביחס לתחילת השנה, ולדעת את המצב והאם אני מוכר בחסר או ברווח כשאני עובד ממסלול שעוקב אחרי ארצות הברית למסלול יותר רחב, מתוך תפישה שאם אני משקיע פאסיבי עלי שלא למכור בחסר מניות אלא להצמד לתוכנית ולתת למה שירד לעלות ולמדד 500 החברות של ארצות הברית לעשות את שלו. זה מתנגש אם זה שלדעתי אני לא מפוזר מספיק ולאמריקה נשקפת סכנה בימים אלה.

אין לי מושג. אתה שואל מי יתאושש יותר ואם בכלל. למי יש מושג?

אין לי מושג. אתה שואל מי יתאושש יותר ואם בכלל. למי יש מושג?

אני לא שואל את זה, ואני לא מהמר.
אני שואל אם למישהו יש מידע על המסלול הפאסיבי מניות חו"ל של הלמן אלדובי, ובמה הוא מושקע בעצם, וגם אם העברה של מסלולים בין מדדים היא ניגוד לדעתכם לתפיסה הפאסיבית.
אני גם שואל אם אני לקנות למכור כל הרבה מניות, הגיוני מבחינתי השקעה פאסיבית, ביוחד אחרי ירידות.
הרצון שלי הוא להיות כמה שיותר מאוזן, לא לעקוץ את השוק, אבל אני גם לא רוצה לפגוע בפוטנציאל הצמיחה שלי ביחס להפסדים. מאמין בלהחזיק אותן מניות כי אלו שכרגע ירדו, להערכתי יחזרו מתישהו לשווי המקורי שלהן כשהמשבר יחלוף. אם אני עובר מסלול, אז אני מקבע הפסדים ומתחיל למעשה להשקיע בדברים חדשים לגמרי בחלק מהסכום שלי, וזה משהו שאני משתלדל לא לעשות.

היו גם עליות מאז ה-24

אבל אני לא שלם עם היחס שלי לאמריקה, שעלולה לחטוף את המשבר הזה קשה מאחרים.
תזמון שוק.

מאמין בלהחזיק אותן מניות כי אלו שכרגע ירדו, להערכתי יחזרו מתישהו לשווי המקורי שלהן כשהמשבר יחלוף. אם אני עובר מסלול, אז אני מקבע הפסדים ומתחיל למעשה להשקיע בדברים חדשים לגמרי בחלק מהסכום שלי
נשמע לי סביר לחלוטין. תחשוב על זה בתור "קנה והחזק" ולא בתור ניסיון לבצע אופטימיזציות להפסדים.

תוריד את דוח הנכסים של הקרן מהאתר שלהם, נראה שמשקיעים בקרנות סל וחוזים על סנופי, סטוקס 600, ניקי ומתפתחים, לא סגור לפי מה החלוקה היחסית ואם זה לפי משקלם.
ככה שהם מכסים את רוב העולם בלארג' קאפ (לא ראיתי פסיפיק וקנדה)
אם אתה מרגיש יותר בנוח עם הכיסוי הזה אני לא חושב שיש הבדל גדול בהתנהלות.
אני מעדיף לדעת אחרי איזה מדד אני עוקב ולהשוות, פה זה יותר קשה כי אין מדד יחוס אחד ואני לא יודע מה מכתיב את היחסים.

@סול
חלאס להעמיס על עצמך מחשבות
אין בזה שום יתרון
אתה לא יכול לכתוב מצד אחד שאתה שלם עם התיק ומצד שני שאתה לא שלם עם משהו בתיק
תחליט לפי מה שקבעת
אם אתה רוצה לעשות שינוי זה כמובן תמיד הזמן, אבל אתה לא יודע בעצמך מה תעשה מחר ומה תעשה מחרתיים
אז כל מה שאתה צריך לעשות, להפסיק לחשוב
להתחיל ליישם
ולהפסיק לחשוב על הכסף שלא תראה בעשורים הקרובים
ולהתחיל לבצע את המשימות שהטלת על עצמך אתמול

אתה משקיע בכל העולם, ארה"ב היא מלכת הכיתה....במחזור הנוכחי
כמה זמן נמשך המחזור הזה, אין שום דרך לדעת

לא משנה כמה טקסט תכתוב וכמה השערות יהיו לך
אין דרך לדעת
אין.
בלי אבל...אין.

ביחס לתחילת השנה
זו נקודת זמן אקראית שבה כמה סוחרים סכמו ביניהם על ערך של כמה מניות בודדות. למה אתה גוזר ממנה משמעות על 'ההנחה' כרגע?

אתה חווה עכשיו חרטת טעות עקיבה, סוג של. בחרת להטות את התיק שלך למדינה מסויימת ועכשיו שהיא מתבררת כפחות מוצלחת (לדבריך, אין לי מושג אם זה נכון), אתה מצטער על ההטיה הזו. זה משהו שצריך לקחת בחשבון כשבוחרים בתיק ששונה מהבנצ'מארק המקובל, אם כי גם זה לא משהו קבוע ועבור חלק (אולי הרוב אפילו) זה דווקא ה-S&P500.
שורה תחתונה, מבלי לייעץ: השלב הבסיסי הוא להחליט עם איזה אינדקס רצים ולהבין שתמיד יהיו תיקים שישיאו יותר, כמו שיש שישיאו פחות. אם התכנית שלך הייתה בסדר כשהתחלת איתה (=אינדקס רחב, שנקנה דרך כלי זול ובחשיפה מנייתית שמתאימה לך) - אין שום סיבה לשנות רק כי יש תיק אלטרנטיבי דמיוני שכרגע נותן תשואה יותר טובה. ולא, כל מה שתיארת הוא לא "שינוי מהותי בנסיבות".

אתה חווה עכשיו חרטת טעות עקיבה, סוג של. בחרת להטות את התיק שלך למדינה מסויימת ועכשיו שהיא מתבררת כפחות מוצלחת (לדבריך, אין לי מושג אם זה נכון), אתה מצטער על ההטיה הזו. זה משהו שצריך לקחת בחשבון כשבוחרים בתיק ששונה מהבנצ'מארק המקובל, אם כי גם זה לא משהו קבוע ועבור חלק (אולי הרוב אפילו) זה דווקא ה-S&P500.
שורה תחתונה, מבלי לייעץ: השלב הבסיסי הוא להחליט עם איזה אינדקס רצים ולהבין שתמיד יהיו תיקים שישיאו יותר, כמו שיש שישיאו פחות. אם התכנית שלך הייתה בסדר כשהתחלת איתה (=אינדקס רחב, שנקנה דרך כלי זול ובחשיפה מנייתית שמתאימה לך) - אין שום סיבה לשנות רק כי יש תיק אלטרנטיבי דמיוני שכרגע נותן תשואה יותר טובה. ולא, כל מה שתיארת הוא לא "שינוי מהותי בנסיבות".

תודה על הרצון לעזור, האמת שזה לא מדוייק אבל אני מבין למה זה אמור להתפרש ככה מהפוסט. אני לא בדיוק חווה חרטת טעות עקיבה כי ככל הנראה התיק שלי ירד דוקא פחות עד כה מהתיק שאני רוצה לעבור אליו. מה שכן יש זה חשש לעתיד מהעובדה שאני לא עולמי באמת, ושכחלק מהתוכנית שלי אמור להפוך גם ככה אמור להפוך אותה לעולמית ומאוזנת עוד שנה (כשאוכל להפוך את התיק לIRA), ואני פשוט תוהה אם עלי למהר ולעשות את זה לפחות בהדרגה באמצעות שינוי מסלול, כי המשבר עלול להפיל את המדינה הבודדת שרוב הכסף שלי מושקע בה. אני לא באמת חושב שארצות הברית תיפול, אבל היא עלולה לספוג את זה חזק מאחרים, ואולי כשתתקן כבר יגיע הזמן שלי לאזן.

ואני פשוט תוהה אם עלי למהר
אם אתה תוהה, אל...
תתהה ותמהר
אין שום סיבה למהר כי "משהו קורה עכשיו"
יש רק סיבה למהר כי "רציתי לעשות משהו אתמול ולא הספקתי, אני חייב למהר"

אתה מנסה להתאים את ההווה לעתיד שלך, כאשר כבר עשית זאת בעבר בהתאם לאותה המציאות
עם כמה מציאויות אתה חושב להפגש במהלך השקעה שמיועדת לעתיד?

לי זה נראה כמו הרבה, לפי הפוסטים שלך אתה מקשיב יותר מדי ל"רעש"
אתה מתחרט על כל צעד ועל כל שעל

אתה מאוד לא יציב בבחירות שלך
אתה צריך לעצור ולנשום

תעשה pause , אל תעשה כלום
ממש כלום, 30 יום
עוד 30 יום תחזור לשירשור
תקרא מה שכתבת
תסכים או לא תסכים עם עצמך
תחליט איך להתקדם

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N השקעה בדולרים בלי חשיפה למס עיזבון שוק ההון 7
ש מנגנון חשיפה למט״ח בקרן מחקה שוק ההון 4
שיר הלל לטבע חשיפה דולרית ישירה ל-S&P שוק ההון 7
N שינוי חשיפה מנייתית בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M מניעת חשיפה למס ירושה אמריקאי שוק ההון 7
D חשיפה לשינויי מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
י 80% חשיפה למניות שוק ההון 26
R חשיפה לסל מדדי מניות עולמיים עם קרן מובטחת - האם כדאי? שוק ההון 32
ה הקטנת חשיפה בתיק השקעות פרטי שוק ההון 5
S בניית תיק השקעות - חשיפה לנדלן, אבטחת מידע וחשיפה למט"ח שוק ההון 0
Y איך נכון לחשב אחוז חשיפה לנדלן כשיש דירה עם משכנתא? שוק ההון 1
S פתיחת תיק עבור צעיר עם חשיפה גבוהה לשוק המניות (העולמי) שוק ההון 8
T איך לייצר חשיפה למדד תשומות הבנייה? נדל"ן 0
S חישוב חשיפה באחוזים לשוק המניות האמריקאי במסלולים פנסיונים מנוהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה חשיפה לדולר צרכנות פיננסית 2
לאץ' חשיפה לs&p לטווחי זמן שונים שוק ההון 3
א חשיפה מוגזמת לsnp? שוק ההון 45
ב חשיפה פשוטה להשקעות ב-Private Equity קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
B אחוז חשיפה למניות בתקופת ריבית גבוהה שוק ההון 13
ב חשיפה לכלל סוגי האג"חים הממשלתיים שוק ההון 4
Finfree קה"ש ילין לפידות מסלול מנייתי-איך לזהות חשיפה למדדים השונים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
S קרן מחקה מדד עולמי ללא חשיפה למט"ח שוק ההון 3
מ קרן השתלמות מחקה מדד - חשיפה למטח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B רמת חשיפה למניות שוק ההון 7
G תיק חשיפה לפקטורים שוק ההון 0
C חשיפה לחברות ביטחוניות שוק ההון 5
T MSCI EUROPE - חשיפה ליורו שוק ההון 14
ה חשיפה להודו שוק ההון 1
ש חשיפה למניות לעומת חשיפה למחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Yos עדכון חשיפה למניות במסלול s&p 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
1337justme האם להחליף את החלק המנייתי לסנופי בלבד במקום חשיפה עולמית? שוק ההון 34
C חשיפה לתעשייה מסורתית שוק ההון 0
G מה זה שיעור חשיפה? שוק ההון 5
ד הקשר בין חשיפה למניות לנכסים במניות? (בקופת גמל להשקעה) שוק ההון 1
E אחוז חשיפה למניות שוק ההון 15
S משכנתא: חשיפה לפריים אל מול קבועה צמודה נדל"ן 7
M צמצום חשיפה לפני הכנסת סכום גדול? שוק ההון 11
ח צמצום חשיפה למניות שוק ההון 2
D פנסיה מקיפה מיטב דש מסלול s&p500 - חשיפה למדד עודכנה ל 100% [והופחתה שוב ביולי 2021] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 291
מומו הברווז חשיפה אפקטיבית למניות בקה"ש שוק ההון 9
milx חשיפה לזהב ע"י חברות תמלוגי זהב - לגיטימי? שוק ההון 7
Summers חשיפה גדולה מדי של S&p500 לחברות הגדולות שוק ההון 13
O חשיפה לפקטורים שוק ההון 38
T למה כולם רצים על חשיפה מחוץ לארהב בכל מחיר ? שוק ההון 2
ה לא מבין חשיפה לדולר שוק ההון 2
ינש הקטנת חשיפה לריביות על משכנתא צרכנות פיננסית 2
A איך מאזנים בין נוחות ניהול תיק מול מיקסום חשיפה שוק ההון 70
E חשיפה לדירה להשקעה בלי לקנות דירה שוק ההון 5
ה חשיפה לשוק הבריאות בארצות הברית שוק ההון 4
מ הבנת 120% חשיפה למניות שוק ההון 6

נושאים דומים