• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חשיבות פרוייקטים של ג'וניורים

• פותח הנושא פותח הנושא teeto
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

teeto

משתמש רגיל
דירוג
112
היי

אמלק:
בהייטק? מגייסים / גייסתם בעבר? יופי.
האם / כמה אתם מסתכלים על פרוייקטים של ג'וניורים ב github?
כמה משקל יש לזה בהחלטה שלכם האם לזמן לראיון ראשון או לא?
יש לכם פרוייקט שזכור לכם היטב? אשמח לשמוע.

וקצת יותר רקע:
סיימתי תואר ראשון במדמ"ח בפתוחה. ממוצע 86.
מתקשה למצוא משרה בתחום - שלחתי 50 קוח בערך, חזר אליי אחד.
התחום במקרה שלי הוא כל משרה שנראתה לי משיקה לדאטה - אנליסט, אנג'ניר, משרות python, כמה משרות dev.
יש לי כל מיני דברים שעשיתי במהלך התואר, ואפילו לפני התואר, אולם אף אחד מהם לא "בשל" להצגה בגיטהאב.
משקיע את זמני כעת בפרוייקט בודד - כולל בתוכו סקרייפינג מהאינטרנט, עבודה עם mongoDB ועם API של רשת חברתית.
אני חושב שהוא עתיד להיות מרשים, ולהבדיל אותי ממועמדים אחרים, אני רק לא בטוח כמה זה יתורגם להענות לקוח שלי.
האם יש משהו אחר שכדאי לי לעשות, במונחי הענות-wise?
למשל:
- שיפור ציונים (יכול לשפר ל90 לכל היותר).
- למידה רוחבית (ולא לעומק, עם לכלוך הידיים כמו בפרוייקט) של טכנולוגיות מקובלות - אולי כך הפעמונים של ה HR / מגייסים יצלצלו כשיראו את הקוח.

אשמח לפידבקים.
תודה רבה

.משקיע את זמני כעת בפרוייקט בודד - כולל בתוכו סקרייפינג מהאינטרנט, עבודה עם mongoDB ועם API של רשת חברתית.
אני חושב שהוא עתיד להיות מרשים, ולהבדיל אותי ממועמדים אחרים, אני רק לא בטוח כמה זה יתורגם להענות לקוח שלי.
האם יש משהו אחר שכדאי לי לעשות, במונחי הענות-wise?
למשל:
- למידה רוחבית (ולא לעומק, עם לכלוך הידיים כמו בפרוייקט) של טכנולוגיות מקובלות - אולי כך הפעמונים של ה HR / מגייסים יצלצלו כשיראו את הקוח.

אשמח לפידבקים.
תודה רבה
- פרויקט זה טוב. תן דגש על קריאות וסידור של הקוד. אתה מתכנן שמישהו ירפרף על זה, אז טוב שזה יהיה ברמה גבוהה וברור לעין.
- ממליץ לך בתור בן אדם שלא מאוד רחוק ממך ברזומה, שפשוט אל תוותר. תמשיך לשלוח קו"ח. תתאמן על להציג את עצמך בצורה טובה בראיונות. תתאמן על לספר על איזה פרויקטים אתה עובד (או עבדת, אם כבר עברת לאחד הבא).
- אל תפסיק ללמוד עצמאית. מאוד קל להתדרדר להשקעה ירודה כשאתה בבית ואף אחד לא מכריח אותך לעבוד. זה לא תמיד כיף. תתן מספר שעות קבוע ביום. תתמיד.

- בתור ג'וניור בחברה גדולה, אין לי באמת איזה "תחום ידע" עשיר של משהו ספציפי. הדברים שעשיתי לפני המשרת פיתוח הראשונה פרויקטים למיניהם, קורסים רלוונטים, והזרימה שהייתה בראיון עבודה הם אלה שכנראה הבדיל אותי מהמועמדים אחרים.

- שיפור ציונים זה בזבוז זמן לדעתי.
- אם אתה לא מלכלך את הידיים במשהו כמו בפרויקט, אתה לא יודע אותו. אין בזה תועלת. מה שכן, זה לא עניין של עשרות ימים להיכנס לדוקומנטציה של כלי שאתה לא מכיר ולהשתמש בו ולהבין מה התכונות הראשיות של אותו כלי.

- אל תוותר :) רק מי שמוותר הוא מאלה שלא מוצאים עבודה.

יש לי כל מיני דברים שעשיתי במהלך התואר, ואפילו לפני התואר, אולם אף אחד מהם לא "בשל" להצגה בגיטהאב.
שים שם גם דברים לא בשלים...

כל אחת מהאופציות תקח לך כמה חודשים טובים לבצע. אולי זה יעבוד, אבל זה בזבוז זמן.
בזמן הזה תוכל לשלוח 500 קו"ח, יחזירו אליך 10 ואחד יחתים אותך על חוזה.
פשוט תמשיך לחפש. בסופו של דבר אתה נכנס לתחום שיש בו יותר היצע מביקוש ואבטלה אפסית, אז בטוח תמצא משהו.
פרוייקטים אישיים זה אחלה, אבל לא מה שמטה את הכף. אם אין כאלו אז לא צריך בכוח.

מעולם לא הייתי בצד של המעסיק, אבל במהלך הקריירה פנו אלי שלושה ציידי ראשים של גוגל להתראיין בגלל קוד פתוח שכתבתי במהלך התואר. על הנייר לא נשמע לי שצריכה להיות לך בעיה להגיע לרעיון עבודה.

תחקור את מודעות הדרושים של המשרות שאתה מוצא, תראה מה הפער בין קורות החיים שלך לבין הדרישות ותצמצם אותו (באמצעות למידה). בסך הכל קורות חיים זה שלב של רשימת קניות, או שיש לך או שאין לך, ועל סמך זה מזמינים אותך. כמובן שאתה לא צריך להתאים ב-100%.
אל תפחד לשלוח קו"ח ל200 חברות, זה לא עולה כסף ובסופו של דבר כל מה שאתה צריך זה משרה אחת פנויה ומתאימה, אז זה לא משנה גם אם 199 חברות דחו אותך. ואם עדיין אין לך לינקדאין זה הזמן לפתוח, הם יישלחו לך כל כך הרבה הצעות עבודה שם עד שתרצה למחוק את האפליקציה

אני מגייס, בדיוק גם רושם על זה פוסט חופר, מוזמן להציץ.

אני חושב שהתשובה משתנה ממגייס למגייס וממשרה למשרה.
הסתכלתי פעם אחד על קוד של מועמד, קיבלתי שוק והפסקתי.
איכות הקוד משתנה בין אם הוא נועד לקורס אקדמי, מגירה או פרודקשן - לכן זה לא פייר לצפות לראות איכות של פרודקשן מקוד שנכנתב למגירה.
מה שכן, לעיתים אני מסתכל על התוצר הסופי.

מה יבדיל, מבחינתי, ג'וניור חסר ניסיון אחד מג'וניור חסר ניסיון אחר? בערך כל דבר, ציונים, תעודות הצטיינות, ידע עמוק מאוד בתחום ספציפי.

אני חושב שמישהו בנה בעצמו פרויקט מגניב, זה נותן לו הרבה נקודות (בלי קשר לאיכות הקוד)

אבל זה משהו שצריך לדעת לשווק ולהציג

אני חושב שהתשובה משתנה ממגייס למגייס וממשרה למשרה.
זה ממש ממש נכון

ממליץ לוודא שהקוח שלך כתובים טוב.
גם זה מאוד חשוב

בנוסף, אציין מעצמי, שאומנם כמעט לא גייסתי ישירות מהאוניברסיטה, אבל כשכן אז לא הסתכלתי על המוסד או על הציונים (לדעתי אין קשר כחיזוי להצלחה של השתלבות).
כן חיפשתי יוזמה, אז פרויקט מחוץ ללימודים, עזרה בפוריקט קוד פתוח, אפילו דיווח על באגים בצורה רצינית.

עוד נקודה, חיפוש עבודה זה לא תרגיל לביטחון עצמי, לא מעניין כמה אומרים לא, או מה אחוז ההצלחה, צריך 1 שיגיד כן.
אין בעיה לדעתי לקחת יוזמה גם בשלב החיפוש, משמע, אם לא חזרו אליך, תיצור קשר עם ה HR, האם מגייסים ? אם כן למה לא חזרו אלי ?
משהו שאפשר לשפר בקו"ח ?
זה אולי ירגיש ממש מוזר, אבל זה כנראה יעשה יותר טוב מרע.

פשוט תמשיך לחפש.
כמובן.

אני מגייס, בדיוק גם רושם על זה פוסט חופר, מוזמן להציץ.
בהחלט הצצתי וקראתי את כולו.
תודה, היו כמה נקודות מעניינות.

אבל זה משהו שצריך לדעת לשווק ולהציג
מאוד מתחבר לנקודה הזו.
לדעת לעשות דברים זה דבר אחד, לדעת להראות שאני יודע לעשות דברים, זה דבר אחר.

תודה לכולם על ההערות, הצלחתם לעודד.
מקווה לעדכן בקרוב

שים שם גם דברים לא בשלים...
היית אומר שיש סף בשלות מסוים? או גם תרגילי בית מאינטרו/c/cpp/oop כדאי לשים בגיט? (כמובן בצורה מסודרת ומקוטלגת בין פרויקטי "דגל" לסתם מטלת הגשה מספר 3 לקורס אחד)

היית אומר שיש סף בשלות מסוים? או גם תרגילי בית מאינטרו/c/cpp/oop כדאי לשים בגיט? (כמובן בצורה מסודרת ומקוטלגת בין פרויקטי "דגל" לסתם מטלת הגשה מספר 3 לקורס אחד)
אם אתה בוגר טרי, אז את תרגילי הבית באינטרו עשית לפני שלוש שנים לפחות. האם הם עדיין מייצגים את היכולות שיש לך היום? (אני מקווה שלא :roll:)
בכל מקרה, זה צריך להיות השיקול ולא המשקל של התרגיל בממוצע של התואר.

ראשית, השוק קצת איטי כרגע ונתקלתי בלא מעט מועמדים בוגרי טכניון עם 84+ שלא מוצאים את עצמם. משתחרר לאיטו אבל עדיין איטי.

יש לא מעט מועמדים שמגיעים עם ציונים גבוהים אבל ללא המיומנות הבסיסית של לתרגם את המחשבה\אלגוריתם לפסאודו קוד או שקשה להם לשרבט קטע קוד ( פשוט ) נקי על לוח.
מועמד שיש לו תחביבים בתחום ו\או כתב פרוייקטים למגירה, באופן אוטומטי תירגל יותר והתנסה בכתיבת קוד ובפתרון בעיות ובד"כ יתמודד טוב יותר עם שאלות בראיון. כמובן שזה גם מעיד על יכולת למידה עצמית ותשוקה לתחום וזה סופר חשוב.

אכן ג'וב ראשון לא פשוט, נראה לי ששלחתי מעל 100 בשביל כמה ראיונות מסכנים בזמנו. בכל זאת בסופו של דבר לא התפרשתי על הצעה נמוכה, כשיגיע הרגע שלך אל תרגיש חייב להרוויח פחות כי אתה צעיר

אם אתה בוגר טרי, אז את תרגילי הבית באינטרו עשית לפני שלוש שנים לפחות. האם הם עדיין מייצגים את היכולות שיש לך היום? (אני מקווה שלא :roll:)
בכל מקרה, זה צריך להיות השיקול ולא המשקל של התרגיל בממוצע של התואר.
לא בוגר טרי, השנה התחלתי ורק מתחיל את כל תרגילי התכנות(ביחד עם המתמטיקה מן הסתם), מתלבט אם זה דברים שכדאי לעלות ולשים קישור לגיט בכל מקרה או שאם אין אף פרויקט גדול שאני אעשה(ואני לא אמור כי אני אקח יותר קורסים תאורטים מתמטים) אין טעם להוסיף פרויקטים קטנים כאלו ולהכניס את הגיט לקורות חיים..

"כמה שורות בגיט" זה לא העניין אם הן לא ייצרו את הרושם שמדובר במועמד שיודע יותר מהמועמד הממוצע ששקול לו מבחינת לימודים\נסיון.
זה יתפוס את העין אם זה מכיל אחד או יותר מהבאים:
  • הנושא לא קשור ללימודים כמו AI, DIY kits וכו. מעיד על סקרנות ורצון ויכולת ללמוד עצמאית.
  • פרוייקט ארוך טווח\מתגלגל. - התמדה, ניהול זמן (סופר חשוב בסטודנטים), מעקב דרישות וכו.
  • כולל בתוכו כלים\פרקטיקות נפוצות בתעשייה - חוסך זמן למידה
  • פרוייקטים לקהילה - מעיד על אופי, רצון לתרום וכו.
  • מרובה משתתפים - תקשורת ועבודה בצוות
כל אלו ייצרו נושאי שיחה לראיון שיעזרו למגייס להבין טוב יותר מי עומד מולו. בטח יותר מכמה שאלות אלגוריתמיות.
זה יכול להוות משקל נגד אפילו לציון נמוך מהמקובל.

לא בוגר טרי, השנה התחלתי ורק מתחיל את כל תרגילי התכנות(ביחד עם המתמטיקה מן הסתם), מתלבט אם זה דברים שכדאי לעלות ולשים קישור לגיט בכל מקרה או שאם אין אף פרויקט גדול שאני אעשה(ואני לא אמור כי אני אקח יותר קורסים תאורטים מתמטים) אין טעם להוסיף פרויקטים קטנים כאלו ולהכניס את הגיט לקורות חיים..
זה לא יזיק להעלות תרגילים לגיטהב, אבל זה ככל הניראה גם לא יועיל מהסיבה שרשמתי בהודעה הקודמת.
תתמקד בלקבל עליהם ציון 100, ולא במה יחשוב מי שיראה אותם עוד כמה שנים.

א.
קשה מאוד למצוא את העבודה הראשונה, כי אין הרבה הוכחה ליכולת שלך. זה נכון גם לאנשים עם ציון גבוה.
עם זאת, אנשים כן מוצאים עבודה. אלייך בקושי חוזרים, שזה במידה מסויימת יותר קל לתיקון מכיוון שזה אומר שצריך לעשות אופטימיזציה לדף נייר (בניגוד לראיון עצמו שיש שם המון פרמטרים...).
מציע שתבקש קו"ח של חברים, ומיוחד שים דגש על אלו שכבר התקבלו לעבודה, תשווה בין הדפים ותשפר את שלך.
מציע גם שתמצא כמה נשמות טובות עם ניסיון בתחום שיעשו לך review על התוצר.

ב.
להעלות תרגילים לגיטהאב זה מיותר בעיני. כל בוגרי התואר עשו את התרגילים אז איזה יתרון זה נותן לך עליהם? אולי תוסיף לעצמך מיני-נקודה של ניסיון בעבודה עם source control (אבל אם זו המטרה שלך - תכתוב אותה במפורש בדף האמור!).

מסכים עם חלק מהערות הקודמות - אותי אישית מעניין לראות מישהו שעושה מעבר.
עשית תרגיל רלוונטי לעבודה בצורה ייחודית או קיבלת אות לשבח על קוד מסודר מהמתרגל? נקודה. התנדבת? נקודה. עשית פרוייקט כי היה לך כיף (ולא כי היית חייב)? נקודה. עשית פרוייקט רלוונטי למשרה? נקודה. הפרוייקט היה מסובך? נקודה. עושה קורסים רלווטניים למשרה ב-udemy או דומיו לכיף? נקודה. תכונות אופי רלוונטיות (נניח הדרכה בצופים, העברת שיעורים פרטיים, ...)? נקודה. הרחבת אופקים כי היה לך כיף ו/או יש לך גישה להסביר דברים מסובכים בצורה פשוטה (נניח העברת הרצאה על אסטרונומיה לילדי תיכון, אתה מסכם עובדות מדעיות באחת מקבוצות הפייסבוק שעושות דברים כאלו, ...)? עוד נקודה. וכו'

תדמיין שיושב מישהו ומולו 50 קו"ח של חברייך ללימודים, והוא לא יכול להזמין 50 אנשים - למה שיבחר דווקא אותך? מה יגרום לו לחשוב שלך יותר סיכוי להצליח בעבודה מלאחרים (רמז - זה לא כמה נקודות בציון הסופי)? זה קצת תרגיל בשיווק.

האם / כמה אתם מסתכלים על פרוייקטים של ג'וניורים ב github?
כמה משקל יש לזה בהחלטה שלכם האם לזמן לראיון ראשון או לא?
יש לכם פרוייקט שזכור לכם היטב?
לא תמיד יש זמן לעיין בגיטהאב, אבל אם כתבת שזה שם בקו"ח כנראה שאאמין.
יש לזה משקל.
מאוד תלוי במשרה הספציפית. אל תשכח את המטרה: להרשים ולהראות רלוונטיות. אני יכול להגיד שראיתי פרוייקטים ששווקו כמשהו מדהים ורמת הסיבוכיות שלהם הייתה ברמת תיכון - זה לא מרשים וזה עלול להוריד (זה נחשב מרשים למועמד?).

משקיע את זמני כעת בפרוייקט
אם הוא שווה פרסום, הוא שווה פרסום עוד לפני שהסתיים. נותן מבט לשאיפות ולמאמצים שלך (שאין או לא משווקים אצל הרבה סטודנטים טריים)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ראובן7 יש חשיבות אמיתית לרצף ביטוחי באותה חברה? צרכנות פיננסית 0
H האם יש חשיבות לתזמון סגירת עוסק פטור והאם כדאי להשאיר עסק ללא הכנסות? מיסים 0
O חשיבות איזון/גירעון אקטוארי אל מול דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
L האם יש חשיבות לתחזק קברים? אוף טופיק 1
S מיסוי ריאלי לעומת מיסוי נומינלי - חשיבות אופק ההשקעה. שוק ההון 66
א רגע לפני קניית iphone ESE, יש חשיבות לאחריות יבואן רשמי? אוף טופיק 5
1337justme חשיבות הגשה בזמן של טפסי 161 ו161א מיסים 6
D חשיבות המאזן האקטוארי בקרנות פנסיה "צעירות" צרכנות פיננסית 8
O חשיבות מספר החברות בקרן, ריכוזן, ושווין שוק ההון 1
ס ריבית דריבית revisited: על חשיבות דחית מס בפרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
S חשיבות גידור מט״ח לעובדים בתעשיות ייצוא (הייטק) שוק ההון 0
bobby חשיבות של בחירה נכונה בETF בחשבון פטור (פנסיה+קרה"ש) אם אפשר תמיד למכור ולקנות אחרת? צרכנות פיננסית 0
M חשיבות מיקום ביטוח החיים? צרכנות פיננסית 3
א האם יש חשיבות לסדר מכירה של מניות ? שוק ההון 1
O חשיבות פיזור גיאוגרפי בתוך התיק הפטור שוק ההון 3
ש חשיבות של מכירה ושינוי התיק שוק ההון 4
ב חשיבות מטבע הבסיס של קרן/תעודה שוק ההון 45
לירן קרן פנסיה - חשיבות דמי הניהול מול התשואה והאיזון האקטוארי צרכנות פיננסית 55
Koby Paris ETF אגח אירופה חשיבות גודל הנכסים שוק ההון 2
Izik חשיבות אגח בתיק השקעות? שוק ההון 10
doc29 חשיבות הפיזור - פריגו כדוגמא שוק ההון 4
A פרוייקטים מעניינים ששמתם עליהם את העין נדל"ן 46
F אתר שמכריז על פרוייקטים חדשים נדל"ן 0
מ קבלן לבניית בית פרטי - חוות דעת על ניר ושגיא פרוייקטים פוסטים מאיכות נמוכה 1
W פרוייקטים שאפשר לעשות בתור סטודנט למדמח התפתחות אישית 23
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
ט הכנסה נוספת - ניהול פרוייקטים (טכנולוגיים) התפתחות אישית 0
A פרוייקטים אישיים התפתחות אישית 2
unrealx מה אתם חושבים על פרוייקטים של נדל"ן כמו גינדי, אלקטרה ודומיהם? נדל"ן 4
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 38
מ טופס 867 של אינטרארקטיב שוק ההון 7
נ יומנו של נחלאי פיקח יומני מסע אישיים 32
A חוות דעת של שכונת נאות פרס בחיפה נדל"ן 0
T איך להשתפר במיומנות של problem solving התפתחות אישית 54
B יומנו של דפנסיב יומני מסע אישיים 1
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
F הודעה עצובה על לכתו בטרם עת של yossik מעמודי התווך הכי משמעותיים של קהילת "פורום הסולידית" שער הקהילה 108
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
ח עוול של ביטוח לאומי?! מיסים 16
R חסר פה שרשור של בייק המשקיע המתחיל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M יש קרן אירית של מדד DAX? שוק ההון 9
ד בדיקת גלרי לגילוי מוקדם של סרטן אוף טופיק 2
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 3
C ניהול תיקים של מיטב שוק ההון 3
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
ע חוות דעת על קורס סייבר של אינפיניטילאבס או ג'ון ברייס טאלנט התפתחות אישית 8
P איזון אקטוארי של פורשים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 79
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה