• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חשבון מסחר לילדים

• פותח הנושא פותח הנושא nimib
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nimib

משתמש רשום
דירוג
3
האם אפשר לפתוח חשבון מסחר שיהיה על שם הילד (ילד בן 2 למשל)?
קראתי שהסולידית פתחה לבן שלה אבל לא הבנתי אם החשבון הוא על שם הילד או על שמה.
הבנתי שאם אני פותחת על שמי (אין אבא) ואז מעבירה בגיל 18 להיות על שם הילד, אני צריכה לעדכן את מס הכנסה על זה או משהו כזה. אני עוסק מורשה ופחות בא לי לדבר על עוד דברים עם מס הכנסה, כי זה מקום לטעויות ויותר מדיי דאגה.

אשמח לרעיונות נוספים איך אפשר להתחיל להשקיע לילדים במדדים - מעדיפה שיהיה להם חשבון משלהם ולא הכל תחת שמי. מדובר בכספים שיקבלו במהלך חייהם מתנה מהסבתא, או מעבודה שיעבדו.
בבנק הפועלים למשל אמרו לי שאם גם שם הקטין רשום בחשבון, אז אי אפשר לקנות ניירות ערך.
הילדים בני 2 ו4.

איזה סדר גודל של סכומים את חושבת שתפקידי שם עד גיל 18? בשביל כמה עשרות אלפי שקלים לא הייתי טורח וכנראה שקופת גמל להשקעה תענה לך על הצרכים

אני עדיין מתלבטת.
מתלבטת אם להתחיל להשקיע עבור כל אחד מהם כל שנה את הסכום המקסימלי שיתן להם פטור ממס שוק ההון (79 אלף שח בשנה כיום) - מפריע לי רק העניין שהכספים יהיו פטורים ממס רק אם יימשכו אחרי גיל 60, ולכן עדיין מתלבטת.
וכספים שיקבלו ממתנות ועבודה (כשיעבדו) כילדים/נערים - מניחה שייצא בסוף כמה עשרות אלפי שקלים, אבל יכול גם להיות יותר אם הסבתא תרצה לתת יותר, וגם עם ריבית דה ריבית זה יכול לתפוח תוך כמה שנים לסכומים יותר גדולים - לפתוח להם חשבון מסחר
אבל אני עוד לא נעולה על כלום.

שיתן להם פטור ממס שוק ההון
חסר כל משמעות. דמי הניהול יאכלו את כל הטבת המס בטווחים האלו לעומת השקעה דרך בית השקעות.

אני עוסק מורשה ופחות בא לי לדבר על עוד דברים עם מס הכנסה, כי זה מקום לטעויות ויותר מדיי דאגה.
אם את עוסקת מורשה אז יש לך בודאי רו״ח שאמור לטפל בכל העניינים האלו - זה ממש לא סיפור…
אנחנו מחזיקים את התיק שלנו באיי בי ופתחנו חשבונות מקושרים כדי להפריד חיסכון לילדים. כשהגיל יאפשר נעביר להם את המניות. לדעתי זו הדרך הכי זולה, יעילה ונוחה.

חסר כל משמעות. דמי הניהול יאכלו את כל הטבת המס בטווחים האלו לעומת השקעה דרך בית השקעות.

וואלה??? פטור של 25% זה חסר חשיבות?

אם את עוסקת מורשה אז יש לך בודאי רו״ח שאמור לטפל בכל העניינים האלו - זה ממש לא סיפור…
אנחנו מחזיקים את התיק שלנו באיי בי ופתחנו חשבונות מקושרים כדי להפריד חיסכון לילדים. כשהגיל יאפשר נעביר להם את המניות. לדעתי זו הדרך הכי זולה, יעילה ונוחה."חשבון
"חשבון מקושר" זה אומר שלא חובה מינימום 20 אלף לפתיחת חשבון? ומי רשום כבעל החשבון?

"חשבון מקושר" זה אומר שלא חובה מינימום 20 אלף לפתיחת חשבון? ומי רשום כבעל החשבון?
בשום חשבון לא חובה 20,000 מינימום. החשבון על שם ההורה ובבוא העת ניתן לפתוח לילדים חשבון ולהעביר להם את המניות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
shilondo חשבון מסחר לילדים מיסים 7
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
ז פתיחת חשבון מסחר נוסף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M מעבר אל חשבון מסחר באקסלנס טרייד - דורשים שאגיע לחתימה?! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
פ דוח מס על רווחי הון: חשבון מסחר בברוקר ישראלי וב-IB מיסים 1
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
י חשבון מסחר בבית השקעות או גמל עם תיקון 190 שוק ההון 5
R פתיחת חשבון מסחר - משלם מס בארה״ב שוק ההון 6
ב פתיחת חשבון מסחר לזוג מיסים 0
י חשבון מסחר בבנק (0.08%) vs בית השקעות (0.07%) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
ש פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 8
עידו ג פתיחת חשבון מסחר עבור הורי מיסים 12
B העברת חשבון מסחר כמות שהוא שוק ההון 4
ח העברת בעלות של חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
M האם אפשר לפתוח גם חשבון מסחר בבנק וגם בבית השקעות? פוסטים מאיכות נמוכה 4
א פתיחת חשבון מסחר / אזרחות אמריקאית שוק ההון 2
Nons Ense שאלה בנושא חובת דיווח והתנהלות עם חשבון מסחר שיושב בחו״ל שוק ההון 5
E חשבון מסחר בארהב שוק ההון 3
H הוזלת עמלות בעת פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 9
A התלבטויות לגבי חשבון מסחר שוק ההון 7
B עזרה פתחתי חשבון מסחר פעם ראשונה שוק ההון 2
edangz שאלה לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 2
N מס' שאלות לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 59
N פתיחת חשבון מסחר באינטראקטיב בתור תושב אירופה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
U חשבון מסחר להשקעה לקטינים צרכנות פיננסית 1
DORON455 חשבון מסחר IB - דיווח מס לשכיר מיסים 0
M חשבון מסחר אפוטרופוס לקטין אמריקאי שוק ההון 20
י עזרה בנוגע לפתיחת חשבון מסחר אמריקאי למשקיע פסיבי שוק ההון 12
N פתיחת חשבון מסחר לטובת קופ"ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D חשבון מסחר IBI- ריבית עבור מסגרת אשראי? שוק ההון 3
L חשבון מסחר חסימה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
C מיסוי דיבידנדים בארה״ב + פתיחת חשבון מסחר בבנק אמריקאי מיסים 43
S חשבון מסחר עצמאי - מה הכוונה מינימום לפתיחת תיק שוק ההון 14
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S משמעות של חשבון מסחר משותף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
F נראה שהבנקים לא מאפשרים לזוגות מעורבים (ישראלי/אמריקאי) לפתוח חשבון מסחר רק על שם הישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
א מה עדיף: חשבון מסחר עצמאי או קופ"ג להשקעה בדמי ניהול זולים? שוק ההון 4
ת פתיחת חשבון מסחר בבית השקעות בישראל - שאחד מהנהנים אזרח אמריקאי? שוק ההון 5
הסולידית ★★★חשבון מסחר עצמאי באקסלנס טרייד: בונוס למצרפים חדשים ופטור מדמי ניהול לשנתיים★★★ שוק ההון 0
שם משתמש בעייתי לפני פתיחת חשבון מסחר: איזה בית השקעות בוחרים ולמה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S פתיחת חשבון מסחר ראשון דרך הבנק- עמלות. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
oren-roach פתיחת חשבון מסחר עצמאי - מסחרי או פרטי שוק ההון 2
R חשבון ב-ETRADE לצורך מסחר במניות ESPP/RSU שהצטברו שם (על מנת לייצר פיזור) שוק ההון 110
V רוצה לפתוח חשבון מסחר עצמאי אבל בית ההשקעות דורש ממני לשלוח לו צילום של תעודת זהות כולל תאריך הנפקה דרך האתר שלהם צרכנות פיננסית 8
Y פתיחת חשבון מסחר בברוקר אמריקאי לזוג שאחד מבני הזוג אמריקאי והשני לא שוק ההון 5
Dim חשבון מסחר בחול ומיסים מיסים 11
B חשבון מסחר בבורסת ארה"ב - מבקש המלצה לברוקר שוק ההון 0
R איך אני יכול לוודא חשבון מסחר של חברה קטנה שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה