• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חשבון מסחר אפוטרופוס לקטין אמריקאי

• פותח הנושא פותח הנושא Maximus
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Maximus

משתמש רשום
דירוג
0
היי,
שאלה לגבי אופן ההשקעה עבור קטינים, אמריקאיים, תושבי ישראל, בעלי חשבונות בנק בישראל ובהם כספים משמעותיים שרוצים להשקיע.

להבנתי לא ניתן להשקיע את הכספים בחשבון שבבעלות ההורים מכיוון שהבנק לא יאשר להעביר את הכספים לחשבון שהקטין הוא לא הנהנה בו.

מודע לשיקולי מייק האמריקאי, אשר איננו קטין, המשקיע בקרנות אמריקאיות בבית השקעות זר.

הבעיה היא שב IB לא פותחים חשבון אפוטרופוס לקטין שאינו תושב ארה"ב. משיחה עם Schwab כנראה שגם לא ניתן (אולי אפשר אם מגדירים את האפוטרופוס בחשבון כבן משפחה שכן תושב ארה"ב, אבל אז כנראה שיש בעיה להעביר כספים מחשבון בארץ לחשבון השקעה אפוטרופוס ב Schwab).

אפשרות נוספת היא דרך ברוקר ישראלי, לדוגמא מיטב. אך אני מבין שצריך להגיש דוח למס הכנסה לקבל החזרי מס על כפל מס על הדיבידנדים, עוד כאב ראש).

מישהו נתקל בסוגיה? אולי ברוקר זר אחר שכן מקבל קטינים אזרחים אמריקאיים שאינם תושבים אמריקאיים? או רעיון אחר?

אפשרות נוספת היא דרך ברוקר ישראלי, לדוגמא מיטב. אך אני מבין שצריך להגיש דוח למס הכנסה לקבל החזרי מס על כפל מס על הדיבידנדים, עוד כאב ראש).
הפוסט הזה מיועד לתושבי/אזרחי ארה"ב, ולא רלוונטי למי שאינו. כלומר אין את הכאב ראש המתואר בו.

הפוסט הזה מיועד לתושבי/אזרחי ארה"ב, ולא רלוונטי למי שאינו. כלומר אין את הכאב ראש המתואר בו.
תודה על תשובתך, אך ציינתי" לקטין אזרח אמריקאי", אז הכאב ראש המדובר רלוונטי, לא?

מישהו נתקל בסוגיה? אולי ברוקר זר אחר שכן מקבל קטינים אזרחים אמריקאיים שאינם תושבים אמריקאיים? או רעיון אחר?
אני פתחתי לנכד שלי, אזרח אמריקאי שגר בישראל חשבון לקטין. זה נקרא UTMA או UGMA. זה חשבון מיוחד, שעובר לרשות הקטין בגיל מסוים, שתלוי במדינה, בדרך כלל 21.
על רווח שנתי של 2300$ ומעלה צריך לשלם מס לפי מדרגת המס של ההורים או האפוטרופוס של החשבון. לחשבונות האלו אין יתרון מיסויי בשביל ההורים. יש סוג נוסף של חשבון, 529 שנועד ללימודים באוניברסיטה ונותן יתרונות מיסויים ניכרים.
אני פתחתי חשבון כזה בלי בעיות ב-Fidelity אבל אני תושב ואזרח ארה"ב. יכול להיות שהבעיה שלך קשורה למקום המגורים שלך. לחשבונות האלו יש רגולציה של המדינה ולא הממשל הפדרלי. אם הכתובת שלך בחשבון הברוקר זה ישראל יש להם בעיית רגולציה, הם לא ידעו לפי חוקי איזה מדינה להפעיל את החשבון.

אני פתחתי לנכד שלי, אזרח אמריקאי שגר בישראל חשבון לקטין. זה נקרא UTMA או UGMA. זה חשבון מיוחד, שעובר לרשות הקטין בגיל מסוים, שתלוי במדינה, בדרך כלל 21.
על רווח שנתי של 2300$ ומעלה צריך לשלם מס לפי מדרגת המס של ההורים או האפוטרופוס של החשבון. לחשבונות האלו אין יתרון מיסויי בשביל ההורים. יש סוג נוסף של חשבון, 529 שנועד ללימודים באוניברסיטה ונותן יתרונות מיסויים ניכרים.
אני פתחתי חשבון כזה בלי בעיות ב-Fidelity אבל אני תושב ואזרח ארה"ב. יכול להיות שהבעיה שלך קשורה למקום המגורים שלך. לחשבונות האלו יש רגולציה של המדינה ולא הממשל הפדרלי. אם הכתובת שלך בחשבון הברוקר זה ישראל יש להם בעיית רגולציה, הם לא ידעו לפי חוקי איזה מדינה להפעיל את החשבון.
IB כתבו לי שחייב שהקטין יהיה תושב ארה"ב לסוג חשבון זה, אבל ייתכן שהם לא באמת בודקים... שאלתי אם מספיק שהאפוטרופוס יהיה תושב ארה"ב ותהיה כתובת אמריקאית לקטין, אבל אמרו שלא.

IB כתבו לי שחייב שהקטין יהיה תושב ארה"ב לסוג חשבון זה, אבל ייתכן שהם לא באמת בודקים... שאלתי אם מספיק שהאפוטרופוס יהיה תושב ארה"ב ותהיה כתובת אמריקאית לקטין, אבל אמרו שלא.
אני לא דיברתי עם אף אחד נכנסתי לחשבון הברוקארז ופתחתי חשבון UTMA, פשוט שמתי את כתובת הקטין בתור הכתובת שלי, למה לסבך, זה הרי לא משנה, לפחות לא עד גיל 21, עד אז זה ברשותך. בכלל בארה"ב כתובת נועדה לקבלת דואר (כן יש מדינות שהמוסד הזה עדיין קיים), אתה תמיד יכול לשים PO BOX. תדאג רק שמספר ה-SS נכון. תקרא פה אין שום מגבלת תושבות לקטין.

אני לא דיברתי עם אף אחד נכנסתי לחשבון הברוקארז ופתחתי חשבון UTMA, פשוט שמתי את כתובת הקטין בתור הכתובת שלי, למה לסבך, זה הרי לא משנה, לפחות לא עד גיל 21, עד אז זה ברשותך. בכלל בארה"ב כתובת נועדה לקבלת דואר (כן יש מדינות שהמוסד הזה עדיין קיים), אתה תמיד יכול לשים PO BOX. תדאג רק שמספר ה-SS נכון. תקרא פה אין שום מגבלת תושבות לקטין.
תודה על ההסבר! מה לגבי מיסוי? בהיות הנכד שלך ישראלי הוא אמור להגיש דו"ח למס הכנסה בישראל, לא? זה לא מסתבך שהצהרת תושבות בארה"ב? אין כפל מס?

אבל גם דמי ניהול מהצבירה שאוכלים את הטבת המס.
כך זה בכל השקעה עם רגולציה, יש כל מיני ספסרים.
היתרון ב-UTMA זה שכל ההשקעות בעולם פתוחות לפניך, גם כאלו שהן זולות וטובות, הכל לפי רמת הסיכון שמתאימה לך.
הנאמן יכול, במידה כלשהיא, להעביר ערך לצאצא, דרך בניית תיק לאורך זמן ,עם יתרון מסוי מסוים, כי בגיל 21 סביר להניח שהמוטב יהיה ברמת מס נמוכה ואפשר ל-"הלבין" את הכסף על ידי מכירת המניות.

כך זה בכל השקעה עם רגולציה, יש כל מיני ספסרים
זה מהותי, ולא נקודה שולית.
זו הסיבה שאני לא פותח 529 לילדים שלי.
זה שזה ככה לא אומר שחייב להשתתף בזה.

היתרון ב-UTMA זה שכל ההשקעות בעולם פתוחות לפניך, גם כאלו שהן זולות וטובות, הכל לפי רמת הסיכון שמתאימה לך.
הנאמן יכול, במידה כלשהיא, להעביר ערך לצאצא, דרך בניית תיק לאורך זמן ,עם יתרון מסוי מסוים, כי בגיל 21 סביר להניח שהמוטב יהיה ברמת מס נמוכה ואפשר ל-"הלבין" את הכסף על ידי מכירת המניות.
מכיר וגם פועל כך לעצמי.

הנקודה שלי הייתה של UTMA יש יתרון גדול על 529 למרות שאין לו פטור ממס מלא.

זה מהותי, ולא נקודה שולית.
זו הסיבה שאני לא פותח 529 לילדים שלי.
זה שזה ככה לא אומר שחייב להשתתף בזה.

מכיר וגם פועל כך לעצמי.

הנקודה שלי הייתה של UTMA יש יתרון גדול על 529 למרות שאין לו פטור ממס מלא.
גם בעקבות זה?

כן, כי זה בא על חשבון תקרת ההפקדה לRoth.
כאן איבדתי אותך. אפשר להפקיד ל-IRA רק earned income , אני כבר מפקיד את המקסימום מדובר פה על הקטין:
(Note: The annual contribution limit and income limits used would be the beneficiary's, not the parent's, and conversions apply only to Roth IRAs, not to traditional IRAs.)
בהנחה שהקטין לא מרוויח כסף אז יש כאן מנגנון שמאפשר לו כן להפקיד , דרך חשבון ה-529.
דרך אגב בדקתי לגבי דמי הניהול במדינה שאני מתגורר בה והם די זניחים: 0.16-0.68% כולל עלות קרן הסל. מצד שני אתה חוסך בסביבות 10% מסי מדינה, לא בטוח איזה חשבון עדיף.

כאן איבדתי אותך. אפשר להפקיד ל-IRA רק earned income , אני כבר מפקיד את המקסימום מדובר פה על הקטין:
אתה יכול באותה מידה פשוט להפקיד לו לRoth, בלי לעבור את כל ה15 שנים ב529 עם דמי ניהול.

מצד שני אתה חוסך בסביבות 10% מסי מדינה, לא בטוח איזה חשבון עדיף.
זה כבר משהו אחר.
פספסתי שאתה תושב פיסי.
הטבה של 10% ל15 שנה שקול לדמי ניהול של 0.63%, אז במצב כזה זה בסדר.
כמובן לשאוף לכיוון ה0.16%

אתה יכול באותה מידה פשוט להפקיד לו לRoth, בלי לעבור את כל ה15 שנים ב529 עם דמי ניהול.
לפי איך שאני מבין את ה-IRS ההכנסה מעבודה צריכה להיות של המוטב בחשבון. אי אפשר להשתמש בהכנסות של המבוגר כדי לתרום ל-ROTH IRA של הקטין.

לפי איך שאני מבין את ה-IRS ההכנסה מעבודה צריכה להיות של המוטב בחשבון. אי אפשר להשתמש בהכנסות של המבוגר כדי לתרום ל-ROTH IRA של הקטין.
זה נכון בלי קשר אם ההפקדה מגיעה מ529 או מכסף חדש.

מה שאני התכוונתי זה שאתה לא צריך להפקיד לילד ל529 בשביל שבעוד 15 שנים הכסף יוכל לעבור לRoth IRA על שמו.
אתה פשוט יכול להביא לו כסף לשים בRoth (הוא כמובן צריך להכניס מעבודה את הסכום אבל אין שום חוק שאומר שההפקדה חייבת לבוא מכסף שלו).

בקיצור נשמע דרך מאוד לא יעילה להפקיד לRoth, מלבד אם כפי שציינו יש הטבה נדיבה בהפקדה.

אתה פשוט יכול להביא לו כסף לשים בRoth (הוא כמובן צריך להכניס מעבודה את הסכום אבל אין שום חוק שאומר שההפקדה חייבת לבוא מכסף שלו).
למרות שזה לא כתוב במפורש למיטב באף פרסום רשמי של ה-IRS. כל המקורות שראיתי אומרים ש:
A contribution to a Roth IRA for Kids can be made if a minor has earned income during the year. Eligible income can include formal employment income or self-employment income. Activities like babysitting or mowing lawns can qualify a minor for Roth IRA contributions

כלומר ההפקדה צריכה לבוא כולה מכסף שהקטין הרוויח. איך זה נאכף זו שאלה אחרת.

כלומר ההפקדה צריכה לבוא כולה מכסף שהקטין הרוויח. איך זה נאכף זו שאלה אחרת.
אין שום הכרח שהשקל שנכנס לRoth יהיה שקל ספציפי שהקטין הרוויח. זה תקף לכל אחד, לא רק לקטינים.

הוא יכול ליהנות מהשקלים שלו עם חברים, ואתה יכול לבצע את ההפקדה מכסף שלך.

התנאי היחיד זה שהיה לו הכנסה מעבודה. כמובן שגובה ההפקדה תלויה בגובה ההכנסה (הנמוך בין גובה ההכנסה מעבודה לבין התקרה השנתית).

זה גם די מובן מהניסוח שהבאת.

אני לא בטוח בכך, זה מאוד מעורפל, לדעתי עושים את הניסוחים כך או כדי לפתוח חורים בחוקי המס כדי שמתכנני מס יבנו תוכניות יצירתיות או כדי שה-IRS תמיד יהיה צודק.
האם לדעתך אני יכול לשלם 1$ לשנה לצאצא הזאטוט בעבור חיתול מלוכלך לקרוא לזה earned income ואז לקחת את הכסף, עד 6500$ , ולהשקיע אותו (אחרי מס) עבורו בROTH IRA שיהיה נקי ממס לנצח נצחים?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
האם לדעתך אני יכול לשלם 1$ לשנה לצאצא הזאטוט בעבור חיתול מלוכלך לקרוא לזה earned income ואז לקחת את הכסף, עד 6500$ , ולהשקיע אותו (אחרי מס) עבורו בROTH IRA שיהיה נקי ממס לנצח נצחים?
לא.
אם הוא מרוויח 1 דולר לשנה, הוא יכול להפקיד ל Roth רק 1 דולר באותה שנה.
התקרה להפקדה היא הנמוך מבין ההכנסה מעבודה ו6500.

גם אין בעיה להעסיק את ילדיך הקטינים, זה לא יכול להיות במטלות הבית, אלא בעסק אמיתי עם הגדרות תפקיד אמיתיות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E חשבון מסחר בחול שמקושר לכרטיס אשראי שוק ההון 7
SolidusMaximus לבעלי חשבון מסחר בבנק - איפה מופיעים הדיבידנדים\ריביות? פוסטים מאיכות נמוכה 2
A חשבון מסחר כחיסכון לילד שוק ההון 14
F פתיחת חשבון מסחר - נשוי לאזרחית אמריקאית שוק ההון 15
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
D סגירת חשבון באקסלנס טרייד ופתיחת תיק בשני בתי מסחר שוק ההון 3
L פתיחת חשבון IRA לצרכי מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K פתיחת חשבון מסחר בברוקר זר כדי להפחית סיכונים פוסטים מאיכות נמוכה 34
מ חשבון מסחר באינטראקטיב ברוקרס לאזרח אמריקאי מיסים 1
I חשבון מסחר בשביל קטין מיסים 3
N חשבון מסחר לילדים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
ז פתיחת חשבון מסחר נוסף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M מעבר אל חשבון מסחר באקסלנס טרייד - דורשים שאגיע לחתימה?! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
פ דוח מס על רווחי הון: חשבון מסחר בברוקר ישראלי וב-IB מיסים 1
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
S חשבון מסחר לילדים מיסים 7
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
י חשבון מסחר בבית השקעות או גמל עם תיקון 190 שוק ההון 5
R פתיחת חשבון מסחר - משלם מס בארה״ב שוק ההון 6
ב פתיחת חשבון מסחר לזוג מיסים 0
י חשבון מסחר בבנק (0.08%) vs בית השקעות (0.07%) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
ש פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 8
עידו ג פתיחת חשבון מסחר עבור הורי מיסים 12
B העברת חשבון מסחר כמות שהוא שוק ההון 4
ח העברת בעלות של חשבון מסחר עצמאי שוק ההון 1
M האם אפשר לפתוח גם חשבון מסחר בבנק וגם בבית השקעות? פוסטים מאיכות נמוכה 4
א פתיחת חשבון מסחר / אזרחות אמריקאית שוק ההון 2
Nons Ense שאלה בנושא חובת דיווח והתנהלות עם חשבון מסחר שיושב בחו״ל שוק ההון 5
E חשבון מסחר בארהב שוק ההון 3
H הוזלת עמלות בעת פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 9
A התלבטויות לגבי חשבון מסחר שוק ההון 7
B עזרה פתחתי חשבון מסחר פעם ראשונה שוק ההון 2
edangz שאלה לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 2
N מס' שאלות לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 59
N פתיחת חשבון מסחר באינטראקטיב בתור תושב אירופה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
U חשבון מסחר להשקעה לקטינים צרכנות פיננסית 1
D חשבון מסחר IB - דיווח מס לשכיר מיסים 0
י עזרה בנוגע לפתיחת חשבון מסחר אמריקאי למשקיע פסיבי שוק ההון 12
N פתיחת חשבון מסחר לטובת קופ"ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D חשבון מסחר IBI- ריבית עבור מסגרת אשראי? שוק ההון 3
L חשבון מסחר חסימה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 24
C מיסוי דיבידנדים בארה״ב + פתיחת חשבון מסחר בבנק אמריקאי מיסים 43
S חשבון מסחר עצמאי - מה הכוונה מינימום לפתיחת תיק שוק ההון 14
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
S משמעות של חשבון מסחר משותף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
F נראה שהבנקים לא מאפשרים לזוגות מעורבים (ישראלי/אמריקאי) לפתוח חשבון מסחר רק על שם הישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
א מה עדיף: חשבון מסחר עצמאי או קופ"ג להשקעה בדמי ניהול זולים? שוק ההון 4
ת פתיחת חשבון מסחר בבית השקעות בישראל - שאחד מהנהנים אזרח אמריקאי? שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה