• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חשבון מט"ח דולרי על שמי בארץ: דיווח, עמלות, ומה הלאה?

• פותח הנושא פותח הנושא Solid seat
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Solid seat

משתמש בכיר
דירוג
2,754
גיליתי היום שיש חשבון מט"ח דולרי על שמי בבנק ישראלי. לא משנה מה ההסטוריה של החשבון, מספיק לומר שזה חשבון שמישהו במשפחה פתח לפני הרבה שנים והוא הנאמן, אני הבעלים והמוטב. השורה התחתונה היא שיש שם כ300,000 דולר.

כמה פרטי מידע חשובים: אני ואשתי אמריקאים. יש לנו גם חשבון ***.

שאלות:
1. מכיוון שלא ידעתי על קיומו מעולם לא דיווחתי עליו בfbar. האם צריך לתקן אחורה, או מספיק לתקן קדימה? הנאמן בחשבון כן דיווח בfbar שלו. @FIYaacov

2. אני יודע שיש פה לא מעט שרשורים על מט"ח ועמלות. לא מצאתי הסבר ברור מה הנתיב המומלץ להעברת דולרים לשקלים בארץ בזול, או לדולרים בחו"ל בזול.חבל לי שהכסף סתם יושב בפיאט דולרי. מטרות אפשריות לכסף:

א) סגירת משכנתא בשקלים
ב) השקעה בני"ע זרים

אם אני מנסה לעשות את (א) אני אצטרך להמיר את הדולרים לשקלים. בבנק זה יקר, אבל להעביר *** כדי להמיר שם בזול יכה אותי בעמלות העברה לחו"ל.

אם אני עושה את (ב) אני יכול או להעביר את הדולרים, וזה שוב יכה אותי בעמלות העברה לחו"ל או לקנות ניירות ערך זרים ולהעביר את הנייר, אבל קניית הניירות יקרה.

רעיונות, הצעות ותובנות יתקבלו בברכה. @adamshalev @אורי ג. אשמח לשמוע גם את הדעה שלכם בבקשה.
תודה

רעיונות, הצעות ותובנות יתקבלו בברכה. @adamshalev @אורי ג. אשמח לשמוע גם את הדעה שלכם בבקשה.
לגבי זה:
1. מכיוון שלא ידעתי על קיומו מעולם לא דיווחתי עליו בfbar. האם צריך לתקן אחורה, או מספיק לתקן קדימה? הנאמן בחשבון כן דיווח בfbar שלו. @FIYaacov
כן: יעוץ מקצועי ויפה שעה אחת קודם.
יש לי מישהו אם אתה רוצה.

2. אני יודע שיש פה לא מעט שרשורים על מט"ח ועמלות. לא מצאתי הסבר ברור מה הנתיב המומלץ להעברת דולרים לשקלים בארץ בזול, או לדולרים בחו"ל בזול.חבל לי שהכסף סתם יושב בפיאט דולרי. מטרות אפשריות לכסף:
בגדול להעביר ***, להמיר לש"ח ולהחזיר לארץ.
א) סגירת משכנתא בשקלים
ב) השקעה בני"ע זרים
תלוי בריביות שלך, בקנסות פרעון מוקדם ובתקופה.

בגדול להעביר ***, להמיר לש"ח ולהחזיר לארץ
הבנק לוקח 0.23% על שליחה ***. זה משהו כמו 700$. אין משהו פחות נורא?

תלוי בריביות שלך, בקנסות פרעון מוקדם ובתקופה
כ300 אלף ש"ח בפריים מינוס 0.9, עד 2044
כ270 אלף בקל"צ בריבית 4.26, עד 2034, פירעון מוקדם של כ40,000.
כ375 אלף במשתנה כל חמש שנים צמודה למדד בריבית 1.26, חלון שינוי הבא ב2024. מסלול עד 2044.

1. תתמקח!!! זה יקר מאד.
2. לפעמים יש הנחות אם מבצעים בערוץ ישיר.
כ375 אלף במשתנה כל חמש שנים צמודה למדד בריבית 1.26, חלון שינוי הבא ב2024. מסלול עד 2044.
הייתי סוגר את המסלול הזה.
כ270 אלף בקל"צ בריבית 4.26, עד 2034, פירעון מוקדם של כ40,000.
אין הנחות? בדקת שזו העמלה? נשמע לי מופרז.

יש בד״כ מכסימום עמלה. תבדוק מה המכסימום עמלה שלך, ובלי קשר תתמקח על הכל, בייחוד שמדובר בהעברה חד פעמית אז תבקש הטבה חד פעמית.
בלי קשר, אפילו אם זה 0.23% על כל הסכום (זה לא יהיה כנראה), זה עדיין יותר זול משזה יעלה לך להמיר בבנק בכל תרחיש.

אתמקח על ריבית העברה. לאיזה איזור אפשר להגיע בלי לאיים בעזיבה? לא רואה איך אפשר להעביר 300,000 בערוץ ישיר.

אין הנחות ובדקתי את העמלה. משכנתא ישנה מימים שבהם ריבית הייתה משהו שלא מסתובב סביב ה0.

יש בד״כ מכסימום עמלה. תבדוק מה המכסימום עמלה שלך, ובלי קשר תתמקח על הכל, בייחוד שמדובר בהעברה חד פעמית אז תבקש הטבה חד פעמית.
בלי קשר, אפילו אם זה 0.23% על כל הסכום (זה לא יהיה כנראה), זה עדיין יותר זול משזה יעלה לך להמיר בבנק בכל תרחיש.
רק להבהיר, זה לא הבנק הרגיל שלי, זה משהו שגיליתי היום. מסתבר שהמקסימום הוא 165$. לא להיט, אבל פחות מ700. ננסה להתמקח, למרות שכנראה לא שמעו עלי מעולם.

מכיוון שלא ידעתי על קיומו מעולם לא דיווחתי עליו בfbar. האם צריך לתקן אחורה, או מספיק לתקן קדימה? הנאמן בחשבון כן דיווח בfbar שלו. @FIYaacov
אני אישית הייתי מתקן 6 שנים אחורה, מציין בכל אחד מהתיקונים שמדובר בחשבון שלא ידעת על קיומו עד היום ומקווה שלא תעבור ביקורת (גם אם כן, יש פתרונות לקנס, מסיבות של Reasonable Cause ואם זה לא מתקבל אז First Time Abatement).

רק להבהיר, זה לא הבנק הרגיל שלי, זה משהו שגיליתי היום. מסתבר שהמקסימום הוא 165$. לא להיט, אבל פחות מ700. ננסה להתמקח, למרות שכנראה לא שמעו עלי מעולם.
0.05% עמלה. לא משהו לבכות עליו, תבקש יפה שיורידו, אם לא אז ניחא.
להמיר בבנק יעלה לך בין 0.5%-1% עמלה.

חשבתי על אפשרות נוספת: להעביר את הדולרים כמו שהם לחשבון הרגיל שלי, להבנתי זו עמלה מפוקחת של בערך 10$, ואז להעביר מהחשבון הרגיל שלי שבו עמלת העברה לחו"ל ועמלת חליפין נמוכות בהרבה.

אין הנחות ובדקתי את העמלה. משכנתא ישנה מימים שבהם ריבית הייתה משהו שלא מסתובב סביב ה0.
זה כבר לא הגיוני, מעל 3 שנים במסלול יש הנחה, מעל 5 יש כבר הנחה יפה מאד.

אתה צודק, יש 30% הנחה. זה לא מוצג באשף הפירעון המוקדם. עמלת פירעון מוקדם: 25 אלף לערך.

אתה צודק, יש 30% הנחה. זה לא מוצג באשף הפירעון המוקדם. עמלת פירעון מוקדם: 25 אלף לערך.
גבולי עם נטייה להחזיר.
אם אין לך איזה משהו מעניין לעשות עם הכסף הייתי מחזיר.
תצפה בזה:
יש פה טריקים שאפשר לנסות להפחית את העמלה.

מעלה רעיון שלא בהכרח אפשרי או הגיוני: אולי ניתן לשנות אחד ממסלולי המשכנתא למסלול דולרי ולהחזיר אותו מהחשבון הדולרי? ללא המרות, ממש בדולרים

בגדול להעביר ***, להמיר לש"ח ולהחזיר לארץ.
האם זאת העברה לחו״ל או שאפשר להעביר דולרים לחשבון של IB בארץ (למשל, לאותו חשבון בסיטיבנק שמקבל שקלים)?
אם זאת העברה לחו״ל זה אומר גם עמלת העברה יותר גבוהה וגם חובת דיווח, לא?

זו העברה לחו"ל החשבון של ib בארץ מקבל רק שקלים.

וכן, עמלה גבוהה יותר ודיווח.

חשבתי על אפשרות נוספת: להעביר את הדולרים כמו שהם לחשבון הרגיל שלי, להבנתי זו עמלה מפוקחת של בערך 10$, ואז להעביר מהחשבון הרגיל שלי שבו עמלת העברה לחו"ל ועמלת חליפין נמוכות בהרבה.
קראתי עכשיו שוב ועלה לי הרעיון: אם אתה ממילא לא צריך את חשבון הבנק הזה, תבדוק האם אתה יכול "לנייד" אותו לתוך החשבון שלך בבנק אחר. אז העברת יתרת הכסף כרוכה בעמלה שהיא בפיקוח אם בכלל.
בהצלחה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
XpH פתיחת חשבון מט''ח דולרי צרכנות פיננסית 2
G חשבון מט"ח דולרי בישראל שוק ההון 30
B קבלת דולרים לחשבון בנק אמריקאי במקום חשבון מט״ח ישראלי צרכנות פיננסית 2
א השקעה בעזרת מט״ח דרך חשבון מסחר עצמאי ישראלי שוק ההון 0
ש חשבון מט"ח מומלץ לטווח ארוך צרכנות פיננסית 0
A התעייצות לגבי שימוש חכם ביתרת מט"ח גדולה להשקעה (חשבון ממוסה) שוק ההון 8
Dončić שאלות בסיסיות על חשבון מט"ח צרכנות פיננסית 3
Z חיוב על מט"ח בניוד חשבון בנק? צרכנות פיננסית 5
S חשבון מט"ח לצורך בזבוזים בחו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
האזרח החשדן האם כדאי לפתוח חשבון מט״ח? צרכנות פיננסית 11
S חשבון לצורך המרת מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
E משא ומתן על עמלות חשבון מט״ח בבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
פ חשבון מט"ח שוק ההון 0
S חשבון מט"ח בבנק הדואר צרכנות פיננסית 8
L פתיחת חשבון IB רק לטובת המרת מט"ח והעברה כספית לברוקר אחר? שוק ההון 34
S משיכת מט׳׳ח *** ועמלות של חשבון מקושר צרכנות פיננסית 7
D חשבון בנק למטרת מסחר מט״ח בחו"ל שוק ההון 34
Z מימון שקלי על חשבון מט"ח נדל"ן 0
ג חשבון מט"ח לתשלום במט"ח באשראי צרכנות פיננסית 8
ס כרטיס אשראי חוץ בנקאי- איך לחייב חשבון מט"ח? צרכנות פיננסית 39
T בעת נסיעה לחו"ל- כרטיס אשראי, חשבון מט"ח או כרטיס נטען? צרכנות פיננסית 67
C איפה הכי משתלם לפתוח חשבון מט"ח? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
B חשבון מט"ח בארץ שוק ההון 18
מ חשבון מט"ח בבנק הדואר שוק ההון 9
נ המרה לשקלים למרות שיש חשבון מט״ח מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
A שאלה לבעלי חשבון מט"ח בבנק הדואר צרכנות פיננסית 1
א עמלת החזקת חשבון מט"ח שוק ההון 9
S חשבון מט״ח עם עמלות מינימליות צרכנות פיננסית 6
א פתיחת חשבון כפונקציה של מיקום ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
S מקור הרווח לבנק על חשבון עו"ש צרכנות פיננסית 24
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
עידו ג חשבון בנק חדש צרכנות פיננסית 0
ז פתיחת חשבון מסחר נוסף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
V יש לי חשבון ברוקר זר (IB) עם רווח של כמה דולרים בודדים, האם אפשר למכור מניות בהפסד, בשביל לקזז את הרווחים ולהימנע מהגשת דוח מס שנתי? מיסים 4
W עדכון חשבון בנק לתיק השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
U פתיחת חשבון בנק בארה"ב מיסים 1
shahar7 אמריקאים: פתיחת חשבון בנק זוגי לאמריקאי וישראלית צרכנות פיננסית 8
מ בעיה בפתיחת חשבון ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
shahar7 פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל צרכנות פיננסית 23
Dim אפשר לפתוח חשבון *** העולמי, למי שיש חשבון בישראלי? שוק ההון 1
M מעבר אל חשבון מסחר באקסלנס טרייד - דורשים שאגיע לחתימה?! ברוקרים ופלטפורמות מסחר 26
א רוצה לפתוח חשבון עצמאי שוק ההון 3
A שאלת האזרחות בפתיחת חשבון בנק אירופאי צרכנות פיננסית 1
I כמה מרוויח רואה חשבון/עורך דין? התפתחות אישית 0
G אילו מסמכים כדי להוריד לפני סגירת חשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ה באיזה חשבון מסחר ניתן להשקיע עם מינימום התחלתי הכי נמוך שיש ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
פ דוח מס על רווחי הון: חשבון מסחר בברוקר ישראלי וב-IB מיסים 1
G איך להפריד חשבון משותף מחוץ לארץ? צרכנות פיננסית 2

נושאים דומים

Back
למעלה