מחפש אפשרויות לפתיחת חשבון בנק בחו"ל בתור אזרח ותושב ישראלי. חשוב לי שזה יהיה חשבון בנק כדי שיהיה כתוב על שמי, לעומת ברוקר (שם החשבון כתוב על שם הברוקר ולא על שמך מה שיכול לעשות בעיות בהעברות עם צד ג'?) וגם כדי שיהיה אפשר להוציא כרטיס דביט (/קרדיט) עבור אותו חשבון.
אמנם ראיתי כבר מספר דיונים בנושא אבל 2 דברים "חדשים":
1. האם יש פתרון/הצעה להחזקה של חשבון בנק בחו"ל עם סכום שקטן מ50K פאונד (מה שדורשים בHSBC)? חוץ מLloyds International (רוצה לשמוע אם יש אפשרויות זולות יותר חודשית).
2. דובר על WISE בכמה מקומות אבל הבנתי שיש בעיות איתם כרגע?
יש לי כבר חשבון מהעבר בWISE עם 2 תתי חשבונות של EUR וGBP, תהיה בעיה להעביר לשם כסף? לא הצלחתי למצוא מידע קונקרטי על מה השתנה ביחס לישראלים שם. קצת מרתיע.
(אמנם אי אפשר להוציא עם WISE כרטיס בתור ישראלי אבל בתרחיש אפוקליפטי שלשמו התכנסנו תהיה ככל הנראה כתובת אחרת שתאפשר)
כל מידע או דעה על השאלה יתקבלו בברכה
נ.ב. כרגע לא קריטי לי אפשרות השקעת הכסף, המטרה היא החזקה של קרן חירום במקום אחר ללא תלות ישראלית כלשהי.
אמנם ראיתי כבר מספר דיונים בנושא אבל 2 דברים "חדשים":
1. האם יש פתרון/הצעה להחזקה של חשבון בנק בחו"ל עם סכום שקטן מ50K פאונד (מה שדורשים בHSBC)? חוץ מLloyds International (רוצה לשמוע אם יש אפשרויות זולות יותר חודשית).
2. דובר על WISE בכמה מקומות אבל הבנתי שיש בעיות איתם כרגע?
יש לי כבר חשבון מהעבר בWISE עם 2 תתי חשבונות של EUR וGBP, תהיה בעיה להעביר לשם כסף? לא הצלחתי למצוא מידע קונקרטי על מה השתנה ביחס לישראלים שם. קצת מרתיע.
(אמנם אי אפשר להוציא עם WISE כרטיס בתור ישראלי אבל בתרחיש אפוקליפטי שלשמו התכנסנו תהיה ככל הנראה כתובת אחרת שתאפשר)
כל מידע או דעה על השאלה יתקבלו בברכה
נ.ב. כרגע לא קריטי לי אפשרות השקעת הכסף, המטרה היא החזקה של קרן חירום במקום אחר ללא תלות ישראלית כלשהי.