• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

חרטה מרצף קיצבה - יש פה מישהו שביצע בפועל בהצלחה?

• פותח הנושא פותח הנושא Oren
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Oren

משתמש רגיל
דירוג
202
בזמנו משכתי את הפיצויים הפטורים וייעדתי את החייבים לרצף קיצבה על גבי טופס 161א' ששלחתי לסוכנות ההסדר.
לצערי לא הלכתי למס הכנסה אז אין לי אישור שלהם על הרצף קיצבה. אבל יש לי אישור צבירות עדכני מחברת הביטוח והפיצויים החייבים שנשארו אכן צבועים אצלם כ"רצף קיצבה".

עכשיו אני מנסה לבצע חרטה מרצף קיצבה ולמשוך את כל הפיצויים תוך תשלום מס שולי (אין לי הכנסה ב 2017 אז המס השולי נמוך).

איזה מסמכים צריך להגיש בפועל למס הכנסה לצורך כך?

ניסיתי לבצע זאת באמצעות סוכנות ההסדר, הם לא הכינו לי 161ג' אלא הכינו לי 161א' חדש שבו אני כאילו מבקש שוב פטור על החלק שכבר קיבלתי עליו פטור...זה לא נראה לי תקין.

אני לא בארץ אז אני הולך לשלוח מיופה כוח, כך שלא תהיה לי אפשרות למלא או לחתום על שום דבר במקום ואני רוצה להיות בטוח שאני שולח אותו בדיוק עם מה שהוא צריך ועם כל מה שהוא צריך.

אם למישהו יש ניסיון מעשי ויוכל לפרט אודה לכם מאוד

@יוסי
@ע.מדי
@נדב

הבעיה שאני מנסה לפתור היא אותה בעיה, אבל השאלה שאני שואל השתנתה (גם כי נוסף לי מידע שלא היה קודם וגם כי לא קיבלתי תשובה לשאלה הקודמת).

אני בטוח שיש מישהו בפורום הזה שביצע חרטה מרצף קיצבה בפועל ויכול לדווח "מהשטח" איזה מסמכים בפועל צריך (מה שלא כתוב בשום מקום)

(אין לי הכנסה ב 2017 אז המס השולי נמוך).
לא ציינת זאת אבל אם אתה מתכוון להתקזז על נקודות זיכוי, שים לב שזה רלוונטי רק לתושב

עשיתי חרטה מרצף פיצויים. הפקידה לא בקשה שאמלא 161ג' אלא בקשה שאכתוב מכתב שאומר שאני מבקש חרטה מרצף פיצויים ולציין בו את הסכומים בכל קופה מכל גוף מנהל. כמו כן היא בקשה להביא את הצבירות העדכניות מהקופות, 161 מסיומי העבודות ובמקרה של קופה שעברה גוף מנהל, שמכתב הצבירות העדכניות יכלול את העובדה שהקופה עברה מגוף X (מענין מה היה קורה אם הייתי עובר מספר גופים גדול משניים).

עשיתי חרטה מרצף פיצויים. הפקידה לא בקשה שאמלא 161ג' אלא בקשה שאכתוב מכתב שאומר שאני מבקש חרטה מרצף פיצויים ולציין בו את הסכומים בכל קופה מכל גוף מנהל. כמו כן היא בקשה להביא את הצבירות העדכניות מהקופות, 161 מסיומי העבודות ובמקרה של קופה שעברה גוף מנהל, שמכתב הצבירות העדכניות יכלול את העובדה שהקופה עברה מגוף X (מענין מה היה קורה אם הייתי עובר מספר גופים גדול משניים).

תודה!
האם היה לך / היית צריך לצרף אישור ממס הכנסה על כך שהם אישרו לך רצף פיצויים מלכתחילה?

כן אורן. שכחתי להזכיר את המסמך הזה שהיה לי והייתי צריך לצרף.

Back
למעלה