• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חסרון כלשהו בפתיחת חשובונות מרובים בברוקר ישראלי בשביל בעתיד הרחוק למכור FIFO?

algo.il

משתמש סולידי
דירוג
16
מכיר את השרשורים בפורום וההתפלספויות לגבי מכירה בשכבות, בצורה סינטטית בארץ. פחות רוצה להיכנס לכדאיות של מכירה FIFO לעומת LIFO , או לסיבוכיות לעשות את זה כיום בברוקרים בארץ.

1. כרגע יש לתא המשפחתי שלנו 70% בשוק ההון בברוקרים שונים ועוד כ30% בק.כספית בבנקים.
2. בעקבות המבצע שברוקר ישראלי מסוים משווק שכולל 0 ד.נ חודשי ו0 עלות ק\מ של ק.כספית (עד 10 חשבונות ללקוח), נעביר את הכסף מהבנקים אליהם. כרגע גם כן לק.כספית.
3. המכירה האפשרית בשכבות כמובן שמתייחסת רק לכל מה שיושקע בעתיד. לא מה שכבר מושקע בשוק ההון.

מתלבט האם שווה לפתוח חשבונות מרובים (באותו ברוקר) כדי לייצר סינטטית את האפשרות של מכירה בשכבות. מנסה לחשוב אם יש חסרון כלשהו לאחזקה של, למשל, 5 חשבונות אצלהם?

לא מציין שמות ( לא רוצה שזה ייתפס כשיווק או פרסום)

מנסה לחשוב אם יש חסרון כלשהו לאחזקה של, למשל, 5 חשבונות אצלהם?
זה אומר שבחלק מהחשבונות לא תהיה פעילות, מה שעלול לגרום לסגירתם.
אני מניח שגם הברוקר רוצה להרוויח משהו כך שאפס דמי ניהול לא יימשך לנצח.

הברוקר מאפשר את מה שאתה מבקש (חשבונות מרובים)?

זה אומר שבחלק מהחשבונות לא תהיה פעילות, מה שעלול לגרום לסגירתם.
אני מניח שגם הברוקר רוצה להרוויח משהו כך שאפס דמי ניהול לא יימשך לנצח
לא אני אחראי על שיווק המבצע.
לעניות דעתי, יש פה ברוקר חדש-ישן עם נתח שוק מאד קטן ולא משמעותי ביחס ל-3 הגדולים בארץ. והדרך שלו למשוך לקוחות היא ע"י מבצע שכזה.
הברוקר מאפשר את מה שאתה מבקש (חשבונות מרובים)?
הוא מאפשר עד 10 חשבונות ללקוח כאשר ההגבלה היחידה שישנה היא - פתיחת חשבון דורשת 10K הפקדה לשם.

קשה לי להאמין שכל ההטבות שלו כעת -( 0.01% פחות מהאחרים בק\מ של קרנות נאמנות-סל, 0 ד.נ לעומתמ ה15 שח מתקזזים כל חודש שיש באחרים, ועניין הק\מ של ק.כספית באותם תנאים כמו בבנק) הן זמניות, כי אז באותה הקלות שעברו אליו, יילכו ממנו. לא רואה את הברוקרים האחרים עושים הרעת תנאים ולכן לא צופה שזה יעשה אם כך מעוגן בחוזה איתו בפתיחת חשבון

אם אתה מוכן להשקיע סיבוכיות לטובת מכירת fifo, שקלת לפתוח חשבון השקעות יחיד בברוקר זר?

וכהערת אגב, כדי ש fifo יהיה יעיל תצטרך להמשיך לפתוח חשבונות כל X הפקדות עד שתצא לפרישה. 10 יספיקו?

אם אתה מוכן להשקיע סיבוכיות לטובת מכירת fifo, שקלת לפתוח חשבון השקעות יחיד בברוקר זר?

וכהערת אגב, כדי ש fifo יהיה יעיל תצטרך להמשיך לפתוח חשבונות כל X הפקדות עד שתצא לפרישה. 10 יספיקו?
זה למה נמנעתי מזה עד כה. בגלל הסיבוכיות. כמובן שזה אומר בסה"כ 10 שכבות** לאדם. או 20 אם זה התא המשפחתי שלנו, אבל זה עדיין FIFO לא רע לדעתי. אם מתסכלים על זה להשקעה ארוכת טווח של מספר דו ספרתי של שנים בתקווה ש30 ומעלה.
ההבנה שלי זה שניתן לעשות זאת בברוקר זר אבל אני צריך לספק נתונים שזה מכירה לא FIFO . לעשות אחרת לפי ההבנה שלי זה אולי יעבוד אבל לא ברור לי מה החוקיות של זה. אולי זה חוקי לחלוטין. בכל אופן, אני עושה אופטימיזציות. אין סיבה לפתוח קרנות צוברות בחשבון חול כשבארץ זה צמוד מדד. אז לא הייתי עושה את זה בחשבון חול אם אפיקי ההשקעה שלי זה מדדים. מניות או כל דבר שאין לו צמוד למדד במיסוי, חד משמעית משקיע בברוקר חול

**שכבות - הכוונה לא השקעה יחידה אלא תקופת השקעה. נגיד כל 3 שנים

מה מעוגן בחוזה, דמי ניהול חינם לעולם?
ההנחות שלך לגבי ברוקרים אחרים לא מקבילות למציאות
ברוקרים ישראלים אחרים היו בחינם ואז העלו מחירים? או עשו כל מיני שינויים בסגנון הזה? אגב זה דבר אחד לשנות מדיניות לחדשים שנכנסים בתנאים שונים. זה דבר שונה לשנות מדיניות ללקוח קיים לאחר שנה\5\10

ברוקרים ישראלים אחרים היו בחינם ואז העלו מחירים? או עשו כל מיני שינויים בסגנון הזה? אגב זה דבר אחד לשנות מדיניות לחדשים שנכנסים בתנאים שונים. זה דבר שונה לשנות מדיניות ללקוח קיים לאחר שנה\5\10
אם תחפש בפורום תמצא מקרים של חשבונות שנסגרו עקב פעילות מועטה. אני לא יודע כמה מדיניות זו נפוצה היום.
לחילופין "שדרגו" אותם למסלול אחר שבו כן נגבה תשלום חודשי.
שוב, אני חושב שזה די נאיבי לצפות שתקבל שרות בחינם לאורך זמן.

נערך לאחרונה ב:
חשבתי ש-FIFO זו ברירת המחדל בארץ, לא?

כן, במיוחד בחשבונות לא פעילים או ש"נגמרה" ההטבה
צריך לשים לב להסכם המלא

בכל מקרה, אם לא יצליח לך, ותלוי במה אתה משקיע, תוכל לרכוש קרנות "תואמות" (שעוקבות אחרי אותו המדד) לסירוגין כדי לייצר את השכבות

עד כמה שאני מבין, פסגות מכרו את כל נכסיהם כולל הברוקראז׳, אז מלבד השם אפשר להתייחס לכך כברוקר חדש לגמרי, לטוב ולרע. למי שזה חשוב, זה פרט שצריך לקחת בחשבון.

פות"ש מנסה לממש LIFO למרות שברירת המחדל היא FIFO
כן השעה הייתה מאוחרת והתייחסו לFIFO באחת התגובות. הכוונה כמובן לLIFO . ברירת המחדל ומה שמצפים רשות המסים זה מכירה ודיווח לפי מכירה בFIFO. ולא בLIFO. זה שניתן למכור אחרת בברוקר חו"ל, אני לא סגור לגבי התחום האפור הזה מבחינת מערכת המיסוי בארץ.

עד כמה שאני מבין, פסגות מכרו את כל נכסיהם כולל הברוקראז׳, אז מלבד השם אפשר להתייחס לכך כברוקר חדש לגמרי, לטוב ולרע. למי שזה חשוב, זה פרט שצריך לקחת בחשבון.
אני לא יודע עד כמה זה משפיע אם זה תחת ניהול גוף כזה או אחר. בסופו של דבר לא מדובר פה בהשקעות אלטרנטיביות. מבחינתי הדברים החשובים זה הפלטפורמה - כמה היא נוחה לשימוש לצרכים שלי, העלויות שיש לצרכי השקעה שלי. זהו פחות או יותר. להבנתי זה יכול להיות רק לטובה כי הממשק והשירות לקוחות שהיו לפסגות בעבר היו על הפנים ולפחות הממשק הוחלף וישנו חדש להבנתי

אם תחפש בפורום תמצא מקרים של חשבונות שנסגרו עקב פעילות מועטה. אני לא יודע כמה מדיניות זו נפוצה היום.
לחילופין "שדרגו" אותם למסלול אחר שבו כן נגבה תשלום חודשי.
שוב, אני חושב שזה די נאיבי לצפות שתקבל שרות בחינם לאורך זמן.

יכול להיות שאתה 100% צודק. אבל עדיין זה בעיניי זה לא חסרון, אלא פשוט מהמורה אפשרית שיכולה ויכולה שלא להיות באמצע הדרך. אם באמת יהיה דבר כזה של "שדרוג" מסלול או כל משחק מילים אחר שיסתיים בתשלום חודשי פר חשבון, אני אוכל פשוט להעביר את כל הכסף לחשבון אחד ללקוח. בלי מכירה. זה כמובן ידרוש להבין מה העלויות שלהם להעברת אחזקות מחשבון לחשבון ואם בכלל יש עלויות אם זה תחת אותו הלקוח.

אני לא יודע עד כמה זה משפיע אם זה תחת ניהול גוף כזה או אחר. בסופו של דבר לא מדובר פה בהשקעות אלטרנטיביות. מבחינתי הדברים החשובים זה הפלטפורמה - כמה היא נוחה לשימוש לצרכים שלי, העלויות שיש לצרכי השקעה שלי. זהו פחות או יותר. להבנתי זה יכול להיות רק לטובה כי הממשק והשירות לקוחות שהיו לפסגות בעבר היו על הפנים ולפחות הממשק הוחלף וישנו חדש להבנתי
אם שירות הלקוחות שהיה בעבר היה על הפנים (ואין לי מושג אם כך היה), החלפת הבעלים לא מבטיחה בשום צורה שזה לא כך כיום, או שיהיה כך בעתיד.

אני לא אומר ששירות הוא בהכרח הקריטריון המרכזי, אבל לי כלקוח בהחלט חשוב שהפקדות שאני מבצע ייקלטו תוך זמן סביר בחשבון המסחר, ושמשיכות כספים יגיעו בצורה מהימנה ומהירה לחשבון העו"ש שלי. האם זה מתקיים בפסגות? לא יודע.
האם ניכוי המס מבוצע אצלם תקין? לא יודע.
האם מקבלים טופס 867 בזמן? לא יודע.
האם אין חיובים לא תקינים? לא יודע.
האם קל לנייד מהם את התיק במידה וארצה? לא יודע.

אפשר להמשיך עוד ועוד, הנקודה שלי היא שיש חשיבות עבורי בברוקר עם פז"מ מוכח, כדי שאבחר לשים בו את כספי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
האם ביצעת את המעבר בסוף?
מרוצה/לא מרוצה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס האם יש חסרון כלשהו ברכישת fractional shares? שוק ההון 21
צ חסרון לברוקרים מחול מבחינת מיסוי? מיסים 2
A מעבר לקטנוע חשמלי - כדאיות כלכלית לעומת חסרון טווח הנסיעה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
T דירה להשקעה עם פינוי רחוק - יתרון או חסרון? נדל"ן 10
A פיצויי פיטורין - יש חסרון בקבלה חודשית? צרכנות פיננסית 8
N האם לקופת גמל קיצבתית יש יתרון כלשהו על פני קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שאלה על קרן מחקה מדד חו"ל כלשהו שוק ההון 4
C האם יש "מוקש" כלשהו במשיכה חלקית בתחנת יציאה? צרכנות פיננסית 2
algo.il יש הגיון כלשהו בשילוב גישה של השקעה במדדים ובגישה של מניות דיבידנד? שוק ההון 5
S האם קיים סיכון כלשהו בניהול קופת גמל בגלובלנט (בדומה לסלייס)? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
4 האם ניתן לקזז הפסד שבח ממכירת דירה מול רווח כלשהו? נדל"ן 4
ע פתיחת חשבון בבנק ברקליס ללא אזרחות בריטניה מרחוק + פתיחת חשבון בבנק אירופאי כלשהו צרכנות פיננסית 7
ג עובר ושב או פקדון כלשהו? אוף טופיק 23
Z כנס בנושו מיסוי הבורסה היום בבורסה. האם יש דרך לצפות ONLINE באתר כלשהו? אוף טופיק 3
קורא הדוק האם יש מס כלשהו על יתרת מט"ח ששוכבת בחשבון השקעות של ברוקר ישראלי ? שוק ההון 5
ה האם החזקת כל ההון בבית השקעות אחד מהווה סיכון כלשהו? צרכנות פיננסית 9
Williamsburg 100$ מתנה מוואן זירו בפתיחת כרטיס אשראי בנקאי צרכנות פיננסית 9
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
מתכנת קרנות סל איריות spread בפתיחת המסחר שוק ההון 5
מ בעיה בפתיחת חשבון ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
A שאלת האזרחות בפתיחת חשבון בנק אירופאי צרכנות פיננסית 1
B משמעות חוקית של חתימה על הסכם זה בפתיחת חשבון בBlink ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
F התלבטות מבחינת 2 דברים בפתיחת תיק אצל הברוקר שוק ההון 5
S הטבת משכנתא לאומ בפתיחת חשבון דרך מועדון הוט נדל"ן 1
E דמי ניהול בפתיחת קרן פנסיה חדשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
stamEhad הטבות מס ו"קומבינות אפשריות" בפתיחת קרן השתלמות לעצמאים שהוא גם שכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M אזרח אמריקאי עם שם שונה - בעיה בפתיחת חשבון בIB? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
deussex הכנסות פאסיביות והצורך בפתיחת תיק עוסק אוף טופיק 3
G סיוע בפתיחת חשבון ב interactive brokers, אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
K סדר בפתיחת קרן השתלמות ותיק ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ב עזרה בפתיחת תיק השקעות והכנסת ראש למים שוק ההון 18
Aranchik הלוואה המותנית בפתיחת חשבון צרכנות פיננסית 9
Y בירוקרטיה בפתיחת תיק - עריכה שוק ההון 1
Y בירוקרטיה בפתיחת תיק שוק ההון 1
N התלבטות בפתיחת תיק ראשון שוק ההון 23
Williamsburg מענק כספי בפתיחת חשבון בנק צרכנות פיננסית 20
מ עזרה בפתיחת חשבון בבית השקעות (לא IB) שוק ההון 12
A עזרה בפתיחת תיק השקעות 100K לטווח ארוך לא פעיל שוק ההון 6
T עזרה בפתיחת חשבון ובחירת קרנות מחקות שוק ההון 2
J עזרה בפתיחת חשבון השקעות צרכנות פיננסית 1
LenqS Trading Permissions and Experiences- עזרה בפתיחת תיק IB שוק ההון 9