• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

חלוקת התיק על כלל נכסיו

• פותח הנושא פותח הנושא Rand
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Rand

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם,
קורא ותיק של הבלוג והפורום כבר כחצי שנה, ועם כניסה יותר עמוק לעולם שוק ההון כך גם עולות השאלות.
ניסיתי לחפש כבר כמה ימים אזכורים לגבי חלוקה/איזון התיק שכולל כמה מכשירים שונים.
הסולידית יצרה פוסט בנושא וגרסה כי יש להסכל על כלל החסכונות כעל תיק אחד גדול, לעומת זאת, בפוסטים אחרים ובפוסטים פה בפורום נטען כי מאחר והחסכון הפנסיוני עתידו להיפרע רק בגיל הפרישה לכן לכלול אותו בשקלול התיק זה לא נכון למתכננים פרישה מוקדמת.
אם כך, לא ברור האם יש לכלול את אג"ח המיועדות שיש בפנסיה(אצלי זה 25% בערך, פנסיה מנייתית) בשקלול החלק האגח"י של התיק?
ומה לגבי החלק המנייתי בפנסיה? אצלי בפנסיה יש חשיפה גדולה יותר לשוק האמריקאי, אז האם שאני קונה מניות עליי לתת משקל כנגד לשוק האמריקאי? אם כן, זה לא יוצר בעיה מאחר והניהול של הפנסיה הוא לא בשליטתי? יכול מאוד להיות שבעוד כמה זמן החבר'ה שמנהלים את התיק הפנסיוני שלי יחליטו שלא בא להם בטוב השוק האמריקאי וכך זה יוציא מאיזון את כלל התיק שלי?
מה לגבי הקרן ההשתלמות(שעוד לא הגיעה למועד פירעון) שעוקבת אחר S&P, האם דינה כדין הפנסיה?
אולי הדיון קצת סותר את פרמידת הצרכים של המשקיע המתחיל, אבל בכל זאת אשמח לצאת למסע הקניות כמו שצריך.
תודה :)

קודם כל להבנתי אפשר להחליף את הפנסיה במכשיר אחר שאפשר בעזרתו לעקוב אחרי המדד האמריקאי (אני חושב קופת גמל (לא ניסיתי אישית, רק שמעתי))

אני אישית סופר את הפנסיה כחלק מהתיק שלי למעשה. והתיק שלי במסלול מנייתי בהחלט יכול להיות שהוא לא מפוזר עולמי אבל אני בכל זאת מניח שתשואת הקרנות המנייתי הזה תהיה טובה מאגח וגם אם לא תכה את השוק היא לא תהיה הרבה יותר גרועה ממנו לאורך זמן ולכן מבחינתי מה שחשוב זה העמלות הנמוכות יחסית

ואני מיחס חשיבות רבה יותר לפיזור בתיק שלי

בעקרון אם חשוב לך הפיזור שיהיה גם בפנסיה שלך אולי תבחר חברה אחרת שאפשר לבחור שם פיזור כמה שיותר עולמי קבוע

מקווה שעניתי על משהו מהשאלות שלך, אולי לא הבנתי אותם ואז אשמח לחידוד

הבנתי, מה לגבי אג"ח ערד שנמצא אצלך בפנסיה הוא נכנס לחישוב של החלק האגחי אצלך?
לדוגמא אם בחרתי בתמהיל 50/50 של כלל התיק, ויש לי 100אשח בפנסיה מנייתית(שבתוכה זה מחולק ל25אשח אגח ו75אשח מניות) ועוד 100אשח להשקעה, עליי לקנות בעצם 25אשח מניות ועוד 75אשח אגחים?
אולי זה לא ברור, אבל ע"פ חוק גם פנסיה במסלול 100% מנייתי מחזיקה בתוכה מינימום של25% אגח מיועדות נכון ל2019

הבנתי, מה לגבי אג"ח ערד שנמצא אצלך בפנסיה הוא נכנס לחישוב של החלק האגחי אצלך?
לדוגמא אם בחרתי בתמהיל 50/50 של כלל התיק, ויש לי 100אשח בפנסיה מנייתית(שבתוכה זה מחולק ל25אשח אגח ו75אשח מניות) ועוד 100אשח להשקעה, עליי לקנות בעצם 25אשח מניות ועוד 75אשח אגחים?

מבחינתי אני סופר את האגח בפנסיה שלי כאגח לכל דבר אז לשאלתך כן, אבל כמובן שכל אחד יכול למדוד את זה באופן שונה
למעשה (או שיש דרך להוציא את הכסף בלי מס בשלב יותר מוקדם) הכסף יהיה זמין לשימוש רק בגיל הפנסיה אם יש לך עוד הרבה מאוד זמן למעשה אולי רעיון יותר טוב זה פשוט לשים הכל על מניות וזהו במנותק מהתיק (לא חשבתי על זה כי מבחינתי אני מעוניין בכמה שיותר מניות בכל מקרה)
אבל אפשר להסתכל על זה גם בדרך הזאת

הסולידית יצרה פוסט בנושא וגרסה כי יש להסכל על כלל החסכונות כעל תיק אחד גדול, לעומת זאת, בפוסטים אחרים ובפוסטים פה בפורום נטען כי מאחר והחסכון הפנסיוני עתידו להיפרע רק בגיל הפרישה לכן לכלול אותו בשקלול התיק זה לא נכון למתכננים פרישה מוקדמת.
אני מניח שיהיו כאלו שיחלקו עלי, אבל לדעתי שני הדברים האלו לא סותרים.
כשאדם שואל "האם אני יכול כבר לפרוש?" הוא לא צריך להתחשב בקרן הפנסיה, אלא אם הוא כבר מתקרב לגיל 60 שבו הוא יכול להתחיל למשוך מהקרן.
לעומת זאת, בהרכב התיק, צריך להתחשב בזה שיש כבר חלק מהתיק בפנסיה.
אצלי בפנסיה יש חשיפה גדולה יותר לשוק האמריקאי, אז האם שאני קונה מניות עליי לתת משקל כנגד לשוק האמריקאי? אם כן, זה לא יוצר בעיה מאחר והניהול של הפנסיה הוא לא בשליטתי? יכול מאוד להיות שבעוד כמה זמן החבר'ה שמנהלים את התיק הפנסיוני שלי יחליטו שלא בא להם בטוב השוק האמריקאי וכך זה יוציא מאיזון את כלל התיק שלי?
אישית אני לא יורד לכזו רזולוציה. אני מבצע חלוקה בסיסית של החלק שלא בשליטתי לרכיבים של "מניות \ אגח".
מעבר לזה, את החלק המנייתי של התיק המנוהל, אני מפזר בצורה אחידה, ולא מנסה לאזן את ההטיה של הפנסיה.
אגב, אני לפעמים בוחר בידיעה במכשירים שמחקים רק את השוק האמריקאי על פני מכשירים כלל-עולמיים בגלל עלויות השקעה (חד"פ ודמי ניהול).
בדיוק.
אולי זה לא ברור, אבל ע"פ חוק גם פנסיה במסלול 100% מנייתי מחזיקה בתוכה מינימום של25% אגח מיועדות נכון ל2019
אם מאוד מציק לך, תעבור לקופ"ג \ פנסיה משלימה.

חוץ מהנושא של מחקר טריניטי אין לדעתי נוסחת קסם או משהו חקוק באבן.

ברמה האישית הפנסיה שלי וקהש שלי כיום על snp500 ואני לא מנסה לאזן את זה בתיק הממוסה (אלא מנסה לעבור לIRA ואז לקנות IMID).

מבחינת שאלת הפרישה המוקדמת, אני מניח שמתישהו בין הזמן שבו החסכונות הכלליים שלי יעמדו בחוק ה400 לבין הזמן שבו החסכונות שלי לא כולל הפנסיה יעמדו בחוק ה400 אשקול את זה.

שלום לכולם,
קורא ותיק של הבלוג והפורום כבר כחצי שנה, ועם כניסה יותר עמוק לעולם שוק ההון כך גם עולות השאלות.
ניסיתי לחפש כבר כמה ימים אזכורים לגבי חלוקה/איזון התיק שכולל כמה מכשירים שונים.
אם כך, לא ברור האם יש לכלול את אג"ח המיועדות שיש בפנסיה(אצלי זה 25% בערך, פנסיה מנייתית) בשקלול החלק האגח"י של התיק?
ומה לגבי החלק המנייתי בפנסיה? אצלי בפנסיה יש חשיפה גדולה יותר לשוק האמריקאי, אז האם שאני קונה מניות עליי לתת משקל כנגד לשוק האמריקאי? אם כן, זה לא יוצר בעיה מאחר והניהול של הפנסיה הוא לא בשליטתי? יכול מאוד להיות שבעוד כמה זמן החבר'ה שמנהלים את התיק הפנסיוני שלי יחליטו שלא בא להם בטוב השוק האמריקאי וכך זה יוציא מאיזון את כלל התיק שלי?
מה לגבי הקרן ההשתלמות(שעוד לא הגיעה למועד פירעון) שעוקבת אחר S&P, האם דינה כדין הפנסיה?
אולי הדיון קצת סותר את פרמידת הצרכים של המשקיע המתחיל, אבל בכל זאת אשמח לצאת למסע הקניות כמו שצריך.
תודה :)
בן כמה אתה?
כי לא בטוח שיש (יהיה) לך אג"ח מיועדות באחוזים שציינת בתחילת הצבירה
חוץ מזה, כמה להערכתך יהיה אחוז זה מכלל התיק?

בן 25, עובד הייטק. חוסך כ10 בחודש בערך ועוד ESPP.
לפי האקסל של הפניקס בחלקות הנכסים, במסלול מניות חול לרבעון האחרון, אג"ח "ערד" מהווה כ25 אחוז.
זה לא אומר שזה מה שאני מקבל?
מאחר ואני די מתחיל מ-0, במידה ואני אשים את כל מה שאני מתכנן לשים על מניות, החלק של האגח בפנסיה יהווה כ10 אחוז מכלל התיק(כמובן בתוספת החישוב של המניות בפנסיה). אין לי בעיה שהתיק יהיה ככה עד ההפקדה הבאה.
התכנון בגדול זה 75/25 לפי אחד מכללי האצבע, כמובן שזה עוד עלול להשתנות בהמשך הדרך.
מאחר וההפקדה הרבעונית שלי גבוהה פי כמה וכמה מההפקדה לפנסיה ה10 אחוז יהפוך ל1-2 מאוד מהר.

נערך לאחרונה ב:
לא מנסה לאזן את זה בתיק
הכוונה שלך היא שאם החלטת בתיק ההשקעות הממוסה שלך, להקציב 50% ל-SP500, אתה לא מחשיב את הקה"ש כחלק מה-50% האלה?

הכוונה שלך היא שאם החלטת בתיק ההשקעות הממוסה שלך, להקציב 50% ל-SP500, אתה לא מחשיב את הקה"ש כחלק מה-50% האלה?
ספציפית אני מכוון ל100% שוק עולמי, אבל במקום לנסות לאזן את הממוסה מול הפטור, אני חותר לIRA

אני חושב שזה תלוי במטרות ההשקעה.

אישית אני מסתכל על תיק הפנסיה כירושה לילדים ועל כל שאר הנכסים בתיק לפרישה (שכן אני מקווה לפרוש לפני הפנסיה) ולכן עושה חלוקת נכסים נפרדת לשני התיקים.

הבנתי, במקרה שלי כלל התיקים מיועדים לי, לכן אכלול גם את הפנסיה בחישוב.
תודה לכולם!

איפה בדיוק אתה מחזיק אותו?
קרן פנסיה זה המקום הכי גרוע להחזיק "ירושה לילדים".

למה? זה חסכון פטור ממס. וגם יש ביטוח שארים זול. ישנם 3 אפשרויות:
או שאני מת לפני שהילדים בני 18 ואז הם מקבלים את סכום הביטוח או סכום החסכון לפי הגבוה הקצבה. זה עדיף לי (למרות שייתכן והם מפסידים תשואה) כי אני לא סומך עליהם שינהלו תיק השקעות לפני גיל 18.
אני מת אחרי שהם בני 21. במקרה כזה הם מקבלים את כל הסכום בתשלום אחד.
אני מת אחרי שהם 18 ולפני 21 ואז הם יכולים לבחור האם להוון או לקבל קצבה.

כמובן שאם אגיע למצב שאגיע לקצבה אז הפנסיה תהפוך לחלק מהותי מהתיק, אבל עד אז לא רואה את החסרון.

כמובן שאם אגיע למצב שאגיע לקצבה אז הפנסיה תהפוך לחלק מהותי
ברגע שאתה מתחיל לקבל קצבה אין דרך חזרה. אתה לא יכול להתחשב בצבירה שם כחלק מהתיק כי היא איננה והיא הומרה בהתחייבות לספק לך קצבה לשארית חייך. מכאן ש
קרן פנסיה זה המקום הכי גרוע להחזיק "ירושה לילדים

למה? זה חסכון פטור ממס. וגם יש ביטוח שארים זול. ישנם 3 אפשרויות:
או שאני מת לפני שהילדים בני 18 ואז הם מקבלים את סכום הביטוח או סכום החסכון לפי הגבוה הקצבה. זה עדיף לי (למרות שייתכן והם מפסידים תשואה) כי אני לא סומך עליהם שינהלו תיק השקעות לפני גיל 18.
אני מת אחרי שהם בני 21. במקרה כזה הם מקבלים את כל הסכום בתשלום אחד.
אני מת אחרי שהם 18 ולפני 21 ואז הם יכולים לבחור האם להוון או לקבל קצבה.

כמובן שאם אגיע למצב שאגיע לקצבה אז הפנסיה תהפוך לחלק מהותי מהתיק, אבל עד אז לא רואה את החסרון.
קצבאות שארים זה לא ירושה.
יש לך בת זוג? אם קורה משהו, היא והילדים (עד גיל 21) מקבלים קצבה לכל החיים.
אין לך בת זוג? אחרי גיל 21 הם מקבלים הכל בתשלום אחד. מתחת גיל 18 הם מקבלים קצבה עד גיל 21.
חלק מהם מעל גיל 21 וחלק מתחת 18? הצעירים יקבלו, המבוגרים לא.

אתה יכול להגדיר את קרן הפנסיה כ"דאגה לילדים", לא כ"ירושה לילדים".
פרשת ונפטרת מיד אחרי קבלת הקצבה? אין ירושה.

קצבאות שארים זה לא ירושה.
יש לך בת זוג? אם קורה משהו, היא והילדים (עד גיל 21) מקבלים קצבה לכל החיים.
אין לך בת זוג? אחרי גיל 21 הם מקבלים הכל בתשלום אחד. מתחת גיל 18 הם מקבלים קצבה עד גיל 21.
חלק מהם מעל גיל 21 וחלק מתחת 18? הצעירים יקבלו, המבוגרים לא.

אתה יכול להגדיר את קרן הפנסיה כ"דאגה לילדים", לא כ"ירושה לילדים".
פרשת ונפטרת מיד אחרי קבלת הקצבה? אין ירושה.

מוכן לשנות את ההגדרה ל"דאגה לילדים", זה לא מהותי לטענתי לעיל. הטענה שלי היא, שאין לי בשביל מה להתייחס לפנסיה כחלק מתיק ההשקעה שכן הוא מיועד לטווח שונה ולמטרות שונות מאלו של התיק הרגיל (התיק הרגיל מיועד לפרישה מוקדמת, ואילו הפנסיה לדאגה לילדים ומקסימום קבלת קצבה בגיל מאוחר מאוד בתקווה שיהיה יותר מעשור אחרי הפרישה מעבודה).

ודרך אגב, הצוואה שלי מאזנת את הפער בין הילדים בקצבת השארים דרך התיק החייב (הגילאים שלהם קרובים מאוד עם פער של שנתיים בלבד, כך שאם ילד אחד מקבל ואחד לא, זה שמקבל מקבל את מלא החסכון הנצבר והוא גם יוכל למשוך הכל בתשלום הוני כי הוא יהיה מעל 18. בכל מקרה, גם בגילאים הצעירים יותר אני מאזן את זה דרך השוואת התזרים המהוון של הקצבה).

קצבאות שארים זה לא ירושה
זה כן, רק התשלום אינו חד פעמי אלא למשך חיי היורשים לפי התקנון.

הטענה שלי היא, שאין לי בשביל מה להתייחס לפנסיה כחלק מתיק ההשקעה שכן הוא מיועד לטווח שונה ולמטרות שונות מאלו של התיק הרגיל
נניח.שיש לך שני תיקים אחד לטווח ארוך עם 80% מניות
והשני לטווח קצר עם 80% אגח
ונניח ששניהם בגודל שווה

לא יותר פשוט להחזיק תיק אחד 50% מניות ?

ונניח מימשת את כל התיק הקצר (80% אגח) אז מה הבעיה למכור 80% מהאגח ו 20% אחוז מהמניות
להישאר עם תיק 80/20 של מניות ?

אני מעדיף תיק אחד, כשעיקר האיזונים מתבצעים (אם מתבצעים) בחשבון הממוסה, הפנסיה משפיעה על האיזונים, ובדכ האיזונים מתבצעים על ידי הוספה של החסכון לאפיקים שיצאו מאיזון .

מוכן לשנות את ההגדרה ל"דאגה לילדים", זה לא מהותי לטענתי לעיל. הטענה שלי היא, שאין לי בשביל מה להתייחס לפנסיה כחלק מתיק ההשקעה שכן הוא מיועד לטווח שונה ולמטרות שונות מאלו של התיק הרגיל (התיק הרגיל מיועד לפרישה מוקדמת, ואילו הפנסיה לדאגה לילדים ומקסימום קבלת קצבה בגיל מאוחר מאוד בתקווה שיהיה יותר מעשור אחרי הפרישה מעבודה).
אם כך, לדעתי האישית, הגיוני שתבוצע הפרדה ולא "תיק אחד".
אני רק אחדד נקודה אחת- למיטב לדיעתי, נניח שהגעת לגיל הפרישה הרשמי עם צבירה מסויימת בפנסיה, והצבירה מיתרגמת לקצבה שהיא מעבר לצרכים שלך, תוכל לנייד חלק מהצבירה לקופ"ג ולמשוך קצבה מהצבירה שנותרה. את הכסף בקופ"ג תוכל לייעד לירושה. מכאן, שבשלב מאוחר יותר בחייך אולי כן תשקול לעשות איחוד מחשבתי של התיק.
* לא ממליץ וכו'. כמו כן לא בטוח ב- 100% בתקנות לגבי זה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות? שוק ההון 17
ל באיזה שלב משנים את חלוקת התיק (אם בכלל)? שוק ההון 6
I הקטנת מס רכישה - חלוקת דירה ישנה לשלישים נדל"ן 9
חתול לילה חלוקת עיתונים - עקיצה? אוף טופיק 4
Y חלוקת הארץ לשתי מדינות - ישראל ופלסטין פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 28
S חלוקת תיק השקעות - כולל נכס למגורים, מזומן, אג״ח ומשכנתא שוק ההון 4
S חלוקת תקציב בין נדלן ושוק ההון (מניות) נדל"ן 6
R חלוקת דיבידנד באופן לא שווה בין בעלי המניות מיסים 13
Royi מחקה מדד עם חלוקת דיבידנדים ועמלה נמוכה שוק ההון 2
L חלוקת מסלולים בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E חלוקת קופונים באג"ח ממשלתי שקלי שוק ההון 3
O הגשת דו״ח שנתי - חלוקת דיבידנד אצל ברוקר זר מיסים 14
A היסטוריית חלוקת דיבידנדים שוק ההון 4
B חלוקת נכסים - איך מחשבים מזומן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A איפה לבדוק מתי תהיה חלוקת דיבידנדים SSAC שוק ההון 14
ע חלוקת קופת הגמל לרכיבים - תגמולים, פיצויים, קצבתי והוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B חלוקת פלח האג"ח בתיק שוק ההון 8
B האם קיימת קרן פנסיה שרושמת כמו שצריך את חלוקת ההפקדות בין קצבה מזכה ומוכרת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 50
N איך חלוקת דיבידנד באה לידי ביטוי בקרן סל? פוסטים מאיכות נמוכה 1
אחד_שיודע איך מהוונים ערך של קופת גמל IRA לצורך חלוקת נכסים בפרידה שוק ההון 26
G שאלה בהבנת חלוקת תיק השקעות יחד עם קופות גמל שוק ההון 17
M חלוקת ההשקעה בניירות ערך לפי מיסוי? מיסים 1
hommie אלטשולר שחם - חלוקת נכסים במסלול מנייתי שוק ההון 2
Y חלוקת הפקדה חד פעמית בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 11
O חלוקת תיק שוק ההון 2
Nina T האם חלוקת דיבידנד מעל 80% היא מופרכת? שוק ההון 2
אמירב חלוקת ביטוח אובדן כושר עבודה למספר חברות ביטוח צרכנות פיננסית 4
Y האם כדאי למכור אג"ח לפני חלוקת ריבית?אחרי? או שזה לא משנה... שוק ההון 1
A חלוקת דיבידנדים Vanguard במערכת spark שוק ההון 1
ד חלוקת הנכסים עפ"י אסטרטגיית תיק השקעות נבחר פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
יבגני_ל מיסוי במקור בארה"ב על חלוקת רווחים של MLP למשקיעים ישראלים מיסים 8
the_newbie חלוקת דיבידנדים של קרן סל אג"ח ישראלית שוק ההון 1
yanosh34 חשבון IRA - האם חלוקת מניות חייבת במס שוק ההון 11
ט חלוקת דיבידנד במניות שוק ההון 8
B תיק השקעות - אופן חישוב חלוקת הנכסים שוק ההון 15
ח בורסה בארה"ב חלוקת דיבידנד בשיעור של מעל 25 אחוז ממחיר המנייה שוק ההון 3
י חלוקת הפקדות בין קרן פנסיה מקיפה למשלימה צרכנות פיננסית 7
L שאלה: האם חלוקת דיבידנד משפיעה על תשואת המדד (המדד יירד)? שוק ההון 4
R דמי ניהול ומדיניות חלוקת דיבידנד כשיקולים לבחירת תעודת סל / קרן מחקה שוק ההון 11
M שאלה של חדש בתחום (בנושא חלוקת דיבידנד) שוק ההון 1
amidar פער (גדול?) בין מועד חלוקת הדיבידנד למועד הופעת הכסף בתיק שוק ההון 11
R חלוקת הנכסים בעולם והשוק היעיל שוק ההון 37
N דיבידנדים ורכישת מניות יום לפני חלוקת דיבידנדים שוק ההון 9
amidar היסטורית חלוקת דיבידנדים - מניות ישראליות בארץ שוק ההון 61
מ חלוקת קה"ש+קופ"ג IRA שוק ההון 7
שמוליק קיפוד חלוקת כספים פנסיוניים צרכנות פיננסית 20
K גישה לבחירה בין אלטרנטיבות,חלוקת זמן ומשאבים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
V חלוקת הניירות בין החשבון הרגיל הממוסה לבין IRA שוק ההון 13
B חלוקת דיבידנדים ניירות של Vanguard. שוק ההון 9
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה