• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חלוקת הארץ לשתי מדינות - ישראל ופלסטין

  • פותח הנושא פותח הנושא yoni93
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

yoni93

משתמש סולידי
הצטרף ב
20/2/18
הודעות
31
דירוג
13
שלום.
ניסוי מחשבתי (לא ריאלי):
נניח שישראל והרש"פ יגיעו להסכם על בסיס מתווה אולמרט-אבו מאזן, המתווה היחידי שהפלסטינים עלולים להסכים לו לדעתי הכולל:
1. יהודה ושומרון ועזה תהיה של פלסטין, גושי ההתיישבות יוחלפו תמורת שטחים בשטח ישראל. גשר יבשתי בין עזה לאיו"ש.
2. מזרח ירושלים בירת פלסטין.
3. הר הבית לא בריבונות ישראלית או פלסטינית, אלא שטח בנאמנות של ישראל, פלסטין, ארה"ב, ירדן וערב הסעודית. הכותל ינוהל ע"י מנהלת יהודית.
4. אין זכות שיבה, אלא קרן בינלאומית שתפצה את הפלסטינים שנעקרו מביתהם עקב מלחמת השחרור (יש לציין באשמת מדינות ערב) ואת היהודים שנעקרו מביתהם ממדינות ערב.

מה שעלול להתרחש לאחר מכן:
1. ניסיונות לרצוח את נשיא הרש"פ וראש ממשלת ישראלי ע"י קיצונים מקומיים תוך האשמות בבגידה במולדת (עלול להתרחש גם תוך כדי המו"מ).
2. העם הפלסטיני המחונך כרגע לשנאת ישראל ורצח יהודים יהיה באופוריה כי הוא יקבל את זה כחלק מ"תוכנית השלבים" לחיסול ישראל.
3. העולם יפסיק להתייחס לישראל כמדינת אפרטייד ולפלסטינים כקורבנות "מדוכאים" ויתחיל לדרוש מהם אחראיות. הלגיטימציה בעולם המערבי לישראל תשתנה דרמטית.
4. תעמלוה בהיקפים גדולים של איראן והפרוקסי שלה שכעת אפשר לחסל את ישראל, שכן העומק האסטרטי שלה נפגע אנושות.
5. מכיוון שלתודעה האנושית לוקח זמן רב להשתנות, ב-20 שנה הראשונות הפלסטינים יוציאו פיגועים לשטח ישראל ביתר קלות, שכן צה"ל לא יהיה בתוך איו"ש.
6. תודעת הקורבן של הפלסטיני הממוצע תתחיל להשתנות (יקח מינימום 20 שנה לדעתי) לתודעה של אזרח של מדינה.
ערך רצח היהודים עלול להישחק בהדרגה (תהליך ארוך), שכן כבר יש מדינה ו"המטרה" הושגה.
7. הגורמים הקיצונים שלהם, קרי חמאס, ינסו לחסל את הגורמים המתונים שלהם, יתכן שתשתיות הטרור בעזה יבנו גם באיו"ש.
8. פילוג עמוק בתוך ישראל, חשש לסרבנות בהיקפים גבוהים של אנשי הימין האמוני. מלחמת אזרחים קרה בין המחנה הדמוקרטי לימין האמוני. חשש אמיתי לפירוק לישראל ויהודה.

רק אם ניצלח כל אחד מהשלבים הנ"ל, אז יתכן שהמצב יהיה נורמלי, כלומר כל צד ישלים עם קיומו של הצד השני.
מבקש דיון בלי פוליטיקה, פופוליזם וקללות.
סליחה מראש אם הנושא מעורר רגשות שלילים אצל האנשים שנפגעו בטבח ה7 באוקטובר או שנמצאים בעזה.
 
נערך לאחרונה ב:
3. העולם יפסיק להתייחס ... ולפלסטינים כקורבנות "מדוכאים" ויתחיל לדרוש מהם אחראיות. הלגיטימציה בעולם המערבי לישראל תשתנה דרמטית.
למה? האקסיומה היא: מי שחלש צודק.

6. תודעת הקורבן של הפלסטיני הממוצע תתחיל להשתנות ... ערך רצח היהודים עלול להישחק בהדרגה (תהליך ארוך), שכן כבר יש מדינה ו"המטרה" הושגה.
לא חושב שזה יקרה לכל האוכלוסיה. אם מיעוט גדול מספיק (10%?) ימשיך בהלך הרוח הנוכחי, זה יכשיל את כל המהלך.
ולא נראה לי שהממשל שלהם ילך על חינוך, אכיפה, או חקיקה בסגנון, נניח, גרמניה בעת המודרנית.
 
נערך לאחרונה ב:
לא חושב שזה יקרה לכל האוכלוסיה. אם מיעוט גדול מספיק (10%?) ימשיך בהלך הרוח הנוכחי, זה יכשיל את כל המהלך.
מיעוט הרבה יותר גדול מ 10% ימשיך בהלך הרוח הנוכחי, אבל אם יצליחו למצא מנהיג או מנהיגים אזרחים לא-דתיים שיהיו מוכנים לקבל על עצמם את השליטה האזרחית ואם הם יקבל גיבוי גם מהמערב וגם גיבוי פעיל מישראל - שתתערב נגד קיני המחבלים כמו שהיא עושה היום בג׳נין - אז חמאס לא יצליח לזרוק את המתונים מהגגות ולהכשיל את המהלך.
-- אני לא חושב שצריך להנהיג שם בחירות - עזה, האביב הערבי והעובדה שאין דמוקרטיות ערביות [ או לפחות כמעט ואין ] הראו שבחירות בארצות ערב לא מובילות לשלום. אבל אם כן בחירות אז לפסול מועמדים תומכי טרור.
-- החינוך חייב להיות בפיקוח בין-לאומי רציני, כולל מעקב של ישראל.
הפלסטינים יוציאו פיגועים לשטח ישראל ביתר קלות, שכן צה"ל לא יהיה בתוך איו"ש.
לא יוציאו פיגועים בקלות כי יהיו רצועות ביטחון, נוכחות של צה״ל וסיורים שוטפים ברצועות הביטחון, מעורבות ביטחונית וכניסה לתוך איוש אם וכאשר צריך.
זה לא מה שהיה לפני 1948? הם לא אהבו את זה.
אנחנו לא צריכים ש״הם״ יואהבו את זה. אנחנו רק צריכים מנהיג מתון אחד או כמה שיהיו מוכנים לקחת את המשימה, ושלפחות ירדן ומצריים יתמכו בו.
 
נערך לאחרונה ב:
מדינה פלסטינית ממערב לירדן היא פגיעה אנושה בלאומיות הישראלית ותביא לחורבן שלה לאט לאט.
1.האתוס הפלסטינאי על כך שההתנגדות מביאה להישגים יצלח, הם יבינו שהישראלים מבינים רק בכוח ומבחינם מלחמת הג'יאהד שלהם מביאה הישגים, ולכן הם ישימו את הרגל על הגז.
2.האיראנים יתחילו לחמש את המדינה שתקום באיוש בעזרת נשק מדויק וכטבמים כמו שחימשו את עזה לבנון וסוריה, רק שהפעם זה יהיה במרכז ישראל.
3.פשיטה כמו ב7 באוקטובר תהיה על סף הבלתי נמנעת כי מדובר בגבול רחב מאוד, הפעם הפשיטה תהיה לכיוון ערי המרכז ובמאסות הרבה יותר גדולות, יכולות להיות שהפעם בתיאום עם מתקפות מצפון, דרום ומהחותים, מתקפה כזאת תוביל לשיתוק ישראל ואם לומר בכנות יכולה להוביל לאובדן הריבונות היהודית במדינה.
4.כל חשיבה שפתאום הפלסטינאים יהפכו לעם מערבי מודרני שוחר שלום היא חשיבה מנותקת מהמציאות, בכל מקום שבו יש איסלאם במזרח התיכון יש מלחמות, הרג, הרס וחורבן, עמים שלמים מסביבנו מאמינים שזה החובה המוסרית שלהם להשמיד אותנו וכל עוד אנחנו פה זה כפירה באללה ובושה לאיסלאם.
 
האיראנים יתחילו לחמש את המדינה שתקום באיוש בעזרת נשק מדויק וכטבמים כמו שחימשו את עזה לבנון וסוריה,
וישראל לא תאפשר את זה.
ֿבניגוד לעבר בו ישראל הבליגה על הפרת הסכם 1701 על ידי חזבללה שירד מדרום ללטני, העברת מזוודות כסף לאירגון טרור, הפרחת בלוני הצתות מעזה והקמת אוהל חיזבאללה בתוך שטח ישראל.
פשיטה כמו ב7 באוקטובר תהיה על סף הבלתי נמנעת כי מדובר בגבול רחב מאוד,
ברור שימנע. בשביל זה יש הסכם. יהיו רצועות ביטחון ובהן נוכחות צה״לית, ותהיה תגובה של צה״ל להתראות בתוך יו״ש - מעוגנות מהסכם.
זה שממשלות הליכוד בשנים האחרונות הזניחו את הביטחון לא אומר שממשלות עתידיות יעשו את זה.
כל חשיבה שפתאום הפלסטינאים יהפכו לעם מערבי מודרני שוחר שלום
ערביי ישראל מעדיפים לחיות בדמוקרטיה ולא במדינה ערבית דיקטטורית.
אף אחד לא מצפה מערביי השטחים להפוך בבת אחת ל״עם מערבי מודרני שוחר שלום״ אבל אחרי שני דורות בהם החינוך בשטחים יהיה תחת פיקוח בינלאומי- כולל מעקב ישראלי - אולי גם הם יעדיפו לחיות בשלום.
מדינה פלסטינית ממערב לירדן היא פגיעה אנושה בלאומיות הישראלית
גם החינוך בתוך ישראל חייב להשתפר.
 
נערך לאחרונה ב:
זה שממשלות הליכוד בשנים האחרונות הזניחו את הביטחון לא אומר שממשלות עתידיות יעשו את זה.
הבעיה היא יותר חמורה. יש ציבור הולך וגדל שמעוניין ב"ארץ ישראל השלמה" ולא יסכים לשום הפרדה גאוגרפית בין ישראל והשטחים.
לא מדובר רק בשחיתות המקומית של הליכוד, אלא במשהו עמוק יותר.
 
וישראל לא תאפשר את זה.
ֿבניגוד לעבר בו ישראל הבליגה על הפרת הסכם 1701 על ידי חזבללה שירד מדרום ללטני, העברת מזוודות כסף לאירגון טרור, הפרחת בלוני הצתות מעזה והקמת אוהל חיזבאללה בתוך שטח ישראל.

ברור שימנע. בשביל זה יש הסכם. יהיו רצועות ביטחון ובהן נוכחות צה״לית, ותהיה תגובה של צה״ל להתראות בתוך יו״ש - מעוגנות מהסכם.
זה שממשלות הליכוד בשנים האחרונות הזניחו את הביטחון לא אומר שממשלות עתידיות יעשו את זה.

ערביי ישראל מעדיפים לחיות בדמוקרטיה ולא במדינה ערבית דיקטטורית.
אף אחד לא מצפה מערביי השטחים להפוך בבת אחת ל״עם מערבי מודרני שוחר שלום״ אבל אחרי שני דורות בהם החינוך בשטחים יהיה תחת פיקוח בינלאומי- כולל מעקב ישראלי - אולי גם הם יעדיפו לחיות בשלום.

גם החינוך בתוך ישראל חייב להשתפר.
תראה קשה לי לנהל איתך דיון על זה כי אתה מאוד מאוד אופטימי ואין לי מושג למה, אז בקצרה.
כשעושים כאלה מהלכים מסתכלים לטווח זמן הארוך מאוד, כמה זמן תוכל למנוע הברחת נשק מירדן לאיוש? למה עד עכשיו שום הסכם לא עבד ודווקא עכשיו אתה מניח שיהיה הסכם אחד שכל תנאיו יתקיימו?, אתה בטוח במאה אחוז שכל הממשלות העתידיות לא יזניחו את ביטחון המדינה? למה אתה חושב שאפשר למנוע הברחת נשק בצורה הרמטית כשאף פעם לא הצלחנו, למה אתה בכלל מניח שזה עניין של רצון כשבשום מקום בעולם לא הצליחו?

ההצעה שלך זה אולי ניקח הצעה כלשהי שהסיכויים שהיא תתממש היא אפסיים, ולעומת זאת יכולים להביא בוודאות גבוהה מאוד סכנה קיומית למדינת ישראל, כל הטיעון שלך בנוי על זה ש"אולי הפעם זה יהיה שונה", מצטער אבל לא ככה לא לוקחים החלטות הרות גורל, אם יש רק סיכון של 10 אחוז שהעסקה הזאת תשתבש היא לא שווה את זה כי ההשלכות שלה מרחיקות לכת.

דרך אגב ההערה העוקצנית שלך בסוף כשאתה לא מבין דבר וחצי דבר בגיאופוליטיקה, מראה שכשאין לך שום טיעון הגיוני או סביר אתה יורד לפסים אישיים.
 
אם יש רק סיכון של 10 אחוז שהעסקה הזאת תשתבש היא לא שווה את זה כי ההשלכות שלה מרחיקות לכת.
האלטרנטיבה שיש לנו כיום היא מלחמת התשה מול כל העולם הערבי (כולל מצריים ואיראן)
וכבר רואים שהיא תוביל לחורבן המדינה, השאלה רק באיזה קצב.

יכול להיות שבמצב כזה שווה לקחת את הסיכון של ה- 10%, זו בטח לא החלטה קלה.
 
האלטרנטיבה שיש לנו כיום היא מלחמת התשה מול כל העולם הערבי (כולל מצריים ואיראן)
וכבר רואים שהיא תוביל לחורבן המדינה, השאלה רק באיזה קצב.

יכול להיות שבמצב כזה שווה לקחת את הסיכון של ה- 10%, זו בטח לא החלטה קלה.
אם לא נכריע מלחמות ונמשיך להיות חלשים אז כן בסוף יגיע חורבן המדינה, הדעה שלי בנושא היא שאנחנו צריכים לפעול בצורה הרבה יותר אקטיבית ואגרסיבית, לדוגמא כיבוש דרום הלבנון בעקבות הלחימה שחיזבאללה החל, יצירת רצועת ביטחון בעזה ועידוד הגירה, והמשך השלטון הצבאי בשטחים הכבושים, אפילו עם פחות סבלנות לטרור.
כמה שתכה את האויבים שלך יותר חזק ככה הסיכוי שלך לנצח יותר גדול, דרך אגב מצרים בהחלט בצד שלך וגם ירדן, אל תשכחו שלפני כמה חודשים כולם היו באופוריה מהסכמי אברהם ועכשיו כולם חושבים שהלכה המדינה.

כל ניסיון לעשות שלום עם טרוריסטים מוסלמים שבטוחים שלמות למען אללה יזכה אותם ב72 בתולות הוא פשוט מגוחך, אין מה לעשות המצב חרא ומי שזה לא מתאים לו כנראה עדיף שיהגר(ואני לא אומר את זה בצורה מתסיסה), אבל זה מה יש, לנסות לחשוב שנעשה איזה הסכם ושקטה הארץ 100 שנה זה פשוט חשיבה הזויה.
 
למה עד עכשיו שום הסכם לא עבד ודווקא עכשיו אתה מניח שיהיה הסכם אחד שכל תנאיו יתקיימו?
זה לא נכון ששום הסכם לא עבד. ההסכמים עם מצריים ועם ירדן מחזיקים מעמד. אני לא מצפה לאירופה במזרח התיכון אלה לשקט, וזה תלוי בנו. אנחנו נצטרך להיות אקטיביים בהבאת השקט הזה.
כמה זמן תוכל למנוע הברחת נשק מירדן לאיוש?
בשביל זה צה״ל צריך להיות בגבול. אקטיבי. לדאוג שיבריחו מירדן הרבה פחות ממה שעכשיו גונבים מישראל.
אתה בטוח במאה אחוז שכל הממשלות העתידיות לא יזניחו את ביטחון המדינה?
ברור שאני לא יכול להיות בטוח, אבל זה התפקיד שלהם. אם נבחרי הציבור לא ישימו את טובת המדינה מעל טובתם האישית מדינת ישראל במיילא לא תשרוד.
כל הטיעון שלך בנוי על זה ש"אולי הפעם זה יהיה שונה"
זה תלוי בנו. ישראל לא קיימה את הסכם אוסלו. אז כן, הפעם זה בהחלט יכול להיות שונה.
דרך אגב ההערה העוקצנית שלך בסוף כשאתה לא מבין דבר וחצי דבר בגיאופוליטיקה, מראה שכשאין לך שום טיעון הגיוני או סביר אתה יורד לפסים אישיים.
מדינה פלסטינית ממערב לירדן היא פגיעה אנושה בלאומיות הישראלית
ההערה שלי בסוף היתה שאין שום קשר בין ״הלאום הישראלי״ ל״מדינה פלסטינית ממערב לירדן״. ישראל ממש ממש לא תלויה בפלסטינים בשביל להגדיר את עצמה -- ואם מערכת החינוך לא מצליחה ללמד את הדבר הכל כך בסיסי הזה היא בהחלט חייבת להשתפר.
 
נערך לאחרונה ב:
זה לא נכון ששום הסכם לא עבד. ההסכמים עם מצריים ועם ירדן מחזיקים מעמד. אני לא מצפה לאירופה במזרח התיכון אלה לשקט, וזה תלוי בנו. אנחנו נצטרך להיות אקטיביים בהבאת השקט הזה.

בשביל זה צה״ל צריך להיות בגבול. אקטיבי. לדאוג שיבריחו מירדן הרבה פחות ממה שעכשיו גונבים מישראל.

ברור שאני לא יכול להיות בטוח, אבל זה התפקיד שלהם. אם נבחרי הציבור לא ישימו את טובת המדינה מעל טובתם האישית מדינת ישראל במיילא לא תשרוד.

זה תלוי בנו. ישראל לא קיימה את הסכם אוסלו. אז כן, הפעם זה בהחלט יכול להיות שונה.

ההערה שלי בסוף היתה שאין שום קשר בין ״הלאום הישראלי״ ל״מדינה פלסטינית ממערב לירדן״. ישראל ממש ממש לא תלויה בפלסטינים בשביל להגדיר את עצמה -- ואם מערכת החינוך לא מצליחה ללמד את הדבר הכל כך בסיסי הזה היא בהחלט חייבת להשתפר.
המצרים והירדנים הם לא פלשתינאים.

מה? להיות בגבול בין ירדן לאיוש? אקטיבי? אתה יודע איך המפה נראית?

זה ממש לא תלוי רק בנו, זה גם תלוי בפלשתינאים, איראנים, האחים המוסלמים ועוד מיליון ואחת קבוצות, אם אתה סומך עליהם אז אתה לא לומד מטעויות.

תראה הנקודה האחרונה שלך חורה לי, ראשית כל ברור שהלאומיות הפלשתינאית מנוגדת לישראלית כי שניהם רוצות את אותו שטח, וכאן אתה מכניס איזושהי אקסיומה שבה אתה בטוח שהפלשתינאים יהיו מוכנים לוותר על השאיפות הלאומיות שלהם(למה??) תמורת שטח באיוש ובעזה, אתה מניח שקבוצה דתית קיצונית שבכל מקום שהיא נמצאת בו במזרח התיכון יש טרור הרס וחורבן ואתה חושב שהקבוצה הזאת תזנח את כל ערכיה ואת כל אמונותיה, ולמה? סתם כי ככה נראה לך, כי ככה אתה רוצה להניח בלי שום קשר למציאות שראינו עד כאן, אני באמת קטונתי מלהבין איך אנשים חושבים שאפשר לעשות שלום עם אנשים שמוכנים לשלוח את הילדים שלהם כמחבלים מתאבדים סתם כדי למקסם הרג יהודים כאילו זה איזה משחק מחשב, אבל המחשבה על לתת להם מדינה עצמאית במרכז האסטרטגי של המדינה שלך ולהציג את הרעיון הזה כאיזשהו רעיון הגיוני? זה כבר גדול עליי להבין מצטער.
 
מה? להיות בגבול בין ירדן לאיוש? אקטיבי? אתה יודע איך המפה נראית?
זו דרישה שהופיעה בכל ההצעות שהועלו.
זה ממש לא תלוי רק בנו, זה גם תלוי בפלשתינאים, איראנים, האחים המוסלמים ועוד מיליון ואחת קבוצות, אם אתה סומך עליהם אז אתה לא לומד מטעויות.
אמרתי שזה תלוי רק בנו והתכוונתי לזה. בשום מקום לא אמרתי שאנחנו צריכים לסמוך על מי שרוצא להשמיד אותנו.
תראה הנקודה האחרונה שלך חורה לי, ראשית כל ברור שהלאומיות הפלשתינאית מנוגדת לישראלית כי שניהם רוצות את אותו שטח, וכאן אתה מכניס איזושהי אקסיומה שבה אתה בטוח שהפלשתינאים יהיו מוכנים לוותר על השאיפות הלאומיות שלהם(למה??) תמורת שטח באיוש ובעזה, אתה מניח שקבוצה דתית קיצונית שבכל מקום שהיא נמצאת בו במזרח התיכון יש טרור הרס וחורבן ואתה חושב שהקבוצה הזאת תזנח את כל ערכיה ואת כל אמונותיה, ולמה? סתם כי ככה נראה לך, כי ככה אתה רוצה להניח בלי שום קשר למציאות שראינו עד כאן, אני באמת קטונתי מלהבין איך אנשים חושבים שאפשר לעשות שלום עם אנשים שמוכנים לשלוח את הילדים שלהם כמחבלים מתאבדים סתם כדי למקסם הרג יהודים כאילו זה איזה משחק מחשב, אבל המחשבה על לתת להם מדינה עצמאית במרכז האסטרטגי של המדינה שלך ולהציג את הרעיון הזה כאיזשהו רעיון הגיוני? זה כבר גדול עליי להבין מצטער.
אתה עושה באלגן שלם.
* הלאומיות הישראלית לא קשורה לשאיפות של הפלסטינים. אנחנו לא צריכים שהפלסטינים יגדירו אותנו. אין לי מושג למה אתה קושר בין השניים - זה עיוות הזוי.
* בשום מקום לא ביקשו מהם לוותר על שאיפות לאומיות. להפך - זה המטבע שלנו. שיקבלו הכרה באו״ם ואוטונומיה על שטח מוגדר היטב - אבל תחת תנאים. תנאים שיבטיחו את ביטחון ישראל, תנאים על בקרה על מערכת החינוך ותנאים שיבטיחו שמחבלים לא ישתלטו על השטח, גם לא בבחירות דמוקרטיות. ובקשר לדמוקרטיה - זה בכלל לא דרישה שהערבים העלו. לנו מספיק שההנהגה המתונה לא תהיה מושחתת.
* חלק גדול מערביי ישראל רוצא להשתלב במדינה דמוקרטית. הם לא יעברו למדינה ה״פלסטינית״ גם אם היא תקבל עצמאות. גם באירופה הרבה מהערבים רוצים לחיות במדינה מערבית דמוקרטית. אנחנו צריכים לעודד את החלק המתון ולעזור לו לצבור כח והשפעה. לא להשמיד ולדכא אותו על ידי טיפוח החמאס.
 
@AIML
כבר היה לנו דיון על זה בעבר, הבעיה היא שאתה חושב שאפשר לתת עצמאות לפלסטינים תוך כדי השארת "רצועות ביטחון" צה"ליות בשטח שלהם, שזה כמובן לא מצב של עצמאות, זה רק שינויים קוסמטיים קלים ביחס למצב היום (אז לא יהיו בסיסים מפוזרים ברחבי איו"ש, יהיה "רק" רצועות של בסיסים שיבתרו את הגדה שתי וערב) וזה כמובן יידחה על הסף ע"י הפלסטינים וע"י הקהילה הבינלאומית. לצאת לחלוטין מאיו"ש זה כמובן להעמיד את ישראל בסכנה קיומית ודאית (אפילו אתה מסכים על זה), לכן, לפותח האשכול - מה שאתה מציע כרגע לא רלוונטי. קודם כל שהפלסטינים יתאפסו על עצמם, יוכיחו שהם מסוגלים להיות בני אדם, ויפסיקו ללמוד גיאומטריה בבית ספר ע"י "באיזה זווית יש לזרוק אבן על-מנת להרוג יהודי". זה כמובן לא יקרה בקרוב. כשהם ישתנו קצת - לא לאוהבי ישראל, אלא לכאלה שלפחות לא חושבים ברובם המוחלט שזוועות ה-7 באוקטובר היו מוצדקות - נדבר. עד אז - יד קשה. מאוד. זאת השפה שמדברים במזרח התיכון, וכל ניסיון לטמון את הראש בחול ולהתנהג כאילו זה לא כך עלה בתוהו. ברומא תתנהג כרומאי. אידיאלי? לא. אבל מי אמר שהחיים אידיאלים? החיים הם הרבה פעמים בחירה בין אפשרויות גרועות יותר לגרועות פחות.
 
אתה חושב שאפשר לתת עצמאות לפלסטינים תוך כדי השארת "רצועות ביטחון" צה"ליות בשטח שלהם
כן. זה נכון. צריך לבוא עם הצעה. היא לא תהיה האידיאל שלהם והיא לא תהיה האידיאל שלנו אבל יהיה בה משהו בשבילהם והיא תעגן את הביטחון שלנו.
צריך יוזמה. אי אפשר לא לעשות ולא להחליט ולצפות שהדברים יסתדרו מעצמם, הפתרון יפול מהאויר, מארה״ב מהאו״ם או מהפלסטינאים. במשא ומתן עדיף להיות זה שמציע. ההצעה לא תתקבל כמו שהיא. בשביל זה יש משא ומתן.
הכוונה היא לא שכל הערבים יסכימו להצעה אלה למצא שותף סמכותי, מתון ורצוי מאד לא מושחת [ כי זה מה שיביא שיפור אמיתי לחיי הפלסטינים ] שיהיה מוכן לדבר. זה בעיה אחרי שמדיניות הפרד ומשול עשתה כל שיכלה ע״מ להרוס את הסמכות של המתונים ביו״ש ולטפח במקומן את החמאס, אבל מצריים ירדן וארה״ב מחפשים שותף כזה.
 
ישראל אינה מעצמה, דלה במשאבי טבע, תלויה כלכלית וצבאית לחלוטין במדינות המערב, בלובי היהודי בארה״ב, בנשיא ארה״ב. המוסדות הפוליטיים והנהגה מתנהלים כאילו הכנסת זה תוכנית ריאליטי, חולי תקשורת ופילוג עקב חוסר בטחון עצמי. אין לאומיות ישראלית רשמית (בפועל היא קיימת, חזקה ומתגבשת), המזהה את הלאומיות עם האזרחות, כמו בכל מדינה נורמלית, אלא יש מדינה יהודית, דבר אשר פוגע ביהדות בכך שהוא קובע דגם אידיאלי של יהודי (דתי), בלי להכיר את הספקטרום הרחב.
יתר על כן, בלי לדעת ערבית אי אפשר להבין כלום, משחקים בכאילו, טוחנים מים, גז בניוטרל, עסוקים בדימויים ולא במהות. האסלאם מקדש את המוות כמו שהויקינגים קידשו את המוות. היום ממשיכי הויקינגים בשוודיה משלמים קצבת לידה במשך שנתיים.
העושר התרבותי הישראלי הוא מטורף, מכל היבט, החל מהתנ״ך ועד כמעט כל דבר שמתרחש בארץ. אם רק נכיר בכך, אנחנו עוד נגרום להם לרצות להיות כמוהו (בעודי כותב זאת, אני נזכר שאיני דובר ערבית, לכן יתכן ואני בודה זאת מליבי).
 
נערך לאחרונה ב:
ישראל אינה מעצמה, דלה במשאבי טבע, תלויה כלכלית וצבאית לחלוטין במדינות המערב
כמויות התחמושת שנשפכות בעזה גדולות פי כמה מכל מה שנורה באותו פרק זמן במלחמות אחרות ברחבי הגלובוס - כי כשהחיילים שלנו יורים לא יורים עליהם.
התחמושת סופית וחידושה תלוי בארה״ב ובמערב.
 
ישראל אינה מעצמה, דלה במשאבי טבע, תלויה כלכלית וצבאית לחלוטין במדינות המערב, בלובי היהודי בארה״ב, בנשיא ארה״ב. המוסדות הפוליטיים והנהגה מתנהלים כאילו הכנסת זה תוכנית ריאליטי, חולי תקשורת ופילוג עקב חוסר בטחון עצמי. אין לאומיות ישראלית רשמית (בפועל היא קיימת, חזקה ומתגבשת), המזהה את הלאומיות עם האזרחות, כמו בכל מדינה נורמלית, אלא יש מדינה יהודית, דבר אשר פוגע ביהדות בכך שהוא קובע דגם אידיאלי של יהודי (דתי), בלי להכיר את הספקטרום הרחב.
יתר על כן, בלי לדעת ערבית אי אפשר להבין כלום, משחקים בכאילו, טוחנים מים, גז בניוטרל, עסוקים בדימויים ולא במהות. האסלאם מקדש את המוות כמו שהויקינגים קידשו את המוות. היום ממשיכי הויקינגים בשוודיה משלמים קצבת לידה במשך שנתיים.
העושר התרבותי הישראלי הוא מטורף, מכל היבט, החל מהתנ״ך ועד כמעט כל דבר שמתרחש בארץ. אם רק נכיר בכך, אנחנו עוד נגרום להם לרצות להיות כמוהו (בעודי כותב זאת, אני נזכר שאיני דובר ערבית, לכן יתכן ואני בודה זאת מליבי).
לגבי שכנוע מהכיוון החיובי , הם יודעים שישראל מדינה עשירה ומצבם יכול להיות יותר טוב כלכלית ,כבר עשרות שנים.

כרגע מתבצע הרס אדיר בעזה.בוא נראה עוד חצי שנה או שנה איזה אחוז מהפלסטינים יוותרו על המאבק המזוין כרעיון לא ריאלי.ואז ניתן להמשיך את הדיון כאן בצורה יותר מבוססת נתונים.
 
הרעיון זה להעלות את היתרון של הקבוצה שרוצה לגרש/להשמיד אותך?
 
מבקש דיון בלי פוליטיקה, פופוליזם וקללות
היום יותר מתמיד לא ברור לי איך גבולות כאלה יהיו ברי הגנה. יהיה צריך איזה מנגנון שיבטיח שאין להם שום התחמשות. אבל אז זה בעצם זה אומר שנצטרך לעשות מדי פעם מבצעים צבאיים בשטחם אז זה למעשה כמו עכשיו.

פרט לזה קראת לזה הצעת אולמרט אבו מאזן אבל זה בגדול המתווה שמדברים עליו שנים. כל פעם יושבים לשולחן המשא ומתן, הם מפוצצים את זה, עושים לנו פיגועים ואז מקבלים את אותה הצעה. מה ההיגיון? זה רק נותן להםצמוטיבציה להמשיך באותה דרך.

למה לפחות לפני שנותנים להם מדינה כדי שלא יהיה יותר מצב של כיבוש לספח להם כמה שיותר שטח, בדגש על כזה שיקל על ההגנה ושיקבלו מדינה קטנטנה, נכריז שמבחינתנו אלו גבולות הקבע וזהו? כמו שאני רואה את זה צפויה לנו מלחמה איתם עוד לפחות 100 שנה אז לפחות שזה יהיה במצב הכי טוב לנו.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I חלוקת סיכונים - בבת אחת או במנות שוק ההון 25
yossik חלוקת דיבידנדים שוק ההון 8
I הקטנת מס רכישה - חלוקת דירה ישנה לשלישים נדל"ן 9
חתול לילה חלוקת עיתונים - עקיצה? אוף טופיק 4
S חלוקת תיק השקעות - כולל נכס למגורים, מזומן, אג״ח ומשכנתא שוק ההון 4
S חלוקת תקציב בין נדלן ושוק ההון (מניות) נדל"ן 6
R חלוקת דיבידנד באופן לא שווה בין בעלי המניות מיסים 13
Royi מחקה מדד עם חלוקת דיבידנדים ועמלה נמוכה שוק ההון 2
J חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות? שוק ההון 17
L חלוקת מסלולים בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E חלוקת קופונים באג"ח ממשלתי שקלי שוק ההון 3
O הגשת דו״ח שנתי - חלוקת דיבידנד אצל ברוקר זר מיסים 14
A היסטוריית חלוקת דיבידנדים שוק ההון 4
B חלוקת נכסים - איך מחשבים מזומן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A איפה לבדוק מתי תהיה חלוקת דיבידנדים SSAC שוק ההון 14
ע חלוקת קופת הגמל לרכיבים - תגמולים, פיצויים, קצבתי והוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B חלוקת פלח האג"ח בתיק שוק ההון 8
B האם קיימת קרן פנסיה שרושמת כמו שצריך את חלוקת ההפקדות בין קצבה מזכה ומוכרת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 50
N איך חלוקת דיבידנד באה לידי ביטוי בקרן סל? פוסטים מאיכות נמוכה 1
אחד_שיודע איך מהוונים ערך של קופת גמל IRA לצורך חלוקת נכסים בפרידה שוק ההון 26
G שאלה בהבנת חלוקת תיק השקעות יחד עם קופות גמל שוק ההון 17
M חלוקת ההשקעה בניירות ערך לפי מיסוי? מיסים 1
hommie אלטשולר שחם - חלוקת נכסים במסלול מנייתי שוק ההון 2
Y חלוקת הפקדה חד פעמית בקרן פנסיה צרכנות פיננסית 11
O חלוקת תיק שוק ההון 2
Nina T האם חלוקת דיבידנד מעל 80% היא מופרכת? שוק ההון 2
אמירב חלוקת ביטוח אובדן כושר עבודה למספר חברות ביטוח צרכנות פיננסית 4
Y האם כדאי למכור אג"ח לפני חלוקת ריבית?אחרי? או שזה לא משנה... שוק ההון 1
A חלוקת דיבידנדים Vanguard במערכת spark שוק ההון 1
ד חלוקת הנכסים עפ"י אסטרטגיית תיק השקעות נבחר פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
R חלוקת התיק על כלל נכסיו שוק ההון 23
יבגני_ל מיסוי במקור בארה"ב על חלוקת רווחים של MLP למשקיעים ישראלים מיסים 8
the_newbie חלוקת דיבידנדים של קרן סל אג"ח ישראלית שוק ההון 1
yanosh34 חשבון IRA - האם חלוקת מניות חייבת במס שוק ההון 11
ט חלוקת דיבידנד במניות שוק ההון 8
B תיק השקעות - אופן חישוב חלוקת הנכסים שוק ההון 15
ח בורסה בארה"ב חלוקת דיבידנד בשיעור של מעל 25 אחוז ממחיר המנייה שוק ההון 3
י חלוקת הפקדות בין קרן פנסיה מקיפה למשלימה צרכנות פיננסית 7
L שאלה: האם חלוקת דיבידנד משפיעה על תשואת המדד (המדד יירד)? שוק ההון 4
R דמי ניהול ומדיניות חלוקת דיבידנד כשיקולים לבחירת תעודת סל / קרן מחקה שוק ההון 11
M שאלה של חדש בתחום (בנושא חלוקת דיבידנד) שוק ההון 1
amidar פער (גדול?) בין מועד חלוקת הדיבידנד למועד הופעת הכסף בתיק שוק ההון 11
R חלוקת הנכסים בעולם והשוק היעיל שוק ההון 37
N דיבידנדים ורכישת מניות יום לפני חלוקת דיבידנדים שוק ההון 9
amidar היסטורית חלוקת דיבידנדים - מניות ישראליות בארץ שוק ההון 61
מ חלוקת קה"ש+קופ"ג IRA שוק ההון 7
שמוליק קיפוד חלוקת כספים פנסיוניים צרכנות פיננסית 20
K גישה לבחירה בין אלטרנטיבות,חלוקת זמן ומשאבים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ל באיזה שלב משנים את חלוקת התיק (אם בכלל)? שוק ההון 6
V חלוקת הניירות בין החשבון הרגיל הממוסה לבין IRA שוק ההון 13

נושאים דומים

Back
למעלה