כי המצב הנורמלי זה שמי שרוצה לקנות נייר שעוקב אחרי המדד העולמי (לדוגמה) יבחר נייר ספציפי אחד בלבד. למה לסבך? אם יגידו לך שיש 500 ניירות דומים אתה לא תקנה אחד מכל אחד, נכון?
לכן השאלה הנכונה היא למה כן?
כי המצב הנורמלי זה שמי שרוצה לקנות נייר שעוקב אחרי המדד העולמי (לדוגמה) יבחר נייר ספציפי אחד בלבד. למה לסבך? אם יגידו לך שיש 500 ניירות דומים אתה לא תקנה אחד מכל אחד, נכון?
אז כמו שאמרתי - כל עוד אין לך כמה מאות מליונים (או לפחות עשרות מיליונים) מושקעים, זה לא באמת צריך לעניין אותך.
בטח שלא כשאתה מדבר על החברות הגדולות בעולם בתחום
אפשר די הרבה
למשל רק מהקרן הזו אפשר לייצר 7 שכבות
תוסיף את הקרנות של ואנגרד, VT ופיצול של ארה''ב ושאר העולם + הגירסאות המקסיקניות שלהם (זכור לי, לא בדקתי כעת)
והנה כבר יש לך הרבה מאוד שכבות. (רק מה, אני מאמין שתאמר כי מבחינה פרקטית בברוקר ישראלי זה יקר נורא להמיר שקלים, ובIB כבר נותנים את זה מובנה, אם כי זה יכול לכסות את הפינה של האפשרות שיום אחד מס הכנסה יחליטו לאכוף את הFIFO)
קריסה היא כנראה לא מה שמפחדים ממנו כשרוצים לפזר בין ברוקרים (ממה שאני מכיר), אלא מפחדים יותר מ "מעילה בכספים" או מ "מה אם יש מתקפת סייבר והברוקר שלי לא יודע למי הנייר משוייך".
אני לא טוען שהסיכונים האלו מספיק ממשיים בשביל להצדיק את הסיבוך + דמי הניהול הכפולים ב 2 ברוקרים שונים, אבל הם בכל זאת תרחישי קיצון מפחידים.