אך אני חושב שגדילה בקצב של 6%-12% היא מיקרית לטווח הקצר
כאן אתה טועה.
תפתח את רשימת האלופות של דוד פיש ותסתכל בעמודות של DGR.
זה מייצג את גדילת הדיבידנד.
תשים לב שהתשואה "היום" היא לא התשואה שלך.
בדיוק כמו בנדל"ן אם רכשת דירה ב-600 אלף בשנת 2007 אז אתה מחשב את התשואה מהשכירות שלך לפי שווי של 600 אלף ולא לפי מחיר השוק של הדירה היום.
תרשה לי להמחיש באמצעות דוגמא על חברת PH (ג.נ. רכשתי אותה בתיק דיבידעת שאני מנהל בבלוג שלי):
משנת 2000 חברת PH מגדילה את הדיבידנד שלה בממוצע של 10.98% בשנה! (אם תסתכל בקובץ של דוד פיש אתה תראה 600 חברות שהגדילו את הדיבידנד בממוצע של 6% לפחות משנת 2000 ועד היום - את רובן אני לא הייתי רוכש בעצמי בגלל סיבות אחרות - קצב ההגדלה בפני עצמו אינו מספק).
במהלך ה-10 שנים האחרונות קצב הגדלת הדיבידנד של PH עמד על 15.11% בשנה.
במהלך ה-5 שנים האחרונות קצב הגדלת הדיבידנד של PH עמד על 15.66% בשנה.
במהלך ה-3 שנים האחרונות קצב הגדלת הדיבידנד של PH עמד על 13.12% בשנה.
במהלך השנה האחרונה הדיבידנד של PH הוגדל ב-16.29%.
במהלך 2009,
מחיר המניה הגיע לשפל של 27.69 דולר כאשר הדיבידנד הרבעוני עמד על 25 סנט.
לפי המחיר והדיבידנד התשואה של המניה עמדה באותו היום על 3.61%.
לצורך הדוגמא נניח ורכשנו את המניות במחיר זה.
(ברור לכולנו שאף אחד מאיתנו לא יודע לרכוש מניות במחיר הזול ביותר אבל זה ממחיש את הדרך שבה מסתכלים על התשואה)
היום,
מחיר המניה עומד על 106.81 דולר והדיבידנד הרבעוני עומד על 63 סנט.
לפי המחירים של היום אם מישהו רוצה לרכוש את המניות של PH אז התשואה שלו היא 0.63*4 חלקי 106.81 שזה יוצא 2.36%.
לפי הנתונים הללו
התשואה על ההון שלנו היום היא 0.63*4 חלקי 27.69 שזה יוצא 9.1%.
זה נכון שהתשואה
היום של ג'ייסון היא נמוכה יחסית ועומדת על כ-2.5% אבל התשואה על ההון שלו הרבה יותר גבוהה מזה כי הוא רכש את המניות במחירים זולים יותר ממחירם היום (אני לא אתפלא אם היא עוברת את ה-7% אבל לא חישבתי זאת).
אם נקביל את זה לנדל"ן אז זה כמו לרכוש דירה ב-500 אלף בשנת 2009 שסיפקה שכירות של 1500 שח לחודש.
היום הדירה שלנו צריכה לספק לנו שכירות של 3791 שח לחודש - עליה של 152.7% במחיר השכירות בתוך 6 שנים!
(תשים לב שאני מתעלם מעליית ערך המניה והדירה)
האם אתה מכיר דירה להשכרה שהגדילה את השכירות ממנה ב-150% במהלך 6 שנים תוך כדי שמשכת את השכירות (לא השקעת את השכירות מחדש) ו
בלי לדרוש ממך השקעת הון נוסף?
מי אמר שאני קונה נכס מלוחות המודעות?
לא אני
משקיע שקדן בנדל"ן בארץ מכוון לתשואה יותר גבוהה מהממוצע ויכול לצפות ל 6%-8% משכירות תשואה שוטפת על מחיר הנכס במרכז הארץ ו ROI אף גבוה מכך היות ולא כל הכסף בהשקעה הוא מהון עצמי.
עם זה אני מסכים.
אני אישית לא רוצה להשקיע את כמות הזמן הנדרשת (ומניסיוני האישי היא לא היתה קטנה במיוחד כשאני חיפשתי ורכשתי דירה להשקעה) ועליית השכירות בארץ היא גם לא מובטחת וגם כשהיא עולה היא לא עולה בקצב מספק מבחינתי.
מניות דיבידנד לעומת זאת מצריכות הרבה פחות התעסקות ב"לחפש את הנכס" ומייצרות תזרים מזומנים שגדל בקצב מהיר בהרבה מעליית השכירות (שלפעמים יורדת).