Res Cogitans
משתמש רגיל
- דירוג
- 602
היי כולם, אמי ירשה יחד עם אחיותיה דירה מאמא שלהם ז"ל. הדירה נמצאת בבניין העתיד להיהרס בפרוייקט פינוי בינוי. יש להן דילמה האם למכור את הדירה היום ולהתחלק בסכום או לחכות לקבלת הדירה החלופית בפרוייקט החדש שייבנה על חורבות הבניין הישן. אמי רוצה למכור והשאר רוצות לחכות. השאלה שלי היא איך אפשר לבנות את הקייס לטובת מכירת הדירה היום. אני טוען שניתן לדבר במספרים ולא סתם באוויר. הרי, ככל שמתקרבים למועד הפינוי, ערך הדירה הישנה מתקרב לערך הדירה החדשה. אני מניח שמידת הקירבה באחוזים לערך הדירה החדשה צמוד להחלטות השונות שועדות יכולות לקבל. לדוגמא, לאחר קבלת היתר בנייה, הייתי מנחש שערך הדירה הישנה הוא לפחות 90% מערך הדירה החדשה. אולי אני טועה, אבל הבנתם את הכוונה שלי.
מי מכם שמבין בזה יכול לומר לי איך אני יכול לקבל שערוך של מחיר הדירה הישנה כתלות בשלב הבירוקרטי של הפרוייקט? אני מניח ששמאי יכול לספק מידע כזה, אבל הייתי שמח קודם לנסות להיוועץ בבעלי נסיון כאן. כל דיעה תתקבל בברכה
מי מכם שמבין בזה יכול לומר לי איך אני יכול לקבל שערוך של מחיר הדירה הישנה כתלות בשלב הבירוקרטי של הפרוייקט? אני מניח ששמאי יכול לספק מידע כזה, אבל הייתי שמח קודם לנסות להיוועץ בבעלי נסיון כאן. כל דיעה תתקבל בברכה