tryingtobesolid
משתמש רגיל
- דירוג
- 33
מהתעניינות בקרנות הסל של בלאקרוק החלטתי לנסות להבין בצורה יותר טובה כיצד מתבצע החישוב של הרווח הריאלי. מההסתכלות שלי גיליתי פרטים מעניינים, ואני אשמח להיעזר בחברי הפורום כדי לשמוע את דעתם.
אז ידוע שעל רווחים מקרנות הסל השקליות של בלאקרוק יש לשלם מס רווח הון של 25% מהרווח הריאלי. עם זאת, שמתי לב וכפי שהסולידית מציינת כאן שעבור חלק מהקרנות הבסיס לחישוב הרווח הריאלי הוא השינויים במטבע העיקרי בו הקרן נקובה, ובעוד שבאחרים הבסיס הוא האינפלציה (מדד המחירים לצרכן) השקלית.
פתחתי גם את תשקיפי הקרנות באתר מאיה וגיליתי את הדברים הבאים:
1159235 (ACWI) - מצוין כי הבסיס לחישוב הרווח הריאלי הוא מדד המחירים לצרכן (כלומר האינפלציה השקלית).
1159250 (SP500) - מצוין כי הבסיס לחישוב הרווח הריאלי הוא שער הדולר/שקל.
1159094 (EUROPE) - מצוין כי הבסיס לחישוב הרווח הריאלי מדד המחירים לצרכן.
1159250 (EMERGING MARKETS) - מצוין כי הבסיס לחישוב הרווח הריאלי מדד המחירים לצרכן.
(המידע בדרך כלל מצוין בסעיף 13.1.1 בתשקיף בעברית).
שאלה מס׳ 1 - האם המידע הנ״ל נכון? אשמח לוודא שהבנתי בצורה נכונה את הדברים.
דבר שישר עלה לי לראש, הוא שיש חסרון גדול לקרן הסל המשקיעה בSP500 (ובכללי בקרנות בהן החישוב הוא על סמך שער המט״ח) שכן המשקיעים בה אינם נהנים בניכוי אינפלציה על רווחי ההון. ובחשיבה סולידית: נניח שאין ביכולתנו דרך להמר על שער הדולר/שקל, ונניח שבממוצע לאורך שנים הוא ישאר זהה, אך עם זאת בהינתן אינפלציה עולה, אין שום הזדכות על האינפלציה בחישוב מס רווחי ההון - משמע תשלום מס גדול יותר.
שאלה מס׳ 2 - מה דעתכם על כך?
שאלה מס׳ 3 - מדוע בקרן הסל המשקיעה במניות אירופאית, החישוב הריאלי לא מבוצע ע״פ שער היורו/שקל כפי שמצוין בקרן המשקיעה בSP500?
תודה מראש על העזרה.
אז ידוע שעל רווחים מקרנות הסל השקליות של בלאקרוק יש לשלם מס רווח הון של 25% מהרווח הריאלי. עם זאת, שמתי לב וכפי שהסולידית מציינת כאן שעבור חלק מהקרנות הבסיס לחישוב הרווח הריאלי הוא השינויים במטבע העיקרי בו הקרן נקובה, ובעוד שבאחרים הבסיס הוא האינפלציה (מדד המחירים לצרכן) השקלית.
פתחתי גם את תשקיפי הקרנות באתר מאיה וגיליתי את הדברים הבאים:
1159235 (ACWI) - מצוין כי הבסיס לחישוב הרווח הריאלי הוא מדד המחירים לצרכן (כלומר האינפלציה השקלית).
1159250 (SP500) - מצוין כי הבסיס לחישוב הרווח הריאלי הוא שער הדולר/שקל.
1159094 (EUROPE) - מצוין כי הבסיס לחישוב הרווח הריאלי מדד המחירים לצרכן.
1159250 (EMERGING MARKETS) - מצוין כי הבסיס לחישוב הרווח הריאלי מדד המחירים לצרכן.
(המידע בדרך כלל מצוין בסעיף 13.1.1 בתשקיף בעברית).
שאלה מס׳ 1 - האם המידע הנ״ל נכון? אשמח לוודא שהבנתי בצורה נכונה את הדברים.
דבר שישר עלה לי לראש, הוא שיש חסרון גדול לקרן הסל המשקיעה בSP500 (ובכללי בקרנות בהן החישוב הוא על סמך שער המט״ח) שכן המשקיעים בה אינם נהנים בניכוי אינפלציה על רווחי ההון. ובחשיבה סולידית: נניח שאין ביכולתנו דרך להמר על שער הדולר/שקל, ונניח שבממוצע לאורך שנים הוא ישאר זהה, אך עם זאת בהינתן אינפלציה עולה, אין שום הזדכות על האינפלציה בחישוב מס רווחי ההון - משמע תשלום מס גדול יותר.
שאלה מס׳ 2 - מה דעתכם על כך?
שאלה מס׳ 3 - מדוע בקרן הסל המשקיעה במניות אירופאית, החישוב הריאלי לא מבוצע ע״פ שער היורו/שקל כפי שמצוין בקרן המשקיעה בSP500?
תודה מראש על העזרה.