• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חישובי מס ב-IB ושער קנייה ממוצע

• פותח הנושא פותח הנושא sdsd
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sdsd

משתמש סולידי
דירוג
7
אני שם לב שאם אני מוכר מניה בהפסד וקונה אותה בשער נמוך יותר - אחרי יומיים השער קנייה שלי מתעדכן לשער של הקנייה הקודמת שכבר מכרתי.
הבנתי שבארה"ב יש את המושג של wash sale ל-30 יום, אני מנסה להבין אם זה אומר שבפועל גם ההפסדים האלה לא מומשו בעצם? אלא הפסד ב-IB נחשב ממומש רק אחרי 30 יום מרגע המכירה?
אני מנסה להבין איך זה ייראה בפועל בדו"ח רווח והפסד שאוציא משם לקראת הגשת דו"ח שנתי

אני שם לב שאם אני מוכר מניה בהפסד וקונה אותה בשער נמוך יותר - אחרי יומיים השער קנייה שלי מתעדכן לשער של הקנייה הקודמת שכבר מכרתי.
הבנתי שבארה"ב יש את המושג של wash sale ל-30 יום, אני מנסה להבין אם זה אומר שבפועל גם ההפסדים האלה לא מומשו בעצם? אלא הפסד ב-IB נחשב ממומש רק אחרי 30 יום מרגע המכירה?
אני מנסה להבין איך זה ייראה בפועל בדו"ח רווח והפסד שאוציא משם לקראת הגשת דו"ח שנתי
בעוד שאני רואה שה-SEC אומר מפורשות שיש לחכות 30 יום לפני הרכישה הנוספת על מנת שיהיה ניתן לקזז את ההפסד מול רווחים אחרים -> לינק
אני לא רואה התייחסות מפורשת כזו אצל מס הכנסה.
עם זאת, סעיף 86 לפקודה מדבר על עסקה מלאכותית ולכן זה נכלל בתוכו. כמו כן, מחוזר מס הכנסה שיצא בעקבות וועדת טרכטנברג (2012) ניתן ללמוד על מתן אישור זמני לבצע מכירה רעיונית - לינק

לכן בשורה התחתונה, התשובה היא שאסור לבצע את זה גם בישראל.

האמור אינו ייעוץ לצרכי מס ואין להתבסס עליו

עם זאת, סעיף 86 לפקודה מדבר על עסקה מלאכותית ולכן זה נכלל בתוכו. כמו כן, מחוזר מס הכנסה שיצא בעקבות וועדת טרכטנברג (2012) ניתן ללמוד על מתן אישור זמני לבצע מכירה רעיונית - לינק

מכירה רעיונית זה משהוא אחר, זה אומר שמחשבים כאילו בוצעה מכירה וקניה , אבל בלי שהן מבוצעות בפועל.

בישראל אין איסור למכור ולקנות באותו היום.

לא רואה חשבון, השימוש בנכתב הוא על אחריות הקורא בלבד

יש לך מקור מהימן לזה (מעבר לפרשנות האישית שלך)?
כי זה ממש לא הקונסנזוס פה בפורום.
ויותר מזה, אני לא מכיר אף מקרה אחד בפועל שבו פקיד שומה לא הסכים לקבל מכירה וקניה מחדש תוך זמן קצר והחליט להגדיר את זה כ"עסקה מלאכותית".

מכירה רעיונית זה משהוא אחר, זה אומר שמחשבים כאילו בוצעה מכירה וקניה , אבל בלי שהן מבוצעות בפועל.

בישראל אין איסור למכור ולקנות באותו היום.

לא רואה חשבון, השימוש בנכתב הוא על אחריות הקורא בלבד
אומנם אני לא איש מס, אבל אני כן רואה חשבון.
1-מכירה רעיונית ככל שאני רואה מחיפוש ברחבי האינטרנט, מדובר על מכירה ואז רכישה ישר לאחר מכן, מתוך מטרת תכנון מס. זה אכן מבוצע בפועל.
2-לא טענתי שיש איסור. טענתי שמס הכנסה יכול לטעון לעסקה מלאכותית שמטרתה להפחית באופן לא נאות חבות במס, לפי סע' 86 לפקודה.

ולמרות שאני כן רואה חשבון, כפי שרשמתי איני איש מס ויש לקחת את דבריי בערבון מוגבל :)

יש לך מקור מהימן לזה (מעבר לפרשנות האישית שלך)?
כי זה ממש לא הקונסנזוס פה בפורום.
ויותר מזה, אני לא מכיר אף מקרה אחד בפועל שבו פקיד שומה לא הסכים לקבל מכירה וקניה מחדש תוך זמן קצר והחליט להגדיר את זה כ"עסקה מלאכותית".
אין לי מקור לזה, אבל בגלל מה שרשמת על הקונצנזוס בפורום, אתייעץ עם הקולגה שלי שהוא איש המחלקה המקצועית במס הכנסה לדעתו בעניין ואעדכן :)

אין לי מקור לזה, אבל בגלל מה שרשמת על הקונצנזוס בפורום, אתייעץ עם הקולגה שלי שהוא איש המחלקה המקצועית במס הכנסה לדעתו בעניין ואעדכן :)
מקווה שזו לא תתברר כשאלת קיטבג ;)

1-מכירה רעיונית ככל שאני רואה מחיפוש ברחבי האינטרנט, מדובר על מכירה ואז רכישה ישר לאחר מכן, מתוך מטרת תכנון מס. זה אכן מבוצע בפועל.
יש לך טעות, המכירה היא רק "רעיונית" ולא אמיתית. וגם הרכישה לאחר מכן היא רק בכאילו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P הכנסות שכירות פטורות - האם משפיעות על חישובי מס אחרים? נדל"ן 12
D חישובי סכום שהותר בסעיפי הניכויים והזיכויים בשומת מס הכנסה 2020 מיסים 0
4 חישובי מס ותשואה נטו אג"ח ממשלתי לא צמוד (ישיר ודרך קרנות) וכמה שאלות נוספות שוק ההון 1
OrZ בלבול בנושא חישובי מס בניירות זרים במערכת ספארק\אורדרנט שוק ההון 0
I חישובי תשואה מאג"ח שוק ההון 15
Y חישובי מיסוי אגח מיסים 0
O חישובי חשיפה של קרנות השתלמות\קופות גמל שוק ההון 0
אנא-אל חישובי אגח - פיינלי שוק ההון 29
מתכנת עתירה לבג"ץ בנושא חישובי ריבית בהלוואות על ידי הבנקים צרכנות פיננסית 2
ס בקשה להחזר מס בשנה שבה השתתפתי בESPP מיסים 1
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6
M תיאום מס על רווחים משוק ההון מיסים 3
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 9
M הגשת דוח לניקוי מיסים מרווח בשוק ההון דרך ברוקר שלא מנקה מס מיסים 4
ע מס רווח הון בני"ע זר בתוך קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ד תיאום מס על פנסיית שאירים מיסים 1
B מציאת יועץ מס מיסים 6
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
ע אירוע מס - איך למזער את זה? שוק ההון 2
E החזר מס - איך להצהיר על המס ששילמתי בגין שכר דירה מיסים 6
ח איפוא אפשר למצוא אישור על ניכוי מס במקור מקופת גמל? מיסים 6
R טעות של הברוקר בחישוב מגן מס בנייר של איישרס מיסים 11
T מומחה מס ישראלי ואמריקאי לטובת ייעוץ מיסוי ברילוקיישן מיסים 1
A איפוס תיק לצורך יצירת מגן מס שוק ההון 6
T ניכוי מס במילואים ללא עבודה מיסים 2
A זיכוי כנגד מס זר ששולם בארה"ב על ריווחי הון מיסים 24
D חיסכון בעלוץ דוח מס קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M זוג ותשלום מס בנפרד מיסים 15
ד דיווח מס מקוון מיסים 2
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
S מכירת מניות אינטל העברת הכסף לארץ ותשלום מס שוק ההון 10
ח השלכות מס במשיכה חלקית מקרן השתלמות לעצמאי לאחר 8 שנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ד מכירת RSU בשנה שבה מס ההכנסה נמוך ממס רווחי הון מיסים 15
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
R מס על רווח ממניות בחו''ל והפסד בשער חליפין מיסים 13
U מס על דירה שכורה מיסים 4
SolidAce מגן מס ממניות מRSUs וESPP מיסים 1
עידו ג החזר מס עבור מס שבח / מס רכישה מיסים 36
ג תשלום מס הכנסה עבור מישהו אחר מיסים 23
Shamran88 איך משלמים מס לארצות הברית? מיסים 33
G בקשה להחזר מס - טופס 135 מקוון מיסים 2
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
ר תיאום מס מיסים 4
algo.il החזר מס - ביטוח חיים פרטי + IRA לעומת ביטוח חיים פרטי + פנסיה רגילה ועוד מיסים 0
C שאלה לגבי מגן מס שוק ההון 11
ג האם יש הצמדה וריבית על חבות מס שנוצרה בשנה קודמת עקב פריסה לאחור של מס שבח? מיסים 7
pita מס רווחי הון מופחת מגיל 60 שוק ההון 10
P הטבת מס של קופת גמל להשקעה שוק ההון 17
K מס יסף/דו"ח שנתי ראשון מיסים 11

נושאים דומים

Back
למעלה