• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חיסכו ואימצו - מהייטק לפרישה מוקדמת

• פותח הנושא פותח הנושא ברליו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מ
חתמנו על חוזה, ההשלמה של העסקה ממש בקרוב וכמקדם ביטחון, לקחתי את ההלוואה קצת לפני הזמן.
מעולה, בשעה טובה! אז כל המימון מגיע מההלוואה+קרן כספית, ללא הלוואות נוספות או משכנתא? תרצה לפרט לגבי הדירה והעסקה, יכול להיות נחמד...

מעולה, בשעה טובה! אז כל המימון מגיע מההלוואה+קרן כספית, ללא הלוואות נוספות או משכנתא? תרצה לפרט לגבי הדירה והעסקה, יכול להיות נחמד...
כל המימון לדירה מגיע מכמה הלוואות, ביחד הן מצטברות ל-470k (כרגע), אני מתכנן לגלח אותן בהקדם, יתרת הסכום הגיע מהעו״ש/קרן השתלמות/תיקי השקעות שהיו לי.
ומה בינתיים אתה עושה עם הכסף?
מחנה אותו בקרן כספית ומדי פעם עושה עסקה או שתיים בסכומים קטנים.

יאללה, חודש חדש
עוד חודש וקצת עדכונים:

עו״ש: 3K
הלוואות: 469K
פנסיה: 1.1M
קרן השתלמות: 57K
קרן כספית (מיועד לדירה): 320K

סגרנו עסקה ממש מוצלחת בעבודה, אז אני צפוי לקבל סכום גבוהה מאוד חודש הבא, בונוס של סביבות ה-90 אלף שקל נטו. זה ילך לכיסוי ההלוואות והורדת המינוף וההחזר החודשי.

עוש: 13K
תיק השקעות זמני: 51K
הלוואות: 457K
פנסיה: 1.1M
קרן השתלמות: 67K

הדירה נרכשה בשעה טובה, יש דייר עם חוזה שכירות החל משלשום, החודש הנטו היה גבוהה מהרגיל (122K), אז שמתי 50K ב-3 מניות, אני אמתין לרווח של 10-15% אני אמכור אותן ואצמצם קצת את ההלוואות.

הרבעון הקרוב יהיה ממש טוב, עד ה-10 לאפריל אני אמור לקבל עוד 140K (ברוטו) ועם זה נגלח עוד יותר את ההלוואות.

שבוע שעבר היה קצת רכבת הרים, רכשתי צי׳לו בלו (חנן מור לשעבר) ברוב הכסף שהיה מיועד לדירה וישר המניה ירדה ב-5% אבל בסופו של דבר זה נמכר בפלוס 4% וצמצמתי עוד יותר את המגן מס שיש לי.

ומה הלאה?
גיליתי שמבחינת מס שבח למגורים, הפטור מתשלום מס שבח עומד על 18 חודשים מתאריך חתימת החוזה (הייתי בטוח שזה מיום מסירת הדירה), ואני חושב למכור את הדירה הזו עוד מעט (המחירים באיזור עלו ב-15%) ולקנות באיזור המרכז דירה אחרת, אבל זה ידרוש כבר משכנתא של 1.3M כנראה.

אני רוצה לחזור ולהפקיד ל-IRA, אבל רק כאשר שווי ההלוואות ירד ל-200K, עד אז כל שקל פנוי שיש - מופנה לפרעון מוקדם של ההלוואות.

3 חודשים אחרי, עדכון:
עוש: 87K
תיק השקעות זמני: 13K
הלוואות: 438K
פנסיה: 1.12M
קרן השתלמות: 65K

הדייר התברר כפלופ ובנתיים שילם רק תשלום אחד (ינואר), הוא בדרך החוצה ועד סוף יוני יצא מהדירה. גיליתי גם שהסתירו ממני נזילה לשכנים מהקומה למטה שהייתה במשך הרבה זמן, אך העניין הזה נפתר במהירות.

את התקופה האחרונה העברתי בחו״ל בכמה מדינות, בזבזתי המון (בסביבות ה-1500 שקל ליום) כדי למממן אז זה תיק ההשקעות הזמני הצטמצם ל-20k, ואז צילו בלו ירדה 35% וכרגע יש שם הפסד של 7k.

קרן ההשתלמות נעה 5K למעלה ולמטה, יש בקרן תעודה ממונפת של SP500 (כרגע ההפסד עומד על 10k) ולכן התנודות.
העו״ש היה דיי מרוקן אחרי הטיול בחו״ל וכעת התנפח תודות לעסקה נוספת (בונוס) שנסגרה בשעה טובה.

3 חודשים אחרי, עדכון:
עוש: 87K
תיק השקעות זמני: 13K
פנסיה: 1.12M
קרן השתלמות: 65K

הדייר התברר כפלופ ובנתיים שילם רק תשלום אחד (ינואר), הוא בדרך החוצה ועד סוף יוני יצא מהדירה. גיליתי גם שהסתירו ממני נזילה לשכנים מהקומה למטה שהייתה במשך הרבה זמן, אך העניין הזה נפתר במהירות.

את התקופה האחרונה העברתי בחו״ל בכמה מדינות, בזבזתי המון (בסביבות ה-1500 שקל ליום) כדי למממן אז זה תיק ההשקעות הזמני הצטמצם ל-20k, ואז צילו בלו ירדה 35% וכרגע יש שם הפסד של 7k.

קרן ההשתלמות נעה 5K למעלה ולמטה, יש בקרן תעודה ממונפת של SP500 (כרגע ההפסד עומד על 10k) ולכן התנודות.
העו״ש היה דיי מרוקן אחרי הטיול בחו״ל וכעת התנפח תודות לעסקה נוספת (בונוס) שנסגרה בשעה טובה.
רכבת הרים...

למה אתה לא כולל את הדירה בשווי הנכסים?

אני צפוי לקבל סכום גבוהה מאוד חודש הבא, בונוס של סביבות ה-90 אלף שקל נטו. זה ילך לכיסוי ההלוואות והורדת המינוף וההחזר החודשי
החודש הנטו היה גבוהה מהרגיל (122K), אז שמתי 50K ב-3 מניות
עברו 4 חודשים וההלוואות שלך ירדו רק ב 20אש"ח. אתה לא נאמן לעצמך.
כרגע הדבר היחיד שמציל אותך מעתיד של נזקק (לפי חישוב ההוצאות שלך אל מול ההון) זו קרן הפנסיה שלך. הכסף היחיד ששורד הוא הכסף שאתה לא שולט בו.

חשבת לקחת ייעוץ (חינמי) מפעמונים? אני ממליץ בחום, לכל סטטוס כלכלי הם עוזרים לבנות כלים מנטליים לתכנון כספי.

מתנצל על המראה הבוטה, מקווה שיעזור

רכבת הרים...

למה אתה לא כולל את הדירה בשווי הנכסים?
רעיון טוב,
דירה - שווי נקי 1.56M

עברו 4 חודשים וההלוואות שלך ירדו רק ב 20אש"ח. אתה לא נאמן לעצמך.
כרגע הדבר היחיד שמציל אותך מעתיד של נזקק (לפי חישוב ההוצאות שלך אל מול ההון) זו קרן הפנסיה שלך. הכסף היחיד ששורד הוא הכסף שאתה לא שולט בו.

חשבת לקחת ייעוץ (חינמי) מפעמונים? אני ממליץ בחום, לכל סטטוס כלכלי הם עוזרים לבנות כלים מנטליים לתכנון כספי.

מתנצל על המראה הבוטה, מקווה שיעזור
בינואר חישבתי את התשלום של ההלוואה, הפעם לא חישבתי את התשלום של ההלוואה (יורד בין ה-10 ל-15 לחודש).

פעמונים - פחות מעניין אותי כרגע.

יש לו גם נדל״ן.
אם להסתמך על ההיסטוריה של היומן שלו: הוא מעריך ביתר את שווי הנדל״ן שלו ומעריך בחסר את ההתחייבויות (וההוצאות) שיש לו כתוצאה מהנדל״ן.

@אגוז_קוקוס קצב חסכון כולל רווחי השקעה של כ 100אשח בשנה
(אם נשים פנסיה בצד השווי הנקי עלה ב 7 שנים מ 400אשח ל-1משח בערך)
בצמוד למשכורת גבוהה והוצאות גבוהות. (והפסדי הון ריכוזיים/הימוריים גבוהים חוזרים ונשנים)

לסיכום, הנדלן לא סותר את השורה שציטטת. כרגע פותש במסלול אל הנזקקות

@ברליו מה צריך לקרות כדי שתפנה לפעמונים?
מזכיר שמדובר ביועץ שמגיע אלייך הבייתה, וזה חינמי. התשלום מצידך הוא רצון להסתכל על הפיננסים בעיניים ולא לטאטא מתחת לשטיח.

מתנות מגיעות משמיים,
קיבלתי טלפון שלשום מהנהלת חשבונות, ״עשינו טעות בתשלום עמלות בשנה שעברה, העברנו לך 40K לחשבון הבוקר, תראה את זה בתלוש הקרוב״,
אחרי כל ההוצאות החודש אני אשאר עם 100K בערך בעו״ש (חיסלתי את התיק הזמני), אני אתקשר לבנק ואצמצם את ההלוואות.

וה-IRA צנח משמעותית, לסביבות ה-40K בגלל מה שקורה כרגע בעולם, אני מחכה להפקדה הבאה כדי לקנות עוד.

וה-IRA צנח משמעותית, לסביבות ה-40K בגלל מה שקורה כרגע בעולם, אני מחכה להפקדה הבאה כדי לקנות עוד.
איזה עוד מהלכים אתה מתכנן בנושא? רק לקנות אם מה שיש לך לא נשמע כמו מה המשך סביר לסיפור פה

בדקתי עכשיו, מינוס 20 (עלה יפה היום) וממשיכים לקנות כרגיל, היה אירוע של פעם ב... וזהו, לא מתרגש.

עברו כמעט שבועיים, רוקנתי את תיק ההשקעות הזמני והעו״ש לטובת צמצום ההלוואות, אז כרגע:
תיק השקעות זמני: 0
הלוואות: 326K
קרן השתלמות IRA בשווי 59K

עברו כמעט שבועיים, רוקנתי את תיק ההשקעות הזמני והעו״ש לטובת צמצום ההלוואות, אז כרגע:
תיק השקעות זמני: 0
הלוואות: 326K
קרן השתלמות IRA בשווי 59K
יש לך הערכה בערך כמה אתה מוציא ומכניס בשוטף בחודש? נגיד כולל בונוסים בשנה מחולקים ל12 חודשים ?

יש לך הערכה בערך כמה אתה מוציא ומכניס בשוטף בחודש? נגיד כולל בונוסים בשנה מחולקים ל12 חודשים ?
מכניס - משתנה מאוד, הבסיס (נטו עומד על 27 אלף שקל בחודש), ובונוסים - אללה בבלה.
כל חודש יכול להיות אטרקטיבי יותר מהחודש הקודם.

יחד עם זאת, אני טיפלה עם תחושת מיצוי (אני כבר הרבה שנים באותה חברה) ואני מתלבט אם לעבור למקום חדש, אבל יש לי כרגע ״אזיקים מזהב״, אם אני נשאר עוד 18 חודשים בחברה אני מקבל בתקופה הזו בונוסים משמעותיים ולעזוב ידרוש למצוא מקום עבודה חדש שיחליף את ההטבות במענק חתימה (מזומן) בסכום זהה (סביבות ה-600 אלף שקל ברוטו). אין הרבה מקומות כאלה.

מוציא - שכירות + כרטיס אשראי בסביבות ה-15 אלף שקל בחודש, אני מנסה לצמצם את זה אבל לא תמיד מצליח.

נושאים דומים
Back
למעלה