• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חיסכון ארוך טווח לילד - פתרון פשוט?

• פותח הנושא פותח הנושא גלעד 99
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

גלעד 99

משתמש רשום
דירוג
2
אני מעוניין להקים חיסכון ארוך טווח לילדינו.
הרעיון הוא להפקיד סכום ראשוני של כמה אלפי שקלים ואח"כ להפקיד בכל חודש כמה מאות שקלים.
קראתי את הפוסט של הסולידית שממליצה על שימוש בקרן ההשתלמות, אך הפתרון הזה לא כ"כ מתאים לנו.
קראתי מספר לא מבוטל של הודעות בפורום, אך נותרתי עם שאלה אחת גדולה... כיצד אפשר לעשות זה "פשוט"? על טייס אוטומטי? עם מינימום התעסקות שוטפת?
אודה מאוד על רעיונות.

הוראת קבע לקופ"ג להשקעה?
בדיוק.
וזה כל הסיפור ואין יותר נוח מזה.
יש באינטרגמל בדמי ניהול של 0.35% שנתי מהצבירה. ב- IBI בדמי ניהול של 0.5% מהצבירה.
יש מסלולים מנייתים פאסיביים מחקי מדד.
פשוט מאוד.

אתה מקים את הקופה על שם הילד, או על שמך ופשוט "זוכר" שזה (או חלק מזה) יהיה בסופו של דבר עבור הילד?
שתי האפשרויות קבילות. אם אתה רוצה שהכסף יהיה כבר עכשיו בבעלות של הילד, רשום אותה על שמו. אם אתה רוצה לבחור מתי להנזיל ולתת לו, אתה יכול לפתוח קופה רק למטרה זו, ולתת לה "שם" בתוך החשבון.

יש לי תיק בודד של 50/50 שצריך לכסות טווחים קצרים בינוניים וארוכים, המשיכה תתבצע לפי הצורך ועל פי החלטתי

לא מאמין באבוג'ראס של תיקי השקעה מרובים ובאופן אישי לא מכניס כסף ממוסה לפסאודו מקלטי מס כגון קופות גמל להשקעה/פוליסות חסכון
עדיף להשקיע בצורה שכבתית בארץ או בברוקר זר ובזול

בקופת גמל להשקעה יש עמלת רכישה?

יש לי קופת חיסכון במגדל, האם קופת גמל להשקעה טובה יותר?

הוראת קבע לקופ"ג להשקעה?

תודה על הטיפ, לא הכרתי את המוצר. נשמע כמו רעיון מצוין.

בדיוק.
וזה כל הסיפור ואין יותר נוח מזה.
יש באינטרגמל בדמי ניהול של 0.35% שנתי מהצבירה. ב- IBI בדמי ניהול של 0.5% מהצבירה.
יש מסלולים מנייתים פאסיביים מחקי מדד.
פשוט מאוד.

בהינתן מסלול השקעה שקיים במספר חברות, האם יש סיבה שלא לבחור במי שמציע את דמי הניהול הנמוכים ביותר? כלומר, האם יש שיקולים נוספים שיש לשקול פרט לעלות? (חוסנה הכלכלי של החברה, אמינות וכו').

בנוסף, האם ניתן לנייד את הכסף בין גופים שונים בעתיד (ובין מסלולי השקעה) מבלי למשוך אותו ולשלם מס?

שאלה נוספת - אם ברצוני להשקיע בשני מדדים שונים, האם פשוט לפתוח שתי קופות?

ושאלה אחרונה - האם יש יתרונות או חסרונות בפתיחת הקופה ע"ש הילד במקום על שמי?

תודה

בהינתן מסלול השקעה שקיים במספר חברות, האם יש סיבה שלא לבחור במי שמציע את דמי הניהול הנמוכים ביותר? כלומר, האם יש שיקולים נוספים שיש לשקול פרט לעלות? (חוסנה הכלכלי של החברה, אמינות וכו').
כן.
אינטרגמל בעצם סוג של לוקחת את הדיבידנד ובעצם עולה קצת יותר מ- 0.35% בשנה, יותר לסביבות ה- 0.6% בשנה "באופן לא רשמי" אם הבנתי נכון. ו- IBI מתעסקת עם חוזים עתידיים ולא לוקחת את מה שאינטרגמל לוקחת וקרובה יותר ל- 0.55% אמיתיים.
זה מה שקראתי והבנתי פה בפורום,
יש שרשור די רציני על זה. תעשה חיפוש אני לא זוכר את השרשור...
לגבי כל השאר מעבר לדמי הניהול - לדעתי ל- IBI ממשק אינטרנטי נוח ומצויין, התייחסות מעולה של נציגים וטיפול מהיר ב- E-mail ושירות מעולה. אני מאוד מאוד מרוצה אצלם. מה גם שהמסלולים שלהם פאסיביים, ויש כמה מסלולים כאלו. אני לא צריך יותר מזה בחיים.

בנוסף, האם ניתן לנייד את הכסף בין גופים שונים בעתיד (ובין מסלולי השקעה) מבלי למשוך אותו ולשלם מס?
ושאלה אחרונה - האם יש יתרונות או חסרונות בפתיחת הקופה ע"ש הילד במקום על שמי?
כן, ניתן בהחלט לנייד את הכסף בין כל הגופים השונים שמציעים את המוצר בלי שום בעיה ומבלי ליצור אירועי מס כמו בפוליסון חיסכון.
כן, ניתן לנייד את הכסף בין מסלולי השקעה שונים מבלי ליצור אירוע מס כמו בפוליסות חיסכון.
כן, ניתן לחלק את הכסף בין כמה מסלולי השקעה שונים באיזה יחס שמתחשק לך. כלומר, אתה יכול להשקיע בכמה מדדים שונים ביחס הרצוי לך.
כן, יש יתרונות אם הקופה על שמך - היא על שמך והכסף שלך. אם תפתח אותה על חשבון הילד - אז היא שלו והכסף שלו.

תברר על המוצר הזה עוד קצת בפוסטים המעולים הללו - אצל הסולידית, אצל נדב טסלר בבלוג המעולה-מעולה-מעולה "פנסיוני", באתר המאוד נוח לקריאה Savey (יש כמה פוסטים - 1 | 2), באתר הנחמד מאוד של האוצר - "האוצר שלי".

אתה מודע לכך שקופת הגמל להשקעה נבחרה כמוצר שדרכו חוסכים את הכסף הזה שהאוצר נותן עכשיו במתנה לילדי ,נדמה לי 50 ש"ח ואתה גם יכול להוסיף עוד 50 ש"ח מקצבת הילד?

אתה יכול באותה קופה לבקש שיפצלו לך את הכסף בין שתי מסלולים שונים.

ושאלה אחרונה - האם יש יתרונות או חסרונות בפתיחת הקופה ע"ש הילד במקום על שמי
זה פשוט עוד תקרה שנתית של 70,000 שקל שאשפר להפקיד כל שנה.
אם על שמו, בגיל 18 הקופה שלו מבחינה חוקית והוא יכול לדרוש את הכסף ללא תנאי, למרות שאתה ואשתך אולי לא מוכנים להעביר לו את זה עדיין.

האם ישנה איזושהי הטבת מס על קופת גמל? למה לא הוראת קבע לרכישת קרן נאמנות מחקה?

חסכון לילדים
לא עונה על השאלה. לכמה זמן? כמה נפילה אתה מוכן לספוג (באמצע/בסוף)?

איזה מסלולים אתה משווה?

האם ישנה איזושהי הטבת מס על קופת גמל?
כן. לא כל כך רלוונטי לדידן.

למה לא הוראת קבע לרכישת קרן נאמנות מחקה?
אין הכי נמי.

האם ישנה איזושהי הטבת מס על קופת גמל?
כן.
בגיל 60 תוכל למשוך את כל הכסף בקופת הגמל להשקעה מבלי לשלם מס רווחי הון בתנאי שתעשה ביטוח אריכות חיים שקר כלשהוא.

למה לא הוראת קבע לרכישת קרן נאמנות מחקה?
אין פה שאלה של "למה לא"... אלו 2 מוצרים ממוסים שונים בתכלית. נכון ששניהם שמים את הכסף שלך בשוק ההון, אבל זה קצת טומייטו וזה קצת פוטייטו.
קופת גמל להשקעה היא מוצר מנוהל לחלוטין, בקושי שקוף, שאתה מפריש אליו כספים אחרי שעברו את מערכת המיסוי. אתה לא מתעסק בכלום רק בלבחור חברה, לבחור באיזה מסלול (או מסלולים) אתה שם את הכסף, וכמה דמי ניהול שנתיים אתה מוכן לשלם מכלל הצבירה שצברת בקופה (המינימום שאני מכיר הוא 0.35% באינטרגמל, המקסימום שקראתי עליו הוא 0.8% בחברת עושק כלשהיא).
אתה יכול לעבור בין חברות או לפצל את הקופה בין חברות שונות (אבל עד 70K הפקדה שנתית!), יכול לעבור בין מסלולים או לפצל את הכסף לכמה וכמחה מסלולים ללא כל אירוע מס... יש יכולת בחירה ודרגות חופש מאוד גבוהות מבחינת מיסוי כי הממשלה מעודדת חיסכון באפיק הזה בעיקר בכל מה שקשור לרובד פנסיוני נוסף.
אתה יכול לרשום קופת גמל להשקעה על שם הצאצאים שלך (או על שם מישהו אחר, בזה אני לא בטוח) שאתה מעוניין לחסוך בעבורו.

רכישת קרן נאמנות מחקה מצריכה ממך לפתוח תיק השקעות בבנק או בבית השקעות (אפשר לפתוח תיק השקעות על חשבון מישהו אחר? על חשבון הילד שלך ובשמו? אין לי מושג קלוש), לשלם עמלת מכירה/קניה בכל קניה/מכירה, לשלם דמי ניהול לקן הנאמנות, אולי גם לשלם דמי משמורת לבנק, אולי גם לשלם עמלת המרה אם אתה רוכש ETFים אצל ברוקר זר, לבחור בית השקעות או בנק לעבוד מולו, וגם לדאוג בעצמך מה קורה ולהתחייב לקרן נאמנות X, או תעודת הסל.
זה מוצר אחד, וזה מוצר שני. יש אנשים שיעדיפו X ויש אנשים שיעדיפו Y.

באופן אישי מאוד, לא ממליץ ולא מייעץ - אני כרגע חוסך את כל מה שאני חוסך דרך קופת גמל להשקעה ומייעד אותה כרובד פנסיוני נוסף. נדמה לי שאחרי שנתיים של הפקדה מקסימלית אהיה מרוצה יהיה שם מספיק לתקופה שבה אהיה קשיש, ערירי, בלי ילדים וכו'. אחרי שאסיים עם קופת הגמל להשקעה אתפנה להשקיע בשוק ההון דרך תיק השקעות ממוסה סולידי ועקבי שממנו אתעלם חוץ מאיזון של פעם בכמה זמן.

עם מקדם שקר כלשהוא
DAMN IT!!!!!!!!!!!!!!! יש מקדם קצבה? מי קובע אותו?
מה?
לתומי חשבתי ש"ישאלו" לכמה חודשים אני רוצה לחלק את הכסף או כמה אני רוצה לקבל כל חודש והאחריות עליי...
קפצתי לפנסיוני ושם כתוב: "כדי לקבל קצבה חודשית על החוסך להעביר את הכספים לקרן פנסיה, פוליסת ביטוח ובעתיד לקופת גמל לחיסכון.
הקצבה החודשית תשולם בהתאם למכשיר החיסכון אליו בחר החוסך להעביר את הכספים ובהתאם לתנאיו.".

טוב לדעת.
גם פה יש מאמר מאוד ברור ומעניין.
מקווה שמתישהוא יפטרו אותנו מהצורך להעביר את הכספים למכשיר פנסיוני אחר ויהפכו את קופת הגמל להשקעה לקופת גמל משלמת לקצבה.

מקווה שמתישהוא יפטרו אותנו מהצורך להעביר את הכספים למכשיר פנסיוני אחר ויהפכו את קופת הגמל להשקעה לקופת גמל משלמת לקצבה.
אני מאמין שמתי שיחילו את ההנחיות על משיכת קצבה מקופת גמל לחיסכון (פנסיונית) שהם או יחולו על קופות גמל להשקעה גם כן, או שבאופן מאוד פשוט תוכל להמיר אותה באותה חברה לקופת גמל פנסיונית ולמשוך קצבה לפי אותם הנחיות שיפורסמו (לפי ההצעה מדובר על מקדם של 240, אבל אני לא בטוח כי בשביל שהכסף יספיק ל-20 שנה המקדם יכול להיות פחות מזה ).

אני מאמין שמתי שיחילו את ההנחיות על משיכת קצבה מקופת גמל לחיסכון (פנסיונית) שהם או יחולו על קופות גמל להשקעה גם כן, או שבאופן מאוד פשוט תוכל להמיר אותה באותה חברה לקופת גמל פנסיונית ולמשוך קצבה לפי אותם הנחיות שיפורסמו (לפי ההצעה מדובר על מקדם של 240, אבל אני לא בטוח כי בשביל שהכסף יספיק ל-20 שנה המקדם יכול להיות פחות מזה ).
תודה על המידע יקר הערך מתורגמן!!!
נשתדל לא לשרשר החוצה מהפוסט שקשור לפתרון פשוט לחיסכון ארוך טווח לילד.

אגב באותו עניין - אני לא בטוח שלפתוח לילד תיק השקעות (על שמו?...) בבית השקעות/בנק/ברוקר זר נחשב כפתרון הפשוט... אם ניקח אדם ממוצע, הדיוט בשוק ההון, שבקושי מבדיל בין מניה לאג"ח למדד, לא מבין בסולידי ופאסיבי, שאין לו תיק השקעות כמובן - כלומר הרוב המוחלט של האנשים שאני מכיר (אני = אנקדוטלי מאוד) - ואותו הדיוט מנסה לקבל מידע על פתרון באמת פשוט לחסכון ארוך טווח (מעל 10 שנים נניח) או בינוני (מעל 5 שנים נניח) - קופת גמל להשקעה באמת עושה את העבודה הגיונית לחלוטין.
מסכים איתי או שלא?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג חיסכון ארוך טווח עבור זוג סטודנטים מבוגרים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ש חיסכון ארוך טווח לילד: תשואה מול דמי ניהול? שוק ההון 7
Y חיסכון מקסימלי- משקיע לטווח ארוך שוק ההון 4
always.smile איך להשקיע (כמעט) מבלי לנקוף אצבע - בחירת חיסכון פנסיוני לטווח ארוך דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
ט חיסכון לילדים - אפיק לטווח ארוך שוק ההון 45
צ התחלת חיסכון פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D חיסכון בעלוץ דוח מס קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
O חיסכון לכל ילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N חיסכון לכל ילד מנורה - סיכון מוגבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N מה המשמעויות של העברת חיסכון של קופת גמל קיצבתית לIRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
N שאלה על פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E מעבר לחיפה לצורך חיסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
כ חיסכון לפרישה עצמאי או קופגל"ה - הפעם עם טוויסט שוק ההון 43
א גמל להשקעה/פוליסות חיסכון שוק ההון 4
Odysseus חיסכון לכל ילד - מסלול עולמי (אינפיניטי ואחרים...?) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
hommie חיסכון לילד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ס חיסכון לאחר השתדרגות משמעותית בשכר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
O חיסכון חודשי לטווח קצר שוק ההון 3
ה שימוש בפנסיה לצורך חיסכון במס? מיסים 14
א חיסכון לכל ילד – קרן כספית או להמתין? שוק ההון 70
ל חיסכון לכל ילד מול קרן השתלמות - האומנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
G השקעה\חיסכון לזמן בינוני שוק ההון 8
א השקעה באג"ח זבל לצורך חיסכון לטווח בינוני שוק ההון 11
א מס פדיון (25% ריאלי) בפוליסת חיסכון לפנסיונר עם מס שולי 14% שוק ההון 16
O חיסכון במס בתקופת ירידות? שוק ההון 13
י מעבר מפוליסת חיסכון ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
R פוליסת חיסכון בחברת הכשרה (בסט אינווסט) שוק ההון 10
ש פוליסת חיסכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
H הטבת המס "הנסתרת" לבני 75 ומעלה בפוליסת חיסכון ופיקדונות בנקאיים מיסים 9
ש פוליסת חיסכון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
ש חיסכון לכל ילד - מסלול מחקה מדד sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
Y מה קורה ב Finish Line( או באמצע ) מבחינת חיסכון? שוק ההון 1
H חיסכון לילדים במשפחה פזרנית שוק ההון 19
D הפקדת חיסכון בבנק לאומי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Y מסלולי השקעה בפוליסת חיסכון (2) שוק ההון 3
Y הצורך והתועלת בסוכן לפוליסת חיסכון שוק ההון 11
Y הרפורמה בפוליסות חיסכון - מסלולים חדשים שוק ההון 3
E חיסכון עם קצבה חודשית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
littleSeal חיסכון עבור הורים מזדקנים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M חיסכון לילדים או תיק השקעות מרוכז שוק ההון 3
R איך מוצאים פוליסת חיסכון בעלת יחס גבוהה של נכסים לא סחירים? שוק ההון 9
ר השקעה חודשית במדד לצורך חיסכון בקופת גמל להשקעה או בברוקר שוק ההון 6