האם ישנה איזושהי הטבת מס על קופת גמל?
כן.
בגיל 60 תוכל למשוך את כל הכסף בקופת הגמל להשקעה
מבלי לשלם מס רווחי הון בתנאי שתעשה ביטוח אריכות חיים שקר כלשהוא.
למה לא הוראת קבע לרכישת קרן נאמנות מחקה?
אין פה שאלה של "למה לא"... אלו 2 מוצרים
ממוסים שונים בתכלית. נכון ששניהם שמים את הכסף שלך בשוק ההון, אבל זה קצת טומייטו וזה קצת פוטייטו.
קופת גמל להשקעה היא מוצר מנוהל לחלוטין, בקושי שקוף, שאתה מפריש אליו כספים אחרי שעברו את מערכת המיסוי. אתה לא מתעסק בכלום רק בלבחור חברה, לבחור באיזה מסלול (או מסלולים) אתה שם את הכסף, וכמה דמי ניהול שנתיים אתה מוכן לשלם מכלל הצבירה שצברת בקופה (המינימום שאני מכיר הוא 0.35% באינטרגמל, המקסימום שקראתי עליו הוא 0.8% בחברת עושק כלשהיא).
אתה יכול לעבור בין חברות או לפצל את הקופה בין חברות שונות (אבל עד 70K הפקדה שנתית!), יכול לעבור בין מסלולים או לפצל את הכסף לכמה וכמחה מסלולים ללא כל אירוע מס... יש יכולת בחירה ודרגות חופש מאוד גבוהות מבחינת מיסוי כי הממשלה מעודדת חיסכון באפיק הזה בעיקר בכל מה שקשור לרובד פנסיוני נוסף.
אתה יכול לרשום קופת גמל להשקעה על שם הצאצאים שלך (או על שם מישהו אחר, בזה אני לא בטוח) שאתה מעוניין לחסוך בעבורו.
רכישת קרן נאמנות מחקה מצריכה ממך לפתוח תיק השקעות בבנק או בבית השקעות (אפשר לפתוח תיק השקעות על חשבון מישהו אחר? על חשבון הילד שלך ובשמו? אין לי מושג קלוש), לשלם עמלת מכירה/קניה בכל קניה/מכירה, לשלם דמי ניהול לקן הנאמנות, אולי גם לשלם דמי משמורת לבנק, אולי גם לשלם עמלת המרה אם אתה רוכש ETFים אצל ברוקר זר, לבחור בית השקעות או בנק לעבוד מולו, וגם לדאוג בעצמך מה קורה ולהתחייב לקרן נאמנות X, או תעודת הסל.
זה מוצר אחד, וזה מוצר שני. יש אנשים שיעדיפו X ויש אנשים שיעדיפו Y.
באופן
אישי מאוד, לא ממליץ ולא מייעץ - אני כרגע חוסך את כל מה שאני חוסך דרך קופת גמל להשקעה ומייעד אותה כרובד פנסיוני נוסף. נדמה לי שאחרי שנתיים של הפקדה מקסימלית אהיה מרוצה יהיה שם מספיק לתקופה שבה אהיה קשיש, ערירי, בלי ילדים וכו'. אחרי שאסיים עם קופת הגמל להשקעה אתפנה להשקיע בשוק ההון דרך תיק השקעות ממוסה סולידי ועקבי שממנו אתעלם חוץ מאיזון של פעם בכמה זמן.