• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חילוק ההשקעות - האם חייב להיות שווה בשווה?

• פותח הנושא פותח הנושא אנייייי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אנייייי

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכולם,
אשמח לקבל עצה לגבי התוכנית השקעה שלי, כמובן ללא שום אחריות או התחייבות על עזרתכם אלא לשיקול דעתי בלבד :)

אני מעוניינת לפתוח קופת גמל להשקעה (חוץ מהפנסיה וקרן ההשתלמות) וחושבת איך לחלק את ההשקעה שם בין מניות, ואגח.

לאחר קריאה בפורום הבנתי שכדאי לחלק את זה שסכום ההשקעות באג"ח ומניות יהיה שווה בשווה להלן הדוגמא: (דרך א)
קרן השתלמות 0 מניות 100 אגח
קופת גמל 100 מניות 0 אגח
סהכ 100 מניות 100 אגח (50% 50%)

השאלה שלי היא, האם כדאי לי לעשות (דרך ב)
קרן השתלמות 35 מניות 65 אגח
קופת גמל 65 מניות 35 אגח
הדרך הזאת מרגישה לי נכונה יותר כיוון ואני לא "שמה את כל הביצים בסל אחד"

מה אתם אומרים? אני צודקת או שתחושת הבטן שלי מטעה אותי ודרך א עדיפה?אשמח לקבל גם סיבות לתשובתכם

תודה רבה,
מרים

לאחר קריאה בפורום הבנתי שכדאי לחלק את זה שסכום ההשקעות באג"ח ומניות יהיה שווה בשווה
זה לא נכון. לפחות לא באופן גורף.
מה טווח ההשקעה שלך?

שלום לכולם,
אשמח לקבל עצה לגבי התוכנית השקעה שלי, כמובן ללא שום אחריות או התחייבות על עזרתכם אלא לשיקול דעתי בלבד :)

אני מעוניינת לפתוח קופת גמל להשקעה (חוץ מהפנסיה וקרן ההשתלמות) וחושבת איך לחלק את ההשקעה שם בין מניות, ואגח.

לאחר קריאה בפורום הבנתי שכדאי לחלק את זה שסכום ההשקעות באג"ח ומניות יהיה שווה בשווה להלן הדוגמא: (דרך א)
קופת גמל 100 מניות 0 אגח

השאלה שלי היא, האם כדאי לי לעשות (דרך ב)
קרן השתלמות 35 מניות 65 אגח
קופת גמל 65 מניות 35 אגח

מה אתם אומרים? אני צודקת או שתחושת הבטן שלי מטעה אותי ודרך א עדיפה?אשמח לקבל גם סיבות לתשובתכם

תודה רבה,
מרים
א. את הקצאת הנכסים (מניות מול אג״ח) תעשי על פי סיבולת הסיכון והצרכים שלך. אין תשובה נכונה לכולם.
ב. סביר להניח שלא תפקידי לקופת הגמל אותה כמות כסף שתפקידי לקרן השתלמות (ובלאו הכי סביר שניסיון ל״אזן״ בין אגח באחד הכלים למניות בכלי השני נידון לכשלון). יותר קל לחלק בכל הכלים על פי היחס (אלא אם כן את יכולה להשקיע דרך תיק ממוסה מספיק כסף באגח כדי להשקיע 100% מניות בכלים הפטורים)
ג. למה קופת גמל להשקעה?

לאחר קריאה בפורום הבנתי שכדאי לחלק את זה שסכום ההשקעות באג"ח ומניות יהיה שווה בשווה
לא. כאילו, יכול להיות בן אדם במצב שזה יתאים לו, אבל זה לא איזה אידיאל שמתאים לכולם.

קופת גמל 100 מניות 0 אגח
בהנחה שהן שוות בגודלן, זו תהיה דרך אחת להגיע ל50-50.
אבל זו לא דרך חכמה במיוחד, כי היא לא מנצלת את פטור המס על רווחי הון שיש בקרן השתלמות. מניות נוטות לתת יותר תשואה מאג"ח לאורך זמן, לכן יש הגיון דווקא לעשות הפוך ולשים את המניות בקרן ההשתלמות.

יש לך תיק אחד. כל השאר זה "חשבונאות מנטלית". מתמטית זה אותו דבר (תחת ההנחה שהקופות שוות בגודלן).

ג. למה קופת גמל להשקעה?
מישהי שואלת אותך אם עדיף קו 7 או קו 9, ואתה עונה לה "עזבי, זה כולה חצי שעה ריצה מפה"? (אם הבנתי נכון למה אתה מכוון)

מישהי שואלת אותך אם עדיף קו 7 או קו 9, ואתה עונה לה "עזבי, זה כולה חצי שעה ריצה מפה"? (אם הבנתי נכון למה אתה מכוון)
מישהי שואלת אם עדיף לה לשתות קוקה קולה או פאנטה ואני מציע לה לשתות מים.

תודה לכולכם!
לגבי שאלת הלמה קופת גמל להשקעה אני אסביר, חיפשתי דרך להשקיע בתיק שינהלו לי וזה הדרך היחידה שלי כרגע.
השלב הבא הוא לפתוח תיק השקעות משלי אבל בגלל שאין לי מספיק הון אצטרך לנהל אותו בעצמי ואני לא מספיק בקיאה בתחום כדי להשקיע את כל הכסף שלי שם.
נעם בלה בלה לתשובתך יש לי הבהרה: אני מבינה שבקרן ההשתלמות כדאי לי לשים יותר מניות כיוון שאין מיסוי רווח הון אבל אסביר את ההגיון של השאלה שלי: כל אחד מהתיקים הללו נמצאים בחברה שונה. ולכן אני לא רוצה לשים 100% מהמניות במקום אחד ו100% מהאגח בחברה אחרת.

כל אחד מהתיקים הללו נמצאים בחברה שונה. ולכן אני לא רוצה לשים 100% מהמניות במקום אחד ו100% מהאגח בחברה אחרת.
זה חסר משמעות. את לא קונה מניות של החברות האלה. אם הראל קונים עבורך מניית טבע או אם אלטשולר קונים עבורך מניית טבע, את חשופה לאותה מניה (טבע). אלא אם את לא סומכת על הניהול שלהם, ואז תעשי את הכל חצי חצי.

לגבי שאלת הלמה קופת גמל להשקעה אני אסביר, חיפשתי דרך להשקיע בתיק שינהלו לי וזה הדרך היחידה שלי כרגע.
א. יש פוליסות בטחון ב. יש כלים מנוהלים אחרים (לא ממליץ באופן כללי על כלים מנוהלים אבל כדאי לדעת)

השלב הבא הוא לפתוח תיק השקעות משלי אבל בגלל שאין לי מספיק הון אצטרך לנהל אותו בעצמי ואני לא מספיק בקיאה בתחום כדי להשקיע את כל הכסף שלי שם.
בעיקרון לתיק השקעות בארץ מדברים על בערך 20000 ש״ח לפתיחה וכדאיות למי שמפקיד מעל 1000 ש״ח בחודש~.
אם זה לא המצב אז כמובן שהצעד הראשון הוא להתמקד בהגדלת ההכנסות והקטנת ההוצאות (לפני שמתעסקים בקופת גמל להשקעה מול תיק השקעות עצמאי)
לגבי הידע, הוא זמין גם בבלוג וגם בפורום (וכמובן ברחבי האינטרנט אפשר למצוא עוד מידע)

לגבי חלוקה של המניות / אג״ח בין החברות כי קשה לסמוך עליהן:
לחלק את הנכסים שלך בין חברות זה בסדר (אם רוצים להתגונן מפני מעילות או בעיות אחרות) אבל מה זה משנה לך אם הנכסים הם מניות או אג״ח? בסוף מה שנראה לי יותר רלוונטי זה השווי של הנכסים עבורך (למשל, אם יש לך 100% אג״ח בחברה א׳ בשווי 50000 ש״ח ו-100% מניות בחברה ב׳ בשווי 50000 ש״ח, איך זה שונה מבחינתך מלחלק את המניות ואת האג״ח ל-50% 50% בכל אחת מהחברות ולהגיע לאותו שווי?)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D מה עושים עם החלק הסולידי בתיק ההשקעות? שוק ההון 18
נ משיכה מתיק ההשקעות לאחר פרישה ללא השארת ירושה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
G תחום בנקאות ההשקעות (Investment Banking) עד כמה קיים בישראל? התפתחות אישית 1
ס האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 13
נ סיכום: מה היו השינויים בתיק ההשקעות של הסילידית לאורך השנים? ולמה? שוק ההון 1
נ האם יש הבדל משמעותי בין בתי ההשקעות לגבי הפנסיה? צרכנות פיננסית 2
צור יונתן כמה בטוח בית ההשקעות הישראלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 67
C מעקב אחר ההשקעות שלנו ושל הילדים שוק ההון 1
ס בעלי אזרח אמריקאי וחשבון הבנק משותף. באופן אוטומטי בית ההשקעות כותב שהוא נהנה בחשבון. זה אומר שבמקרה פטירה 40% מהחשבון ילכו למס ירושה? שוק ההון 1
מ שאלה תאורטית - ניירות ערך בבית ההשקעות שוק ההון 2
משה Barista fire - מעבר למשרה חלקית במקביל למשיכה מתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
ס האומנם - "במקרה חירום, תיק ההשקעות שלך יהיה הדבר האחרון שיעניין אותך" אוף טופיק 40
L המלצה על ספר שעוסק בהקצאת נדל"ן כאפיק בתיק ההשקעות נדל"ן 3
C איך לציין לבנק שאני רוצה להעביר רק *חלק* מהניירות לבית ההשקעות? שוק ההון 11
דר אהבהמוזרה תיק ההשקעות (ההיפותטי) הראשון שלי שוק ההון 14
A הפקדה לתיק ההשקעות במט"ח שוק ההון 2
P הסתמכות על השקעה במדדים - לבנות על תיק ההשקעות לעתיד. פוסטים מאיכות נמוכה 5
yossik מעבר לדיור מוגן - האם למכור את הדירה או את תיק ההשקעות? צרכנות פיננסית 19
C מה בית ההשקעות עושה עם הכסף הנזיל בחשבון? שוק ההון 1
efrat שיוך חשבון בחול לבית ההשקעות צרכנות פיננסית 4
Y בועת ההשקעות הפסיביות והשקעה במניות ערך (value) שוק ההון 10
א סוגי ההשקעות שלי לעומת מייק שוק ההון 3
א שאלה המטילה בספק את כל צורת ההשקעות הנפוצה כאן בבלוג שוק ההון 20
לאץ' להבין את התפלגות הנכסים של בתי ההשקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
R איך מחלקים את ההשקעות בין שוק ההון ובין נדל״ן? שוק ההון 24
I מה לעשות עם ההשקעות בארץ בזמן רילוקיישן? שוק ההון 14
ח טעות של בית ההשקעות צרכנות פיננסית 2
F תשואה ממוצעת 7%, ריבית 8%, האם תוכנית ההשקעות תשתנה? שוק ההון 3
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
davidel "מגן מס" בתיק ההשקעות פוסטים מאיכות נמוכה 1
N איך אתם עוקבים אחר ההשקעות שלכם ב-2023? שוק ההון 15
itaied מהן יתרונות מסלולי המניות בבתי ההשקעות? שוק ההון 13
B תיק ההשקעות שלי, או: איפה טעיתי שוק ההון 7
A [סקר] איפה נמצא תיק ההשקעות הממוסה שלכם? שוק ההון 34
ס תיק ההשקעות של סרגיי הלוי שוק ההון 8
ר התלבטות מה לעשות עם תיק ההשקעות שלי בהיבט הון עצמי לקניית דירה להשקעה שוק ההון 2
N אזרח אמריקאי שגילה שצריך לשלם מס על כל ההשקעות - מה השלב הבא? מיסים 70
א נוחות במסחר בבתי ההשקעות הפרטיים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
אחד_שיודע שילוב מניות קטנות בתיק ההשקעות - שאחת מהן תכפיל עצמה באלפי אחוזים שוק ההון 15
י תושב חוץ - חייב לסגור את תיק ההשקעות בפועלים - ניוד לברוקר שוק ההון 21
flower ביטול מסלולי ההשקעות בחו"ל - קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
R ייעול תיק ההשקעות שוק ההון 7
Z האם נישום יכול לבחור שנה אחת לדרוש הוצאות על תיק ההשקעות ואז לשלם 30% מס על רווח הון ושנה הבאה לא לדרוש מיסים 0
A לדעתכם, האם עדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי באחד מבתי ההשקעות בארץ (מיטב, אקסלנס, וכו') או בברוקר (למשל, אינטרקטיב ברוקרס)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
Y האם עדיף לרכוש קרן שמנוהלת בידי בית ההשקעות שלי? שוק ההון 2
י תיק ההשקעות שלי שוק ההון 18
ז הזדהות מול בית ההשקעות על מנת להעביר ני"ע ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
Michel קופת גמל ישנה + תיק השקעות לאדם מבוגר. איך לנהל את ההשקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17

נושאים דומים

Back
למעלה