• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חיוב ארנונה רטרואקטיבית

• פותח הנושא פותח הנושא nobody
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nobody

משתמש רגיל
דירוג
85
שלום,
יש לי קרוב משפחה עם ילד נכה.
יש חוק המעניק הנחה בארנונה בגובה של 33% עבור 100 מ"ר של שטח הבית בו גר הנכה.
במשפחה של קרוב המשפחה, העירייה בטעות העניקה הנחה של 80% בארנונה על שטח של 210 מ"ר, במקום 33% על 100 מ"ר.
קרוב המשפחה לא היה מודע לטעות (לא הכיר את החוק לעומק, הוא גם משתנה מעיר לעיר לפי דעתי) לטובתו.
ביום בהיר, לפני מספר שבועות, העירייה גילתה את הטעות שעשה, וכעת מבקשת תשלום רטרואקטיבי שנה וחצי אחורה.
כלומר, לשלם משנת 2020 ארנונה, לפי הנחה של 33% רק עבור 100 מ"ר.
מקריאה קצרה באינטרנט, ראיתי שהיות ולמשלם לא היה אשם תורם, ז"א, לא היה פה דיווח שווא על גודל הבית או על אחוזי הנכות, על העירייה לשאת בטעות החישוב ולא לחייב אחורה.
האם שווה להילחם על זה, מדובר על תשלום של כ 7000 ש"ח.
פירוט החוק:

זה לא כסף שמגיע לו, הוא אמור לקבל לפי חוק, שזה הנחה בארנונה בגובה של 33% עבור 100 מ"ר.
אז נראה לי לא הוגן.

מקריאה קצרה באינטרנט, ראיתי שהיות ולמשלם לא היה אשם תורם, ז"א, לא היה פה דיווח שווא על גודל הבית או על אחוזי הנכות, על העירייה לשאת בטעות החישוב ולא לחייב אחורה.
לא יודע איפה קראת, אבל אני קראתי עכשיו ובכל המקרים ההפוכים כלומר שהעירייה גבתה ביתר היא חוייבה לשלם בחזרה אז נראה לי שזה תקף גם לכיוון ההפוך.

ובכל המקרים ההפוכים כלומר שהעירייה גבתה ביתר היא חוייבה לשלם בחזרה אז נראה לי שזה תקף גם לכיוון ההפוך.
אין סימטריה בין אזרח לרשות.

מסעיף 22 בפסק לעיל (אבל כאמור, עבור מאז 20 שנה ואולי דברים התפתחו מאז לטוב או לרע):
רשות מקומית, השוקלת לשנות באופן רטרואקטיבי את חיובי הארנונה, חייבת להביא בחשבון, לצד האינטרס הציבורי בגביית מס אמת, גם את האינטרס של הפרט. בין השיקולים שיבואו בחשבון בקבלת ההחלטה ניתן למנות את משך הזמן לגביו מבוצעת התחולה הרטרואקטיבית, מידת ההסתמכות מצד האזרח ומידת היעילות והצדק שבחיוב למפרע. חשיבות לא מבוטלת נודעת גם לשאלה האם קיימת כיום אפשרות לברר את העובדות לאשורן והאם הטעות נגרמה בשל הטעייה מצד האזרח. לדעתי, ככלל, רק במקרים מיוחדים יש הצדקה לערוך שינוי רטרואקטיבי של חיוב ארנונה. מן הראוי ששומת הארנונה תהיה קבועה ויציבה בהקדם האפשרי.

זה לא כסף שמגיע לו, הוא אמור לקבל לפי חוק, שזה הנחה בארנונה בגובה של 33% עבור 100 מ"ר.
אז נראה לי לא הוגן.

לא יודע איפה קראת, אבל אני קראתי עכשיו ובכל המקרים ההפוכים כלומר שהעירייה גבתה ביתר היא חוייבה לשלם בחזרה אז נראה לי שזה תקף גם לכיוון ההפוך.

נניח שאדם מבוגר (שלא בקיא במחירי חפיצים) הולך לחנות טכנולוגיה, רואה שאייפון חדש נמכר ב 500 שקל, קונה אותו והולך הבייתה.
אחרי שבוע, מקבל שיחת טלפון מהחנות שאומרת כי הייתה טעות והמכשיר עולה 3000 ש"ח והוא צריך להוסיף 2500 ש"ח.
מה תגיד במקרה כזה?
ככה אני רואה את המקרה, אולי האנלוגיה לא מדוייקת (כי במקרה של הארנונה, החוק לא מספיק ברור כדי להכריע).

נניח שאדם מבוגר (שלא בקיא במחירי חפיצים) הולך לחנות טכנולוגיה, רואה שאייפון חדש נמכר ב 500 שקל, קונה אותו והולך הבייתה.
אחרי שבוע, מקבל שיחת טלפון מהחנות שאומרת כי הייתה טעות והמכשיר עולה 3000 ש"ח והוא צריך להוסיף 2500 ש"ח.
מה תגיד במקרה כזה?
ככה אני רואה את המקרה, אולי האנלוגיה לא מדוייקת (כי במקרה של הארנונה, החוק לא מספיק ברור כדי להכריע).
לא נראה לי שזה אותו דבר. אם הוא לא ישלם, אז זה בא על חשבון אזרחי העיר האחרים.
(כי במקרה של הארנונה, החוק לא מספיק ברור כדי להכריע).
למה לא ברור? מגיע לו 33% על 100 מטר.

גם מעשית אני לא חושב שיוותרו לו והוא יצטרך להגיע לבית משפט.

שלום,
יש לי קרוב משפחה עם ילד נכה.
יש חוק המעניק הנחה בארנונה בגובה של 33% עבור 100 מ"ר של שטח הבית בו גר הנכה.
במשפחה של קרוב המשפחה, העירייה בטעות העניקה הנחה של 80% בארנונה על שטח של 210 מ"ר, במקום 33% על 100 מ"ר.
קרוב המשפחה לא היה מודע לטעות (לא הכיר את החוק לעומק, הוא גם משתנה מעיר לעיר לפי דעתי) לטובתו.
ביום בהיר, לפני מספר שבועות, העירייה גילתה את הטעות שעשה, וכעת מבקשת תשלום רטרואקטיבי שנה וחצי אחורה.
כלומר, לשלם משנת 2020 ארנונה, לפי הנחה של 33% רק עבור 100 מ"ר.
פירוט החוק:
גם אם בסוף ייאלץ לשלם, מקובל לפרוש סכומים כאלו לרשות למספר רב של תשלומים.

גם אם בסוף ייאלץ לשלם, מקובל לפרוש סכומים כאלו לרשות למספר רב של תשלומים.
לא בטוח שהם יסכימו, אני אוודא גם שהם לא מבקשים ריבית ופיגורים על ההפרש.

לא נראה לי שזה אותו דבר. אם הוא לא ישלם, אז זה בא על חשבון אזרחי העיר האחרים.
מדובר על עיר שיש בה הרבה הפרות בניה באופן רחב (שעליהם כנראה לא משלמים ארנונה), כך שככל הנראה אזרחי העיר האחרים באים על חשבון הנכה.
למה לא ברור? מגיע לו 33% על 100 מטר.
לפי דעתי, אחוזי הנכות צריכים להיות הרבה יותר גבוהים ממה שיש בפועל (ואז הפטור יהיה 80% על כל הבית).
ההורים מפחדים לבקש הגדלה של אחוזי נכות כי יש סיכוי שגם יורידו (האיבחון של ביטוח לאומי לוקה בחסר, בלשון המעטה).

עדכון קטן, ביררתי והעירייה מבקשת ריבית והצמדה לחיוב הרטרו אקטיבי.
ז"א, על טעות חישוב שהם עשו, המשלם ישלם קנס.
כנראה יפנו לעורך דין שיעזור בנושא, כי נשמע לי מוגזם.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A הצמדת שטחים ציבוריים- חיוב מס? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ה האם תפעלו כדי לתקן חיוב מס בחסר? פוסטים מאיכות נמוכה 3
G חיוב בריבית על מינוס של 6 שעות / פגיעה בדירוג אשראי? צרכנות פיננסית 11
T בעיה מול חברת האשראי - חיוב לא חוקי? צרכנות פיננסית 6
S עסקאות באשראי כדי להגיע למינימום חיוב / הטבות פרימיום צרכנות פיננסית 7
א הביטוח משכנתא מחיב אותי חיוב כפול. נדל"ן 8
F חיוב לא מזוהה בבנק - שיאון פוסטים מאיכות נמוכה 1
Z חיוב על מט"ח בניוד חשבון בנק? צרכנות פיננסית 5
T אשראי, מט״ח ובנק : חיוב ישיר צרכנות פיננסית 15
L האם מישהו יודע בוודאות מתי אפשר להעביר שקלים מחשבון ברוקר(IB) לאחר מכירת ניירות ערך והמרה לשקלים בלי חיוב ריבית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
S מדוע חיוב כרטיס אשראי בחו"ל מתבצע בשורה נפרדת? צרכנות פיננסית 2
TheOneTech תשלום עם כרטיס חיוב דביט צרכנות פיננסית 32
ל חיוב מחומש אוף טופיק 5
D קושי במעקב אחרי שהוצאות שנובע ממועדי חיוב לא מסודרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
ח כרטיס חיוב או אשראי לחו"ל, או מזומן (יורו) צרכנות פיננסית 45
oz1987 חיוב מינימום באשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
O זמן חיוב/מאיפה יורדות עמלות?(בית השקעות) צרכנות פיננסית 5
P כרטיסי אשראי עם גם חיוב מט"ח ישיר וגם המרה? צרכנות פיננסית 7
תמיר האם עוד עוסקים פטורים רואים חיוב של 0.06 ש"ח של ממס הכנסה בחשבון בנק? התפתחות אישית 0
A כללים לחיוב ארנונה במרפסת מקורה מיסים 0
C תשלום ארנונה מראש צרכנות פיננסית 11
R תשלום ארנונה לאחר עזיבת הנכס מיסים 13
N שאלה על ארנונה מיסים 3
א העברת תשלום ארנונה ומים לשוכרים נדל"ן 8
דו דו הקפאת ארנונה לשנה צרכנות פיננסית 1
י תשלום ארנונה מראש לשנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
ת בבואי לשלם היום ארנונה באתר-שגיאה. אז לחצתי שוב - האם תשלום ירד פעמיים? מיסים 9
ט מ"ר נטו/בטאבו/ארנונה/פלדלת נדל"ן 1
אני חדש סליחה אם זה שייך לנדלן, רק רוצה להבין. כשאני שוכר דירה, חובה לשלם ארנונה ודמי וועד? אוף טופיק 1
ל החנויות ריקות והעיריות לא מוכנות לוותר על ארנונה צרכנות פיננסית 2
D איך לא משלמים ארנונה? אוף טופיק 1
תמיר ארנונה מטורפת בשכונות חדשות יש מה לעשות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
N שינויי מיסוי - בעקבות מלחמת חרבות ברזל - האם פגיעה רטרואקטיבית אפשרית אוף טופיק 15
ח הגשת דוחות מס רטרואקטיבית לתושב חוץ מיסים 9
א קיבוע זכויות רטרואקטיבית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A חוק חדש מדד תשומות הבנייה - האם חל רטרואקטיבית? עליית מחיר הבנייה ללא מרכיב הקרקע נדל"ן 4
S מה קורה להפרשת חלק העובד בהפרשה רטרואקטיבית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T האם אפשר לקבל דמי אבטלה רטרואקטיבית? מיסים 12
E תיאום מס רטרואקטיבית צרכנות פיננסית 27
D קופת פנסיה ראשונה - הפרשה רטרואקטיבית צרכנות פיננסית 5
P דרך לחשב רטרואקטיבית משכורת ברוטו מנטו? צרכנות פיננסית 23
תפוזינה קרן השתלמות - הפרשה רטרואקטיבית ועוד צרכנות פיננסית 9

נושאים דומים

Back
למעלה