• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חידה: בסדר להפיק קבלה על סכום שהוא לא עבודה/עסקי?

• פותח הנושא פותח הנושא paskar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

paskar

משתמש בכיר
דירוג
1,521
סיטואציה: יש 3 גורמים.
גוף משלם.
איש/עוסק ביניים, שהמשלם מתעקש להעביר אליו ולא למקבל הסופי.
ואיש/עוסק שהוא המקבל הסופי של התשלום.

סכום עובר: משלם -> ביניים -> סופי.
הסכום אולי נחשב לדיבידנד. ואולי המס משולם/מנוכה עליו במקור ע"י המשלם (שותפות).
המטרה שלא יהיה מיסוי עודף, בעיקר על איש הביניים, אבל אידיאלית גם לא על האיש הסופי.

האם בסדר שסופי יפיק לביניים קבלה על הסכום, כדי שבמקרה הצורך ביניים לא יושפע לרעה מבחינת מיסוי על הכנסות.
סופי ישאל את מס הכנסה איך לדווח על הסכום, עם ברירת מחדל של הכנסה כעוסק (כי הופקה קבלה).

אבל שכחת את התמורה, יש שירות או מוצר שעובר מהמקבל? למי הוא מועבר.

אין שירות או מוצר.
או שזה דיבידנד, או משהו קרוב לזה כגון חלוקה ע"י שותפות.

אין שירות או מוצר.
או שזה דיבידנד, או משהו קרוב לזה כגון חלוקה ע"י שותפות.
אין כזה דבר.
דיבידנד מחולק ע"י חברה בע"מ לבעלים שלה, לא לצד ג'.
חלוקה ע"י שותפות מחולקת רק לשותפים שלה וגם היא צריכה להיות מסווגת איכשהו.

זה מצב גבולי לא לגמרי ברור. המשלם יודע שהכסף מגיע למקבל הסופי ויגיע אליו.
המקבל הסופי הוא או שותף, או שותף עד קצת לפני. התשלום הוא על דברים שלוגית נזקפו או קרו בתקופה שבוודאות היה שותף.
אם היה שינוי סטטוס, הוא קרה בין האירועים שיצרו את ההכנסות לבין זמן העברת התשלום.

מדובר על הלבנת הון
המטרה היא לעשות תיעוד בשתי התחנות, ולדווח על זה למ"ה.

המטרה היא לעשות תיעוד בשתי התחנות, ולדווח על זה למ"ה.
לדווח על מה? אתה אומר שלא ניתן שירות או מכירה.
כלומר אם הוציא קבלה, בלי לתת שירות או לתת "שירות" פיקטיבי, והוא יודע שמטרה הפחתת מס בלבד, אז סעיף 220 לפקודה.
ואם מדובר בסכומים גבוהים או מצטברים, אז גם על חוק איסור הלבנת הון לפי פרט 17ב לתוספת.

המטרה לא הפחתת מס אלא שלא יהיה כפל מס.

אבל בשאלה התמקדתי במכניקה ולא במהות, אז חסר הקשר:
איש הביניים והאיש הסופי הם פרקטית שותף נכנס/מחליף ושותף יוצא.
וכאמור, התשלום הוא על דבר שטכנית נזקף בתקופת השותף היוצא.

הדיון הזה מתנהל בחידות, לא יותר פשוט לגשת לעו"ד שמתמחה במיסוי ולקבל חוו"ד מסודרת?

זה פורום DIY.
יותר יעיל, יותר מחכים, יותר נכון (למדתי לא לסמוך על בעלי מקצוע).

איש הביניים והאיש הסופי הם פרקטית שותף נכנס/מחליף ושותף יוצא.
אז איש הביניים (שותף יוצא) צריך להחזיר את הכסף לשותפות והם צריכים להוציא את הכסף מחדש לשותף החדש.

זה פורום DIY.
יותר יעיל, יותר מחכים, יותר נכון
אני איתך, אבל בלי התמונה המלאה גם לא תקבל תשובה מלאה, אולי אפילו תקבל תשובה מטעה.
(למדתי לא לסמוך על בעלי מקצוע)
זו הכללה בעייתית. מה גם שבצד השני (רשות המיסים) כן יושבים אנשי מקצוע. וגם, זה שאתה פונה לאיש מקצוע לא מחייב אותך לסמוך על התוצאה, אתה יכול לפעול איך שתרצה ואתה יכול גם לפנות לחוו"ד נוספת.

התחושה שלי היא שאתה מחפש לקבל אישור למשהו בעייתי שלהערכתך תתקשה לקבל עליו אישור מאיש מקצוע. אבל בשביל זה יש אנשי מקצוע, בין היתר כדי לכסות את עצמך במקרים אפורים. ייתכן גם שתקבל הצעה אחרת שלא חשבת עליה, נניח לבקש פרה-רולינג (לא נכנס לשאלה אם זה רלוונטי כי אין לי קצה של מושג מה הסיטואציה מאחורי מה שאתה מתאר).

@גרביל מרוץ
אני לא מחפש אישור או כיסוי, אלא הבנה טכנית לגבי המצב, ואולי כיוון. לא חייב להיות נכון.
פניה כבר נשלחה למס הכנסה, אבל סוף השנה קרוב ומי יודע כמה זמן יקח לקבל תגובה. בטח אם זה נחשב לפרהרולינג.

זכורה לי פעם שאלה אליהם במקרה לא סטנדרטי, ולקח שבועות רבים לתשובה. עד שזה חילחל הלוך חזור בהיררכיה ואל ה"רפרנט" הנכון.

אז איש הביניים (שותף יוצא) צריך להחזיר את הכסף לשותפות והם צריכים להוציא את הכסף מחדש לשותף החדש.
הביניים הוא לא היוצא אלא הנכנס. ועדיין לא היה תשלום.
אבל כאמור, "המשלם מתעקש להעביר אליו ולא למקבל הסופי". לדעתי לא מתוך הבנה מהותית או עקרון, אלא סתם ברירת מחדל של מינימום מאמץ.

נערך לאחרונה ב:
בדיבור קצר ושטחי עם רו"ח שקשור לשותפות, נאמר שאפשר לשלם לא רק כאל שותף אלא גם באופן אחר, עם ניכוי 30% במקור, ומיסוי שמחושב אישית ולא ממוצע דרך השותפות.

אבל הוא טען שההכנסה הזו תוגדר ברמה האישית כהכנסה פטורה. שזה מוזר לי.
בהקשר של תשלום משותפות, האם זה לא יוגדר כהכנסת דיבידנד כלשהי?

ומה יש עם סיווג מס שיוצא 30% (או עד 30%), למישהו שהוא לא בעל מניות מהותי (כולל ב-12 חודשים הקודמים)?

@FIYaacov
לא שולם עדיין.

אגב, מישהו יודע מה זה סעיף 243 הלא קיים בפקודת מס הכנסה?
זה מוזכר בתחילת "תקנות מס הכנסה (ניכוי מריבית, מדיבידנד ומרווחים מסוימים)" (גם בגרסה מאתר ממשלתי, מ-2018).

נערך לאחרונה ב:
בדיבור קצר ושטחי עם רו"ח שקשור לשותפות, נאמר שאפשר לשלם לא רק כשותף אלא באופן אחר, עם ניכוי 30% במקור, ומיסוי שמחושב אישית ולא ממוצע דרך השותפות.
השאלה היא לא מי משלם ואיך מוגדרת המשיכה שלו מהשותפות, זה יש פתרונות.
הבעיה היא שהעוסק מוציא קבלה ואין שום שירות או מכר בתמורה לה.

אגב, מישהו יודע מה זה סעיף 243 הלא קיים בפקודת מס הכנסה?
בויקיטקסט יש בעיה עם המפענח בקבצים מעל 2 מיליון ביט.
זו הגדרה פשוטה במערכת, אבל ויקמדיה לא מאשרת לשנות.
סמכות להתקין תקנות
243. שר האוצר רשאי להתקין תקנות לביצוע הוראות פקודה זו, ובכלל זה, במיוחד, תקנות בדבר –
(1) טפסים של דו"חות, תביעות, הצהרות והודעות לפי פקודה זו;
(2) ניכויו ותשלומו במקור של מס על גמולות וקיצבאות המשתלמות מאוצר המדינה, על הכנסת עבודה או על הכנסה לפי סעיף 2(5);
(3) כל ענין שהפקודה מסמיכה לקבוע בו.

@ירח אפל
בינתיים עדיין לא שולם, וגם לא הופקה קבלה.
הדילמה כרגע עברה בעיקר לאיזה סיווג טוב להגדרת דבר כזה מצד המשלם והמקבל, ועם עדיפות לסיווג שיוצר מס מסוג "עד" אחוז מסוים, ולא אחוז קשיח.

מפתיע לגבי Wikisource.
אני מכיר מגבלת הגודל והקשיים במיוחד לגבי פקודת מ"ה, אבל לא העלתי בדעתי שזה יהיה חתוך באופן נסתר, ולא עם איזה הערה בסוף וקישור לאייטם משלים.

סיטואציה: יש 3 גורמים.
גוף משלם.
איש/עוסק ביניים, שהמשלם מתעקש להעביר אליו ולא למקבל הסופי.
ואיש/עוסק שהוא המקבל הסופי של התשלום.

סכום עובר: משלם -> ביניים -> סופי.
הסכום אולי נחשב לדיבידנד. ואולי המס משולם/מנוכה עליו במקור ע"י המשלם (שותפות).
המטרה שלא יהיה מיסוי עודף, בעיקר על איש הביניים, אבל אידיאלית גם לא על האיש הסופי.

האם בסדר שסופי יפיק לביניים קבלה על הסכום, כדי שבמקרה הצורך ביניים לא יושפע לרעה מבחינת מיסוי על הכנסות.
סופי ישאל את מס הכנסה איך לדווח על הסכום, עם ברירת מחדל של הכנסה כעוסק (כי הופקה קבלה).
זה סוג של קבלן משנה
יצא לי לעבוד ככה בעבודה מול גופים גדולים (ממשלה / חברות בורסאיות) שבהם לאשר "ספק" מול המערכת זה תהליך ארוך ויקר
אז קבלן המשנה (סופי) עושה את העבודה, מוציא חשבונית מס לקבלן (ביניים), והקבלן מוציא חשבונית מס למשלם
מול מס הכנסה ביניים הכניס כסף ויש כנגדו הוצאה לכן זה לא משפיע עליו (עד כדי דמי תיווך אם הוא לקח)
מקבל הכסף הסופי משלם עליו מיסים, כנגד החשבונית שהוא מוציא

נושאים דומים

Back
למעלה