שלום,
אנחנו זוג צעיר (28) ומנסים לתכנן את עתידנו הכלכלי.
כרגע ללא ילדים, אבל מתכננים מתישהו בעוד כשנתיים-שלוש.
כרגע מתנהלים בנפרד כלכלית, אבל כן מנסים לחשוב כמכלול.
אני כרגע מצליח לחסוך כ 10 א״ש בחודש, ויש לי סכום משמעותי של כסף שהצטבר בעובר ושב וכעת המטרה היא להעיף אותו משם ולהתחיל להשקיע את הכסף.
כרגע מדובר ב370,000 ש״ח, שמוכן להשקעה מיידית,
בחצי שנה הקרובה אצבור סכום כסף של כ 60 א״ש לטובת קרן חירום נזילה.
ומשם את כלל הכסף שנחסך אני מתכנן להשקיע מחדש בהתאם לצורך באיזוני התיק אם יש תנודות משמעותיות או פעם ברבעון השקעה של כלל הכסף שנצבר באותו רבעון.
מטרת ההשקעה היא חיסכון לטווח ארוך (עשרים שנה) על מנת לאפשר לנו להוריד הילוך מהעבודה (סוג של פרישה מוקדמת אך לא מוחלטת).
כרגע אין לנו מטרה לרכוש דירה, אך אם במעלה הדרך יצטבר סכום שיאפשר זאת נשקול זאת שנית.
בנוסף לזה יש לי קרן השתלמות שאני מפריש אליה (בנפרד מהסכומים שצויינו למעלה) והתכנון בהמשך להעביר אותה ל IRA ולרכוש ב IRA אך ורק מניות, ולאזן את החסכונות העתיידים לאג״ח על מנת לאזן את כלל השקעותיי חזרה לאלוקציה הרצוייה.
אני חושב ללכת על אלוקציה של 70% מניות ו 30% באג״ח שקלי.
את החלק המנייתי תיכננתי להשקיע בתיק הבא:
50% ב VTI
40% ב VXUS
10% VGSIX
בדמי ניהול משוקללים של 0.107%
ולרכוש אותם דרך חשבון שאפתח ב IB
את החלק האג״חי חשבתי להשקיע באג״ח ממשלתי בארץ
50% - קסם 0A) KTF) אג"ח ממשלתי כללי
50% - MTF מחקה (00) שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים
בנוסף אני תוהה אם החלק המנייתי יושקע ב IB, איך עליי לאזן את החלק האג״ח שלא יוכל להיות מנוהל ב IB, איך הכי נכון לאזן במצב כזה.
דילמה נוספת שיש לי היא מה הדרך המשוכלת להיכנס במצב של שוק שיא, מתלבט אם לחלק את הסכום לכמה
פעימות לאורך השנה הקרובה או להיכנס בפעם אחת.
אשמח לחידודים, או נקודות שאולי לא לקחתי בחשבון, או דברים ששווה לי לחשוב עליהם.
תודה!
אנחנו זוג צעיר (28) ומנסים לתכנן את עתידנו הכלכלי.
כרגע ללא ילדים, אבל מתכננים מתישהו בעוד כשנתיים-שלוש.
כרגע מתנהלים בנפרד כלכלית, אבל כן מנסים לחשוב כמכלול.
אני כרגע מצליח לחסוך כ 10 א״ש בחודש, ויש לי סכום משמעותי של כסף שהצטבר בעובר ושב וכעת המטרה היא להעיף אותו משם ולהתחיל להשקיע את הכסף.
כרגע מדובר ב370,000 ש״ח, שמוכן להשקעה מיידית,
בחצי שנה הקרובה אצבור סכום כסף של כ 60 א״ש לטובת קרן חירום נזילה.
ומשם את כלל הכסף שנחסך אני מתכנן להשקיע מחדש בהתאם לצורך באיזוני התיק אם יש תנודות משמעותיות או פעם ברבעון השקעה של כלל הכסף שנצבר באותו רבעון.
מטרת ההשקעה היא חיסכון לטווח ארוך (עשרים שנה) על מנת לאפשר לנו להוריד הילוך מהעבודה (סוג של פרישה מוקדמת אך לא מוחלטת).
כרגע אין לנו מטרה לרכוש דירה, אך אם במעלה הדרך יצטבר סכום שיאפשר זאת נשקול זאת שנית.
בנוסף לזה יש לי קרן השתלמות שאני מפריש אליה (בנפרד מהסכומים שצויינו למעלה) והתכנון בהמשך להעביר אותה ל IRA ולרכוש ב IRA אך ורק מניות, ולאזן את החסכונות העתיידים לאג״ח על מנת לאזן את כלל השקעותיי חזרה לאלוקציה הרצוייה.
אני חושב ללכת על אלוקציה של 70% מניות ו 30% באג״ח שקלי.
את החלק המנייתי תיכננתי להשקיע בתיק הבא:
50% ב VTI
40% ב VXUS
10% VGSIX
בדמי ניהול משוקללים של 0.107%
ולרכוש אותם דרך חשבון שאפתח ב IB
את החלק האג״חי חשבתי להשקיע באג״ח ממשלתי בארץ
50% - קסם 0A) KTF) אג"ח ממשלתי כללי
50% - MTF מחקה (00) שקליות ריבית קבועה ממשלתיות 2-5 שנים
בנוסף אני תוהה אם החלק המנייתי יושקע ב IB, איך עליי לאזן את החלק האג״ח שלא יוכל להיות מנוהל ב IB, איך הכי נכון לאזן במצב כזה.
דילמה נוספת שיש לי היא מה הדרך המשוכלת להיכנס במצב של שוק שיא, מתלבט אם לחלק את הסכום לכמה
פעימות לאורך השנה הקרובה או להיכנס בפעם אחת.
אשמח לחידודים, או נקודות שאולי לא לקחתי בחשבון, או דברים ששווה לי לחשוב עליהם.
תודה!