שלום,
עברתי על מאמרים ושאלות באתר. כל הכבוד על המידע הנרחב בנושא. כיף לקרוא וללמוד את הנושא דרך המומחים !
אשמח אם תוכלו להתייחס לתוכנית השקעות תאורטית שחשבתי עליה לטווח של כ- 15 שנה (כמובן- בלי ייעוץ... הכל בתיאוריה).
המטרה- לאחר 15 שנה, התחלת משיכות שוטפות במנות קטנות לאורך זמן.
סכום כסף פנוי כיום לטובת השקעה- 120,000 ש"ח. הסכום מורכב מ-
40,000- חסכון בעו"ש
80,000- סכום שקיים לי בקופת גמל להשקעה שאני רוצה להוציא ולהעביר למסחר עצמאי (מוכן לשלם את מס רווח ההון הלא גבוה מידי. מאמין שאוכל לפצות על זה בתשואות עתידיות).
אחת לרבעון- הפקדות שוטפות לחשבון המסחר, בהתאם לצבירת החיסכון שתהיה לי (מעבר לקרן החירום שאני שם בצד).
התמהיל שעליו אני חושב (השתדלתי שיהיה פשוט ככל האפשר)-
כמה שאלות על התמהיל-
1. אשמח לקבל חוות דעת כללית של המומחים על התמהיל לאור המידע שציינתי (סוגי המסלולים, תמהיל אחוזים וכו'- זאת לאור משך ההשקעה הצפוי).
2. האם אתם רואים חסרון כלשהו בהוצאת כסף מקופ"ג להשקעה כיום לטובת מסחר עצמאי (יצא לי לשלם כ- 1,200-1,500 מס רווח הון) ?
3. אני לא ממש סגור לגבי נושא האג"ח הסולידי. לא לגמרי מבין את הנושא עד הסוף (וקראתי לא מעט..). האם יש עדיפות לדעתכם לשילוב אחר של אג"חים (בנפרד או בשילוב להפחתת סיכון לטווח הארוך). למשל-
- אג"ח ממשלתי (2 עד 5 שנים או 5-10 שנים) צמוד / שיקלי / ריבית קבועה ?
- אג"ח ממשלתי כללי או מחקה אג"ח ממשלתיות ?
4. מה המשמעות בפועל של אג"ח ל- 5-10 שנים לעומת 2-5 שנים. מה זה אומר בפועל מבחינת המשקיע ? האם צריך לבצע פעולה אקטיבית לאחר סוף התקופה או שניתן להמשיך ולהחזיק לטווח ארוך יותר ללא שינוי ?
תודה מראש על כל תשובה !
עברתי על מאמרים ושאלות באתר. כל הכבוד על המידע הנרחב בנושא. כיף לקרוא וללמוד את הנושא דרך המומחים !
אשמח אם תוכלו להתייחס לתוכנית השקעות תאורטית שחשבתי עליה לטווח של כ- 15 שנה (כמובן- בלי ייעוץ... הכל בתיאוריה).
המטרה- לאחר 15 שנה, התחלת משיכות שוטפות במנות קטנות לאורך זמן.
סכום כסף פנוי כיום לטובת השקעה- 120,000 ש"ח. הסכום מורכב מ-
40,000- חסכון בעו"ש
80,000- סכום שקיים לי בקופת גמל להשקעה שאני רוצה להוציא ולהעביר למסחר עצמאי (מוכן לשלם את מס רווח ההון הלא גבוה מידי. מאמין שאוכל לפצות על זה בתשואות עתידיות).
אחת לרבעון- הפקדות שוטפות לחשבון המסחר, בהתאם לצבירת החיסכון שתהיה לי (מעבר לקרן החירום שאני שם בצד).
התמהיל שעליו אני חושב (השתדלתי שיהיה פשוט ככל האפשר)-
- 70%- iShares MSCI ACWI UCITS ETF / דמי ניהול- 0.2
- 15%- SPDR® MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF (ZPRV) / דמי ניהול- 0.3
- 5%- SPDR® MSCI Europe Small Cap Value Weighted UCITS ETF (ZPRX) / דמי ניהול- 0.3
- 10%- אג"ח סולידי כדי להקטין סיכון מנייתי. מציין כי ככל שיעברו השנים אני אגדיל את החלק של האג"ח על חשבון הרכיב המנייתי. חשבתי להשקיע בקרן נאמנות של מגדל MTF מחקה תל בונד 20 (מספר קרן- 5123039). דמי ניהול- 0.1
מדיניות הקרן:
יעודה של הקרן הינו השגת תוצאות הדומות ככל הניתן לשיעורי השינוי במדד תל בונד 20. בכוונת מנהל הקרן לפעול לכך שהחשיפה לכל אחת מאגרות החוב הנכללות במדד, כשהיא מחושבת ב-% מהשווי הנקי של נכסי הקרן, תהיה קרובה, ככל האפשר, למשקלה של אותה אגרת חוב במדד, אך מנהל הקרן אינו מתחייב לפעול כך. החשיפה לאגרות חוב הנכללות במדד לא תפחת מ 75% מהשווי הנקי של נכסי הקרן. מנהל הקרן לא יקנה ולא יצור בעבור הקרן אופציות וחוזים עתידיים ולא יבצע בעבור הקרן עסקות מכר חוזר. לא תהיה בקרן חשיפה למניות. לא תהיה בקרן חשיפה למטבע חוץ. לא תהיה בקרן חשיפה לאגח שאינן בדירוג השקעה .
כמה שאלות על התמהיל-
1. אשמח לקבל חוות דעת כללית של המומחים על התמהיל לאור המידע שציינתי (סוגי המסלולים, תמהיל אחוזים וכו'- זאת לאור משך ההשקעה הצפוי).
2. האם אתם רואים חסרון כלשהו בהוצאת כסף מקופ"ג להשקעה כיום לטובת מסחר עצמאי (יצא לי לשלם כ- 1,200-1,500 מס רווח הון) ?
3. אני לא ממש סגור לגבי נושא האג"ח הסולידי. לא לגמרי מבין את הנושא עד הסוף (וקראתי לא מעט..). האם יש עדיפות לדעתכם לשילוב אחר של אג"חים (בנפרד או בשילוב להפחתת סיכון לטווח הארוך). למשל-
- אג"ח ממשלתי (2 עד 5 שנים או 5-10 שנים) צמוד / שיקלי / ריבית קבועה ?
- אג"ח ממשלתי כללי או מחקה אג"ח ממשלתיות ?
4. מה המשמעות בפועל של אג"ח ל- 5-10 שנים לעומת 2-5 שנים. מה זה אומר בפועל מבחינת המשקיע ? האם צריך לבצע פעולה אקטיבית לאחר סוף התקופה או שניתן להמשיך ולהחזיק לטווח ארוך יותר ללא שינוי ?
תודה מראש על כל תשובה !