ריש-לקיש
משתמש רגיל
- דירוג
- 366
היי אני בתהליך לקיחת משכנתא על סך 1M ש"ח.
כרגע התמהיל המוצע הוא כך:
החזר חודשי צפוי - 7500 ש"ח.
ריבית והצמדה בתמהיל - 458K.
אשמח לשמוע את דעתכם על המסלול המוצעים, מתלבט אם לקחת סוגי מסלולים אחרים (צמודים?), אם להגדיל את המשכנתא יותר ולהשקיע בשוק ההון (המשכנתא היא בערך 35% ממחיר הנכס שעומד על 2.7M), אולי בכלל להקטין את המשכנתא ולמשוך את הכספים מהבורסה (יש לי בבורסה 250K במדדים רחבים זמינים למשיכה, כמעט ללא רווח מוצהר בגלל שיש ניצול מגן מס שנה שעברה) ועוד 100K בקרן כספית שתכננתי לשמור בצד להוצאות כלשהן כמו שיפוץ, ילדים בעתיד, חופשות וכו'.
אנחנו זוג צעיר לאחר חתונה, לפני ילדים. עם הכנסה נטו של משק הבית כיום היא 20K, שצופים שתגדל בעתיד (ואולי תקטן לתקופות בעשור הקרוב בגלל יציאה לחופשות לידה וכאלה).
אשמח לשמוע דעה בכלל על המצב, ועל התמהיל בפרט ולשמוע אולי עצות שימושיות
כרגע התמהיל המוצע הוא כך:
| לוח סילוקין | מסלול | תקופה (חודשים) | סכום | ריבית חזויה | החזר חודשי |
| שפיצר | פריים | 240 | 250,000 | 5.2% | 1678 |
| שפיצר | מל"צ | 180 | 250,000 | 4.66% | 1933 |
| שפיצר | קל"צ | 180 | 500,000 | 4.8% | 3902 |
החזר חודשי צפוי - 7500 ש"ח.
ריבית והצמדה בתמהיל - 458K.
אשמח לשמוע את דעתכם על המסלול המוצעים, מתלבט אם לקחת סוגי מסלולים אחרים (צמודים?), אם להגדיל את המשכנתא יותר ולהשקיע בשוק ההון (המשכנתא היא בערך 35% ממחיר הנכס שעומד על 2.7M), אולי בכלל להקטין את המשכנתא ולמשוך את הכספים מהבורסה (יש לי בבורסה 250K במדדים רחבים זמינים למשיכה, כמעט ללא רווח מוצהר בגלל שיש ניצול מגן מס שנה שעברה) ועוד 100K בקרן כספית שתכננתי לשמור בצד להוצאות כלשהן כמו שיפוץ, ילדים בעתיד, חופשות וכו'.
אנחנו זוג צעיר לאחר חתונה, לפני ילדים. עם הכנסה נטו של משק הבית כיום היא 20K, שצופים שתגדל בעתיד (ואולי תקטן לתקופות בעשור הקרוב בגלל יציאה לחופשות לידה וכאלה).
אשמח לשמוע דעה בכלל על המצב, ועל התמהיל בפרט ולשמוע אולי עצות שימושיות