• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

חוות דעת - מה הצעד שהייתם לוקחים?

• פותח הנושא פותח הנושא jinjiy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

jinjiy

משתמש רשום
דירוג
4
היי
נמצא בצומת דרכים וממש מתלבט איך להתקדם.
נכסים: שתי דירות להשקעה בפריפריה 50% משכנתא, תיק השקעות פסיבי, שתי ק"ה נזילות, קופ"ג ועו"ש עם יותר מדי מזומן בהמתנה.
גרים בשכירות במרכז.
פניתי לאינווסטור 360 לייעוץ לגבי ערוץ השקעה נוסף והם המליצו להשקיע בקרן נדל"ן בארה"ב שמצריך מכירת כל התיק ומינוף ע"ח קופ"ג/ק"ה.
מתלבט בין האפשרויות האלו:
1. ללכת עם ההמלצה, מרגיש לי שמדובר בסיכון גדול (ממש גדול!)
2. להמשיך להזרים לתיק הקיים באותו הקצב אבל אז אני שם את כל הביצים בשוק ההון (תיק, ק"ה ופנסיה)
3. לסגור באמצעות ק"ה ועו"ש את מרכיב הפריים במשכנתאות ואז בזאת להגדיל את הרווח משכירות
4. לשבת על מזומן בעוש עוד קצת

אשמח לשמוע מה הייתם עושים בסיטואציה הזו:)
תודה רבה

והם המליצו להשקיע בקרן נדל"ן בארה"ב שמצריך מכירת כל התיק ומינוף ע"ח קופ"ג/ק"ה.
ממש "מפתיע"
1. ללכת עם ההמלצה, מרגיש לי שמדובר בסיכון גדול (ממש גדול!)
נכון, סיכון ענק
4. לשבת על מזומן בעוש עוד קצת
זה בטוח לא - או שסוגר משכנתא או שמשקיע במניות, אם יש לך טווח מספיק ארוך ואתה מעריך שהתשואה נטו הצפויה גבוהה מעלות המשכנתא

לא ייעוץ לא המלצה

פניתי לאינווסטור 360 לייעוץ לגבי ערוץ השקעה נוסף והם המליצו להשקיע בקרן נדל"ן בארה"ב שמצריך מכירת כל התיק ומינוף ע"ח קופ"ג/ק"ה.
אני מניח שיש להם אינטרס כלשהו בקרן כלומר שהם מרוויחים מזה שאתה משקיע שם, אם זה אכן המצב אז הם לא מייעצים, הם משווקים ויש להתייחס לכך בהתאם.
אשמח לשמוע מה הייתם עושים בסיטואציה הזו:)
קודם כל מברר היטב עם זה שיווק או יעוץ.

דעתי:
לפעמים כשיש הרבה כסף ו/או נכסים אז מנסים לחפש הרפתקאות וחכמולוגיות כאלה ואחרות, פעמים רבות זה רק מזיק.
תקרא את השרשור של מייק ואם צריך תפנה ליעוץ (ולא שיווק) מקצועי.

נערך לאחרונה ב:
2. להמשיך להזרים לתיק הקיים באותו הקצב אבל אז אני שם את כל הביצים בשוק ההון (תיק, ק"ה ופנסיה)
אחלה ביצים, בטוח יותר טוב מהשקעה בנדלן בטיזלנבי....

לא ייעוץ לא המלצה

סיטואציה דומה.
נדל"ן בארץ, שאר הכסף במניות מעט בקריפטו ובאג"חים.
מתעניין מאוד ברכישת נדל"ן במדינה שאינה ישראל. לא מצליח לגבש דעה ובינתיים ממשיך לשלוח את הכסף לבורסה.

מרגיש שהיא מאוד ירדה ונדלן עדיין לא.

למה כל הביצים?
הרי יש לך גם נדל"ן.

מתעניין מאוד ברכישת נדל"ן במדינה שאינה ישראל. לא מצליח לגבש דעה ובינתיים ממשיך לשלוח את הכסף לבורסה.
בדיוק הייתי היום בכנס מתכנני פרישה, וישב לידי בחור שניסה לשווק לי השקעת נדלן בחו"ל במולטי פמילי... אמרתי לו אם זה כזה בוננזה אז תשקיע אתה. למה אתה צריך אותי? לדעתי השקעת נדל"ן בחו"ל לישראלי שגר בארץ זו אחת ההשקעות הכי מסוכנות שיש....

מרגיש שהיא מאוד ירדה ונדלן עדיין לא.
אתה מרגיש נכון...לדעתי בעוד שנה שנתיים מהיום, בדעיבד זו תראה כהזדמנות...
בחודש האחרון המחירים בשוק ההון ממש עלו... כבר חצי הזדמנות...
לדעתי אם נראה ירידה נוספת בנתון אינפלציה שיתפרסם ב 14.12 אז נראה עוד קפיצה למעלה...

בטח שירדה
במדינה שאני לוטש אליה עיניים עדיין לא ירד באופן משמעותי..
וכולם פה קוראים בכדור הבדולח ואומרים שאוטוטו.

אני עוד בשלב של בחינת שכונות ונכסים.
צריך לצבור בטחון עצמי.

קודם כל מברר היטב עם זה שיווק או יעוץ.
זה פשוט, אם לא שילמת על הפגישה זה בוודאות שיווק.

שקלתם למכור את הדירות בפריפריה ולקנות דירה במרכז שגם תגורו בה?

איפה בפריפריה? אסור להסתכל על כל מה שמחוץ דן כמקשה אחת לדעתי, יש הבדל ענק בין מקומות כמו דימונה/ירוחם/ערד לאשקלון/אשדוד/אזורים טובים של באר שבע.

כל השקעה במינוף גבוה בלי הבנה מעמיקה (וגם עם הבנה ותזמון גרוע) מביאה עמה סיכוי להפסד משמעותי אפילו של כל סכום ההשקעה.
אני מניח שאתה לא מבין בנושא ולא בהכרח הולך ללמוד אותו לעומק מספיק זמן ולכן הייתי מתרחק.

לדעתי השקעת נדל"ן בחו"ל לישראלי שגר בארץ זו אחת ההשקעות הכי מסוכנות שיש.
כל השקעה היא מסוכנת כשלא מבינים מה עושים ואו עובדים עם האנשים הלא נכונים.
אם אתה מבין מספיק ועושה את הויתורים המתאימים או מכיר את האנשים הנכונים יכול להיות שהשקעת נדל"ן בחו"ל במדינה ספציפית היא השקעה מאוד בטוחה. בכל מקרה רוב האנשים לא מבינים בנדל"ן בחו"ל ולכן אני מסכים איתך לרוב האנשים זה מאוד מסוכן.

נערך לאחרונה ב:
לא מכיר את אותה חברה ולא את מצבך או סיבולת הסיכון שלך. נשמע שההצעה שלהם עושה עבודה טובה מהבחינה שקל להסיק ממנה ששומר כספו ירחק מהמציע.

אם אתה מבין מספיק ועושה את הויתורים המתאימים יכול להיות שהשקעת נדל"ן בחו"ל היא השקעה מאוד בטוחה.
אם הוא היה מבין בזה מספיק הוא לא היה צריך להיוועץ בחברה שתמליץ על כך.
השקעת נדל"ן בחו"ל מצריכה הרבה מאוד למידה וחקר שוק, ועדיין מאוד קשה למי שלא מיומן בכך לוודא שהשיג עסקה משתלמת ולא נפל לעסקה מאוד גרועה מבחינתו.

זה לא פשוט בכלל כי בהרבה מהמקרים גם תשלם על הפגישה וגם זה שיווק. אם לא שילמת על הפגישה אז ברור שזה שיווק.

זה לא פשוט בכלל כי בהרבה מהמקרים גם תשלם על הפגישה וגם זה שיווק. אם לא שילמת על הפגישה אז ברור שזה שיווק.
צודק, בכוונה נתתי רק כלל לוגי אחד, מי שמצליח לגרום לך לשלם גם על הפגישה הוא בכלל מוכשר, ונשמע הגיוני שיותר סיכוי שתקנה את המוצר/תשקיע בהשקעה אם שילמת על הפגישה.

מי שמצליח לגרום לך לשלם גם על הפגישה הוא בכלל מוכשר
לדעתי רוב ה"נחשבים" עובדים ככה.
ונשמע הגיוני שיותר סיכוי שתקנה את המוצר/תשקיע בהשקעה אם שילמת על הפגישה.
ההיגיון שלי פועל הפוך אבל דעתי כלפי כל התחום הפיננסי היא מאד צינית.

שקלתם למכור את הדירות בפריפריה ולקנות דירה במרכז שגם תגורו בה?

איפה בפריפריה? אסור להסתכל על כל מה שמחוץ דן כמקשה אחת לדעתי, יש הבדל ענק בין מקומות כמו דימונה/ירוחם/ערד לאשקלון/אשדוד/אזורים טובים של באר שבע.
שילמתי סכום זעום יחסית על ייעוץ שגם כלל בחינה של חסכון לילדות, ק"ה ושל קופ"ג (ניוד לגוף מנהל אחר ושינוי מסלולים).
לגבי הדירות אחת באשקלון שנמצאת בתהליך התחדשות עירונית מזה ארבע שנים בליווי העירייה ואחת נוספת בנשר שבה מתחילים להניע עכשיו תהליך של התחדשות.
קנייה של דירה שלא למטרות השקעה פחות מתאימה לנו כרגע כיוון שעדיין לא גיבשנו החלטה האם המרכז הוא המקום הנכון בשבילנו (או ישראל בכלל:) )

מבחינת קרן הנדל"ן, ממה שבדקתי אכן יש קשר בין אינווסטור360 לקרן וזה מה שמרתיע אותי מלהתקדם איתם.

כל השקעה במינוף גבוה בלי הבנה מעמיקה (וגם עם הבנה ותזמון גרוע) מביאה עמה סיכוי להפסד משמעותי אפילו של כל סכום ההשקעה.
אני מניח שאתה לא מבין בנושא ולא בהכרח הולך ללמוד אותו לעומק מספיק זמן ולכן הייתי מתרחק.

כל השקעה היא מסוכנת כשלא מבינים מה עושים ואו עובדים עם האנשים הלא נכונים.
אם אתה מבין מספיק ועושה את הויתורים המתאימים או מכיר את האנשים הנכונים יכול להיות שהשקעת נדל"ן בחו"ל במדינה ספציפית היא השקעה מאוד בטוחה. בכל מקרה רוב האנשים לא מבינים בנדל"ן בחו"ל ולכן אני מסכים איתך לרוב האנשים זה מאוד מסוכן.
תודה רבה
בהחלט אין לי הבנה בתחום בחו"ל, זאת תלות מוחלטת במי שמנהל את הקרן.

שילמתי סכום זעום יחסית על ייעוץ שגם כלל בחינה של חסכון לילדות, ק"ה ושל קופ"ג (ניוד לגוף מנהל אחר ושינוי מסלולים).
אז הלכת לפגישת שיווק ועוד שילמת על זה, כל סוכנות ביטוח יכולה לתת לך את אותו ה"שירות" ובחינם.

נערך לאחרונה ב:
אז הלכת לפגישת שיווק ועוד שילמת על זה, כל סוכנות ביטוח יכולה לתת לך את אותו השירות ובחינם.
לצערי מרגיש שזה המצב.. (יש לי עוד שתי פגישות עם יועץ פיננסי שלהם, אנסה למצות את הפגישות בכיוונים אחרים)
יחד עם זאת מהות הפניה הייתה גם למצוא אפיק השקעה נוסף. אקח את זה כשיעור שעלה כמה שקלים.
לא נכנס לפילוסופיה אך ייתכן ובלי הפגישה לא הייתי כותב בפורום והייתי הולך "לעשות שטויות" עם הכסף במקום אחר..:)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 16
A חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא וההצעה נוכחית נדל"ן 7
S חוות דעת על קרן מחקה שווקים מפותחים ומתפתחים גלובלית שוק ההון 1
F אשמח לקבל חוות דעת מה לשפר בפנסיות/השתלמות/גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S חוות דעת על קרן מחקה מדד עולמי ללא שווקים מתעוררים שוק ההון 4
A תמהיל משכנתא כדאי, דעות חוות דעת המלצות 1.56M נדל"ן 3
סנופקין חוות דעת: פתיחת חשבון ב IB ישראל וחיבור לחשבון האמריקאי שלי ב IB שוק ההון 51
L חוות דעת על תמהיל משכנתא + מיקוח ריביות נדל"ן 8
עלילה מסלול חוות דעת על תמהיל של יועץ נדל"ן 32
T חוות דעת על ייעוץ שקיבלתי מיועץ השקעות בבנק שוק ההון 9
D חוות דעת על השקעה ל 10 שנים שוק ההון 2
G חוות דעת על תכנית השקעה ל25 שנים שוק ההון 26
B חוות דעת על בתי השקעות אוף טופיק 7
N הערכה מחדש - חוות דעת על תיק שוק ההון 25
S סוחר מתחיל - תיק עצמאי חוות דעת. שוק ההון 12
א חוות דעת לתיק השקעות שוק ההון 4
ב חוות דעת תמהיל משכנתא נדל"ן 30
מ קבלן לבניית בית פרטי - חוות דעת על ניר ושגיא פרוייקטים פוסטים מאיכות נמוכה 1
A חוות דעת תמהיל משכנתא נדל"ן 7
N תיק השקעות - חוות דעת שוק ההון 23
L אשמח לקבל חוות דעת על אקסלנס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
השקעה לא מזל חוות דעת על קרן נאמנות חדשה בשוק שוק ההון 6
Y חוות דעת לפני פתיחת תיק שוק ההון 4
B חוות דעת - תמהיל משכנתא נדל"ן 5
O תמהיל משכנתא - חוות דעת נדל"ן 1
G חוות דעת על תיק השקעות (תיק פרטי, קה"ש, קופות גמל ופנסיה) שוק ההון 14
B חוות דעת על תיק לזוג בני 65 שוק ההון 7
א חוות דעת על תיק השקעות (תיק פרטי, קה"ש ופנסיה) שוק ההון 5
N חוות דעת על תמהיל לרכישה דירה ראשונה נדל"ן 23
T תיק השקעות- חוות דעת שוק ההון 4
T חוות דעת על תיק השקעות שוק ההון 3
I חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 17
א חוות דעת על תיק השקעות שוק ההון 13
י חוות דעת על הצעה למשכנתא נדל"ן 10
C חוות דעת אישית על הספר 'חוק מספר 1' ועל השיטה שמוצגת בו שוק ההון 4
C חוות דעת *אישית* על הספר 'חוק מספר 1' והשיטה שמוצגת בו שוק ההון 0
B תיק השקעות ראשון - חוות דעת שוק ההון 4
G חוות דעת תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 2
T חוות דעת - תיק השקעות ראשון שלי שוק ההון 6
pasta חוות דעת על תיק השקעות חדש שוק ההון 11
H חוות דעת בנוגע לריביות משכנתא צרכנות פיננסית 4
D חוות דעת תיק השקעות - התיק של DOR22 שוק ההון 16
stamEhad חוות דעת על תיק השקעות ראשון לבת זוגי שוק ההון 14
stamEhad חוות דעת תיק קיים של הייטקיסט בן 32 - מחפש את השינויים הנכונים שוק ההון 14
נירוש צריך חוות דעת לגבי PEPPER פוסטים מאיכות נמוכה 17
O התיק (הראשון) שלי - חוות דעת, הערות והתייחסויות יתקבלו באהבה שוק ההון 10
E חוות דעת והצעות לשיפור ההשקעות לחסוך מתחיל וצעיר שוק ההון 9
T חוות דעת IRA - הלמן מול הפניקס/אקסלנס שוק ההון 18
Y חוות דעת - מיטב דש שוק ההון 22
Y חוות דעת על תיק השקעות פשוט מני"ע נסחרים בשקלים שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה