• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

חוות דעת לגבי תיק השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא karmel
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

karmel

משתמש רשום
דירוג
0
נתונים אישיים:

- בת 37, כרגע בלי ילדים ולמרות גילי המתקדם אני עוד לא סגורה אם אני רוצה או לא.
נניח לצורך העניין שלא יהיו לי ילדים.
- גרה בדירה שרכשתי ללא משכנתא, ערך הדירה כ 3M
- תיק השקעות בIB של כ 400K שח.
- משכורת חודשית נטו כ 15K
- הכנסה חודשית לתיק השקעות (חיסכון חודשי) כ7K
- בפנסיה + קרנות השתלמות יש לי כרגע כ 350K, כרגע משהו דיפולטיבי לפי הגיל שלי, שוקלת להעביר לעוקב סנופי
- יש לי RSU שלצערי עד עכשיו התעלמתי ממנו והערך שלו מאוד ירד. אני לא בטוחה מה לעשות איתו עכשיו
- אופק השקעה: שאלה טובה, אני חושבת שגם אחרי גיל הפנסיה אמשיך לעבוד משרה חלקית ככה שפרישה מוחלטת כנראה לא תהיה או אולי רק בגיל ממש ממש מאוחר.
- בנוסף, בגלל המצב המחורבן במדינה, אני שוקלת לעזוב בשנים הקרובות, את הדירה אמכור או אשכיר.

אז המחשבה כרגע זה יחס סולידי:סיכוני 70:30 (סתם אינטואיציה),
מאחר והחשבון שלי בIB בלבד, כל הנכסים הנזילים לא ישראלים (למעשה לצערי רוב הכסף שלי מושקע בדירה שאני מצד אחד מאוד אוהבת ומצד שני זה דיי מלחיץ)

החלק המסוכן %(70):
==============
3% ביטקוין
7% נאסדק
45% סנופי
45% עולמי

החלק הסולידי 30%
==============
33% זהב
66% אגח ארה"ב ממשלתי - אם להיות כנה כל עניין האג"ח מאוד מבלבל, הבנתי שאג"ח ארוך זה להגנה מדפלציה, אגח קצר הוא סתם סולידי וזהו.
שמתי לב גם שבארץ יש אפשרות לקנות אגח אחד ספציפי, שהמספר שלו זה לפי תאריך הפקיעה, ואז ההכנסה מהאגח זה קצת כמו השקעה בנדלן - "קונים, משכירים, מוכרים."
ואילו ב IB אפשר רק לקנות קרנות סל של אגחים. ברגע שקונים קרן סל אז בעצם לא מחזיקים את האג"ח עד הפקיעה, ואז הכל תלוי בשער הריבית, כלומר, ערך האגח עולה ויורד כמו מניה. בקיצור בלגן, מרגיש לי כמו חידה מסובכת למרות שאני לא סתומה בדרך כלל. אני רוצה להיות פסיבית ולא להתחיל לנייד מניות ואגחים לפי שער הריבית.
בכל מקרה, לגבי חלוקת האג"ח, האם 50% קצר (2-10 שנים) 50% ארוך מאוד (20-30 שנה) זה תמהיל סביר?

וכמה שאלות:
1. השוק עכשיו מאוד יקר. אני מתלבטת אם לפרוס את הרכישות על גבי כמה חודשים כדי להקטין את הסיכון
2. כמה מניות כדאי לרכוש פר אפיק. למשל יש כמה קרנות עוקבות סנופי. האם מספיק לקנות אחת מהן?
3. שמתי לב שהרבה פעמים דמי הניהול עומדים ביחס ישר לכמות האחזקות AUM , כלומר , אם אני מתקמצנת בדמי ניהול זה בא במחיר של לוותר על פריסה רחבה יותר.
אני תוהה, מה המשמעות של זה מבחינת כמות הסיכון\רווח , אם זה בכלל משהו שצריך להתייחס אליו.

1. אין תשובה לכאן או לכאן, זה לא ממש משנה. מחקרים על העבר מראים שכדאי להכניס בבת אחת, אבל מה שחשוב זה תחושת הביטחון שלך, תעשי מה שיעזור לך לישון בלילה.
2. מספיקה קרן אחת, לכי על הגדולה והזולה ביותר שאת מוצאת. לתשומת לבך, נאסדאק, סנופי וקרן עולמית חופפים במידה ניכרת, לשיקולך אם את רוצה את כל השלוש, או להסתפק רק ב2 או אחת.
3. לא בהכרח, יש קרנות ענק זולות, מה שחשוב זה שמה שאת בוחרת מתאים ליעדים שאת רוצה להשיג.

1. אין תשובה לכאן או לכאן, זה לא ממש משנה. מחקרים על העבר מראים שכדאי להכניס בבת אחת, אבל מה שחשוב זה תחושת הביטחון שלך, תעשי מה שיעזור לך לישון בלילה.
2. מספיקה קרן אחת, לכי על הגדולה והזולה ביותר שאת מוצאת. לתשומת לבך, נאסדאק, סנופי וקרן עולמית חופפים במידה ניכרת, לשיקולך אם את רוצה את כל השלוש, או להסתפק רק ב2 או אחת.
הי, תודה,
1 ממה שאני קראתי בכמה מקומות עדיף להכנס בהדרגה, זכור לי שגם בבלוג של הסולידית יש איזה מאמר על זה
2. בקשר לחפיפה של סנופי ועולמי. יש מדדי MSCI שהם ex-USA למשל ACWX , האם הוא עדיף? כלומר שלא יהיה מצב שאני משקיעה באותן חברות בסנופי וב MSCI

ממה שאני קראתי בכמה מקומות עדיף להכנס בהדרגה
תלוי מה מנסים לעשות. מבחינת תוחלת הרווח עדיף להיכנס בבת אחת, מבחינת הקטנת סיכון עדיף להיכנס לאורך מספר שנים.

הי, תודה,
1 ממה שאני קראתי בכמה מקומות עדיף להכנס בהדרגה, זכור לי שגם בבלוג של הסולידית יש איזה מאמר על זה
2. בקשר לחפיפה של סנופי ועולמי. יש מדדי MSCI שהם ex-USA למשל ACWX , האם הוא עדיף? כלומר שלא יהיה מצב שאני משקיעה באותן חברות בסנופי וב MSCI
אני לא יודע איזה מדד עדיף, או איזה מדד יהיה עדיף.
למה בחרת גם נאסדאק, גם סנופי, וגם עולמי? אם יש לך סיבות מוצקות למה לפזר את זה ככה, אז תישארי ככה. אם את לא רוצה שתהיה חפיפה, אז מה שאת מציינת הגיוני.

3% ביטקוין
7% נאסדק
כמעט חסר משמעות בשביל השורה הסופית, שורות מיותרות באקסל.
מאד מאד לא סולידי.
66% אגח ארה"ב ממשלתי - אם להיות כנה כל עניין האג"ח מאוד מבלבל, הבנתי שאג"ח ארוך זה להגנה מדפלציה, אגח קצר הוא סתם סולידי וזהו.
אג"ח ארוך לא מגן מאינפלציה.
אג"ח ארוך הוא לא סולידי בכלל, הוא מסוכן מאד.
ואילו ב IB אפשר רק לקנות קרנות סל של אגחים
אין בעיה לקנות גם ישירות.
3. שמתי לב שהרבה פעמים דמי הניהול עומדים ביחס ישר לכמות האחזקות AUM , כלומר , אם אני מתקמצנת בדמי ניהול זה בא במחיר של לוותר על פריסה רחבה יותר.
AUM זה לא פריסה רחבה, זה בסך הכל אומר כמה כסף הקרן או המנהל מנהלים.
האם 50% קצר (2-10 שנים) 50% ארוך מאוד (20-30 שנה) זה תמהיל סביר?
חסר משמעות, מה שחשוב זה הטווח (יותר נכון המח"מ) המשוקלל של כל הסל.

אני לא יודע איזה מדד עדיף, או איזה מדד יהיה עדיף.
למה בחרת גם נאסדאק, גם סנופי, וגם עולמי? אם יש לך סיבות מוצקות למה לפזר את זה ככה, אז תישארי ככה. אם את לא רוצה שתהיה חפיפה, אז מה שאת מציינת הגיוני.
הממ, כמו שכתבתי זה יותר אינטואיציה מאשר משהו רציונלי. סנופי זה כי כולם שם ואם כולם קופצים מהגג אז גם אני. נאסדאק זה כי זה נותן תשואה גבוהה ובגלל שההשקעה לתווך ארוך אז זה מתאים. עולמי זה כדי למקסם פיזור של התיק. הבנתי שיש הבדלים בין MSCI ל FSTE, שצריך קצת לשים לב אליהם. בכלל ראיתי ששווקים כמו טיוואן וסין מוגדרים שם "מתעוררים" שזה נראה לי מוזר כי זה מדינות סופר חזקות.

כמעט חסר משמעות בשביל השורה הסופית, שורות מיותרות באקסל.
הי, אשמח לפירוט למה זה חסר משמעות ובאיזה מובן?
מאד מאד לא סולידי.
למה לא סולידי? הכוונה 33% מכל מה שהוא לא מניות כלומר, סך הכל רק 10% מהתיק כולו. זהב מגן מאינפלציה ועם קורלציה הפוכה למניות. אשמח להסבר למה זה לא סולידי לדעתך
אג"ח ארוך לא מגן מאינפלציה.

אג"ח ארוך הוא לא סולידי בכלל, הוא מסוכן מאד.
הממ נכון, אבל זה יהיה רק 10% מהתיק כולו.
אין בעיה לקנות גם ישירות.
תוכל לתת סימול לאגח שאפשר לקנות ישירות בIB? אני הבנתי שאם רוצים אגח (לא ETF) זה רק מהאתר treasurydirect.gov
AUM זה לא פריסה רחבה, זה בסך הכל אומר כמה כסף הקרן או המנהל מנהלים.
אה אוקי. תודה
חסר משמעות, מה שחשוב זה הטווח (יותר נכון המח"מ) המשוקלל של כל הסל.

הממ, אתה בטוח? כלומר נניח שיש לי אגח עם מחמ 30 שנה ואגח עם מחמ 10 שנים.
זה שקול לאגח אחד (בעצם שני אגחים) עם מח"מ 20 שנים? (נניח שהקופון של כל האגחים זהה).
כלומר, אולי זה נכון, אם מחזיקים את האגחים עד הסוף. כי בשני המקרים אני מקבלת את אותו גודל קופון למשך אותו זמן (40 שנים בשני המקרים)

נערך לאחרונה ב:
IB אפשר רק לקנות קרנות סל של אגחים. ברגע שקונים קרן סל אז בעצם לא מחזיקים את האג"ח עד הפקיעה, ואז הכל תלוי בשער הריבית, כלומר, ערך האגח עולה ויורד כמו מניה. בקיצור בלגן, מרגיש לי כמו חידה מסובכת למרות שאני לא סתומה בדרך כלל. אני רוצה להיות פסיבית ולא להתחיל לנייד מניות ואגחים לפי שער הריבית.
קרן מתנהגת בגדול כמו אג"ח בודד. היא פשוט אוסף של אג"חים בודדים.
שניהם עולים ויורדים לפי שער הריבית.
באג"ח בודד את יכולה לבחור לא להסתכל על שינויי המחיר ולקבל סכום ידוע בפקיעה. בקרן אין תאריך פקיעה אחד אלא כל הזמן פוקעים אג"חים שהיא מחזיקה.
אז אם יש תאריך ידוע בעתיד שבו חשוב לך לדעת כמה תקבלי, אז יש יתרון לאג"ח יחיד שפוקע בדיוק אז.
אם לא, אז קרן מתנהגת די אותו דבר וחוסכת התעסקות.

בשביל הרפרנס, זה המאמר
אני סבור שהמאמר הזה שם דגש על אלמנטים פסיכולוגים במקום על האפשרות המעשית להפסיד כסף בתזמון לא מוצלח.
בדקי למשל מה קרה למי שנכנס לנאסדק בשנת 2000 ומתי הוא ראה את הכסף שלו בחזרה.

3. לא בהכרח, יש קרנות ענק זולות, מה שחשוב זה שמה שאת בוחרת מתאים ליעדים שאת רוצה להשיג.
סנופי מאכלסת בתוכה את הנאסדק . לטעמי אפשר לוותר ולקחת רק סנופי ועולמית .

זה לא נכון, כפי שתוכל להיווכח בשיחה עם צ'טבוט.
חתול לילה@ צודק - מחדד ומתקן - בשני המדדים יש חברות משותפות אבל המשקל שלהן שונה עם נטייה לטכנולוגיה בנאסדק. אישית משקיע בסנופי ובשתי קרנות איריות נוספות עולמיות .

אין היגיון להשקיע בנאסדק במקביל לסנופי, מי שרוצה להשקיע במדדי טכנולוגיה יש מדדים יעודיים שלרוב זולים יותר מהנסדאק(בכלל בעיניי הנסדאק הוא מדד מיותר, סתם אוסף חברות שנרשמו לבורסה מסויימת).

קרן מתנהגת בגדול כמו אג"ח בודד. היא פשוט אוסף של אג"חים בודדים.
שניהם עולים ויורדים לפי שער הריבית.
באג"ח בודד את יכולה לבחור לא להסתכל על שינויי המחיר ולקבל סכום ידוע בפקיעה. בקרן אין תאריך פקיעה אחד אלא כל הזמן פוקעים אג"חים שהיא מחזיקה.
אז אם יש תאריך ידוע בעתיד שבו חשוב לך לדעת כמה תקבלי, אז יש יתרון לאג"ח יחיד שפוקע בדיוק אז.
אם לא, אז קרן מתנהגת די אותו דבר וחוסכת התעסקות.
יש משהו שעדין לא מסתדר לי בהקשר של קרן אגחים. כשמסתכלים על הגרף למשל של TLT (שזה קרן של אגחים של ממשלת ארהב 20+ שנה). אז רואים שהערך של TLT לא עולה עם הזמן כמו שקורה עם קרנות של מחקי מדדי מניות. כלומר הרווח היחיד שיש לי מלהחזיק TLT זה חלוקת הקופונים. כשארצה למכור יום אחד את ההחזקה שלי. אני אולי אמכור במחיר נמוך ממה שקניתי מה שכנראה לא יקרה אם אחזיק מחקה סנופי למשל לאורך 20 שנים.
כלומר, זה מרגיש לי מאוד ריסקי ולא משתלם להחזיק TLT.
בנוסף הייתי מצפה שלפחות קרנות אגח צוברות כן יעלו בערך שלהם כי הן משתמשות בקופונים כדי לקנות אגחים חדשים. הסתכלתי למשל על הגרף של DTLA שזה כמו TLT רק צובר. אפשר לראות שהוא עולה ויורד בערך כמו TLT. איך זה יכול להיות? בDTLA נראה שגם אולי אמכור במחיר נמוך ממה שקניתי וגם לא קיבלתי קופונים.

אז רואים שהערך של TLT לא עולה עם הזמן כמו שקורה עם קרנות של מחקי מדדי מניות. כלומר הרווח היחיד שיש לי מלהחזיק TLT זה חלוקת הקופונים
כן, אג"ח בד"כ משלם את כל הריבית בצורת קופונים ולא עליית ערך.
אם קרן האג"ח צוברת (אני לא בטוח שיש כאלה בארה"ב) אז הקרן קונה עוד אג"ח והערך שלה עולה. אם היא מחלקת את מקבלת את הקופון ויכולה לקנות עוד יחידות. פרט לשיקולי מיסוי זה יוצא אותו דבר.

כשארצה למכור יום אחד את ההחזקה שלי. אני אולי אמכור במחיר נמוך ממה שקניתי מה שכנראה לא יקרה אם אחזיק מחקה סנופי למשל לאורך 20 שנים.
מה חשוב המחיר ליחידה? חשוב הסכום שתקבלי.
אם השקעת את הקופונים בקניית עוד יחידות, כמעט בודאות תקבלי בסוף יותר מסכום ההשקעה המקורית.

הסתכלתי למשל על הגרף של DTLA שזה כמו TLT רק צובר. אפשר לראות שהוא עולה ויורד בערך כמו TLT. איך זה יכול להיות? בDTLA נראה שגם אולי אמכור במחיר נמוך ממה שקניתי וגם לא קיבלתי קופונים.
DTLA מחזיקה אג"ח ל-20 שנה ומעלה, וקיימת בערך 5 שנים. אי אפשר באמת לשפוט אותה בטווח כזה.
עליות הריבית מורידות את השווי בפקטור *20, וכפיצוי מקבלים קופונים מוגדלים ב-20 שנה הקרובות.
את רואה את הירידה המיידית שעוד לא קיבלה פיצוי של קופונים

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא וההצעה נוכחית נדל"ן 7
I חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 17
נירוש צריך חוות דעת לגבי PEPPER פוסטים מאיכות נמוכה 17
C חוות דעת לגבי תיק ואופן ההשקעה שלו שוק ההון 7
A חוות דעת לגבי תיק 50-50 שוק ההון 17
I חוות דעת לגבי תיק ההשקעות ושאלה לגבי דיבידנדים שוק ההון 20
I חוות דעת על תיק השקעות ושאלה לגבי אג"ח שוק ההון 6
F חוות דעת לגבי תיק השקעות שוק ההון 6
M חוות דעת לגבי סיכון תיק השקעות שוק ההון 37
O מבקש חוות דעת לגבי קולמקס. שוק ההון 45
נ חוות דעת על מערכות המסחר בלאומי/ מזרחי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
S חוות דעת על קרן מחקה שווקים מפותחים ומתפתחים גלובלית שוק ההון 1
F אשמח לקבל חוות דעת מה לשפר בפנסיות/השתלמות/גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S חוות דעת על קרן מחקה מדד עולמי ללא שווקים מתעוררים שוק ההון 4
A תמהיל משכנתא כדאי, דעות חוות דעת המלצות 1.56M נדל"ן 3
סנופקין חוות דעת: פתיחת חשבון ב IB ישראל וחיבור לחשבון האמריקאי שלי ב IB שוק ההון 51
L חוות דעת על תמהיל משכנתא + מיקוח ריביות נדל"ן 8
עלילה מסלול חוות דעת על תמהיל של יועץ נדל"ן 32
T חוות דעת על ייעוץ שקיבלתי מיועץ השקעות בבנק שוק ההון 9
D חוות דעת על השקעה ל 10 שנים שוק ההון 2
G חוות דעת על תכנית השקעה ל25 שנים שוק ההון 26
B חוות דעת על בתי השקעות אוף טופיק 7
N הערכה מחדש - חוות דעת על תיק שוק ההון 25
S סוחר מתחיל - תיק עצמאי חוות דעת. שוק ההון 12
א חוות דעת לתיק השקעות שוק ההון 4
ב חוות דעת תמהיל משכנתא נדל"ן 30
מ קבלן לבניית בית פרטי - חוות דעת על ניר ושגיא פרוייקטים פוסטים מאיכות נמוכה 1
jinjiy חוות דעת - מה הצעד שהייתם לוקחים? נדל"ן 33