חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
מאיזה סכום חייבים בדיווח על חשבון מניות בחו"ל (IB נניח) אם אין לי רווחים או דיבידנדים כלל?
מאיזה סכום חייבים בדיווח על החזקת מניות של חברה פרטית הרשומה בחו"ל, אם אינני בעל השליטה ואינני מחזיק מהותי של מעל 5%?
יש לפחות שני דברים שיכולים לחייב דיווח:
1. העברה של 500K בתקופה של 12 חודשים (כמו שזה מנוסח, אני מבין שזה לא שנה קלנדרית, אלא כל צירוף של 12 חודשים שבו יש העברה כזו)
2. סך כל נכסים בחו"ל מעל 1,872,000 ש"ח.
יש לפחות שני דברים שיכולים לחייב דיווח:
1. העברה של 500K בתקופה של 12 חודשים (כמו שזה מנוסח, אני מבין שזה לא שנה קלנדרית, אלא כל צירוף של 12 חודשים שבו יש העברה כזו)
2. סך כל נכסים בחו"ל מעל 1,872,000 ש"ח.
אאל"ט דיווח הרלבנטי הוא בטופס 150, מתוך דברי ההסבר לטופס : "טופס זה מיועד לתושב ישראל שהוא בעל שליטה כהגדרתו בסעיף 32)9 (לפקודת מס הכנסה בחבר בני אדם תושב חוץ, לתושב ישראל שהוא בעל זכויות בחבר בני אדם תושב חוץ (שזכויותיו אינן נסחרות בבורסה), וכן מי שפקיד השומה ביקש ממנו לעשות כן. לגבי חבר בני אדם המוחזק בעקיפין - ידווח בטופס תושב ישראל המחזיק באחד או ביותר מאמצעי השליטה כהגדרתם בסעיף 88 לפקודה בשיעור של %10 לפחות."
למיטב זכרוני לטופס 150 אין רף החזקה בדיווח על יחיד שמחזיק מניות בחברה פרטית זרה, ובנוסף בדוח השנתי קיים הנוסח הבא "הנני בעל זכויות בחבר בני אדם תושב חוץ שאינו נסחר - כן/לא"
אם לא מוגש דוח שנתי בגלל זכאות לפטור מהגשת דוח מכח התקנות - נראה שעצם ההחזקה לבדה (ללא תקבול דיב') לא תחייב אותך בהגשה של דוח שנתי ומכך גם מהגשת הנספח -טופס 150.