היי!
הצבתי לעצמי מטרה ללמוד במשך חודשיים ללמוד על שוק ההון ובסופם לפתוח תיק השקעות לטווח ארוך, שמורכב בעיקר מקרנות כי אני מאוד רוצה פיזור בתיק.
בתור התחלה ב20-30k ולהגדיל את התיק בכמה אלפים כל שנה.
עד עכשיו השקעתי בעיקר דרך קופות גמל להשקעה אבל אני מעדיף ללמוד ולהבין באמת במה אני משקיע.
יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרה.
1. בתיק ארצה לשלב מעט אג"ח.
נתקלתי בהרבה מושגים כמו אג"ח צמוד, לא צמוד, ממשלתי, קונצרני, קצר, ארוך..
איפה אני יכול ללמוד מה ההבדל בין סוגי האג"ח השונים ומה מתאים לאופי ההשקעה שלי?
למה לא לקנות פשוט קרן סל של אג"ח?(שראיתי שמשולבת פה בהרבה תיקים)
יש פוסט מסודר שאוכל ללמוד ממנו?
2. איפה אני יכול ללמוד על קרנות כמו שווקים מתעוררים שווקים מפותחים שראיתי שמשולבות כאן בהרבה מהתיקים? מלבד מה המגמתיות שלהן בשנים האחרונות, ממה הן מורכבות, כמה הן יציבות? מה התחזית שלהן?
3. ראיתי בהרכבי תיקים כאן שיש תמיד נייר ערך שנסחר בארה"ב והמקביל שנסחר בארץ. כמו לדוגמא VTI אל מול אשס.חוץ SPX 500.
או בין BND לתכלית ttf אג"ח ממשלתי כללי.
מה ההבדל? מה היתרונות לקנות את נייר הערך שנסחר בארץ על פני זה שנסחר בחו"ל פרט לכמות קנייה מכירה שאני יודע שנמוכה לניירות ערך שנסחרות בארץ? האם כל נייר ערך שנסחר בארץ לא חשוף למט"ח כי הוא נסחר בשקלים?
מה היתרונות בלקנות את זה שנסחר דווקא בארה"ב? יש פוסט שמסביר את זה?
4. מה ההבדל ניירות ערך המכוונים לאותו שוק? לדוגמא בין תכלית s&p 500 לבין אשס.חוץ SPX 500? שתיהן בעצם קרנות על ה500 הגדולות של ארה"ב לפי מה שהבנתי.
אשמח להסבר ולכל מדריך שיכול לעזור.
תודה מראש לכולם וחג שמח
הצבתי לעצמי מטרה ללמוד במשך חודשיים ללמוד על שוק ההון ובסופם לפתוח תיק השקעות לטווח ארוך, שמורכב בעיקר מקרנות כי אני מאוד רוצה פיזור בתיק.
בתור התחלה ב20-30k ולהגדיל את התיק בכמה אלפים כל שנה.
עד עכשיו השקעתי בעיקר דרך קופות גמל להשקעה אבל אני מעדיף ללמוד ולהבין באמת במה אני משקיע.
יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרה.
1. בתיק ארצה לשלב מעט אג"ח.
נתקלתי בהרבה מושגים כמו אג"ח צמוד, לא צמוד, ממשלתי, קונצרני, קצר, ארוך..
איפה אני יכול ללמוד מה ההבדל בין סוגי האג"ח השונים ומה מתאים לאופי ההשקעה שלי?
למה לא לקנות פשוט קרן סל של אג"ח?(שראיתי שמשולבת פה בהרבה תיקים)
יש פוסט מסודר שאוכל ללמוד ממנו?
2. איפה אני יכול ללמוד על קרנות כמו שווקים מתעוררים שווקים מפותחים שראיתי שמשולבות כאן בהרבה מהתיקים? מלבד מה המגמתיות שלהן בשנים האחרונות, ממה הן מורכבות, כמה הן יציבות? מה התחזית שלהן?
3. ראיתי בהרכבי תיקים כאן שיש תמיד נייר ערך שנסחר בארה"ב והמקביל שנסחר בארץ. כמו לדוגמא VTI אל מול אשס.חוץ SPX 500.
או בין BND לתכלית ttf אג"ח ממשלתי כללי.
מה ההבדל? מה היתרונות לקנות את נייר הערך שנסחר בארץ על פני זה שנסחר בחו"ל פרט לכמות קנייה מכירה שאני יודע שנמוכה לניירות ערך שנסחרות בארץ? האם כל נייר ערך שנסחר בארץ לא חשוף למט"ח כי הוא נסחר בשקלים?
מה היתרונות בלקנות את זה שנסחר דווקא בארה"ב? יש פוסט שמסביר את זה?
4. מה ההבדל ניירות ערך המכוונים לאותו שוק? לדוגמא בין תכלית s&p 500 לבין אשס.חוץ SPX 500? שתיהן בעצם קרנות על ה500 הגדולות של ארה"ב לפי מה שהבנתי.
אשמח להסבר ולכל מדריך שיכול לעזור.
תודה מראש לכולם וחג שמח