• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

חדש בשוק ההון ורוצה ללמוד

• פותח הנושא פותח הנושא lidor250
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

lidor250

משתמש רשום
דירוג
2
היי!

הצבתי לעצמי מטרה ללמוד במשך חודשיים ללמוד על שוק ההון ובסופם לפתוח תיק השקעות לטווח ארוך, שמורכב בעיקר מקרנות כי אני מאוד רוצה פיזור בתיק.
בתור התחלה ב20-30k ולהגדיל את התיק בכמה אלפים כל שנה.
עד עכשיו השקעתי בעיקר דרך קופות גמל להשקעה אבל אני מעדיף ללמוד ולהבין באמת במה אני משקיע.

יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרה.
1. בתיק ארצה לשלב מעט אג"ח.
נתקלתי בהרבה מושגים כמו אג"ח צמוד, לא צמוד, ממשלתי, קונצרני, קצר, ארוך..
איפה אני יכול ללמוד מה ההבדל בין סוגי האג"ח השונים ומה מתאים לאופי ההשקעה שלי?
למה לא לקנות פשוט קרן סל של אג"ח?(שראיתי שמשולבת פה בהרבה תיקים)
יש פוסט מסודר שאוכל ללמוד ממנו?

2. איפה אני יכול ללמוד על קרנות כמו שווקים מתעוררים שווקים מפותחים שראיתי שמשולבות כאן בהרבה מהתיקים? מלבד מה המגמתיות שלהן בשנים האחרונות, ממה הן מורכבות, כמה הן יציבות? מה התחזית שלהן?

3. ראיתי בהרכבי תיקים כאן שיש תמיד נייר ערך שנסחר בארה"ב והמקביל שנסחר בארץ. כמו לדוגמא VTI אל מול אשס.חוץ SPX 500.
או בין BND לתכלית ttf אג"ח ממשלתי כללי.

מה ההבדל? מה היתרונות לקנות את נייר הערך שנסחר בארץ על פני זה שנסחר בחו"ל פרט לכמות קנייה מכירה שאני יודע שנמוכה לניירות ערך שנסחרות בארץ? האם כל נייר ערך שנסחר בארץ לא חשוף למט"ח כי הוא נסחר בשקלים?
מה היתרונות בלקנות את זה שנסחר דווקא בארה"ב? יש פוסט שמסביר את זה?

4. מה ההבדל ניירות ערך המכוונים לאותו שוק? לדוגמא בין תכלית s&p 500 לבין אשס.חוץ SPX 500? שתיהן בעצם קרנות על ה500 הגדולות של ארה"ב לפי מה שהבנתי.

אשמח להסבר ולכל מדריך שיכול לעזור.
תודה מראש לכולם וחג שמח :)

היי!

הצבתי לעצמי מטרה ללמוד במשך חודשיים ללמוד על שוק ההון ובסופם לפתוח תיק השקעות לטווח ארוך, שמורכב בעיקר מקרנות כי אני מאוד רוצה פיזור בתיק.
בתור התחלה ב20-30k ולהגדיל את התיק בכמה אלפים כל שנה.
עד עכשיו השקעתי בעיקר דרך קופות גמל להשקעה אבל אני מעדיף ללמוד ולהבין באמת במה אני משקיע.

יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרה.
1. בתיק ארצה לשלב מעט אג"ח.
נתקלתי בהרבה מושגים כמו אג"ח צמוד, לא צמוד, ממשלתי, קונצרני, קצר, ארוך..
איפה אני יכול ללמוד מה ההבדל בין סוגי האג"ח
אני, אישית, חיפשתי את המונחים האלה בגוגל

השונים ומה מתאים לאופי ההשקעה שלי?
חפש בלבבך

למה לא לקנות פשוט קרן סל של אג"ח?(שראיתי שמשולבת פה בהרבה תיקים)
למה למה לא? בהחלט כן.

יש פוסט מסודר שאוכל ללמוד ממנו?

2. איפה אני יכול ללמוד על קרנות כמו שווקים מתעוררים שווקים מפותחים שראיתי שמשולבות כאן בהרבה מהתיקים? מלבד מה המגמתיות שלהן בשנים האחרונות, ממה הן מורכבות, כמה הן יציבות? מה התחזית שלהן?
אתה יכול לקרוא על קרן באתר שלה (כשאתה מחפש קרן בגוגל, האתר שלה הוא לרוב בין התוצאות הראשונות), ועל המדד שהיא עוקבת אחריו באתר של חברת המדד
לדעתי לשאלות שלך התשובות קשות מאוד עד בלתי אפשריות להשגה (מה התחזית שלהן - לו רק ידענו. הרי יש להן שוק חוזים עתידיים)

3. ראיתי בהרכבי תיקים כאן שיש תמיד נייר ערך שנסחר בארה"ב והמקביל שנסחר בארץ. כמו לדוגמא VTI אל מול אשס.חוץ SPX 500.
או בין BND לתכלית ttf אג"ח ממשלתי כללי.

מה ההבדל?
נתת כמה דוגמאות עם הבדלים גדולים מאוד - VTI היא קרן של וואנגארד שעוקבת אחרי מדד רחב של ארה"ב. האשס ש"מקביל" היא אירית צוברת שעוקבת אחרי מדד SP500
BND היא של וואנגארד ועוסקת באג"ח בארה"ב (גם ממשלתי וגם אחר, אני חושב). 'ממשלתי כללי' מחזיקה רק אג"ח שהנפיקה מדינת ישראל.

מה היתרונות לקנות את נייר הערך שנסחר בארץ על פני זה שנסחר בחו"ל פרט לכמות קנייה מכירה שאני יודע שנמוכה לניירות ערך שנסחרות בארץ?
אם זה אותו נייר (שלא כמו בדוגמאות שנתת), אין הרבה הבדל - עלות מסחר, אולי. מיסוי ריאלי מול נומינלי, במקרה של ניירות שימוסו ריאלית במכירה

האם כל נייר ערך שנסחר בארץ לא חשוף למט"ח כי הוא נסחר בשקלים?
לא, זה לא עובד ככה. אתה חשוף לערך הנייר, לא למטבע שבו הוא נקוב או המטבע שאיתו הקרן משקיעה.

מה היתרונות בלקנות את זה שנסחר דווקא בארה"ב?
הוא יכול להיות נייר יותר טוב (פחות דמי ניהול, עוקב אחרי מדד עם פיזור רחב יותר, בעל שם יותר קליט ומתגלגל על הלשון). יכולות להיות לו יתרונות מיסוי בחשבון ממוסה (וחסרונות בחשבון פטור)

יש פוסט שמסביר את זה?

4. מה ההבדל ניירות ערך המכוונים לאותו שוק? לדוגמא בין תכלית s&p 500 לבין אשס.חוץ SPX 500? שתיהן בעצם קרנות על ה500 הגדולות של ארה"ב לפי מה שהבנתי.
תכלית היא סינטטית - משתמשת בחוזים כדי לקבל את תשואת המדד. ייתכן והיא גם לוקחת פוזיצית פורקס (אם היא 'מנוטרלת/מגודרת' מט"ח)

אשמח להסבר ולכל מדריך שיכול לעזור.
תודה מראש לכולם וחג שמח :)
חג שמח

אני, אישית, חיפשתי את המונחים האלה בגוגל

חפש בלבבך

למה למה לא? בהחלט כן.

אתה יכול לקרוא על קרן באתר שלה (כשאתה מחפש קרן בגוגל, האתר שלה הוא לרוב בין התוצאות הראשונות), ועל המדד שהיא עוקבת אחריו באתר של חברת המדד
לדעתי לשאלות שלך התשובות קשות מאוד עד בלתי אפשריות להשגה (מה התחזית שלהן - לו רק ידענו. הרי יש להן שוק חוזים עתידיים)

נתת כמה דוגמאות עם הבדלים גדולים מאוד - VTI היא קרן של וואנגארד שעוקבת אחרי מדד רחב של ארה"ב. האשס ש"מקביל" היא אירית צוברת שעוקבת אחרי מדד SP500
BND היא של וואנגארד ועוסקת באג"ח בארה"ב (גם ממשלתי וגם אחר, אני חושב). 'ממשלתי כללי' מחזיקה רק אג"ח שהנפיקה מדינת ישראל.

אם זה אותו נייר (שלא כמו בדוגמאות שנתת), אין הרבה הבדל - עלות מסחר, אולי. מיסוי ריאלי מול נומינלי, במקרה של ניירות שימוסו ריאלית במכירה

לא, זה לא עובד ככה. אתה חשוף לערך הנייר, לא למטבע שבו הוא נקוב או המטבע שאיתו הקרן משקיעה.

הוא יכול להיות נייר יותר טוב (פחות דמי ניהול, עוקב אחרי מדד עם פיזור רחב יותר, בעל שם יותר קליט ומתגלגל על הלשון). יכולות להיות לו יתרונות מיסוי בחשבון ממוסה (וחסרונות בחשבון פטור)

תכלית היא סינטטית - משתמשת בחוזים כדי לקבל את תשואת המדד. ייתכן והיא גם לוקחת פוזיצית פורקס (אם היא 'מנוטרלת/מגודרת' מט"ח)

חג שמח
תודה רבה על המענה המפורט והענייני.
אז שתי שאלות נוספות ברשותך
1.ככלל, ניירות ערך של קרנות שנסחרות בארץ מחלקות דיבידנד?
2. לגבי 25 התיקים שפורסמו. אני רוצה מאוד לקחת מכמה מהם השראה
אז בעצם מה פשר ההקבלה בין נייק ערך x שנסחר בניו יורק לבין נייר ערך y באותה שורה שנסחר בתל אביב?
הרי לדוגמא אג"ח של BND שונה לגמרי מתכלית אג"ח ממשלתי שהוא בכלל אג"ח ממשלתי בארץ.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E האם להשתמש בכסף כדי להוריד את גובה המשכנתא או להשקיע בשוק ההון? נדל"ן 22
ב מה בעצם הבעיה בשוק ההון הישראלי? שוק ההון 34
D שאלה בנושא החזרי מס בשוק ההון מיסים 6
ש סחר אפקטיבי בשוק ההון = משחק סכום אפס, האמנם? שוק ההון 9
ד מה סכום הכסף בשוק ההון והאם כולם יכולים להרוויח מעל המדד שוק ההון 98
W קיזוז רווח והפסד בשוק ההון בארץ מול חו"ל מיסים 27
S קאשבק עבור השקעה בשוק ההון שוק ההון 8
ס השקעה בשוק ההון דרך HSBC expat ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
tomchoook השקעה בשוק ההון דרך ארה״ב שוק ההון 5
R קרן בסגנון קרן כספית בשוק ההון האמריקאי שוק ההון 5
S קורס בשוק ההון שוק ההון 2
Y איך בחרתם רואה חשבון שמומחה בשוק ההון ויועץ מס ? שוק ההון 1
Y איך אני מוצא רואה חשבון שמומחה בשוק ההון ויועץ מס ?(על מה צריך לשים דגש) פוסטים מאיכות נמוכה 7
yoyo מכירת דירת מגורים קיימת לצורך השקעה בשוק ההון - האם אני שפוי? נדל"ן 38
א מועד נכון למכירת דירה (למטרת השקעה בשוק ההון) נדל"ן 18
W קיזוז רווח והפסד בשוק ההון בארץ מול חו"ל - והעברת ההפסד לשנים הבאות מיסים 11
B השקעה לטווח קצר-בינוני בשוק ההון שוק ההון 9
D משיכת משכורות חודשית מהשקעה בשוק ההון שוק ההון 3
מ זיכוי מס על הלוואה לצורך השקעה בשוק ההון מיסים 25
א מיסוי על מטח בשוק ההון שוק ההון 15
K משקיעים רק בשוק ההון וחוששים כי אין נדל״ן שוק ההון 36
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
מ ביטוח לאומי על רווחים בשוק ההון מיסים 11
AbuNafha מחשבון אקסל - השקעה בנדל"ן מול השקעה בשוק ההון שוק ההון 20
י טיפים לאיך להשקיע בצורה פאסיבית בשוק ההון שוק ההון 6
Z האם ניתן לקבל הטבות מס בשל הפקדות לפנסיה מהמס ששולם על רווח הון בשוק ההון? מיסים 14
N מתלבט מה לעשות ברקע הירידות האחרונות בשוק ההון שוק ההון 26
ו שאלות לגבי הטרנד של סוחרים יומיים צעירים בשוק ההון שוק ההון 36
S השקעה בשוק ההון לטוווח קצר (?) שוק ההון 3
R כיצד ניתן לקזז הפסדים בשוק ההון, אל מול חישוב מס במימוש רווחים בשנים שאחרי? מיסים 2
K השקעה בשוק ההון מסחר עצמי/סגירת מסלולי משכנתא שוק ההון 20
T התייעצות לגבי השקעה בשוק ההון בישראל לתושב חוץ שוק ההון 3
T השקעה בשוק ההון בארצות הברית ללא אזרחות/תושבות שוק ההון 3
S מיסוי פעילות בשוק ההון כעצמאי? מיסים 2
G מסחר בשוק ההון הגרמני ומיסוי שוק ההון 1
H מסחר בשוק ההון - מסחר עם ידע שוק ההון 1
T מיליון שקל לעשר שנים בשוק ההון שוק ההון 3
M השקעה בשוק ההון לטווח בינוני-ארוך שוק ההון 1
shesek אחוזי הסיכון בהשקעה בשוק ההון שוק ההון 9
ה סגירת משכנתא או השקעה בשוק ההון נדל"ן 7
W האם ניתן לקזז תשלומים לקורסים בשוק ההון מהמס שצריך לשלם אוף טופיק 2
J השקעה בשוק ההון לטווח הקצר שוק ההון 12
A איפה אפשר לקרוא בפשטות על המיסוי על קנייה / מכירה בשוק ההון? פוסטים מאיכות נמוכה 4
A האם מומלץ להשקיע בשוק ההון דרך אתר ישראלי או בחו"ל? פוסטים מאיכות נמוכה 5
Michel יצירת הפסד מכוון בשוק ההון לצורך קיזוז מס שבח שוק ההון 25
M קיזוז הפסדים בשוק ההון מרווח כעצמאי מיסים 4
F יחס המספרים המוזר ביותר בשוק ההון פוסטים מאיכות נמוכה 9
ט מינוף של 1M ש"ח -> להחזיר משכנתא או להשקיע בשוק ההון שוק ההון 30
L הורדת שיעור המס בשוק ההון להקלה על שוק הדיור נדל"ן 4
I האם הבנקים עושים שורט על אגחי"ם בשוק ההון בשביל לתת משכנתאות? שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה