• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

חברת Diffe-rent להבטחת שכר דירה

יוגב

משתמש סולידי
דירוג
39
שלום,

מאחר שאני עומד להשכיר דירה שרכשתי בפעם הראשונה, ואני חושש מהתהליך ומשוכרים בעייתיים, קראתי פה בפורום כמה שירשורים בנושא ביטוח שכר דירה.

נשמע שחברת WeCheck, שהיא המוכרת יותר בתחום וכוללת שיתופי-פעולה עם גופים אחרים, לפעמים מתחמקת מתשלומים כשצריך אותה, והחוזה שלה מול המשכיר הוא עם ניואנסים שצריך לתת עליהם את הדעת. מצד שני, יש גם אנשים שהיו מרוצים מהשירות שלהם.

מנגד, קראתי על חברת diffe-rent וגם דיברתי איתם כדי לשאול מה כולל הביטוח שלהם, והוא נשמע די טוב ומכסה.

לא מצאתי שירשור על diffe-rent, ולכן אני שואל:
האם מישהו התנסה באיזה מן השירותים שלהם, לטוב או לרע?
אשמח לשמוע חוות דעת.

גם חוות דעת על WeCheck, טובות או רעות, יתקבלו בברכה.
קראתי את השירשורים בפורום, אבל הם לא מהתקופה האחרונה.

אני משתמש בוויצ'ק מכיוון שהיא חברה מפוקחת עם שותפות חזקה עם חברות מובילות בשוק. דיפרנט מצד שני לא רשום בשום מקום מי הבעלים, אין כל כך פעילות יותר מתחת לרדאר. יכול לומר שהבדיקה עם וויצ'ק היא מקיפה ויכולה לתת לך תמונה מלאה על הדיירים ומה הרמת סיכון שלהם. חברות אחרות פשוט עושות בדיקת חיווי אשראי בלי לשאול את הדייר.
אני גם רכשתי ערבות, בתקופה הזאת לא רוצה לקחת סיכון על הקניה היקרה בחיי וגם המשכנתא עלתה.
לפי מה שהבנתי הערבות מכסה כל מקרה וגם השותפות עם יד 2 דואגים לך שהדירה לא תשאר ריקה, לדעתי זה משמעותי בתור משכיר בפריפרייה

הבדיקה עם וויצ'ק היא מקיפה ויכולה לתת לך תמונה מלאה על הדיירים ומה הרמת סיכון שלהם.
מציע לך לנסות את הבדיקה על עצמך (כלומר, לבקש ממישהו שיזמין עליך בדיקה) ולראות שאין בה כלום ושום דבר.
יתרה מכך, כל הפרטים שהם כותבים בדו"ח שאתה מקבל על הדייר שלך בסוף, הם פשוט מה שהדייר דיווח בשאלון- לא פחות ולא יותר.
כמעט את כל שאר הנתונים שהוא לא דיווח (כמו חשבונות בנק מעוקלים, למשל) אתה יכול לבדוק בעצמך בנקל.

אני ניסיתי את הבדיקה על עצמי ודיווחתי בכוונה נתונים חלומיים, כך שכל משכיר בר-דעת היה משכיר לי "במקום".
נחש מה?
לא רק ש-WeCheck קיבלו את כל מה שדיווחתי כאמת לאמיתה מבלי לבדוק כלום, הם גם טרחו והציעו למי שהזמין את הבדיקה ביטוח- אבל את הפרמיה היקרה ביותר כי מסתבר שלמרות הנתונים החלומיים שהזנתי שם- אני דייר ברמת סיכון גבוהה.

הייתי חייב לשאול אותם מה פשר רמת הסיכון ש"הדביקו" לי, ותשובתם הייתה שהיא גבוהה כי במידה ואני מפסיק לעבוד זה משאיר רק את אישתי (ש"מרוויחה" הרבה מעל השכר החציוני בישראל)- וזו כבר רמת סיכון גבוהה.
אז בקיצור, אם הדיירים שלך לא מכניסים 20K נטו כל חודש, כל אחד- אתה כנראה תשלם את הפרמיה הגבוהה ביותר.
להתמקח על הפרמיה לא ניסיתי כי זה סתם היה ניסוי.

אין לי שום דבר נגדם, באמת, ואני לא אומר לא להשתמש בשירותים שלהם, אבל כל הבדיקה ורמות הסיכון- זה סתם "גימיק".
בתכל'ס: רוצה ביטוח ב-5%-6% מהשכ"ד החודשי? תפנה אליהם ותקבל.

אני ניסיתי את הבדיקה על עצמי ודיווחתי בכוונה נתונים חלומיים, כך שכל משכיר בר-דעת היה משכיר לי "במקום".
נחש מה?
לא רק ש-WeCheck קיבלו את כל מה שדיווחתי כאמת לאמיתה מבלי לבדוק כלום, הם גם טרחו והציעו למי שהזמין את הבדיקה ביטוח- אבל את הפרמיה היקרה ביותר כי מסתבר שלמרות הנתונים החלומיים שהזנתי שם- אני דייר ברמת סיכון גבוהה.
הגשת נתונים מזוייפים, בטח שיתנו את הפרמיה הכי גבוהה.
אפילו דוח האשראי שהם מוציאים עליך יכול לחשוף את השקר הזה.

הגשת נתונים מזוייפים, בטח שיתנו את הפרמיה הכי גבוהה.
אפילו דוח האשראי שהם מוציאים עליך יכול לחשוף את השקר הזה.
עזוב, זה לא העניין.
חששתי שזה העניין ואמרתי לעצמי שיש 2 אפשרויות: או שהם אכן מתוחכמים, הבינו שזייפתי נתונים, ולכן נתנו פרמיה גבוהה, או שבדיוק להיפך: הם נותנים פרמיה גבוהה בכל מקרה, ללא קשר לנתונים.
כדי לבדוק פשוט שאלתי אותם, כ"שוכר", מדוע הם קבעו שאני בסיכון גבוה, ולעיל כתבתי את תשובתם. לא נאמר ולא נרמז שום דבר על זיוף נתונים.

אני אשמח להתבדות, כמובן, ולכן אם יש מישהו מחברי הפורום שקיבל מהם פרמיה זולה יותר מהמקסימום, הוא מוזמן להגיב ולהאיר את עינינו.

כשאני שכרתי דירה (לפני כשנה), בעל הדירה קיבל הצעה לערבות בפחות מ-5% ורמת הסיכון שלי לא הייתה גבוהה (לא זוכר מה היו הנתונים בפועל).
אני מנחש שדו"ח האשראי, מעבר לצ'קים שאינם חוזרים והיעדר עיקולים, יכול לתת אינדיקציה לרמת הסיכון לפי גובה המסגרות בבנק/בכרטיסי האשראי (אם חברות האשראי נותנות לך מסגרות בסך העולה על 100K למשל, מדוע לחשוב שדווקא בתשלום השכירות השנתי לא תוכל לעמוד?).

אני חושב שהביטוח של שתי החברות לא משתלם.
את הבדיקות שהן עושות אפשר לעשות בחינם באינטרנט.
אם למישהו קשה לעשות את זה לבד, אז יש אתרים שעושים את זה בשבילו בכמה מאות ש"ח.

אני חושב שהביטוח של שתי החברות לא משתלם.
את הבדיקות שהן עושות אפשר לעשות בחינם באינטרנט.
אם למישהו קשה לעשות את זה לבד, אז יש אתרים שעושים את זה בשבילו בכמה מאות ש"ח.

את הבדיקה של וויצ'ק אתה לא יכול לעשות באינטרנט גם אם אתה חוקר פרטי, והיא בחינם.
לא חייב לרכוש ערבות בשביל המוצרים החינמיים

איזו בדיקה הם עושים
הדיירים מילאו שאלון ואני קיבלתי על כל דייר פירוט מוכן עם עבר משפטי, משכורת, מקום העבודה, ותק, מידע על כשלי עבר ודוח חיווי אשראי. גם מי נכנס לדירה, מי משלם ומה רמת הסיכון. באמת שלא היו לי שאלות נוספות

הדיירים מילאו שאלון ואני קיבלתי על כל דייר פירוט מוכן עם עבר משפטי, משכורת, מקום העבודה, ותק, מידע על כשלי עבר ודוח חיווי אשראי. גם מי נכנס לדירה, מי משלם ומה רמת הסיכון. באמת שלא היו לי שאלות נוספות
תבדוק מה הם מילאו בטופס, יכול להיות שחלק מהנתונים פשוט מועתקים משם. עבר משפטי אפשר באינטרנט. גם חשבונות מוגבלים וכו'. דו"ח אשראי אפשר לבקש מהם להוציא גם כן.

לדעתי הם מעתיקים את כל התשובות מהשאלון בלי שום ביקורת. אתה יכול לשאול בעצמך את כל השאלות האלה.

אני עשיתי ביטוח עם דיפרנט. לא אהבתי את ההתנהלות של וויצ׳ק שהריחה לי מסחרית מדי ולא פרסונלית. בדיפרנט ממש ליוו אותי באופן אישי בתהליך החתימה מול הדייר. לצערי הדייר התברר כבעל אישיות בעייתית ומירר את חיי. אם לא דיפרנט שדאגו ליישר את הדייר בעזרת המחלקה המשפטית שלהם אני לא יודעת מה הייתי עושה. בזמן אמת הם היו שם בשבילי ולא מתחרטת לשנייה שלקחתי אותם.

אני עשיתי ביטוח עם דיפרנט. לא אהבתי את ההתנהלות של וויצ׳ק שהריחה לי מסחרית מדי ולא פרסונלית. בדיפרנט ממש ליוו אותי באופן אישי בתהליך החתימה מול הדייר. לצערי הדייר התברר כבעל אישיות בעייתית ומירר את חיי. אם לא דיפרנט שדאגו ליישר את הדייר בעזרת המחלקה המשפטית שלהם אני לא יודעת מה הייתי עושה. בזמן אמת הם היו שם בשבילי ולא מתחרטת לשנייה שלקחתי אותם.
תודה על הפידבק. האם תוכל/י לפרט מה בדיוק הדייר עשה? האם לדעתך אפשר היה לדעת מראש שהדייר בעייתי ע"י בקשת מידע מסוים? האם שוחחת עם בעל הדירה שהוא עזב לפני שנכנס לדירה שלך?
את/ה לא חייב לענות אם השאלות יותר מדיי אישיות.

כל השרשור מריח פרסום.
@yossik
אם באיזשהו סיכוי זה בגלל ההודעה שכתבתי - צר לי, הלוואי ובזמנו כשחיפשתי מידע עליהם מישהו היה רושם חוות דעת. צר לי אם נשמע פירסומי, אין לי קשר אליהם מלבד היותי לקוחה…

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
J תביעת חברת תעופה אוף טופיק 1
Z חברת מגדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E חוב חברת ניהול בניין שמוטל על שוכר נדל"ן 14
U הצגת פרטי פוליסה והיסטוריה של תביעות, בחשבון של המבוטח באתר חברת הביטוח צרכנות פיננסית 2
deussex שאלה בנוגע לסעיף בפוליסת דירה של חברת ביטוח על שיבוב/תחלוף (אחריות צולבת) נדל"ן 6
הסוליd בדיקה של חברת קבלן ב checkid, מהו שעבוד? נדל"ן 0
ו האם חברת הפנסיה עשתה לי תרגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
כ המלצה על חברת שילוח מאנגליה לישראל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
Level מבקש עזרה להבין למה האג"ח השקלי של חברת החשמל בחשבון שלי מראה הפסד חריג שוק ההון 2
פסיוני קריסה של 'חברת השקעות באמזון'- השקעות אלטרנטיביות 23
A דוחו"ת של חברת "ריט 1" באתר ביזפורטל: שוק ההון 1
T חברת אשראי ותעשיית הקריפטו השקעות אלטרנטיביות 12
Tsachi01 לא מבין את ההגיון של חברת אפל (WWDC22) אוף טופיק 9
ש אג"ח חברת חשמל שוק ההון 1
O חברת ההשקעות Peak השקעות אלטרנטיביות 2
M חברת ארנק צרכנות פיננסית 13
Tsachi01 האם חברת אפל נחה על זרי הדפנה? אוף טופיק 43
TheOneTech חשבון על שם אחר אצל חברת גז מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
S לאיזה חברת אשראי יש את תוכנית הפינוקים הטובה ביותר ? צרכנות פיננסית 26
E הצעת משווק פנסיוני גבוהה מהצעת חברת הפנסיה (הטבה ממקום העבודה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת קרן סל S&P 500 של חברת Lyxor התחילה להיסחר בארץ שוק ההון 68
Y חברת "סלייס" - מישהו יודע מה קורה שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
לארוצה פרויקטים של חברת אאורה בחדרה דרך הייטקזון נדל"ן 8
V בעת בקשה לניוד קופת גמל חברת ההשקעות מתעקשת לקבל ממני הרשאה למסלקה הפנסיונית שוק ההון 14
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
stamEhad השקעה בהלוואות P2P באירופה גם לישראלים - חברת PeerBerry השקעות אלטרנטיביות 8
Tsachi01 בעקבות המקרה של חברת ״אמוזה״ - איך אנשים נופלים בהשקעות האלה? פוסטים מאיכות נמוכה 103
ח כשל שוק בתחום הטיסות ואזהרה על חברת אל על אוף טופיק 126
R החלפת מסלול לאחר הלוואה קופת גמל להשקעה- חברת כלל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ע הבדלים בין טופס 161 (יתרות פיצויים) לבין דוח נזילות של חברת הביטוח הפנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
כ הכנות לשיחה עם חברת השקעות בנדל"ן חו"ל נדל"ן 61
Z-Matrix חברת טלקום שוק ההון 3
I פרישה מוקדמת באמצעות חברת ארנק פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
A השקעת הכנסה בהייטק בחברה אחרת - חברת ארנק? התפתחות אישית 7
ד קרן השתלמות IRA - חברת Slice שוק ההון 2
ג חישוב תשואה היסטורית על חברת AT&T שוק ההון 1
קפה שחור [וורן באפט קונה חברת כריית זהב בפחות מ-0.5% מהתיק של ברקשייר] אוף טופיק 46
Michel קצבה מוכרת/קצבה מזכה. הסדרת הנושא עם חברת הביטוח פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 149
ח ייפוי כוח לסוכן מטעם חברת ניהול הפנסיה צרכנות פיננסית 1
K השפעה של שווי חברת ניהול השקעות שוק ההון 4
O הקמת קרן/חברת נדל"ן נדל"ן 15
ה חברת אינטו נדל"ן 5
ה חברת realco נדל"ן 1
ל השקעה דרך חברת certa שוק ההון 16
זרטוסטרא מישהו מכיר את חברת קליימקס צרכנות פיננסית 15
ת חברת השקעות נדל"ן - עזרה נדל"ן 22
eivgeni פינוי בינוי ע״י חברת יהודה לוי נדל"ן 3
oz1987 הפניקס מתמזגת עם חברת אקסלנס שוק ההון 5
J השקעה דרך חברת ___ נדל"ן 8
מרק סרפדים דיון מוגן באנגליה חברת GILON נדל"ן 27