• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

חברת השקעות נדל"ן - עזרה

• פותח הנושא פותח הנושא תמר 30
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

תמר 30

משתמש רשום
דירוג
0
שלום,

יש בידי סכום כסף של כחצי מליון ש"ח ואני רוצה להשקיע אותו רק לעד 5 שנים כי עוד 5 שנים אצטרך את הכסף.

לכן לפי מיטב הבנתי לא שווה להכנס איתו לשוק ההון לתקופה קצרה וכן לא שווה לקנות דירה אלא אם כן היתה לי הזדמנות למשהו טוב.

מה דעתכם על השקעה בחברות נדלן? הייתי בפגישה בחברת [נמחק] שיזמתי מיוזמתי. הם הציעו לי 2 מסלולים שנראו מבטיחים: מסלול הלוואה על פרוייקט שכבר נמצא בבנייה בירושלים, עם תשואה קבועה לזמן מוגדר וכן מסלול שותפות בהשקעה בה התשואה משתנה בהתאם לרווח מהפרוייקט והזמן מוגדר אך ארוך יותר. בשני המקרים הביטחונות שלי הם שיעבוד הנכס על שמי בהתאם לאחוזי היחסי שלי, ערבות אישית ועסקית של היזם, קדימות למשקיעים לפני היזם בחלוקת הרווחים, התחייבות שלהם לתשואה מינימלית שבטוח אקבל.

הם טוענים שהסיכון היחיד זה עניין של התארכות בזמן.

ואני פונה אליכם כדי להבין איפה הקאצ'?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
נא להמנע מציון שמות חברות השקעה פרטניות. אנחנו לא יכולים להבדיל בין שאלה לגיטימית לבין פרסום עצמי.

ברוכה הבאה לפורום @תמר 30 !
אפשר לשאול מה התשואה שמציעים לך על המסלול הראשון?
למה לדעתך חברה כזו תרצה לקחת הלוואות מכל מני אנשים פרטיים?

ברוב המקרים הפרויקטים הללו הם במקרה הטוב רחוקים ממה שמובטח ובמקרה הרע הונאה.

החברה, ששמה נמחק, נוסדה בשנת 2016. לדעתי זה מעט זמן בשוק הנדל"ן. זה כמובן לא שולל את הנסיון והידע של המייסדים.
השקעה מינמאלית 100K

נערך לאחרונה ב:
@תמר 30 היקרה.

נראה לי שאת הבטוחות של החברה למשקיעים ניסח ילד בכיתה ח' בכיתה טעוני טיפוח:>

• בדיקת נאותות
בדיקת נאותות מקיפה הנערכת על ידי XXX על היזם ועל הפרויקט לפני כל השקעה. (ע"י היזם? למה שנסמך עליו? הוא מגייס את הכסף.)

פרויקט בריא ורווחי הוא הבטוחה הטובה ביותר…(זה פשוט מצחיק:roll:)

• בעלות בנכס
בעלות ישירה של המשקיעים בחברה המחזיקה בנכס בהתאם לחלקם היחסי בהשקעה.

לכל פרויקט תוקם שותפות מוגבלת כאשר המשקיעים ירשמו כשותפים וו XXX תהיה שותף מנהל.

• ערבות אישית
כל יזם מחויב לחתום ערבות אישית לניהול תקין .(מהו ניהול תקין?)

• קדימות
קדימות למשקיעים לפני חלוקת הרווחים.

• החלטות מהותיות
בהחלטות מהותיות (כגון מכירת הנכס, מימון וכו’) נדרש אישור XXX.

• מנגנון איחור בסיום העסקה
אם השלמת הפרויקט מתעכבת, חלוקת הרווחים מול היזם משתנה לטובת המשקיעים.

כמו כן ישנה ל XXX זכות להיכנס בנעלי היזם לניהול הפרויקט ולכפות עליו מכירה וכדו’

• בטוחות ייחודיות
בכל השקעה מופעלות הגנות ובטוחות המותאמות לאותה השקעה (מי מה מו?o_o )

ברוכה הבאה לפורום @תמר 30 !
אפשר לשאול מה התשואה שמציעים לך על המסלול הראשון?
למה לדעתך חברה כזו תרצה לקחת הלוואות מכל מני אנשים פרטיים?

ברוב המקרים הפרויקטים הללו הם במקרה הטוב רחוקים ממה שמובטח ובמקרה הרע הונאה.

על המסלול הראשון מציעים לי תשואה של 9%.
לפי מה שהוא הסביר לנו הבנק נותן 80% ואנחנו נותנים 20%. בתוך ה20 אחוז הוא אמר שיש גם משקיעים כמו מגדל, הפניקס וכו'.
הוא אמר שזה שהבנק נותן את ה80% זה טוב לנו כי זה אומר שזה עבר את ה"מבחנים" של הבנק.

מה אתם אומרים על זה?

די אין לי כוח יותר.
לידיעתך מה שמציעים לך אינו חוקי, אם אתה רוצה לעבוד עם חברה חבירה מפירת חוק שיהיה בהצלחה.
אשמח לדעת למה זה לא חוקי. זה נשמע שכבר כתבת על זה בעבר אז אם תוכל לתת לי לינק...תודה רבה

@תמר 30 היקרה.

נראה לי שאת הבטוחות של החברה למשקיעים ניסח ילד בכיתה ח' בכיתה טעוני טיפוח:>

• בדיקת נאותות
בדיקת נאותות מקיפה הנערכת על ידי XXX על היזם ועל הפרויקט לפני כל השקעה. (ע"י היזם? למה שנסמך עליו? הוא מגייס את הכסף.)

פרויקט בריא ורווחי הוא הבטוחה הטובה ביותר…(זה פשוט מצחיק:roll:)

• בעלות בנכס
בעלות ישירה של המשקיעים בחברה המחזיקה בנכס בהתאם לחלקם היחסי בהשקעה.

לכל פרויקט תוקם שותפות מוגבלת כאשר המשקיעים ירשמו כשותפים וו XXX תהיה שותף מנהל.

• ערבות אישית
כל יזם מחויב לחתום ערבות אישית לניהול תקין .(מהו ניהול תקין?)

• קדימות
קדימות למשקיעים לפני חלוקת הרווחים.

• החלטות מהותיות
בהחלטות מהותיות (כגון מכירת הנכס, מימון וכו’) נדרש אישור XXX.

• מנגנון איחור בסיום העסקה
אם השלמת הפרויקט מתעכבת, חלוקת הרווחים מול היזם משתנה לטובת המשקיעים.

כמו כן ישנה ל XXX זכות להיכנס בנעלי היזם לניהול הפרויקט ולכפות עליו מכירה וכדו’

• בטוחות ייחודיות
בכל השקעה מופעלות הגנות ובטוחות המותאמות לאותה השקעה (מי מה מו?o_o )

צודק. בהחלט כתוב בשפה רדודה.
ובכל זאת- אם בחוזה שאני חותמת עליו כתוב שיש שיעבוד של החלק היחסי מהנכס על שמי ואי אפשר למכור אותו עד שאני מקבלת את הכסף שלי ושיש ערבות אישית ועסקית, מה יכול לקרות? שואלת ברצינות...אני לא מבינה בתחום הזה.

אשמח לדעת למה זה לא חוקי. זה נשמע שכבר כתבת על זה בעבר אז אם תוכל לתת לי לינק...תודה רבה
ציטוט מתוך (ההדגשים הם שלי):
https://he.wikipedia.org/wiki/תשקיף

"על-פי חוק ניירות ערך סעיף 53(א)(1) הצעה לציבור ללא תשקיף היא עבירה פלילית שדינה 5 שנות מאסר. עם זאת תקנות ניירות ערך מסייגות זאת בכך שהן קובעות שהצעה לעד 35 ניצעים בתקופה של 12 חודשים, איננה מהווה הצעה המחייבת תשקיף, וזאת על-מנת לאפשר לחברות פרטיות, כגון חברת הזנק, לגייס כסף ממספר מוגבל של ניצעים."

"לאחר שנחשפו בשנים 2014-2016 מספר פרשות חמורות בהן כספים שגויסו ללא תשקיף, באמצעות פרסום נרחב באינטרנט ובאמצעי תקשורת, נותבו למיזמי הונאת פונזי ובכללן קרן אור[4], יוטרייד[5], ופרשת אמיר ברמלי-"קרן קלע"[6][7], הרשות הגבירה את מאמצי האכיפה שלה כנגד מיזמי השקעות לא מפוקחים והחמירה משמעותית את הרף על-פיו פרסום מידע נחשב לכזה המחייב תשקיף. בפרט, על-פי עמדת הרשות, כל פרסום של פרט כספי או צפי תשואה ליותר מ-35 איש מחייב כיום תשקיף[8][9], וכן הגבילה את האפשרות לספירה נפרדת של 35 איש לפי מסלולים שונים.

בנוסף, רשות ניירות ערך הוציאה מספר אזהרות לציבור ביחס לגיוסים אלו[10][11]."

ציטוט מתוך (ההדגשים הם שלי):
https://he.wikipedia.org/wiki/תשקיף

"על-פי חוק ניירות ערך סעיף 53(א)(1) הצעה לציבור ללא תשקיף היא עבירה פלילית שדינה 5 שנות מאסר. עם זאת תקנות ניירות ערך מסייגות זאת בכך שהן קובעות שהצעה לעד 35 ניצעים בתקופה של 12 חודשים, איננה מהווה הצעה המחייבת תשקיף, וזאת על-מנת לאפשר לחברות פרטיות, כגון חברת הזנק, לגייס כסף ממספר מוגבל של ניצעים."

"לאחר שנחשפו בשנים 2014-2016 מספר פרשות חמורות בהן כספים שגויסו ללא תשקיף, באמצעות פרסום נרחב באינטרנט ובאמצעי תקשורת, נותבו למיזמי הונאת פונזי ובכללן קרן אור[4], יוטרייד[5], ופרשת אמיר ברמלי-"קרן קלע"[6][7], הרשות הגבירה את מאמצי האכיפה שלה כנגד מיזמי השקעות לא מפוקחים והחמירה משמעותית את הרף על-פיו פרסום מידע נחשב לכזה המחייב תשקיף. בפרט, על-פי עמדת הרשות, כל פרסום של פרט כספי או צפי תשואה ליותר מ-35 איש מחייב כיום תשקיף[8][9], וכן הגבילה את האפשרות לספירה נפרדת של 35 איש לפי מסלולים שונים.

בנוסף, רשות ניירות ערך הוציאה מספר אזהרות לציבור ביחס לגיוסים אלו[10][11]."

החברה שאני מדברת עליה מגבילה כל השקעה ל35 איש (עד עכשיו לא הבנתי מה הסיפור אבל עכשיו זה מובן לי). האם זה לא הופך את זה לחוקי?

תיאורטית זה יכול להיות.
מעשית, אני אישית לא נכנס לעסקה שהיזם שלה לא יודע להביא את ההון העצמי (15-20%), מה גם, שעם הקרנות כיום ניתן להגיע ל5% הון עצמי.
אז אולי הוא צריך את הכסף שלך לתקורות.
אגב, מה הידע שלך בעולם המספרים/תשואות/עלויות בנדל"ן והסובב?

החברה שאני מדברת עליה מגבילה כל השקעה ל35 איש (עד עכשיו לא הבנתי מה הסיפור אבל עכשיו זה מובן לי). האם זה לא הופך את זה לחוקי?
לא. המגבלה היא 35 ניצעים.

קודם כל לא, כי:
לא. המגבלה היא 35 ניצעים.
ודבר שני, זה אומר החברה לא מפוקחת ע"י רשות שוק ההון.
באופן אישי אני לא משקיע בשום גוף שלא מפוקח ע"י המפקח על הבנקים או רשות שוק ההון, או המקבילים שלהם במדינות מערביות מתוקנות.

ולגבי זה:
לפי מה שהוא הסביר לנו הבנק נותן 80% ואנחנו נותנים 20%. בתוך ה20 אחוז הוא אמר שיש גם משקיעים כמו מגדל, הפניקס וכו'.
הוא אמר שזה שהבנק נותן את ה80% זה טוב לנו כי זה אומר שזה עבר את ה"מבחנים" של הבנק.
קשה לי להאמין שהבנק משקיע כמוך. ככל הנראה הבנק נותן הלואה תמורת משכון, ולכן הוא הנושה הראשון, והוא לא שם את כל הכסף מראש אלא לפי התקדמות הפרויקט, כך שהוא לא מסכן כלום.

אוקיי. תודה רבה לכולכם. שכנעתם אותי לרדת מזה.
ועכשיו נשאלת השאלה- במה אפשר להשקיע לתקופה קצרה של עד 5 שנים סכום של סביב 600 אלף?
מקריאה של הבלוג נראה שלא כדאי להכנס לשוק ההון לתקופה קצרה שכזאת.

לתקופה קצרה של עד 5 שנים
אם אתה צריך את כל הכסף בעוד 5 שנים, בהחלט
הסיכון הוא שדווקא כתצטרך אותו יהיה מעט יותר ממנו

אין לך הרבה אפשרויות "לסמוך על מישהו" לתקופה קצרה כזאת חוץ מבנקים וממשלות
פיקדון בבנק או אג"ח ממשלתי הן בין האפשרויות הכי פחות מסוכנות
זה יעביר אותך למצב של "שימור הון" יותר מאשר "הגדלת הון" שמביא איתו את סיכוני התנודתיות

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
סטרבו חברת Desert Income השקעות נדל"ן נדל"ן 16
פסיוני קריסה של 'חברת השקעות באמזון'- קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 23
כ הכנות לשיחה עם חברת השקעות בנדל"ן חו"ל נדל"ן 67
K השפעה של שווי חברת ניהול השקעות שוק ההון 4
Brightside חשד: חברת השקעות "עקצה" משקיעים ב-50 מיליון שקל אוף טופיק 15
R הקמת חברת השקעות לשם השקעה באינדקס שוק ההון 15
Y באיזה מצב כדאי להקים חברת השקעות במקלט מס כדי לצמצם את נטל המס? שוק ההון 133
ד חברת-בת ניהול השקעות של בנק שוק ההון 7
S תביעה קטנה כנגד חברת תעופה אוף טופיק 22
L חיפוש עו"ד לתביעת חברת תעופה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
T תביעה משפטית נגד חברת גיוס, יש קייס? פוסטים מאיכות נמוכה 5
א חברת חשמל - מונה משנת 1993 צרכנות פיננסית 2
K שאלה בנושא חברת מעטים מיסים 0
S חברת סוויס רה השוויצרית תפסיק לשמש מבטחת משנה עבור קרנות הפנסיה הקטנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T בעיה מול חברת האשראי - חיוב לא חוקי? צרכנות פיננסית 6
Y כרטיס אשראי עם הטבות חברת תעופה לעצמאי צרכנות פיננסית 4
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
S "התאבדות" על חברת סטארטאפ יזמות והגדלת הכנסות 40
N מעבר חברת סלולר צרכנות פיננסית 2
K חברת בע''מ - תזרים צרכנות פיננסית 3
O חברת Realco נדל"ן 4
J תביעת חברת תעופה אוף טופיק 1
Z חברת מגדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E חוב חברת ניהול בניין שמוטל על שוכר נדל"ן 14
י חברת Diffe-rent להבטחת שכר דירה נדל"ן 39
U הצגת פרטי פוליסה והיסטוריה של תביעות, בחשבון של המבוטח באתר חברת הביטוח צרכנות פיננסית 2
deussex שאלה בנוגע לסעיף בפוליסת דירה של חברת ביטוח על שיבוב/תחלוף (אחריות צולבת) נדל"ן 6
הסוליd בדיקה של חברת קבלן ב checkid, מהו שעבוד? נדל"ן 0
ו האם חברת הפנסיה עשתה לי תרגיל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
כ המלצה על חברת שילוח מאנגליה לישראל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
Level מבקש עזרה להבין למה האג"ח השקלי של חברת החשמל בחשבון שלי מראה הפסד חריג שוק ההון 2
A דוחו"ת של חברת "ריט 1" באתר ביזפורטל: שוק ההון 1
D חברת אשראי ותעשיית הקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
Tsachi01 לא מבין את ההגיון של חברת אפל (WWDC22) אוף טופיק 9
ש אג"ח חברת חשמל שוק ההון 3
O חברת ההשקעות Peak קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M חברת ארנק צרכנות פיננסית 13
Tsachi01 האם חברת אפל נחה על זרי הדפנה? אוף טופיק 43
TheOneTech חשבון על שם אחר אצל חברת גז מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
S לאיזה חברת אשראי יש את תוכנית הפינוקים הטובה ביותר ? צרכנות פיננסית 26
E הצעת משווק פנסיוני גבוהה מהצעת חברת הפנסיה (הטבה ממקום העבודה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת קרן סל S&P 500 של חברת Lyxor התחילה להיסחר בארץ שוק ההון 68
Y חברת "סלייס" - מישהו יודע מה קורה שם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
לארוצה פרויקטים של חברת אאורה בחדרה דרך הייטקזון נדל"ן 8
V בעת בקשה לניוד קופת גמל חברת ההשקעות מתעקשת לקבל ממני הרשאה למסלקה הפנסיונית שוק ההון 14
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
stamEhad השקעה בהלוואות P2P באירופה גם לישראלים - חברת PeerBerry קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
Tsachi01 בעקבות המקרה של חברת ״אמוזה״ - איך אנשים נופלים בהשקעות האלה? פוסטים מאיכות נמוכה 103
ח כשל שוק בתחום הטיסות ואזהרה על חברת אל על אוף טופיק 126
R החלפת מסלול לאחר הלוואה קופת גמל להשקעה- חברת כלל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה