• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

חברות faang והשכלה אקדמית

Sniperoonie

משתמש סולידי
דירוג
21
קצת על עצמי, אני עובד כמפתח תוכנה, למדתי הנדסת מכונות בטכניון ועקב סיבות אישיות לא סיימתי את התואר (למרות שהגעתי מאוד קרוב). אני מסתכל קדימה ומבין שבשלב כלשהו ארצה לנסות להגיע לחברות ה-faang (בשביל החוויה השונה והשכר).

לפני שמציעים לי להשלים תואר, אז הטכניון לא אופציה (בעיקר כי הם רוצים שאחזור על קורסים ודורשים שאקח כמות קורסים בסמסטר שתפגע ביכולת שלי לעבוד).

כמובן שקיימת האופציה להשלים לתואר במדעי המחשב בפתוחה. אבל לומר את האמת אני פשוט לא רואה שום ערך בהשכלה אקדמית, הקשר בינה לבין התעשיה הוא מקרי בהחלט(ובאמת שאת הזמן הפנוי שלי אני מעדיף לנצל לדברים אחרים). תואר ראשון מועיל בעיקר כאמצעי לפתיחת דלת לעבודה הראשונה(לא רלוונטי לי יותר) או אם רוצים להמשיך לתואר שני(מאוד לא רלוונטי לי). אני אדם סקרן שמאוד נהנה ללמוד כאשר הידע שאני רוכש מועיל לי, יהיה לי מאוד קשה נפשית ללמוד קורסים שלא תורמים לי מקצועית. למדתי הנדסת מכונות ואני יכול לספור על 2 אצבעות את כמות הקורסים שעניינו אותו.

השאלה שלי היא עד כמה היעדר השכלה פורמלית תפגע בי כאשר אנסה להתראיין בחברות ה-faang ועד כמה היא תפגע בי מבחינת קידום בחברות עצמן. התרשמתי שיש בפורום לא מעט מפתחים וגם כאלה שעובדים\עבדו בחברות faang ולכן אשמח לשמוע את דעתכם.

עד כמה שהבנתי..
FAANG מכירים בערך של תיק עבודות.
ייתכן ויותר בסניף האמריקאי.

נ.ב.
אם יש נסיון, אז הוא אמור לפצות על ה"חוסר" בתואר.
אתה יכול לרשום שלמדת ב-טכניון.

ממה שאני מכיר, לתפקיד מהנדס תוכנה החשיבות של ההשכלה הפורמלית יורדת ככל שהניסיון עולה.
קח בחשבון שבראיונות בחברות הגדולות נוהגים לשאול על מבני נתונים ואלגוריתמים בסיסיים, חומר של שנה ראשונה בתואר במדמ"ח. אז דווקא בראיונות יש תועלת בהשכלה אקדמית (אם כי כמובן אפשר ללמוד את זה גם עצמאית).

אני מציע לשאול בנוסף ב"צרות בהייטק" בפייסבוק, תגיע ככה לעוד קהל.

תודה רבה, על התשובות גם מהנסיון שלי בתעשיה מסתכלים על מה שעשית בעבודה הקודמת ואחרי העבודה הראשונה לא שואלים על התואר. faang נמצאים בליגה משל עצמם אז השאלה היא האם גם שם יש אנשים בלי השכלה אקדמית, לא חריגים בודדים אלא פשוט אנשים מנוסים שאין להם תואר.

FAANG מכירים בערך של תיק עבודות.
מה אתה מגדיר כתיק עבודות עבור מישהו שבא מתחום של C/C++ ו-backend?

קח בחשבון שבראיונות בחברות הגדולות נוהגים לשאול על מבני נתונים ואלגוריתמים בסיסיים, חומר של שנה ראשונה בתואר במדמ"ח.
נראה לי בלי תלות בתואר כדאי מאוד לשבת על cracking the code interview ואתרים שמתרגלים ראיונות.

מיד ראשונה:
לאף אחד לא אכפת מהתארים שיש, או אין לך. לשום תפקיד. מה שמשנה זה ידע וניסיון.
חברות, שמתעניינות בזה, ורואות בזה תנאי, עדיף להימנע מהן.

מצד שני, אני רוצה לסייג, שלמרות שאפשר להגיע לראיונות בחברות כאלה ללא השכלה אקדמית (וכן, גם להגיע לתפקידים בכירים), הציפיות ממך לידע בתחום לא יהיו יותר נמוכות. להפך.

@Benjamin Willard תודה על הפרספקטיבה. כמו שאמרתי אני מאוד אוהב את התחום ונמצא בתהליך מתמיד של למידה.

אתה מרגיש שיש נושאים שבהם התואר קידם אותך מבחינה מקצועית, נושאים שלא הייתה לך אפשרות ללמוד מהר יותר בדרך אחרת (הרצאות \ ספרים)?
*אני לא פוסל לקחת קורסים בפתוחה בתנאי שהם באמת יתרמו לי ידע.

@Benjamin Willard תודה על הפרספקטיבה. כמו שאמרתי אני מאוד אוהב את התחום ונמצא בתהליך מתמיד של למידה.

אתה מרגיש שיש נושאים שבהם התואר קידם אותך מבחינה מקצועית, נושאים שלא הייתה לך אפשרות ללמוד מהר יותר בדרך אחרת (הרצאות \ ספרים)?
*אני לא פוסל לקחת קורסים בפתוחה בתנאי שהם באמת יתרמו לי ידע.
אין לי תואר.
היתרון העיקרי של תואר זה הפן חברתי, וזה שהוא מובנה. לי תמיד היה יותר קל ללמוד לבד. ובתחום הזה אפשר ללמוד הכל לבד.

מכל מה שחקרתי ולמדתי על הנושא בחודשים האחרונים **לא מניסיון שכן אני לפני תואר** לא נראה לי סביר להתקבל למשרת פיתוח באחת האמריקאיות הגדולות ללא תואר. ברור שיש יוצאי דופן תמיד יהיו אבל אלו בעיקר חבר'ה עם ניסיון צבאי ושוב רוב האנשים שעובדים במקומות האלה גם בפורום פה אומרים שהצוותים שלהם מורכבים ברוב המוחלט של המקרים מבוגרי אוניברסיטאות יש כאלו שאומרים גם בעיקר מ4 המובילות. אבל יש המון דעות לכאן ולכאן בנושא הזה אז קשה לדעת מי צודק ומי לא מה גם שהשוק הזה משתנה כל חצי שעה בערך. אני החלטתי ללכת כן דווקא על המסלול של התואר גם בשביל החוויה לעבוד אפשר כל החיים גם בגלל שאין לי שום ניסיון או ידע בתחום אז זו נראה לי הדרך הבטוחה ביותר לצבור ידע וגם בשביל לא לסגור לי דלתות בעתיד. בתור מעסיק לשעבר קשה לי להאמין שאם היו באים אליי שתי חבר'ה שנראה כאילו יש להם בערך אותן יכולות ואחד עם תואר מהטכניון והשני למד בבית שלא הייתי לוקח את הבחור מהטכניון.

@MAORBEN אני לא מדבר ממקום של מפתח חסר נסיון שמחפש למצוא את ההזדמנות הראשונה שלו.
התואר יכול לפתוח לך את הדלת למקום העבודה הראשון (מה שנכון גם לבוטקאמפ איכותי ושם תקבל נסיון רלוונטי לתעשיה וזה יקח לך פחות משנה) שממש לא חייב להיות ב-faang.

כמו שאני רואה את זה יש 2 דרכים עיקריות להגיע לחברות faang הראשונה היא ללכת ללמוד בטכניון ולהוציא את המצטיין הכי מעוטר שיש שם, אומנם תהיה עם אפס נסיון אבל תהיה ב-top של ה-top בחתך שלך וככל הנראה תוכל להיכנס דרך משרת סטודנט.

השניה היא (רלוונטית לבני תמותה רגילים שלא זכו לקבל את עיטור העוז מנשיא הטכניון אלא סימו שם רק עם ממוצע של 80 או למדו "חלילה" במככלה או רחמנא לצלן חסרי השכלה פורמלית) פשוט לצבור נסיון במקום אחר ואז למנף אותו.

מיד ראשונה:
לאף אחד לא אכפת מהתארים שיש, או אין לך. לשום תפקיד.

אמירה כל כך נחרצת... לא מבין מאיפה הביטחון להגיד דבר כזה.
לי עוד לא יצא לראות משרה אחת בתחום מדעי הנתונים שלא מצריכה תואר (ראשון, אם לא יותר).

אני צעיר, עם מעט ניסיון, אבל:
במקום העבודה האחרון שלי - 50~ אנשי אפליקציה/תוכנה/אלגו - כולם עם תואר (אחד לפחות).
בערך 3 היו בלי תואר (אני אחד מהם) - כולם בדרך להשיג אחד כזה.
אולי במקומות אחרים התמונה אחרת - אני בספק שהיא שונה במיוחד.

לענייננו:
השאלה שלי היא עד כמה היעדר השכלה פורמלית תפגע בי כאשר אנסה להתראיין בחברות ה-faang ועד כמה היא תפגע בי מבחינת קידום בחברות עצמן.
צר לי, אינני יודע.
יכול להעריך שזה תלוי תחום (ל DS למשל קשה לי לדמיין מועמד ללא תואר),
ויכול להעריך שזה תלוי לאן מעוניין להתקדם (מוביל טכני? ראש צוות? מנהל מוצר בכלל?)

בהצלחה,
ואשמח שתעדכן

עוד לא יצא לראות משרה אחת בתחום מדעי הנתונים שלא מצריכה תואר (ראשון, אם לא יותר).
האמת, שבתכלס, בדיוק 0 משרות בכל תחום ה Data science כולו, מצריכות תואר. אתה מבלבל 'תואר', עם ידע ויכולות.
אמירה כל כך נחרצת... לא מבין מאיפה הביטחון להגיד דבר כזה.
מניסיון.
אני עובד 14 שנה כמפתח תוכנה o_o, יש לי חברים ברוב החברות שנכללות בר"ת faang, חלקם מנהלים, כולל בדרגי ביניים. לא מזמן, עזבתי חברה, שעדיפה על רובן, לפחות מבחינת שווי שוק, ולדעתי, מבחינת תהליכי גיוס, ותרבות ניהול. וממש לאחרונה וויתרתי על הצעת עבודה מאחת מהן, שזאת בטח הייתה טעות....

אין לי תואר. אם כי, למדתי קצת. ויצאתי עם ניסיון לא רע מהצבא.

עבדו איתי עוד אנשים בלי תואר. כולל מנהלים. ואני מכיר עוד כאלה אישית ב 3/5 מה faang . אני יכול להגיד לך, שהייתה אצלנו מדיניות מכוונת להזמין אנשים לראיונות שאין להם רקע "קלאסי", או "אקדמי", ו"לצאת מאזור הנוחות שלנו בגיוסים". זה לא אומר להקל - להפך אפילו. ואני מודע למדיניות כזאת בלפחות עוד אחת מהחברות (אחת היותר טובות).

זה לא אומר שתואר זה רע. להפך, תואר זאת הדרך היותר קלה להצליח מבחינה תעסוקתית בכלל, ולהגיע לחברות כאלה. מצד שני, זאת ממש לא הדרך היחידה. והחברות המדוברות רעבות לגייס אנשים חכמים, ומוכשרים, והמנהלים שם מבינים שאנשים כאלה לא תמיד הולכים בתלם, ושלחלקם יש יכולת לצבור ידע, וכישורים, שאינה תלויה בהשכלה פורמלית (ויכול להיות שזה בפני עצמו מעיד על תכונות מסוימות שהם מחפשים). ראוי גם לציין, שאנחנו חיים בעידן שבו הכל זמין: ספרים, הרצאות, קהילות, 'מנטורינג'...

האמת, שבתכלס, בדיוק 0 משרות בכל תחום ה Data science כולו, מצריכות תואר. אתה מבלבל 'תואר', עם ידע ויכולות.
אני חושב שראוי לעשות את ההפרדה בין "מצריכות תואר" לבין "סביר שתתקבל ללא תואר".
הכל אפשר ללמוד לבד בימינו, השאלה אם השוק מכיר בזה?
גם אני לא מעט שנים בתחום ולא נתקלתי באיש אלגוריתמים/ds בחברה גדולה שאין לו תואר ראשון לפחות (ממש לא חייב להיות במדמ"ח אגב).
אני בטוח שקיימים כאלו כמובן אבל לדעתי זה מאוד נדיר.
ויצאתי עם ניסיון לא רע מהצבא.
למיטב ידיעתי נסיון מהצבא (בייחוד מיחידות מסויימות ב8200) משמש את השוק כמארקר לאיכות המועמד, אתה חושב שהיה סביר להגיע למה שהגעת גם ללא הנסיון הזה?
למען הסר ספק, לא מנסה להקניט, בתור אחד שעשה את המסלול הקלאסי ומאוד מוטה אליו מעניינות אותי פרספקטיבות נוספות.

נערך לאחרונה ב:
יכול להעריך שזה תלוי תחום (ל DS למשל קשה לי לדמיין מועמד ללא תואר),

יכול להעריך שזה תלוי תחום (ל DS למשל קשה לי לדמיין מועמד ללא תואר)
אני חושב שיש תחומים ספציפים בתוך עולם התוכנה שדורשים השכלה אקדמית, אבל לא מדובר בתואר ראשון או אפילו שני אלא לפחות תואר דוקטור.

גם אני לא מעט שנים בתחום ולא נתקלתי באיש אלגוריתמים/ds בחברה גדולה שאין לו תואר ראשון לפחות (ממש לא חייב להיות במדמ"ח אגב).
נגיד שיש לי תואר בפסיכולוגיה או בהנדסה כימית ואני עובד כמפתח תוכנה, אך לדעתך התואר הזה תורם לי מקצועית ומעיד עליי משהו אחרי שצברתי כמה שנות נסיון כמפתח?

למיטב ידיעתי נסיון מהצבא (בייחוד מיחידות מסויימות ב8200) משמש את השוק כמארקר לאיכות המועמד, אתה חושב שהיה סביר להגיע למה שהגעת גם ללא הנסיון הזה?
זה בדיוק התפקיד של התואר, לשמש כמארקר לאיכות המועמד כאשר המועמד נמצא בתחילת הדרך ופשוט אין דרך אחרת להעריך אותו. מהבחינה הזו מצטיין נשיא בטכניון > סתם בוגר מהטכניון > מכללה > חסר השכלה בכלל.

את הדיון הזה פתחתי בכוונה מפריזמה של בעל נסיון.

*יש גם מסלול של בוטקאמפים(של חצי שנה ++) שמגיעים מראש עם אוריינטציה לתעשיה ומשמשים כמארקר דומה.

למה שהגעת
תראה...
זה לא כאילו הגעתי להשיגים מאוד מרשימים כן? אני בן שלושים ומשהו, והגעתי לתפקיד של מהנדס תוכנה מן המניין... רק בחברה שלי היו אלפי עובדים כמוני...
אין ספק שזה עזר בהתחלה... ועזר קצת לפתוח דלתות אח"כ... אבל זה בדיוק עניין של "לפתוח דלתות". אני מאמין שהדלתות ממילא היו נפתחות בצורה כזאת או אחרת. לאורך זמן, אני חושב שהפאסון ה"אוטו-דידקטי" עזר לי יותר... אני מניח שזה תלוי מה עושה יותר רושם על מי... בדרך גם קיבלתי לא מעט הכוונה, ותמיכה מאנשים (עם רקע אקדמי), שעזרו לי...
ללא הרקע הצבאי, הייתי צריך לעבוד עוד יותר קשה, אבל בסופו של דבר הכישורים לא היו משתנים מאוד... אני תוהה איך זה היה משפיע על המסגרת החברתית שלי, שעזרה לי מאוד.
מכיר שניים בחברה הקודמת שלי. אחד בתפקיד של ניהול טכני. שניהם פרשו באיזשהו שלב מתואר במדמ"ח (או מתמטיקה?). שניהם חכמים בצורה יוצאת דופן.
המסלול הקלאסי ומאוד מוטה
אין ספק שזה המסלול העדיף. הוא פשוט לא היחיד... והיום יש יותר ויותר חברות ומגייסים שמבינים את זה...

נערך לאחרונה ב:
אני חושב שיש תחומים ספציפים בתוך עולם התוכנה שדורשים השכלה אקדמית, אבל לא מדובר בתואר ראשון או אפילו שני אלא לפחות תואר דוקטור.
DS ו ML וכו' אפשר לעשות ברמה של משחקים, ללא ידע מיוחד. בשביל להבין באמת מה אתה עושה, ובשביל לתת ערך אמיתי צריך הבנה עמוקה במתמטיקה וסטטיסטיקה. לא ממש צריך בשביל זה ניסיון במחקר וכתיבה אקדמית (שזה מה שמקבלים ב PHD)
השניה היא (רלוונטית לבני תמותה רגילים שלא זכו לקבל את עיטור העוז מנשיא הטכניון אלא סימו שם רק עם ממוצע של 80 או למדו "חלילה" במככלה או רחמנא לצלן חסרי השכלה פורמלית) פשוט לצבור נסיון במקום אחר ואז למנף אותו.
אני אגיד לך איפה הבעיה שלך...
מועמדים שמגיעים ללא תואר, קודם כל כנראה יצטרכו המלצה. זאת הדרך הכי טובה לפתוח דלתות, והיא הופכת למאוד משמעותית כשאין לך תואר. מאוד סביר, שהמראיינים שלך יהיו "בוגרי אוניברסיטאות" עם קצת נטייה ל gate keeping , ולכן אתה יכול לצפות שיזיינו אותך בשאלות אלגוריתמיקה בראיון (יותר מאשר מועמד שהגיע עם השכלה אקדמית).

מה שאני מנסה להגיד פה, זה שאין ספק שאפשר להצליח ללא תואר, ולהגיע ל FAANG (ודומיהן), ולהתקדם לניהול (שוב, ראיתי את זה), אבל אתה צריך:
1. לדעת לפתוח דלתות. ויש מאחורי המשפט הזה המון משקל.
2. ליצור רושם, שאתה טוב יותר מהמועמד הממוצע שהם היו מקבלים. שאתה מביא הרבה ערך מוסף, ושהכישורים שלך לא רק, שיפצו על היעדר ההשכלה, אלא שממש יש יתרון בלהעסיק אותך.

אתה גם צריך לזכור, ש"בוגר אוניברסיטה" זאת בחירה קלה למראיין שלך, ושיהיה לו יותר קל להצדיק, עם הרבה פחות ריסק. בסופו של דבר מי שמראיין אותך נמדד לפי הגיוסים שלו, והם כנראה משפיעים בעקיפין על הבונוס שלו (ההישגים שלו ושל הקבוצה). אתה צריך להיות מסוגל לשכנע אותו שלמרות הריסק שווה לו לקחת אותך.

אני יכול להגיד לך שלי אין נסיון צבאי מיוחד, ובכל זאת אני מסתדר יופי בשוק בלי תואר.
מתוך עשרות רבות של חברות שהתראיינתי בהם במהלך הקריירה נתקלתי רק בחברה אחת שעשתה בעיות בגלל התואר (ומן הסתם היא לא מהחברות הטובות ברשימה)

מנסיון בכמה חברות הייטק, חלקן מהמובילות בשוק,
כדי להתקבל ללא תואר, לתפקידי פיתוח שלא לומר לתפקידי פיתוח אלגוריתם, (ואני לא מדבר על אנשים עם נסיון רלוונטי מהצבא),
אתה צריך להיות הרבה מעל הממוצע ועם נסיון שקשה להשיג.
בפועל, ראיתי אחוזים בודדים כאלה.

אני מציע לשאול בנוסף ב"צרות בהייטק" בפייסבוק, תגיע ככה לעוד קהל.
בשם הפורום ובשם בעלת הבית, אני נעלב אחרי הפניה כזו לפורום מתחרה.

כמות ההייטקסיטים בפורום הזה כל כך גדולה ודיוני ההייטק איכותיים מאוד. בנוסף, יש את רובד האנונימיות שיש בפורום הזה שתורם.
לדעתי "הסולידית" זה פורום ההייטק הכי טוב בארץ.

מקום שני זה הפורום בתפוז (שקם לתחייה לפני כמה חודשים במערכת חדשה) ו"צרות בהייטק" מקבל מקום 3 מבחינתי, ובכלל הוא פורום עלוב שמלא במימים והטרלות יותר מאשר בתוכן אמיתי.

כדי להתקבל ללא תואר, לתפקידי פיתוח שלא לומר לתפקידי פיתוח אלגוריתם, (ואני לא מדבר על אנשים עם נסיון רלוונטי מהצבא),
אני חוזר ואומר אני לא שואל מה הסיכוי להתקבל לתפקיד מפתח (ב-faang או בכלל) בלי תואר ובלי נסיון. אני שואל explicitly על אדם עם נסיון מעשי בתחום וללא תואר שמכוון בשלב כלשהו ל-faang.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D מאגר של חברות נטולות שירות לקוחות, לטובת הימנעות לקוחות עתידיים אוף טופיק 19
D חברות צמיחה במקומי שוק ההון 16
G מניות של חברות הודיות שוק ההון 1
Y מה דעתכם-אגח חברות ממשלתיות/בנקים-אטרקטיבי? שוק ההון 18
A מה עדיף היום: קנית אג"ח ממשלתי או אג"ח חברות בדרוג גבוה? שוק ההון 9
C למה חברות מחלקות דיבדנד? שוק ההון 15
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A מס חברות גלובלי של 15% על חברות רב לאומיות שוק ההון 9
Dončić האם חברות הפנסיה מבצעות פעולות שהן ספק כשרות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
J כמה חברות תוכנה/חומרה יש בסנופי? אוף טופיק 9
D חברות :"בדק בית" של דירה ישנה, אך משופצת, האם מומלץ? ויש ריח רע של ביוב באחד החדרים, מה יכולה להיות הסיבה? נדל"ן 18
C מציאת משרת סטודנט בפיתוח ע"י חברות השמה התפתחות אישית 43
D דבידנד ומניות של חברות מטייוואן שוק ההון 12
N צריך מאגר טיפים , להתנהלות עם חברות ההשקעות הישראליות - שרובן ככולן כושלות. ומעלות סיכונים רבים ובעיות פוטנציאליות. פוסטים מאיכות נמוכה 22
ה השוואה של חברות ביטוח לבחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס ביטוח סיעודי לאזרח אמריקאי - חברות ביטוח בארה״ב צרכנות פיננסית 6
מ חברות המחזיקות מניות שוק ההון 5
ptom חברות אירוספייס ובטחון אמריקאיות השקעות אלטרנטיביות 4
ה האם חברות הביטוח נמנעות מעבודה ישירות מול לקוחות עם סוכן? צרכנות פיננסית 12
M קרן מחקה של חברות הטכנולוגיה הגדולות שוק ההון 0
I בתי השקעות/ חברות ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ע חברות משקיעות דרך חוזים או נכסים ממשיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת למה חברות הצמיחה שבתיק שלי צונחות? שוק ההון 6
M הבדל בין חברות לניהול פנסיה במסלול מחכה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P חברות פיננסים לא קונות תוכנות... פוסטים מאיכות נמוכה 7
O פוליסת ביטוח חיים שהופסקה אחרי מעברת חברות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Jtm פיצול פנסיה בין חברות כדי להינות מדמי ניהול אופטימליים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
S מישהו שם לב לעליות של 400%+ במניות של חברות שילוח המטענים בעולם? פוסטים מאיכות נמוכה 12
M חברות השמה עמלה / תקורה אוף טופיק 1
א האם ביטוח מנהלים באמת לא כדאי ומה האינטרס של חברות הביטוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א חברות אמינות שמטפלות בהחזר מס לשכירים ומה לשאול. אוף טופיק 7
G ביידן מכריז על תכנית הכוללת העלאת מס חברות והמניות/מדדים ממשיכים לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 13
T פוסטים לגבי חברות ספציפיות - האם אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ו כסף שתקוע בין חברות ונציב פניות הציבור צרכנות פיננסית 3
L האם יש חברות גדולות, שאתם חושבים שיכשלו בגדול? שוק ההון 133
L האם יש חברות גדולות, שאתם חושבים שיכשלו בגדול? שוק ההון 1
ק חברות כוח אדם נדל"ן 9
T מציאת מידע על אג״ח של חברות בחו״ל שוק ההון 1
Y לא מצליח להבין מה ההיפ עם חברות הפאאנג כאן אוף טופיק 18
ל בחירת חברות במדד אוף טופיק 4
S השוואה בין חברות + שאלות על קרנות נאמנות שוק ההון 2
O איך יודעים איזה חברות חדשות הולכות להיסחר בבורסה? שוק ההון 7
milx חשיפה לזהב ע"י חברות תמלוגי זהב - לגיטימי? שוק ההון 7
S עזרה -למידת הערכת שווי חברות שוק ההון 11