• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חברות מתחרות לגאמפ״א

מעדיף לא לחשוף איפה אני בדיוק, אבל סתם מסקרנות, לשתיים הראשונות שציינת, יש חברות שיכולות לתת פייט בארץ?
לא אעשה עכשיו השוואה של ההצעה הכי טובה בכל חברה, אבל על פי הממוצעים, בישראל, במשרות בין סניור לסטאף, אפל מקום שני או שלישי אז המתחרות הן רק גוגל ומטא.
ביחס למיקרוסופט יש הרבה חברות שנותנות פייט, הבולטות (בממוצע) הן פאלו אלטו ואינטל ויש גם את אנבידיה, קראודסטרייק, וסיסקו

מי עוד למשל?
אינטואיט, בוקינג.קום, וויקס ועוד כמה.
יש גם TIER 3 כמו למונייד, טנבל, וכו'
חוץ מזה יש סטרטאפים כמו וויז ואחרות שכן מסוגלות כנראה לספק תנאים די גבוהים. אם תצטרף עכשיו כנראה לא תראה צמיחה כמו בסטרטאפ קטן של האקוויטי, אבל תוכל להתמקח על זה...

אינטואיט קצת מוזרים, כמה פעמים דיברו איתי להתחלת תהליך, ממש התלהבו ואז נעלמו בלי שום עדכון.
וויקס נתנו לי הצעה עם TC משמעותית נמוך מכפי שאני עושה היום.
חוץ מזה יש סטרטאפים כמו וויז
הכיוון שלהם לא ברור לי, כל העניין של הרכישה מגוגל ואז הפיצוץ של זה.
אני פחות בקטע של סטארטאפים כרגע, אף פעם לא ברור באמת מה שווי האופציות וברוב הפעמים זה פשוט 0.
הפער הכלכלי ביניהם לבין קורפורייטים עם מניה מונפקת שעולה, פשוט גדול מדי, מה גם שרובם מקבלים חום כשאני מבקש TC של 70 צפונה.

וויקס נתנו לי הצעה עם TC משמעותית נמוך מכפי שאני עושה היום.
אני מכיר אדם שיש לו TC לא רחוק מגמפ"א בוויקס. חלק מהמשחק זה לדעת להתמקח ושיהיה לך מה להציע להם מעבר למועמד הממוצע

אינטואיט קצת מוזרים, כמה פעמים דיברו איתי להתחלת תהליך, ממש התלהבו ואז נעלמו בלי שום עדכון.
יכול להיות שכבר איישו את המשרה. הכי טוב תמיד למצוא ממליץ מבפנים

הכיוון שלהם לא ברור לי, כל העניין של הרכישה מגוגל ואז הפיצוץ של זה.
אני לא מכיר אותם לעומק, וזה גם לא ממש משנה - אני רק מציין דוגמאות לחברות שלפחות ברמת העקרון מסוגלות להציע תנאים טובים ומצד שני הן לא קורפורייט

אני פחות בקטע של סטארטאפים כרגע, אף פעם לא ברור באמת מה שווי האופציות וברוב הפעמים זה פשוט 0.
הדרך לחשוב על זה היא בתוחלת. אני לדוגמא הייתי פעם חלק מאקזיט שבו המניות צמחו פי יותר מ-30,
וכעת אני מחזיק במניות של סטרטאפ שכבר צמח פי יותר מ-20 (אבל טרם עשה אקזיט). גם אם הסטרטאפ בסוף ימכר או יונפק במחיר נמוך יותר - עדיין אעשה ממנו סכום נאה. כבר כעת השווי של המניות הוא יותר מאשר אני מקבל בחברה הנוכחית (המונפקת) שבה אני עובד.

קח את הסיכוי של התרחיש החיובי (נניח 10%) ותכפיל בשווי האופציות באותו תרחיש. תדרוש את כמות האופציות שתביא אותך בתוחלת לאותה כמות שאתה מקבל בחברה מונפקת. לדוגמא, אם בחברה מונפקת אתה יכול נניח לקבל 200,000 דולר על פני 4 שנים, אז בסטרטאפ תצטרך שבתרחיש החיובי האופציות תהיינה שוות 2 מליון דולר אחרי 4 שנים, בתרחיש החיובי. אם תקח נניח צמיחה של פי 20 כמפתח זה אומר שעליך לדרוש אופציות עם סטרייק של 50,000 דולר כרגע. זה כהמחשה של החשבון. מן הסתם יש פה משחקים לכאן או לכאן עם המשתנים (הסיכוי, השווי המקביל, הזמן, והיקף הצמיחה)

זה שהמניות לא סחירות לא אומר שהשווי שלהן הוא תיאורטי, במיוחד אם החברה כבר הצליחה להגיע לסבב D או E - סבבים שנדיר מאוד שחברה "נעלמת" אחריהן: היא בדרך כלל נמכרת או מונפקת. רוב הסטרטאפים שנעלמים, עושים זאת בין השקעת הסיד ובין סבב B

נערך לאחרונה ב:
אני מכיר אדם שיש לו TC לא רחוק מגמפ"א בוויקס. חלק מהמשחק זה לדעת להתמקח ושיהיה לך מה להציע להם מעבר למועמד הממוצע
הם מאד מאד רצו אותי שם, ונתנו לי הצעה די יוצאת דופן ממה שהם נותנים בדרך כלל (מבדיקה עם חברים שגם קיבלו שם הצעות), אבל הפער המרכזי נובע מכך שאין שם בונוס שנתי (בנוסף זה שאין שם דרגות ברורות זה חסרון).
זה שהמניות לא סחירות לא אומר שהשווי שלהן הוא תיאורטי, במיוחד אם החברה כבר הצליחה להגיע לסבב D או E - סבבים שנדיר מאוד שחברה "נעלמת" אחריהן
נכון מאד, מצד שני כנראה שלא יהיה x20 כשאתה מצטרף לסטארטאפ בסבב E, אבל אני מבין מה אתה אומר.

מחברים שעובדים בZipRecruiter אני יודע שמתוגמלים יפה. שווה בדיקה.

האם אנשים שעשו את המעבר בכיוון ההפוך (ריגוש ועניין של סטארט-אפ לטובת תגמול של גאמפא) מרוצים מכך?
זה צעד שאני שוקל מדי פעם אך חושש מחוסר עניין

האם אנשים שעשו את המעבר בכיוון ההפוך (ריגוש ועניין של סטארט-אפ לטובת תגמול של גאמפא) מרוצים מכך?
זה צעד שאני שוקל מדי פעם אך חושש מחוסר עניין
אני עשיתי את המעבר, כמובן שזה לא מייצג את הכלל:
wlb - טוב יותר בגאמפא, למי שיש ילדים קטנים זה משמעותי
עניין, יצירתיות, התפתחות אישית, הרגשה שמה שאתה עושה ״משפיע״ - סטרטאפ
שכר - גאמפא בפער (אצלי מעל x2 בtc)

כרגע אני בתהליך הצבירה, יכול להיות שאגיע קרוב לפרישה אשקול לחזור לסטרטאפ, אבל who knows יש עוד זמן :)

יש גם TIER 3 כמו למונייד, טנבל, וכו'
חוץ מזה יש סטרטאפים כמו וויז ואחרות שכן מסוגלות כנראה לספק תנאים די גבוהים. אם תצטרף עכשיו כנראה לא תראה צמיחה כמו בסטרטאפ קטן של האקוויטי, אבל תוכל להתמקח על זה...

לפי מה המידע של הTiers השונים?
מחפש לבסס הבנה של לאיזה חברות כדאי לשאוף מבחינת שכר.

לפי מה המידע של הTiers השונים?
מחפש לבסס הבנה של לאיזה חברות כדאי לשאוף מבחינת שכר.
אין הגדרה פורמלית, כל אחד מגדיר כראות עיניו. אבל בגדול לפי השכר/תנאים. לכן כל אלו שכתבו שהשכר שלtier 2 או 3 הוא לפעמים או מדי פעם או אם מתאמצים קרוב לגאמפא זה שטות מוחלטת. עבדתי, ניהלתי וגייסתי בחברות סטארט-אפ, חברות tier 2 וכרגע עושה זאת בגאמפא. הפער בין החברות האלו הוא עצום.
אני אתן דוגמא בתור מועמד - כשהתראיינתי לאחרונה וחיפשתי עבודה, התקבלתי לבוקינג ולגוגל. הפער בשכר הכולל (בסיס, בונוס ומניות) הוא פי 2! עבור אותו תפקיד באותה רמת סניוריטי.
זאת אומרת שגם בוקינג (tier 2 כביכול ), חברה גדולה רווחית וותיקה לא עומדת בשכר המטורף שזורקים עליך בגאמפא.
מתייחסים לחברות האלו בצורה נפרדת כי הם פשוט משהו אחר, אי אפשר להשוות אותם לשום דבר.

דרך אגב, מישהו דיבר על עניין בעבודה - אני מרגיש בגאמפא עניין ומשמעות הרבה יותר מסטארטאפ קטן. כל החלטה שלך נוגעת במיליוני או מיליארדי אנשים... בשום סטארט-אפ זה לא המצב.

הפער בשכר הכולל (בסיס, בונוס ומניות)o הוא פי 2! עבור אותו תפקיד באותה רמת סניוריטי.
זאת אומרת שגם בוקינג (tier 2 כביכול ), חברה גדולה רווחית וותיקה לא עומדת בשכר המטורף שזורקים עליך בגאמפא.
צריך לזכור שלא הגאמפא נולדו שווים, ודין מ לא כדין ג ו פ, כפי שכבר הוזכר כאן בשרשור.
דרך אגב, מישהו דיבר על עניין בעבודה - אני מרגיש בגאמפא עניין ומשמעות הרבה יותר מסטארטאפ קטן. כל החלטה שלך נוגעת במיליוני או מיליארדי אנשים... בשום סטארט-אפ זה לא המצב.
מבחינת סקייל קשה להביס גאמפא, אך מנסיוני בגאמפא, מאד קל ליפול לנישה ולעשות משהו יחסית קטן בכל המכונה העצומה הזו. בסטארטאפ הסקייל אמנם קטן יותר אך יוצא לגעת בהרבה יותר דברים, ולהתנסות ביותר טכנולוגיות.
מה גם שברוב הגאמפאות הרבה מהטכנולוגיות הן פנימיות, ואז לאחר כמה שנים אתה מבין שאתה לא מעודכן ומכיר את הטכנולוגיה שהתעשייה בחוץ משתמשת.

אין הגדרה פורמלית, כל אחד מגדיר כראות עיניו. אבל בגדול לפי השכר/תנאים. לכן כל אלו שכתבו שהשכר שלtier 2 או 3 הוא לפעמים או מדי פעם או אם מתאמצים קרוב לגאמפא זה שטות מוחלטת. עבדתי, ניהלתי וגייסתי בחברות סטארט-אפ, חברות tier 2 וכרגע עושה זאת בגאמפא. הפער בין החברות האלו הוא עצום.
אני אתן דוגמא בתור מועמד - כשהתראיינתי לאחרונה וחיפשתי עבודה, התקבלתי לבוקינג ולגוגל. הפער בשכר הכולל (בסיס, בונוס ומניות) הוא פי 2! עבור אותו תפקיד באותה רמת סניוריטי.
מתייחסים לחברות האלו בצורה נפרדת כי הם פשוט משהו אחר, אי אפשר להשוות אותם לשום דבר.

המון הכללות, שלא נכונות תמיד.

קיימים תפקידים חסרי משמעות או משמימים לחלוטין בגאמפ"א.
קיימים תפקידים משמעותיים ומרתקים בסטרטאפים שיש להם גם סקייל והשפעה.
(כמובן שגם קיימים ההפך).

נשאל דבר כזה: מה יותר "משמעותי" : לשנות מקצה לקצה חיים של 100,000 או מליון אנשים, או לשנות איזשהו פיקסל בפרסומת שמיליארד משתמשים רואים? אתה חושב בצורה מאוד בינארית והמציאות פשוט אינה כזו.
לאדם בסטרטאפ בתחום הבריאות יש פוטנציאל להשפיע על חיים אמיתיים של אנשים יותר מאשר מי שאחראי על שדרוג הקאפצ'ה במטא.
"כמות" זה לא הכל.

לגבי עניין התמורה - ברור שבסופו של דבר בממוצע (וגם מבחינת מקסימומים) גמפ"א מביסה הכל. אבל - זה פשוט שגוי לכתוב שחברות TIER 2 לא יכולות להתחרות בגמפ"א - עבור אנשים ספציפיים שהן חפצות ביקרם. לפעמים יכול מאוד להיות שתצטרך להתעקש (או יצטרכו לרצות לתת לך) סניוריטי גבוה (לפעמים בהרבה) בחברת טיר 2 או בסטרטאפ מבוסס - כדי להשוות את התמורה לגמפ"א. כשמדובר על סטרטאפ שהוא כבר בסבב E למשל ולקראת הנפקה, העובדה שהוא טרם הונפק לא תמיד סופר קריטית, במיוחד אם ידוע שיש הנפקה באופק.
איך אני יודע? למשל כי אני מכיר אדם שספציפית עזב סטרטאפ מבוסס למטא, ואז עזב את מטא וחזר לסטרטאפ בסיניוריטי משודרג ועם בנפיטס שהפכו את זה לכדאי עבורו מבלי שירד בתנאים (והוא נהנה כמובן גם מההנפקה שהייתה זמן לא רב לאחר מכן). וזו רק דוגמא אחת.

אין שום בעיה בעובדה שמי שיכול להיות ארכיטקט בכיר בסטרטאפ או איזשהו פרינסיפל ב-T2 לא בהכרח יהיה כזה בגמפ"א, כי גם הסקייל של החברות שונה לחלוטין וכמות העובדים לפעמים שונה בסדרי גודל.

בקיצור - יש סיבה שיש TIERS שונים - בדיוק בגלל שהחוויה של "האדם הממוצע" שמנסה להתקבל לגוגל או מנסה להתקבל לבוקינג יהיה כמו שתיארת. אבל זה לא אומר המון כי יש שונות גבוהה בין מועמדים.

נכון מאד, מצד שני כנראה שלא יהיה x20 כשאתה מצטרף לסטארטאפ בסבב E, אבל אני מבין מה אתה אומר.

נכון, מצד שני - אתה יכול להחליט נניח כמה זמן אתה מוכן לתת לחברה להגיע לסבב הזה או להתקרב אליו, ואם נראה שהדברים תקועים אתה תמיד יכול לעזוב מוקדם ולאסוף עוד מנה של אופציות במקום אחר. ממילא המימוש שלך יהיה יחסית זול אם הצטרפת מוקדם.

אני אכן חושב אבל שלהצטרף לסטרטאפ מבוסס בשלב מאוחר זה הדבר הכי לא "אקונומי" שאפשר לעשות - מצד שני, נראה לי שבאלק משמעותי מסך המשרות הוא בדיוק מהסוג הזה. זה הגרוע בכל העולמות: גם אופציות במקום מניות, וגם פוטנציאל הצמיחה (או מחיר המימוש) לא מרשימים. המצב היחיד שבו זה איכשהו הגיוני זה אם אתה מגיע לשם כדי לשמש בתפקיד בכיר מאוד.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A אג"ח של חברות לא אמריקאיות ו - PFIC פוסטים מאיכות נמוכה 2
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
G הכרה בהפסד הון של חברות שנמחקו ממסחר מיסים 2
T חברות בישראל שעוסקות במסחר אקטיבי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
mk1 התביעה נגד חברות הביטוח למנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H חלקן של חברות בעליית המחירים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 22
מ ביטול טיסות של חברות לואוקוסט - האם חכם? אוף טופיק 38
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
K חברה משותפת בבעלות של כמה חברות יזמות והגדלת הכנסות 14
א מיצוי זכויות בתשלומי מיסים או ביטוחים וכו', כשמשלמים על בית אבות (יש חברות שמתעסקות בזה, בלי לשחוט את כל הסכום?) מיסים 0
R עזרה בקורס במימון חברות אוף טופיק 1
לאץ' רכישת מניות של חברות קטנות עבור תזרים דיבידנדים שוק ההון 11
יבגני_ל מיזוג בין חברות. אירוע מס למשקיעים? שוק ההון 6
T כרטיס אשראי בינלאומי - לא דרך חברות הסליקה הישראליות? צרכנות פיננסית 4
D מאגר של חברות נטולות שירות לקוחות, לטובת הימנעות לקוחות עתידיים אוף טופיק 19
D חברות צמיחה במקומי שוק ההון 16
G מניות של חברות הודיות שוק ההון 1
Y מה דעתכם-אגח חברות ממשלתיות/בנקים-אטרקטיבי? שוק ההון 18
A מה עדיף היום: קנית אג"ח ממשלתי או אג"ח חברות בדרוג גבוה? שוק ההון 9
C למה חברות מחלקות דיבדנד? שוק ההון 15
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A מס חברות גלובלי של 15% על חברות רב לאומיות שוק ההון 9
Dončić האם חברות הפנסיה מבצעות פעולות שהן ספק כשרות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
J כמה חברות תוכנה/חומרה יש בסנופי? אוף טופיק 9
D חברות :"בדק בית" של דירה ישנה, אך משופצת, האם מומלץ? ויש ריח רע של ביוב באחד החדרים, מה יכולה להיות הסיבה? נדל"ן 18
C מציאת משרת סטודנט בפיתוח ע"י חברות השמה התפתחות אישית 44
D דבידנד ומניות של חברות מטייוואן שוק ההון 12
N צריך מאגר טיפים , להתנהלות עם חברות ההשקעות הישראליות - שרובן ככולן כושלות. ומעלות סיכונים רבים ובעיות פוטנציאליות. פוסטים מאיכות נמוכה 22
ה השוואה של חברות ביטוח לבחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס ביטוח סיעודי לאזרח אמריקאי - חברות ביטוח בארה״ב צרכנות פיננסית 6
מ חברות המחזיקות מניות שוק ההון 5
ptom חברות אירוספייס ובטחון אמריקאיות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
ה האם חברות הביטוח נמנעות מעבודה ישירות מול לקוחות עם סוכן? צרכנות פיננסית 12
M קרן מחקה של חברות הטכנולוגיה הגדולות שוק ההון 0
I בתי השקעות/ חברות ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ע חברות משקיעות דרך חוזים או נכסים ממשיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת למה חברות הצמיחה שבתיק שלי צונחות? שוק ההון 6
M הבדל בין חברות לניהול פנסיה במסלול מחכה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P חברות פיננסים לא קונות תוכנות... פוסטים מאיכות נמוכה 7
O פוליסת ביטוח חיים שהופסקה אחרי מעברת חברות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Jtm פיצול פנסיה בין חברות כדי להינות מדמי ניהול אופטימליים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
S מישהו שם לב לעליות של 400%+ במניות של חברות שילוח המטענים בעולם? פוסטים מאיכות נמוכה 12
M חברות השמה עמלה / תקורה אוף טופיק 1
א האם ביטוח מנהלים באמת לא כדאי ומה האינטרס של חברות הביטוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א חברות אמינות שמטפלות בהחזר מס לשכירים ומה לשאול. אוף טופיק 7
G ביידן מכריז על תכנית הכוללת העלאת מס חברות והמניות/מדדים ממשיכים לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 13
T פוסטים לגבי חברות ספציפיות - האם אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ו כסף שתקוע בין חברות ונציב פניות הציבור צרכנות פיננסית 3
L האם יש חברות גדולות, שאתם חושבים שיכשלו בגדול? שוק ההון 133
L האם יש חברות גדולות, שאתם חושבים שיכשלו בגדול? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה