• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חברות מתחרות לגאמפ״א

The Thinker

משתמש רגיל
דירוג
142
מתכנת בגאמפ״א כבר כמה שנים וחושב לעזוב.
מרגיש שמציתי, לא מתפתח מקצועית, לא לומד דברים חדשים, הגעתי לתקרת זכוכית מסוימת מבחינת קידומים, הגיע הזמן לאתגר חדש.

אילו חברות הייטק אחרות בארץ יכולות להתחרות בגאמפ״א מבחינת שכר, מקצועיות ותנאים מסביב?
גמפאו״ת אחרות פחות בכיוון כרגע.

אשמח לשמוע מניסיונכם.

vp או פרינסיפל בחברות קטנות יותר שמונפקות.
מה עם נוידיה?

יש להם הרבה יותר תוכנה מחומרה. וממש לא רק low level.
אני רואה שעל רוב המשרות מבקשים נסיון ב c/c++.
אני עושה בעיקר פול סטאק ואת זה אין להם כלכך.
נסיתי להגיש, נאמר לי שהם מחפשים נסיון אחר.

אם המטרה העיקרית היא למידה והתמקצעות, הייתי ממליץ ללכת לסטארטאפ קטן-בינוני (עסק שקיים שנה לפחות, אחרי גיוס משמעותי ראשון לפחות, קבוצת פיתוח של לפחות 20 איש).
זה יאפשר מצד אחד המון חופש פעולה, דברים שזזים מהר, פוטנציאל ליזום דברים בעצמך ולספק ערך נרחב.
מצד שני, בגלל שהחברה לא ממש בתחילת הדרך, כבר יהיו שם אנשים משופשפים שיוכלו לספק תמיכה.

אבל צריך לשקול, מה היכולת להתמודד עם ירידה משמעותית בשכר?

האם חשבת על מעבר פנימי לפרויקט/צוות אחר לגמרי בחברה שאתה מועסק כיום?

מתכנת בגאמפ״א כבר כמה שנים וחושב לעזוב.
עד לפה זה נשמע הגיוני.
לא מתפתח מקצועית
ניסית מעברים פנימיים? ברוב החברות בגאמפ״א (ובכלל בתאגידים עצומים) יש אפשרות לעבור לתחום אחר / תפקיד אחר.
לא לומד דברים חדשים
כנ״ל, וגם עניין של גישה, גם בצוותים שיש להם את העבודה ה״שוטפת״, יש מי שבוחר להתעניין בדברים קצת מעבר למה שנדרש וליזום במסגרת הצוות משימות ״העשרה״ (בין אם זה להשתמש בכלי חדש, שיטת עבודה חדשה, או אפילו רעיון ליכולת חדשנית שרלוונטית לצוות).
הגעתי לתקרת זכוכית מסוימת מבחינת קידומים
אם מה שחשוב לך זה הטייטל אז בטח תוכל למצוא סטארטאפ שייתן לך טייטל יותר בומבסטי אם אתה >לא מצליח להתקדם בגאמפ״א מעבר לסיניור<, אבל בגדול כמעט תמיד זה אומר שתרד בשכר, ולא באמת יעזור לך בהמשך הדרך לקבל משרות יותר בכירות אם תרצה לחזור לגאמפ״א (כי גאמפ״א נוטים לשנמך דרגות של מי שמגיע מסטארטאפ, בעיקר כי יש שם אינפלציה של טייטלים).
הגיע הזמן לאתגר חדש
אנחנו חוזרים לשאלה של: האם אתה מאתגר את עצמך בתפקיד הנוכחי? האם ניסית מעבר פנימי בתוך החברה?
אילו חברות הייטק אחרות בארץ יכולות להתחרות בגאמפ״א מבחינת שכר, מקצועיות ותנאים מסביב?
מהבחינות האלה יש כמה חברות שלא נופלות בדיוק בתוך ראשי התיבות המיושנות של גאמפ״א אבל נותנות תנאים דומים, to name a few יש את אנבידיה, ברודקום, קראודסטרייק, סיילספורס, אינטל, פאלו אלטו, ואפילו איי.בי.אם (בטוח שכחתי עוד כמה).
אבל לא ברור מה היתרון שלהן ביחס ל״גמפא״ות אחרות שהן לא בכיוון כרגע״

האם חשבת על מעבר פנימי לפרויקט/צוות אחר לגמרי בחברה שאתה מועסק כיום?
כתבתי את התגובה שלי בזמן שאתה הגבת אז יצא שחזרתי על הרעיון הזה, אבל כן, לדעתי הוא כנראה רעיון ממש טוב (ועדיף על שנמוך המשכורת שזה צעד שלא קל לחזור ממנו)

אבל צריך לשקול, מה היכולת להתמודד עם ירידה משמעותית בשכר?
זהו, זה די קשה, היום המשכורת שלי מאד מכובדת וסטארטאפים לא יכולים להתקרב לזה בכלל.
בסוף אנחנו הולכים לעבודה כדי להרוויח כסף, אז ירידה כזו משמעותית של 30-40 אחוז מרגיש לי כמו מעשה לא אחראי.

ניסית מעברים פנימיים? ברוב החברות בגאמפ״א (ובכלל בתאגידים עצומים) יש אפשרות לעבור לתחום אחר / תפקיד אחר.
אכן, בדקתי לגבי זה, אך כרגע בחברה צמצמו את המשרות הפתוחות לקראת סוף השנה, והמשרות הקיימות שכן פתוחות נמצאות בצוותים ומוצרים שפחות מעניין אותי לעבוד בהם כרגע.
כנ״ל, וגם עניין של גישה, גם בצוותים שיש להם את העבודה ה״שוטפת״, יש מי שבוחר להתעניין בדברים קצת מעבר למה שנדרש וליזום במסגרת הצוות משימות ״העשרה״
יצא לי לעשות את זה לא מעט, זה גם הוביל ללא מעט קידומים מהירים שקיבלתי במשך השנים, אבל הדינמיקה בקבוצה השתנתה והיא כבר לא מה שהייתה פעם, אגב, לא רק אני שותף להרגשה הזו בצוות.
אני מרגיש ככה כבר לא מעט זמן, ובאמת נסיתי לתת עוד צ׳אנס ולעשות כל מה שהזכרת אבל כשאין שיתוף פעולה מצד ההנהלה זה בסוף מתיש וגורם לתחושת מיצוי.
אם מה שחשוב לך זה הטייטל אז בטח תוכל למצוא סטארטאפ שייתן לך טייטל יותר בומבסטי אם אתה >לא מצליח להתקדם בגאמפ״א מעבר לסיניור
לא רק הטייטל חשוב.
חשוב לי בעיקר אופק הקריירה שלי.
מה יתרום לי יותר לעתיד, עוד שנתיים בחברה הנוכחית שאולי אצליח אולי לא לקבל קידום, או מעבר לחברה אחרת, מוצר אחר, טכנולוגיות אחרות, אבל בלי שיפור של הטייטל.
אנחנו חוזרים לשאלה של: האם אתה מאתגר את עצמך בתפקיד הנוכחי? האם ניסית מעבר פנימי בתוך החברה?
אז לא, לא מרגיש שממצה את היכולות שלי.
מהבחינות האלה יש כמה חברות שלא נופלות בדיוק בתוך ראשי התיבות המיושנות של גאמפ״א אבל נותנות תנאים דומים, to name a few יש את אנבידיה, ברודקום, קראודסטרייק, סיילספורס, אינטל, פאלו אלטו, ואפילו איי.בי.אם (בטוח שכחתי עוד כמה).
אינטל זה מפתיע.
לגבי פאלו וסיילספורס, אני מניח שרק עם שיפור של הטייטל יכול להגיע שיפור בשכר, לא?
כלומר אם אעבור אליהן כסניור, זו כנראה תהיה ירידה.
אבל לא ברור מה היתרון שלהן ביחס ל״גמפא״ות אחרות שהן לא בכיוון כרגע״
גמפאו״ת אחרות לא בכיוון כרגע כי להתקבל אליהן בסביבת השוק הנוכחית הפכה להיות משימה כמעט בלתי אפשרית.
לא שלא נסיתי, נסיתי, הלך ממש טוב בראיונות, אבל זה לא הספיק להן.

לגבי פאלו וסיילספורס, אני מניח שרק עם שיפור של הטייטל יכול להגיע שיפור בשכר, לא?
כלומר אם אעבור אליהן כסניור, זו כנראה תהיה ירידה.
לא. אתה טועה. הכל שאלה של כמה תפציץ בראיון. מאיפה לך מה התקציב שלהם לסניור? והאם אתה מקבל שכר של האחוזון העליון בתור סניור בחברה שאתה בה?
גמפאו״ת אחרות לא בכיוון כרגע כי להתקבל אליהן בסביבת השוק הנוכחית הפכה להיות משימה כמעט בלתי אפשרית.
לא שלא נסיתי, נסיתי, הלך ממש טוב בראיונות, אבל זה לא הספיק להן.
אפשר לנסות שוב.

סתם נקודה כללית, אבל אתה במצב טוב, וכדי לשפר מצב טוב למצב ממש טוב צריך לעבוד אקסטרא קשה.
בהצלחה.

לא. אתה טועה. הכל שאלה של כמה תפציץ בראיון. מאיפה לך מה התקציב שלהם לסניור?
Levels.fyi
והאם אתה מקבל שכר של האחוזון העליון בתור סניור בחברה שאתה בה?
כן
אפשר לנסות שוב.
הבעיה שיש תקופת המתנה לפני שאפשר שוב
סתם נקודה כללית, אבל אתה במצב טוב, וכדי לשפר מצב טוב למצב ממש טוב צריך לעבוד אקסטרא קשה.
אין לי בעיה בכלל לעבוד קשה, אבל חלק מחברות הגאמפ״א אפילו לא נותנות לי הזדמנות, לא חוזרים לקו״ח אפילו שזה סופר מוזר בהתחשב בכך שאני סניור בגאמפ״א.
לא ברור את מי הם רוצים לגייס בסביבת השוק הנוכחית.
תודה רבה!

זאת אגב הסיבה שאני שואל כאן, כי אני לא יודע באמת כמה המספרים שם מדויקים
אני חושב שאתה כן יכול לנסות להתקבל לאחת מהחברות המונפקות שאינן גמפא קרי פאולו אלטו וחבריהן, ואולי אם ירצו אותך מספיק ישימו אותך staff בשכר מותאם.

הם בהחלט כן מתחרים בעובדים מהגמפאות ואני מכיר אנשים שקיבלו שיפור תנאים משמעותי כשרצו אותם מספיק.

יש כמה חברות TIER 2 בארץ שמציעות תנאים מאוד דומים לגמפ"א ובמקרים מסויימים גם תנאים שקולים (אם אתה מספיק טוב ו/או יודע להתמקח ולשכנע מדוע כדאי להם להתאמץ). חברות ציבוריות בינ"ל גדולות עם סניפים מקומיים, שהן פשוט לא גמפ"א. פאלו אלטו זו דוגמא אבל יש עוד.

מצד שני, לא יודע אם החוויה שלך בהן תהיה שונה מהותית.
אני חושב שכמו שנאמר פה - בשביל חוויה אחרת אתה צריך סטרטאפ - ואם אתה רוצה תנאים טובים אתה צריך למצוא סטרט-אפ מספיק מבוסס (או שקיבל השקעות מספיק גדולות) שיכול להרשות לעצמו לתת תנאים טובים.

תבדוק מול מיקרוסופט ואפל, זה שאתה כרגע באמזון / מטא / גוגל זה לא מידע ששיתפת איתנו.
בכל מקרה אם אתה כרגע מרוויח אחוזון עליון באחת מ-3 החברות שמשלמות הכי הרבה (לא כולל עליית מניה) בישראל, אין שום סיבה שתצפה לעבור למשרה אחרת (בין אם זה בגאמפא או לא בגאמפא) באותו הטייטל ולקבל יותר כסף.

פאלו אלטו זו דוגמא אבל יש עוד.
מי עוד למשל?
אני חושב שכמו שנאמר פה - בשביל חוויה אחרת אתה צריך סטרטאפ - ואם אתה רוצה תנאים טובים אתה צריך למצוא סטרט-אפ מספיק מבוסס
שום סטארטאפ שדיברתי איתו לא יכול היה להתקרב אפילו לתנאים, גם סטארטאפים מבוססים, תמיד זו ירידה דו ספרתית באחוזים.

נערך לאחרונה ב:
ואולי אם ירצו אותך מספיק ישימו אותך staff בשכר מותאם.
מנסיון עם חברות כאלה, הן הרבה פעמים שואלות מה הדרגה שלי היום, מסתכלות ב levels.fyi ומשוות לדרגה התואמת אצלם.
לא ראיתי הרבה מקרים בהם היה שדרוג בדרגה, במיוחד לא בתקופה הנוכחית שעל כל משרה יש עשרות אם לא מאות מועמדים.

תבדוק מול מיקרוסופט ואפל, זה שאתה כרגע באמזון / מטא / גוגל זה לא מידע ששיתפת איתנו.
מעדיף לא לחשוף איפה אני בדיוק, אבל סתם מסקרנות, לשתיים הראשונות שציינת, יש חברות שיכולות לתת פייט בארץ?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A אג"ח של חברות לא אמריקאיות ו - PFIC פוסטים מאיכות נמוכה 2
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
G הכרה בהפסד הון של חברות שנמחקו ממסחר מיסים 2
T חברות בישראל שעוסקות במסחר אקטיבי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
mk1 התביעה נגד חברות הביטוח למנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H חלקן של חברות בעליית המחירים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 22
מ ביטול טיסות של חברות לואוקוסט - האם חכם? אוף טופיק 38
F דעתכם האישית על השפעת הבינה המלאכותית על חברות הטק אוף טופיק 8
K חברה משותפת בבעלות של כמה חברות יזמות והגדלת הכנסות 14
א מיצוי זכויות בתשלומי מיסים או ביטוחים וכו', כשמשלמים על בית אבות (יש חברות שמתעסקות בזה, בלי לשחוט את כל הסכום?) מיסים 0
R עזרה בקורס במימון חברות אוף טופיק 1
לאץ' רכישת מניות של חברות קטנות עבור תזרים דיבידנדים שוק ההון 11
יבגני_ל מיזוג בין חברות. אירוע מס למשקיעים? שוק ההון 6
T כרטיס אשראי בינלאומי - לא דרך חברות הסליקה הישראליות? צרכנות פיננסית 4
D מאגר של חברות נטולות שירות לקוחות, לטובת הימנעות לקוחות עתידיים אוף טופיק 19
D חברות צמיחה במקומי שוק ההון 16
G מניות של חברות הודיות שוק ההון 1
Y מה דעתכם-אגח חברות ממשלתיות/בנקים-אטרקטיבי? שוק ההון 18
A מה עדיף היום: קנית אג"ח ממשלתי או אג"ח חברות בדרוג גבוה? שוק ההון 9
C למה חברות מחלקות דיבדנד? שוק ההון 15
S איזה חברות לדעתכם חסרות בתל אביב 125? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A מס חברות גלובלי של 15% על חברות רב לאומיות שוק ההון 9
Dončić האם חברות הפנסיה מבצעות פעולות שהן ספק כשרות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
J כמה חברות תוכנה/חומרה יש בסנופי? אוף טופיק 9
D חברות :"בדק בית" של דירה ישנה, אך משופצת, האם מומלץ? ויש ריח רע של ביוב באחד החדרים, מה יכולה להיות הסיבה? נדל"ן 18
C מציאת משרת סטודנט בפיתוח ע"י חברות השמה התפתחות אישית 44
D דבידנד ומניות של חברות מטייוואן שוק ההון 12
N צריך מאגר טיפים , להתנהלות עם חברות ההשקעות הישראליות - שרובן ככולן כושלות. ומעלות סיכונים רבים ובעיות פוטנציאליות. פוסטים מאיכות נמוכה 22
ה השוואה של חברות ביטוח לבחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ס ביטוח סיעודי לאזרח אמריקאי - חברות ביטוח בארה״ב צרכנות פיננסית 6
מ חברות המחזיקות מניות שוק ההון 5
ptom חברות אירוספייס ובטחון אמריקאיות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
ה האם חברות הביטוח נמנעות מעבודה ישירות מול לקוחות עם סוכן? צרכנות פיננסית 12
M קרן מחקה של חברות הטכנולוגיה הגדולות שוק ההון 0
I בתי השקעות/ חברות ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ע חברות משקיעות דרך חוזים או נכסים ממשיים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת למה חברות הצמיחה שבתיק שלי צונחות? שוק ההון 6
M הבדל בין חברות לניהול פנסיה במסלול מחכה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P חברות פיננסים לא קונות תוכנות... פוסטים מאיכות נמוכה 7
O פוליסת ביטוח חיים שהופסקה אחרי מעברת חברות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Jtm פיצול פנסיה בין חברות כדי להינות מדמי ניהול אופטימליים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
S מישהו שם לב לעליות של 400%+ במניות של חברות שילוח המטענים בעולם? פוסטים מאיכות נמוכה 12
M חברות השמה עמלה / תקורה אוף טופיק 1
א האם ביטוח מנהלים באמת לא כדאי ומה האינטרס של חברות הביטוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א חברות אמינות שמטפלות בהחזר מס לשכירים ומה לשאול. אוף טופיק 7
G ביידן מכריז על תכנית הכוללת העלאת מס חברות והמניות/מדדים ממשיכים לעלות פוסטים מאיכות נמוכה 13
T פוסטים לגבי חברות ספציפיות - האם אפשרי? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ו כסף שתקוע בין חברות ונציב פניות הציבור צרכנות פיננסית 3
L האם יש חברות גדולות, שאתם חושבים שיכשלו בגדול? שוק ההון 133
L האם יש חברות גדולות, שאתם חושבים שיכשלו בגדול? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה