• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות

נגיד משכת 100k כי זה היה גובה התשלום הראשון, אז עד התשלום הבא תשלם החזר לפי הלוואה של 100k כלומר סביב ה500 בחודש תלוי במסלול, בפריסה ובריבית באותה עת.

כלומר התהליך הוא:
אני מראה לבנק שהדירה עולה נניח 2M ושכבר שילמתי 500 אלף לקבלן
הבנק יודע שאני צריך 1.5M ואני סוגר איתו את התנאים מראש (תמהיל+ריביות)
מתי שהקבלן דורש את התשלום הראשון, נגיד של 100K, אני מודיע לבנק כמה ימים לפני והם יעבירו לו את הסכום ומבחינתי הקרן שלי כרגע 100k
לאחר תקופה הקבלן דורש את ה200k הבאים, אני מודיע לבנק והוא יעביר לו את הסכום ואז הקרן שלי היא כבר 300k (פחות הגנה אלפים שכבר שילמתי במשך התקופה)
וכך הלאה...
האם אני צודק?

והאם אפשר גם בבקשה חידוד למה זה אומר "למשוך" ? נניח בדוגמא שתיארתי יש 2 משיכות?

כן.

כן. השם המקובל הוא פעימות.
מגניב
ורק כדי לחדד לעצמי - מי שקונה דירה ביד 2 (כלומר לא מקבלן) בדר"כ יקבל את כל המשכנתא (בסכומים שציינתי נניח 1.5M) ויעביר את הכל בבת אחת למוכר?
כלומר במקרה כזה אין פעימות/משיכות כלל

מגניב
ורק כדי לחדד לעצמי - מי שקונה דירה ביד 2 (כלומר לא מקבלן) בדר"כ יקבל את כל המשכנתא (בסכומים שציינתי נניח 1.5M) ויעביר את הכל בבת אחת בלי פעימות למוכר?
כלומר במקרה כזה אין פעימות/משיכות כלל
הסדר התשלומים הוא חלק מהמשא ומתן בין המוכר לקונה. יש מקרים שבהם גם בעסקת יד שנייה מחלקים את התשלום למספר פעימות.

הסדר התשלומים הוא חלק מהמשא ומתן בין המוכר לקונה. יש מקרים שבהם גם בעסקת יד שנייה מחלקים את התשלום למספר פעימות.
תודה רבה חבר ותודה לכל המגיבים, עזרתם לי מאד!
כל כך הרבה ניואנסינים קטנים שצריך להכיר, לא פשוט להדיוט בתחום.

מעדכן לגבי סקר שוק שעשיתי על פקדונות שיכולים להתאים לסיטואציה שלנו. יכול להיות שיהיה רלוונטי לאנשים אחרים שנמצאים במצב דומה.

תנאי פקדון שחיפשנו שנכונים עבורנו:
* אפשרות להפקיד 350K+ ש"ח
* פיקדון יחסית נזיל - בגלל האי וודאות לגבי הזמנים רצינו פיקדון שנוכל למשוך יחסית במהירות (נניח אפשרות למשיכה בהתראה של עד 40 יום מראש).
* אפשרות למשיכה חלקית - ממה שאני מבין התשלום הראשון לקבלן סביר שיהיה נמוך מ500K - הסכום אותו אני מביא מהבית ואת השאר מתכוון לקחת כמשכנתא. לכן חשובה לנו האפשרות למשוך חלק מהסכום
* רצינו פקדון צמוד מדד אבל גילינו שזה בלתי אפשרי בעליל לטווח קצר ועם נזילות גבוהה.
* כרגע אין לנו את כל ה500K, חיפשתי פיקדון שניתן להפקיד אליו כספים חדשים אבל נאמר לי מכל הספקים שזה בלתי אפשרי. אפשר אם רוצים לפתוח פקדון חדש.

דיברתי עם בנק מזרחי ולאומי (שם יש לנו חשבון) ועם בנק ירושלים. להלן ההצעות:

1657277368352.png

אני חושב שהפקדון המסומן בירוק של מזרחי יהיה הכי טוב עבורנו - נזיל בהתראה של 35 יום עם ריבית 2.1% שנתית אבל עם תוכנית ריביות מדורגת (ככל שהמשיכה תתאחר, כך הריבית תעלה במדרגות כל חצי שנה)
האופציה השניה הרלוונטית היתה הפקדון השני של לאומי - פקדון לחצי שנה עם נקודת יציאה פעם בחודש. ריבית נמוכה יותר משל מזרחי.

מה דעתכם? נשמע שפקדון כזה יכול להתאים? עוד פרמטרים אולי שכדאי לי לקחת בחשבון?
אשמח אם מישהו שמע על עוד פקדון אטרקטיבי יותר ויכול לשתף.

נערך לאחרונה ב:
מעדכן לגבי סקר שוק שעשיתי על פקדונות שיכולים להתאים לסיטואציה שלנו. יכול להיות שיהיה רלוונטי לאנשים אחרים שנמצאים במצב דומה.

* פיקדון יחסית נזיל - בגלל האי וודאות לגבי הזמנים רצינו פיקדון שנוכל למשוך יחסית במהירות (נניח אפשרות למשיכה בהתראה של עד 40 יום מראש).
* אפשרות למשיכה חלקית - ממה שאני מבין התשלום הראשון לקבלן סביר שיהיה נמוך מ500K - הסכום אותו אני מביא מהבית ואת השאר מתכוון לקחת כמשכנתא. לכן חשובה לנו האפשרות למשוך חלק מהסכום
* רצינו פקדון צמוד מדד אבל גילינו שזה בלתי אפשרי בעליל לטווח קצר ועם נזילות גבוהה.
* כרגע אין לנו את כל ה500K, חיפשתי פיקדון שניתן להפקיד אליו כספים חדשים אבל נאמר לי מכל הספקים שזה בלתי אפשרי. אפשר אם רוצים לפתוח פקדון חדש.

צפה בקובץ המצורף 1323

אני חושב שהפקדון המסומן בירוק של מזרחי יהיה הכי טוב עבורנו - נזיל בהתראה של 35 יום עם ריבית 2.1% שנתית אבל עם תוכנית ריביות מדורגת (ככל שהמשיכה תתאחר, כך הריבית תעלה במדרגות כל חצי שנה)
האופציה השניה הרלוונטית היתה הפקדון השני של לאומי - פקדון לחצי שנה עם נקודת יציאה פעם בחודש. ריבית נמוכה יותר משל מזרחי.

יהיו לך יותר מ-35 יום אם עדיין לא קיבלתם מועד לבחירת דירה. אם אני זוכר נכון, יש שבועיים התראה על הבחירה, שם צריך לתת סכום סמלי, ואז יש עוד שבועיים לחתימה על החוזה, שם צריך להשלים ל-7%. יש פקדונות עם התראה של 60 יום בירושלים. אני אישית הייתי מעדיף ריבית צמודת פריים.

יהיו לך יותר מ-35 יום אם עדיין לא קיבלתם מועד לבחירת דירה. אם אני זוכר נכון, יש שבועיים התראה על הבחירה, שם צריך לתת סכום סמלי, ואז יש עוד שבועיים לחתימה על החוזה, שם צריך להשלים ל-7%. יש פקדונות עם התראה של 60 יום בירושלים. אני אישית הייתי מעדיף ריבית צמודת פריים.
תודה על המענה. אכן עדיין לא קיבלנו מועד לבחירת דירה ועדיין אפילו אין היתר בנייה.
אבל אם אתה אומר שזה שבועיים התראה ואז עוד שבועיים לחתימת חוזה, נשמע שיש לי מרווח של בערך חודש לא?
לגבי הצמודת פריים - לדעתך זה עדיף אפילו אם כנראה תוך שנתיים ואף פחות אני אפדה את כל הפיקדון? אני יכול לנסות לקבל ריביות יותר טובות על פיקדון צמוד פריים

צפה בקובץ המצורף 1323

הריביות האלה נכונות לאחרי העלייה האחרונה בפריים?

תודה על המענה. אכן עדיין לא קיבלנו מועד לבחירת דירה ועדיין אפילו אין היתר בנייה.
אבל אם אתה אומר שזה שבועיים התראה ואז עוד שבועיים לחתימת חוזה, נשמע שיש לי מרווח של בערך חודש לא?
לגבי הצמודת פריים - לדעתך זה עדיף אפילו אם כנראה תוך שנתיים ואף פחות אני אפדה את כל הפיקדון? אני יכול לנסות לקבל ריביות יותר טובות על פיקדון צמוד פריים
אני מציע שתבדוק בעצמך כמה זמן יהיה, אבל בכל מקרה מדובר ב-7% שזה חלק קטן מהסכום שיש לך בצד.

פרסמו את ההחלטה ב־4 לחודש, והיא נכנסה לתוקף ב־7 לחודש

באיזה סניף של לאומי קיבלת את ההצעות?
סניף באזור מרכז תל אביב. הם אמרו לי שזה תקף רק על כספים חדשים (כלומר כספים שכרגע לא בבנק לאומי) אז זה לא היה רלוונטי עבורי.

אם יעניין מישהו, אנצל את ההודעה הזו גם לעדכן.
בסוף קיבלנו את ההצעה הטובה ביותר עבורנו מבנק ירושלים, סניף תל אביב, וזאת לאחר מיקוח של כמה ימים:

פיקדון לשנתיים בריבית שנתית קבועה של 2.5% ונזיל בהתראה של 35 יום (שזה היה הדבר הכי חשוב עבורי)
אם מושכים את הפיקדון בטווח עד שנה מקבלים 50% מהריבית
אם מושכים בין שנה לשנתיים מקבלים 80%
אם השנתיים נגמרות מקבלים את ה100% מ2.5% (לכל שנה כמובן)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O איך לחשב כדאיות זכייה במחיר למשתכן מול שכירות ? נדל"ן 9
E זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 12
ה קניית דירה נוספת לאחר זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 25
M זכייה במחיר למשתכן לאחר רכישה בשוק החופשי נדל"ן 2
ס זכייה במחיר למשתכן בשכונת רוממה בירושלים נדל"ן 28
D זכייה במחיר למשתכן בגליל ים בהרצליה נדל"ן 6
TheMailMan האם לממש זכייה במחיר למשתכן? נדל"ן 153
amidar זכייה במחיר למשתכן - במקום לא רלוונטי למגורים - מה עושים? נדל"ן 237
M מחויבות לבניה לאחר זכייה במכרז בנה ביתך ברמ׳׳י נדל"ן 0
T מחיר למשתכן - שינוי סטטוס מידועים לציבור לנשואים לאחר ״זכייה״ נדל"ן 0
A כדאיות רישום למחיר מטרה כעת - סיכויי זכייה נדל"ן 5
G זכייה בדירה בהנחה ברמת גן נדל"ן 20
R שאלה לגבי זכייה בדירה בהנחה נדל"ן 3
ETL זכייה בפיס אוף טופיק 54
D האם לממש זכייה בראש העין נדל"ן 50
פ דירה במחיר למשתכן - ללא משכנתא? נדל"ן 5
ה מקמ - מונפק במחיר נמוך? שוק ההון 8
T האם קנייה במחיר נמוך יותר משתלמת יותר? שוק ההון 12
ה זכיה במחיר מטרה נדל"ן 0
נ כדאיות זכיה במחיר למשתכן נדל"ן 3
א זכיתי במחיר למשתכן, האם זה שווה? נדל"ן 7
ס שתי קרנות סל זהות בביצועים, אך שונות במחיר, עמלות וגודל. מה הייתם קונים? שוק ההון 8
Y האם אפשר לקנות דירה במחיר למשתכן אחרי שקניתי דירה? נדל"ן 2
I הבדלים במשכנתא במחיר למשתכן לבין דירה רגילה נדל"ן 13
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 34
A רכב קטן במחיר משתלם, יד שנייה או חדש? שמעתי 0 קילומטר עם הנחות מאוד משמעותיות-"חבר" וכו'. צרכנות פיננסית 4
Shnizelia מימון ובחירה דירה במחיר למשתכן בתל אביב נדל"ן 193
1337justme מנקה במחיר סביר ומבלי לשבור את הראש צרכנות פיננסית 6
מ מדד תשומות במחיר למשתכן בת"א נדל"ן 6
H בית במחיר למשתכן . איך לממן? נדל"ן 59
ש קרן השתלמות ככסף "בטוח" לקניית דירה במחיר למשתכן נדל"ן 0
מ מיקרוסופט במחיר אפסי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
ב פקודת LMT מחוץ לשעות המסחר, במחיר גבוה מאוד, שקולה לפקודת MKT ? פוסטים מאיכות נמוכה 21
ע רכישת דירה להשקעה במחיר השוק בשכונה שרובה דירות מחיר למשתכן (יבנה) נדל"ן 7
S דירה במחיר למשתכן בדרום ללא משכנתא - לבטים נדל"ן 5
G רכישת דירה במחיר למשתכן עם משכנתא גבוהה ומה לעשות עם הכסף בינתיים נדל"ן 7
W למה קיים הבדל במחיר של ביטוח חובה לרכב בין החברות ביטוח השונות פוסטים מאיכות נמוכה 1
S רכישת דירה במחיר למשתכן ודירה נוספת - התייעצות נדל"ן 25
ס אגרות חוב - מכירה במחיר גבוה מהפארי שוק ההון 23
קאמי קפיצה מוזרה במחיר של cxse etf - ממה נובעת? שוק ההון 2
tomer111 האם העובדה ש-IWDA צובר דיבידנד מגולם במחיר כבר? נדל"ן 1
י "מכירת דירה" איך להכין את הדירה למכירה במחיר גבוה יותר. נדל"ן 12
פ התייעצות לפני בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 22
פ התייעצות לפני בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 1
liranviper אסטרטגיית כניסה במחיר שוק עם אופציות שוק ההון 52
Y מישהו יכול להסביר לי למה נפילה במחיר מניית דלק יכול לגרום לקריסה של החברה? שוק ההון 2
Res Cogitans דירה במחיר למשתכן בשכונת דקר ביפו נדל"ן 62
T "זכינו במחיר למשתכן" - האם כדאי להפר חוזה? נדל"ן 68
T קניית דירה במחיר למשתכן נדל"ן 9
נ התלבטות בנוגע לרכישת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 4

נושאים דומים

Back
למעלה