• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

זכיה בדירה בהנחה כפר סבא

משקיע ישן נושן

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכם אנשים טובים,

זכינו במחיר למשתכן בכפר סבא כנראה בזכות המילואים.
אנחנו בתחילת גילאי ה-30 ללא ילדים
נתונים עלינו:

הכנסה פנויה 32 אלף
הן עצמי: 900 אלף (מעבירים הכול להשקעות כמעט ללא סיכון כמו קרן כספית וכו..)

מחיר 3 חדרים: 1.7 מליון
מחיר 4 חדרים: 2.2 מליון
מחיר 5 חדרים: 2.65 מליון
מחיר 6 חדרים: משתנה אך לדעתי מתחיל מ- 2.95 מליון
זכינו בין המקומות הראשונים.

הפרויקט כולל 24 קומות
כאשר קומת הקרקע היא מסחר
3 קומות תחתונות הן חניה, וכנראה גם המחסן
6 מעליות למגורים, 2 מעליות למסחר. חדר כושר לדיירים, גג ירוק, מועדון דיירים, חדר עגלות, חדר אשפה.

נתונים נוספים המשפיעים על בחירת הדירה:
עריית כפר סבא מחשבת את הארנונה כך שגם מחסן חניה או מרפסת מקורה נכנסת לחישוב הארנונה.
המע"מ עולה באחוז.
יש הוצאות נלוות כמו התקנת מזגנים, ארונות אמבטיה, תשלומים כמו חיבור לגז, מים, חשמל.

המטרה שלנו להשכיר את הדירה ולמכור אותה לאחר 7 או 10 שנים ולקנות דירה באזור/פרופיל מותאם לנו.
שאלות:
1.האם לקחת קומה גבוהה או נמוכה?
2.האם במסגרת דירה בהנחה המחיר זהה בתקנון החדש?
3.האם לקחת דירה עם הרבה חדרים ומחיר גבוה יותר או להסתפק ב-3 חדרים ובכך למקסם את התשואה, אך להפסיד את ההנחה הנוספת שיש למטר (25 אלף במקום 30 אלף בשוק חופשי)
4.האם משיכת חלק כספי פצוים מהפנסיה ע"מ להגיע להון גבוה יותר ובכך לרכוש דירה "שווה" יותר יכולה להיות משתלמת, או לחלופין לחסוך את החזרי המשכנתא?

אשמח לשמוע על פרמטרים אחרים שלדעתכם שווה לקחת בחשבון, ולא התייחסתי אליהם כראוי.

תודה רבה לעונים

נערך לאחרונה ב:
3.האם לקחת דירה עם הרבה חדרים ומחיר גבוה יותר או להסתפק ב-3 חדרים ובכך למקסם את התשואה, אך להפסיד את ההנחה הנוספת שיש למטר (25 אלף במקום 30 אלף בשוק חופשי)
אם כסף הוא לא בעיה מהותית בקניה הזו אז דירה גבוהה עם מקסימום חדרים - אם לא מסתדר תמיד אפשר להשכיר אותה במחיר זול יותר,
אם כסף הוא כן בעיה ובהנחה וזה אזור למשפחות אז לא הייתי יורד מקומה 2+ (אולי אפילו 3+) ודירת 4+ חדרים.

אם כסף הוא לא בעיה מהותית בקניה הזו אז דירה גבוהה עם מקסימום חדרים - אם לא מסתדר תמיד אפשר להשכיר אותה במחיר זול יותר,
אם כסף הוא כן בעיה ובהנחה וזה אזור למשפחות אז לא הייתי יורד מקומה 2+ (אולי אפילו 3+) ודירת 4+ חדרים.
הארנונה לדירה גדולה לא מרתיעה?
בסוף אולי אוריד את המחיר זה בסדר, אבל אנשים יראו שתשלומי הארנונה גבוהים ויחליטו לא להשכיר
או שתרחיש כזה לא ראלי כ"כ

הארנונה לדירה גדולה לא מרתיעה?
בסוף אולי אוריד את המחיר זה בסדר, אבל אנשים יראו שתשלומי הארנונה גבוהים ויחליטו לא להשכיר
או שתרחיש כזה לא ראלי כ"כ
בגלל שכפר סבא נחשבת מקום טוב אני מאמין שלא תהיה בעיה למצוא אנשים שיוכלו לעמוד בתשלומי ארנונה

2.האם במסגרת דירה בהנחה המחיר זהה בתקנון החדש?
4.האם משיכת חלק כספי פצוים מהפנסיה ע"מ להגיע להון גבוה יותר ובכך לרכוש דירה "שווה" יותר יכולה להיות משתלמת, או לחלופין לחסוך את החזרי המשכנתא?
1. גבוהה.
2. לא.
3. תלוי אם מנסים למקסם את התשואה באחוזים או בש"ח, לקחת בחשבון שהמחיר למ"ר בדרך כלל גבוה יותר בדירות קטנות יותר. זה גם משתנה ממקום למקום, צריך לבדוק פרטנית.
4. לדעתי כדאי, ישנם שיחלקו עלי.
אשמח לשמוע על פרמטרים אחרים שלדעתכם שווה לקחת בחשבון, ולא התייחסתי אליהם כראוי.
כיווני אוויר, גודל דירות, מרפסות וגודלן וגם תכנון הדירה! חשוב מאד.
בדרך כלל לדירות היקרות יותר יש גם "מסביב" טוב יותר כמו קומה גבוהה יותר, מחסנים גדולים יותר, חניות נוספות ובמיקום טוב וכו'

1. גבוהה.
2. לא.
3. תלוי אם מנסים למקסם את התשואה באחוזים או בש"ח, לקחת בחשבון שהמחיר למ"ר בדרך כלל גבוה יותר בדירות קטנות יותר. זה גם משתנה ממקום למקום, צריך לבדוק פרטנית.
4. לדעתי כדאי, ישנם שיחלקו עלי.

כיווני אוויר, גודל דירות, מרפסות וגודלן וגם תכנון הדירה! חשוב מאד.
בדרך כלל לדירות היקרות יותר יש גם "מסביב" טוב יותר כמו קומה גבוהה יותר, מחסנים גדולים יותר, חניות נוספות ובמיקום טוב וכו'
האם ידוע לך האם יש שוני במחיר בדירה זהה בקומה גבוה יותר?

בהינתן המידע שהצגת, הייתי בוחרת ב 5 חדרים תחת ההנחה שזו דירה למשפחה של זוג פלוס שלוש, השכרה למשך כמה שנים. בנוסף, שווה לדבר עם מתווך מקומי ולהתייעץ.

בהינתן המידע שהצגת, הייתי בוחרת ב 5 חדרים תחת ההנחה שזו דירה למשפחה של זוג פלוס שלוש, השכרה למשך כמה שנים. בנוסף, שווה לדבר עם מתווך מקומי ולהתייעץ.
למה לא 6 חדרים אם יש יכולת?

למה לא 6 חדרים אם יש יכולת?
יהיה יותר קשה להשכיר אותה:
- שכירות סביב 8500-9000 פלוס דמי ניהול וארנונה גבוהה (תוודא מול מתווך מה גובה שכירות כיום לנכס דומה)
- השוכרים יהיו משפחה גדולה, שיוציאו 10 אלף פלוס על הכתוב למעלה. אם אין להם יכולת לרכוש דירה משלהם אז השכירות הזו גבוהה מדי, ואחרת למה להם לשכור ממך...

ככה אני רואה את זה. גילוי נאות: משכירה דירה בכפר סבא, הכתוב למעלה מהניסיון האישי שלי.

יהיה יותר קשה להשכיר אותה:
- שכירות סביב 8500-9000 פלוס דמי ניהול וארנונה גבוהה (תוודא מול מתווך מה גובה שכירות כיום לנכס דומה)
- השוכרים יהיו משפחה גדולה, שיוציאו 10 אלף פלוס על הכתוב למעלה. אם אין להם יכולת לרכוש דירה משלהם אז השכירות הזו גבוהה מדי, ואחרת למה להם לשכור ממך...

ככה אני רואה את זה. גילוי נאות: משכירה דירה בכפר סבא, הכתוב למעלה מהניסיון האישי שלי.
אבל מצד שני, ההנחה הכוללת על הדירה גדולה יותר. אז אפילו אם הוא משכיר את הדירת 6 חדרים במחיר של דירת 5 חדרים, הוא עדיין מרוויח עוד כ 200 אלף (?) במכירה בסופו של דבר. וזו כמובן הנחה קיצונית, בפועל אפשר יהיה להשכיר לפחות בקצת יותר מה 5 חדרים.

אבל מצד שני, ההנחה הכוללת על הדירה גדולה יותר. אז אפילו אם הוא משכיר את הדירת 6 חדרים במחיר של דירת 5 חדרים, הוא עדיין מרוויח עוד כ 200 אלף (?) במכירה בסופו של דבר. וזו כמובן הנחה קיצונית, בפועל אפשר יהיה להשכיר לפחות בקצת יותר מה 5 חדרים.
נניח שהרווח במכירה הוא מובטח, שזה נכון בין אם הדירה מושכרת או לא. הבעיה עם השכרת דירה גדולה וחדשה בכפר סבא הוא מציאת השוכרים בפרופיל המתאים - בעלי הכנסה גבוה שמעוניינים להוציא 10+ בחודש כהוצאות דיור. אם יורדים במחיר, פרופיל השוכרים לא משתפר... אלו שוכרים שגובה השכירות מעיקה עליהם.

אני משכירה דירה שגרתי בה ולא נועדה להשקעה. אם הייתי רוצה דירה להשקעה, הייתי רוכשת דירה במיקום טוב בכפר סבא, בניין בן 25 שנה לכל היותר, דירה בת 3-4 חדרים פלוס מרפסת וחניה (חשוב).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T זכיה בדירה בהנחה ,חיפה, נאות פרס ב נדל"ן 35
מ כמעט זכיה במחיר למטרה, הגרלות חדשות או דירה יד שניה נדל"ן 4
H זכיה בפרויקט דירה בהנחה - מחיר דירה סופי? נדל"ן 4
ה זכיה במחיר מטרה נדל"ן 0
נ כדאיות זכיה במחיר למשתכן נדל"ן 3
Foxmulder זכיה דירה בהנחה ג'סר א זרקא נדל"ן 73
P העברת זכויות לאחר זכיה של בן משפחה נדל"ן 0
E משחק השקעות - גלובס (זכיה בטסלה) אוף טופיק 1
לאץ' מיסוי על זכיה בשעשועון אוף טופיק 12
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15
D סכסוך משפחתי על חלק יחסי בדירה לירושה נדל"ן 73
מ השקעה בדירה (לא בבאר שבע) נדל"ן 19
N זכאות לדירה בהנחה עבור יחיד מעל 35 לא נשוי, בזוגיות בדירה משותפת נדל"ן 16
M הוזלת צריכת חשמל של מיזוג מרכזי בדירה שכורה צרכנות פיננסית 23
I צריכת מים ומספר נפשות בדירה צרכנות פיננסית 3
T לקות בדירה מקבלן - שלא נותן מענה, מה עושים? נדל"ן 1
T יש לי הון להשקיע בדירה חדשה. אבל מרגיש תקוע נדל"ן 27
י השקעות בדירה חדשה מקבלן נדל"ן 14
F נקודת כניסה התחלתית להשקעה בדירה במרכז (דירה ראשונה) נדל"ן 11
twister בדיקת כדאיות השקעה בדירה מקבלן בטירת הכרמל נדל"ן 24
D כדאיות השקעה בדירה שלישית נדל"ן 10
S התעניינות בדירה - משחקי מתווכים נדל"ן 4
D מיסוי בהשכרת שתי דירות, ומגורים בשכירות בדירה אחרת מיסים 1
ח מוצרי חשמל בדירה להשכרה נדל"ן 5
E בחירת דירה בדירה בהנחה נדל"ן 2
לאץ' איך לעשות סדר בדירה שכורה שהתנהלה עד כה בצורה לקויה? נדל"ן 22
עלילה מסלול בדק בית בדירה שעברה שיפוץ נדל"ן 8
painblanc נזילה גדולה מהשכן בדירה של בני נדל"ן 8
א השקעה בדירה להשכרה נדל"ן 8
י כדאיות התקנת חימום תת רצפתי בדירה להשקעה מקבלן נדל"ן 11
כ מתעניין בדירה חדשה להשקעה עד 2 מ' (10\90) שאלות נדל"ן 12
O מס רכישה בדירה של בן זוג אחד עם הסכם ממון מיסים 18
מ השקעה בדירה בחו״ל נדל"ן 15
ד חדר חשמל בדירה נדל"ן 14
A בירור האם מדובר בדירה אחת או שתיים נדל"ן 17
ר חשש מרטיבות בדירה לקניה נדל"ן 9
A היטל השבחה בדירה שהוקמה לפני 1950 נדל"ן 7
M קבלת חלק קטן בדירה במתנה - שיקולים נגד? נדל"ן 7
G זכייה בדירה בהנחה ברמת גן נדל"ן 22
א השקעה בדירה בתל אביב נדל"ן 44
W לבטים לגבי התנהלות עם דיירים שוכרים בדירה שלי נדל"ן 21
V קניית בטוחה בדירה ללא ערבות בנקאית? נדל"ן 3
T הערכת סיכון - תשלום 100% מראש בדירה על הנייר נדל"ן 18
R שאלה לגבי זכייה בדירה בהנחה נדל"ן 3
V חשד לרטיבות בדירה למכירה נדל"ן 45
כנשר רכישת ביטוח דירה- חובה נציג מטעם יבקר בדירה? צרכנות פיננסית 8
niceguy23 למה ירדתי מהשקעה בדירה בבת ים נדל"ן 117
D מחיר למשתכן + בעלות בדירה או ירושה מחוץ לארץ נדל"ן 3
ד נזילה בדירה שכורה לקראת תמ"א - בעל דירה לא מתקן אוף טופיק 28
כ השקעה בנדל"ן 400K להגדלת הון עצמי - ייעוץ על כיוון (בנייה בדירה עם זכויות\שטח במכרז\לפני פינוי בינוי\מחולקת) נדל"ן 24

נושאים דומים

Back
למעלה