• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

זה אפשרי בכלל להתפרנס עם חרדה חברתית?

• פותח הנושא פותח הנושא Ahron67
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Ahron67

משתמש רשום
דירוג
3
בן 25, סובל מחרדה חברתית מאז שאני זוכר את עצמי, ניסיתי שנים מסגרות חברתיות כולל צבא פשוט סבל בל יתואר. כעת מסיים תואר (בקושי) גם סבל בגלל האינטראקציות החברתיות ואין מה לדבר כמובן על תעסוקה אחר כך בתחום בגלל החרדה חברתית.
אני פשוט ויתרתי על תחום שמעניין אותי לעסוק בו ועל פרנסה נורמלית בגלל החרדה חברתית. התכנון שלי כרגע בשנה הבאה לעבוד בעבודות שלא דורשות אינטראקציה עם אנשים כמו דוור (שזה מדבר אליי בגלל הפעילות גופנית של ההליכה) או לעבוד בספרייה (שאני מאוד אוהב לקרוא).
כמו שאתם מבינים המגוון של העבודות להתפרנס מהן לא להיט למי שסובל מח"ח. השאלה שלי האם אתם מכירים תחומים נוספים שלא דורשים אינטראקציות עם אנשים?

עבודות בקאופיס שהן מול המחשב.

דוור נשמע נחמד.
כל דבר מול מחשב
משער שכאן ידעו יותר:

אתה מוכר במקרה דרך ביטוח לאומי ?
אם כן, אולי תהיה לך אפשרות להיעזר בסל שיקום.

בהחלט כן. זה קל? לא.
תנסה לחשוב מה אתה אוהב, במה אתה טוב, או במה היית רוצה להיות טוב אם היית יכול. גם אם זה מאוד קשה למצוא משהו (או להעיז להעיד שאתה טוב במשהו).
לי הרבה שנים לא היה בכלל אומץ להעיז ללכת ללמוד בגלל כשלונות עבר. לא היה לי אומץ ללכת לעבוד כי אני לא מספיק טוב.

אין סיבה להכניס את עצמך מראש למסגרת שלא מתאימה לך כי זה מה שמצפים ממך או רוצים עבורך, אלא אם כן אתה מעוניין בזה.
באופן אישי, אני (אחרי טיפול נפשי ארוך), העזתי לנסות לראשונה לעבוד, זה עשה לי טוב בסופו של דבר. למדתי להתמודד ונתן לי כלים חדשים.

עשיתי ניתוח קיצור קיבה בגלל לחץ של ההורים להתגייס (וגם כי רציתי והיה חשוב לי להתגייס). בדיעבד זו היתה טעות ונשרתי מהצבא על רקע בריאותי. לאחר מכן הסתרתי בבית 6-7 שנים.
אם אתה לא מטופל או מטפל, אמליץ לעשות משהו. מה? אני לא אמליץ לך מה. לכל אדם יש סגנון שמתאים לו. יש כאלה שאוהבים שיחות נפש, יש כאלו שסמים (מותרים - תרופות). יש כאלה שמעדיפים ספורט, יש כאלו שמעדיפים קריאה (משתמע שאתה אחד כזה).
מה שכן אמליץ עליו, זה איזון. ורצוי שאקשיב לעצמי כי אני רחוק מלהיות מאוזן גופנית :)

שמח לשמוע שאתה לקראת סיום תואר, כל הכבוד! אל תזניח את התואר, גם אם לפתע תרגיש טוב יותר בעוד כעשור ותרצה להשתלב בשוק העבודה אחרי שנים בהן לא הרגשת שאתה מסוגל, זה משהו שיהיה לך ביד. אל תוותר, בטח ובטח אם אתה בקו הסיום. במה התואר?

בהחלט כן. זה קל? לא.
תנסה לחשוב מה אתה אוהב, במה אתה טוב, או במה היית רוצה להיות טוב אם היית יכול. גם אם זה מאוד קשה למצוא משהו (או להעיז להעיד שאתה טוב במשהו).
לי הרבה שנים לא היה בכלל אומץ להעיז ללכת ללמוד בגלל כשלונות עבר. לא היה לי אומץ ללכת לעבוד כי אני לא מספיק טוב.

אין סיבה להכניס את עצמך מראש למסגרת שלא מתאימה לך כי זה מה שמצפים ממך או רוצים עבורך, אלא אם כן אתה מעוניין בזה.
באופן אישי, אני (אחרי טיפול נפשי ארוך), העזתי לנסות לראשונה לעבוד, זה עשה לי טוב בסופו של דבר. למדתי להתמודד ונתן לי כלים חדשים.

עשיתי ניתוח קיצור קיבה בגלל לחץ של ההורים להתגייס (וגם כי רציתי והיה חשוב לי להתגייס). בדיעבד זו היתה טעות ונשרתי מהצבא על רקע בריאותי. לאחר מכן הסתרתי בבית 6-7 שנים.
אם אתה לא מטופל או מטפל, אמליץ לעשות משהו. מה? אני לא אמליץ לך מה. לכל אדם יש סגנון שמתאים לו. יש כאלה שאוהבים שיחות נפש, יש כאלו שסמים (מותרים - תרופות). יש כאלה שמעדיפים ספורט, יש כאלו שמעדיפים קריאה (משתמע שאתה אחד כזה).
מה שכן אמליץ עליו, זה איזון. ורצוי שאקשיב לעצמי כי אני רחוק מלהיות מאוזן גופנית :)

שמח לשמוע שאתה לקראת סיום תואר, כל הכבוד! אל תזניח את התואר, גם אם לפתע תרגיש טוב יותר בעוד כעשור ותרצה להשתלב בשוק העבודה אחרי שנים בהן לא הרגשת שאתה מסוגל, זה משהו שיהיה לך ביד. אל תוותר, בטח ובטח אם אתה בקו הסיום. במה התואר?
אני לא מטופל, כי לדעתי זה חסר משמעות לקחת כדור בשביל לבצע פונקציות חברתיות וזה גם עם תופעות לוואי. טיפולים של שיחות וכאלה מן הסתם יקרים מאוד ובלתי זמינים במצב של היום.
אין באתר הזה איזה דרך לשלוח הודעה פרטית?

אני לא מטופל, כי לדעתי זה חסר משמעות לקחת כדור בשביל לבצע פונקציות חברתיות וזה גם עם תופעות לוואי. טיפולים של שיחות וכאלה מן הסתם יקרים מאוד ובלתי זמינים במצב של היום.
למה חסר משמעות לקחת כדור?

אני מאמין שטיפולים בסגנון שיחות תוכל לקבל דרך הקופת חולים במחיר זול, כנראה התור יהיה מאוד מאוד ארוך - אז כדי להירשם כבר עכשיו.
אולי דרך ביטוח לאומי/עמותה תוכל גם לקבל כזה שירות במחיר זול

אופציה נוספת היא רפואה אלטרנטיבית - חלק ממנה זמין דרך קופות החולים במחיר מסובסד

ובנוגע לשאלה שלך - כל מיני עבודות של סידור מסמכים, תיוק, אולי משלוחים

למה חסר משמעות לקחת כדור?

אני מאמין שטיפולים בסגנון שיחות תוכל לקבל דרך הקופת חולים במחיר זול, כנראה התור יהיה מאוד מאוד ארוך - אז כדי להירשם כבר עכשיו.
אולי דרך ביטוח לאומי/עמותה תוכל גם לקבל כזה שירות במחיר זול

אופציה נוספת היא רפואה אלטרנטיבית - חלק ממנה זמין דרך קופות החולים במחיר מסובסד

ובנוגע לשאלה שלך - כל מיני עבודות של סידור מסמכים, תיוק, אולי משלוחים
כי זאת אולי ההפרעת נפש הכי גרועה יחד עם דיכאון (והחרדה בסוף יוצרת דיכאון) אפילו יותר מנכות פיזית, תחשוב שאתה צריך כדור בשביל לתקשר עם אנשים זה משהו שקורה כל הזמן (טוב בסביבה שאני יצרתי לעצמי זה כמעט לא קורה) וזה ממש לא כדור קסם זה מגיע עם הרבה תופעות לוואי אז למה בכלל, טיפולים מוזלים התור באמת יהיה ארוך וזה לא יעיל לטיפול.
מה שאני חושב באמת זה להשלים עם זה, אני כבר לא ילד שאולי הייתה תקווה, להוריד את הסטרס מכל המסגרות שהייתי בהם בכוח וגרמו לי פשוט להרגיש רע ובאמת ללכת על עבודות ללא אנשים

אין באתר הזה איזה דרך לשלוח הודעה פרטית?
יש, אחרי X הודעות בפורום. נדמה לי ש - X = 50, אאל"ט.

ממש לא מסכים עם כל מה שכתבת.
אתה לא יכול להכליל את הכל כתופעת לוואי. גם ללכת בשמש הישראלית כדוור יהיו תוצאות לוואי. מה ההיגיון?
קודם תנסה, אחר כך תפסול.
לגבי הגישה, גישה מיותרת. התמסכנות והתקרבנות לא תעזור. אתה באמת חושב שחרדה חברתית קשה יותר מלהיות ללא גפיים? למה בכלל לעשות השוואה כזו?

אני לא מטופל, כי לדעתי זה חסר משמעות לקחת כדור בשביל לבצע פונקציות חברתיות וזה גם עם תופעות לוואי.
וזה ממש לא כדור קסם זה מגיע עם הרבה תופעות לוואי אז למה בכלל
לדעתי, חבל לשלול על הסף. זה לא נשמע שאיכות החיים שלך עכשיו גבוהה במיוחד.
בסוף זו שאלה של איכות חיים ובאיזו סיטואציה תרגיש טוב יותר למרות ת. הלוואי.
בעיקר עניין של עלות תועלת.

נערך לאחרונה ב:
ממש לא מסכים עם כל מה שכתבת.
אתה לא יכול להכליל את הכל כתופעת לוואי. גם ללכת בשמש הישראלית כדוור יהיו תוצאות לוואי. מה ההיגיון?
קודם תנסה, אחר כך תפסול.
לגבי הגישה, גישה מיותרת. התמסכנות והתקרבנות לא תעזור. אתה באמת חושב שחרדה חברתית קשה יותר מלהיות ללא גפיים? למה בכלל לעשות השוואה כזו?
"אתה לא יכול להכליל את הכל כתופעת לוואי. גם ללכת בשמש הישראלית כדוור יהיו תוצאות לוואי. מה ההיגיון?"
למדתי תחום שמתעסק בתרופות האלה לכן אני בקיא בחומרים הפעילים, בתופעות לוואי...
אפשר לשים כובע שמכסה את העורף גם, משקפי שמש קרם הגנה בגדים ארוכים ולהתגונן מהשמש
וכן אני חושב שחרדה חברתית (זה סקאלה אבל במצב שלי) יותר גרועה מלהיות בלי גפיים, עדיף כבר להיות בריא נפש ולהיות רגוע כשאתה ליד אנשים אחרים או שיהיו לך אינטראקציות עם אנשים אחרים שאתה נהנה מהם ולא בחרדה של חיים מוות מכל אינטראקציה חברתית

אני פשוט ויתרתי על תחום שמעניין אותי לעסוק בו ועל פרנסה נורמלית
אני לא מטופל

בתור אחד שסובל מחרדה חברתית גם כן (ובהתחלה באתי לרשום שכנראה בעוצמה פחותה משלך, אבל אז כתבת שאתה לא מטופל וזה מסביר הרבה)- אני מזדהה איתך מאוד.
אצלי היא התפרצה אחרי הצבא דווקא.
הלימודים האקדמיים היו סיוט (בהתחלה).
טיפול קוגניטיבי התנהגותי נתן לי המון כלים להתמודד.
ניתחנו סיטואציות, תרגלנו מקרים, הצבנו יעדים והכל במסגרת מודעת ובמטרה לאלף את החיה.

הכרחתי את עצמי למצוא חברים בלימודים, וזה היה נוראי ומדהים כאחד, כי פגשתי אנשים נהדרים (וחבל שאנחנו לא בקשר היום, אבל זה באשמתי).
בעבודה ביקשתי לקחת (וקיבלתי) תפקידים שמחייבים אותי להיות בקידמת הבמה כדי להתמודד עם החרדה- כשאני מודע אליה ויש לי את הכלים לטפל בה.

המצב שלי היום הרבה יותר טוב. החרדה עדיין קיימת, אני יודע להימנע מסיטואציות שפשוט לא עושות לי טוב (כמה זה משחרר לדעת להגיד "לא" ולהתקדם הלאה, מבלי לתת תירוצים או לחשוב מה יגידו אחרים), ואני נהנה לסמן V על מקרים שבעבר הייתי נמנע מהם.

הנקודה שלי- אל תוותר על חלומות ועל קריירה.
חרדה חברתית זאת מחלה שכדאי ואפשר לטפל בה.

המון בהצלחה!

CBT מעולה
ניתן גם בשירות עצמי... אבל עדיף מטפל שידחוף אותך
צריך רק להעז

בינינו: האמת היא שאין שום דבר מפחיד שם בחוץ, אבל צריך לאמן את הראש עד שיקלוט זאת.
היום יש כלים מתאימים לזה.
ללכת לדווֵר זה ההיפך הגמור ממה שצריך לעשות מי שיש לו פוביה חברתית
סליחה על ההטפה, הכוונה לטוב

CBT מעולה
ניתן גם בשירות עצמי... אבל עדיף מטפל שידחוף אותך
צריך רק להעז

בינינו: האמת היא שאין שום דבר מפחיד שם בחוץ, אבל צריך לאמן את הראש עד שיקלוט זאת.
היום יש כלים מתאימים לזה.
ללכת לדווֵר זה ההיפך הגמור ממה שצריך לעשות מי שיש לו פוביה חברתית
סליחה על ההטפה, הכוונה לטוב
זה לא רק להעז, יש אנשים למשל שיש להם אופי פוסט טראומטי, אתה בקלות יכול לפתח פוסט טראומה אחרי שהעזת לעשות משהו נגד החרדה חברתית, וזה נפוץ מאוד אצל אנשים עם חרדה חברתית

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ האם יש היגיון לא למשוך קצבה מהפנסיה מהשנייה בה זה אפשרי ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 65
H האם זה אפשרי להשכיר יחידת דיור ב3000+- ש"ח ממשכורת של 6200? צרכנות פיננסית 22
י האם זה אפשרי להגדיל הפרשת מעסיק לקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
נ הלוואה זולה להשקעה בקרנות מחקות מדד כלל עולמי לטווח ארוך, זה אפשרי? שוק ההון 1
L שאלה על האייטם : "זה אפשרי: הישראלית שחיה מ-500 שקל בשנה" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
ג'וני לנד האם זה נכון שעד רווח 2,000 דולר בשנה, הרווח לא יחוייב במס PFIC? מיסים 1
ד טיפ בכרטיס אשראי במסעדות - איך בעצם זה עובד? אוף טופיק 92
אוהד יהודה מיסוי ריאלי בניכוי שער מט"ח, זה ניכוי מההפקדה או מכל התשואה? שוק ההון 11
C כמה כסף זה מספיק עבורכם? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 99
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
Y אמא שרוכשת דירה על שמי, או שמעבירה כסף במתנה לחשבוני ואני זה שרוכש - יש הבדל משמעותי? מיסים 1
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
B משמעות חוקית של חתימה על הסכם זה בפתיחת חשבון בBlink ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ד מה הסיבה שהבורסה זה לא משחק סכום אפס? שוק ההון 33
NeonDrift המרת מטבע ב IB - האם זה תמיד פקודת MKT או שיש אפשרות LIMIT? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
E שגיאה בהעברת זה"ב לחשבון IB דרך בנק הפועלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
A איך זה שבישראל הרעיון של לינה בקפסולות לא תופס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
T מתחילים לגור לבד: אז מה זה ""זול"? פלטפורמה למעקב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
מ במה קרן מחקה צוברת של אגח ממשלתי זה יותר טוב מלקנות ישירות אגח ממשלתי? שוק ההון 4
A מה זה הפקת צו כניסה למקרקעין- נדל"ן 2
מ איך מנתחים את זה? שוק ההון 1
C ב2021 ביקשתי להעביר אך זה לא קרה בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
א האם זה זמן טוב למכור עכשיו דירה? נדל"ן 14
ס בעלי אזרח אמריקאי וחשבון הבנק משותף. באופן אוטומטי בית ההשקעות כותב שהוא נהנה בחשבון. זה אומר שבמקרה פטירה 40% מהחשבון ילכו למס ירושה? שוק ההון 1
M זה רק ספורט אוף טופיק 4
N שיוך כספים לIB שמתעכב כי אין הערה בהעברת זה"ב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
שם משתמש בעייתי השכרת דירה זה יותר משתלם מלקנות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
E יש פה בני 50 פלוס שזוכרים איך זה לצאת להופעה ? אוף טופיק 7
A פיצול מנייה עתידי - מה זה אומר ואיך לנהוג? שוק ההון 4
ע זכיתי בפרויקט דירה בהנחה, זה שווה? נדל"ן 13
Z זה כבר נהיה סטנדאפ, השאלה היא על מי צוחקים. פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 14
Z מדד הבנקים ומניות בנקים בישראל, לאן זה הולך ? שוק ההון 38
י דירה סמוכה לפיר אשפה - כמה זה בעייתי? נדל"ן 5
ש יש מצב שהדמי ניהול באמריקאית מחלקת זה רק מהדיבידנדים שוק ההון 1
ש השקעה במדדים, האם באמת הנכון זה להשקיע באותו מדד כל הזמן או לפתוח אפיקים חדשים? שוק ההון 15
T כל יום הנסדק 1%+ למעלה? איך זה יגמר לדעתכם? שוק ההון 21
H ולמה זה רע? - דיון תאורטי על השקעות הדיוטות במדדים אוף טופיק 6
N פתחתי עוסק פטור בשביל זה.. איך אני סוגר אותו? פוסטים מאיכות נמוכה 3
M כמה זה חמור להיכנס למינוס צרכנות פיננסית 10
D מניות ערך קטנות בישראל זה סיוט - זמן לעבור לאינטרקטיב? שוק ההון 1
א האם רווח והפסד הון מתקזז גם אם זה ריאלי ונומינלי ? שוק ההון 7
T אפשר להגיש תלונה במשטרה על הודעות ספאם בטלפון ? זה חוקי בכלל ? פוסטים מאיכות נמוכה 8
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
N האם זה דבילי מצידי? שוק ההון 19
Z האם העלת תקרת עוסק פטור ל120,000 זה החל מ2024 אכן יצא לפועל סופית? מיסים 3
S רגולציה זה מורכב שוק ההון 5
י בית עם 5 יחידות דיור, האם זה כאב ראש או שדווקא הזדמנות? נדל"ן 33
הפרופסור סתם מתוך סקרנות, איך זה לעשות PhD במקום כמו סטנפורד או הרווארד ? התפתחות אישית 1
ש שאלה על אמזון ו- eBay - האם מוצר זה נמכר בפלטפורמות האלה? אוף טופיק 0

נושאים דומים

Back
למעלה