• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

זהירות "מתקינים" של מכשירי חשמל חדשים

• פותח הנושא פותח הנושא nicepo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

nicepo1

משתמש בכיר
דירוג
4,140
למי שלא מכיר בארץ כשקונים מכשירי חשמל "לבנים" בעיקר מכונות כביסה ומדיחי כלים יש חובה להזמין מתקין מתאם היבואן.
במקרה שלא תזמינו את המתקין וקיבלתם מוצר פגום או שהמוצר התקלקל בזמן האחריות היבואן יתנער מאחריות.
הנסיון שלי(ועוד מקרים ששמעתי אליהם)איתם רע מאוד.
הם ינסו למכור מוצרים נוספים במחירים מופקעים מאוד שיכולים להגיע למחיר המוצר עצמו ויותר,ובנוסף לא יבצעו את ההתקנה עצמה כנדרש.
ממש מרתיח!
דוגמאות מהזמן האחרון:
קרובת משפחה מבוגרת קנתה מכונת כביסה,לצערי היא הייתה לבד כשהמתקין הגיע
דחף לה:
עגלה שאין בה שום צורך(המכונה במקום קבוע ואין שום צורך להזיז אותה) במחיר מופקע.
מגן ברקים במחיר פי 5 מעלותו בחנויות החשמל
מסנן אבנית גם במחיר גבוה מאוד
אחריות מורחבת לכול מוצרי החשמל בבית במחיר אסטרונומי
בנוסף לא טרח אפילו לבדוק שהמכונה מפולסת ולא רועדת בסחיטה,אפילו את המינימום ללקוח שהוא דחף לא את כול מה שאפשר לא ביצע.

אני אישית קניתי גם מכונה לא מזמן והמתקין ניסה לדחוף את המוצרים האלה בכול כוחו,כשהבין שאני לא יקנה כלום פשוט חיפף.
חיבר את המכונה הפעיל לשניה ואמר:"אתה רואה זה עובד. יום טוב." והלך.
הוא לא פילס את המכונה(והיא ממש "התנדנה" כשנגעתי בה אחרי שהלך),צינור המים לא היה סגור מספיק חזק ולא טרח להלביש את הפלסטיקים (שמגיעים עם המכונה)בחורים שבהם היו הברגים שמחזיקים את התוף להובלה.

המלצה שלי שימו לב לא ליפול בקניה מהם.
קראו את ההוראות ובמקרה הצורך ראו סרטון ובדקו שהמוצר הותקן כראוי.
על תתנו לקרובי משפחה\חברים מבוגרים להיות לבד כשהמתקין מגיע.

נערך לאחרונה ב:
אני מכיר את התופעה הזו.
לא התכוונתי לקנות שום תוספת.
לצערי נפלתי על יום שלא הייתי ערני מספיק, ומתקין שעשה את כל צעדי המכירה הנכונים לפי הספר.
הצליח להשחיל אותי.
אחרי זה מובן שכעסתי על עצמי.
מרגיז שבארץ אתה חייב להיות כל הזמן ברמת כוננות גבוהה שמישהו מנסה לסדר אותך.

מרגיז שבארץ אתה חייב להיות כל הזמן ברמת כוננות גבוהה שמישהו מנסה לסדר אותך.
עוד יותר מרגיז זה כשאתה טורח ומשווה מחירים ב-zap, עוקב כמה שבועות אחר המגמות ולבסוף "קונה בזול" ואז המתקין מסדר אותך.

אם זה לא מספיק מרגיז אז לידע כללי , מתקין שלא דוחף מוצרים נוספים ללקוחות מפוטר. ממש כך.
חבר קרוב , פוטר לא מזמן אחרי כמה התראות מהסיבה הזאת.

אם זה לא מספיק מרגיז אז לידע כללי , מתקין שלא דוחף מוצרים נוספים ללקוחות מפוטר. ממש כך.
חבר קרוב , פוטר לא מזמן אחרי כמה התראות מהסיבה הזאת.
הוא הגון מדי בשביל המקצוע הזה אז אני מניח שזה טוב בשבילו.
אדם הגון לא יוכל לישון בלילה אחרי שכל היום עסק בגניבה מקשישים ואנשים תמימים אחרים (תמימים או לא אסרטיביים או לא ערניים מספיק) .

מעניין אם במדינות אחרות זה גם ככה. בסופו של דבר זה לא הגיוני שמדובר במודל עסקי של רמאות. יבואן רשמי אמור להרוויח מהפרמיה על המחיר ולא ממקורות אחרים.

הוא הגון מדי בשביל המקצוע הזה אז אני מניח שזה טוב בשבילו
אכן כך. בחור הגון ואמין שלא הסכים לדחוף הרחבת אחריות למכונת כביסה בכפול ממחיר המכונה.

אני באתי לקנות שרשרת לאשתי, המוכרת דחפה לי גם עגילים, צמיד, טבעת ועץ ריח.

לא חושב שמישהו סחט מישהו באיומי אקדח. קצת אחריות.

בהיותי צעיר ותמים, חתמתי אצל מתקין כזה על הרחבת אחריות במחיר מופקע...
בתקופת האחריות הלך לה הכרטיס פעמיים. תיקון יקר מאוד בלי האחריות.
מאז שנגמרה האחריות היא בסדר ב"ה :)

קרוב משפחה שלי בן 60 + רכש מרשת חשמל מוצרי חשמל גדולה ומוכרת טלוויזיה LG 65 אינץ ואח"כ הוא סיפר לי שלקחו לו על התקנה והרחבת אחריות באזור 1,250 ש"ח ושנאמר לו שאם הוא לא רוצה הרחבת אחריות ההתקנה תעלה 750, המתקין טען שהרחבת אחריות רגילה עולה יותר מאלף ש"ח ולכן בעצם הוא מקבל "הנחה עצומה " על הרחבת האחריות.
אני לא מבין בזה אבל היה נשמע לי שמדובר במשהו שלא משתלם לעשות.
מישהו מבין בזה?

קרוב משפחה שלי בן 60 + רכש מרשת חשמל מוצרי חשמל גדולה ומוכרת טלוויזיה LG 65 אינץ ואח"כ הוא סיפר לי שלקחו לו על התקנה והרחבת אחריות באזור 1,250 ש"ח ושנאמר לו שאם הוא לא רוצה הרחבת אחריות ההתקנה תעלה 750, המתקין טען שהרחבת אחריות רגילה עולה יותר מאלף ש"ח ולכן בעצם הוא מקבל "הנחה עצומה " על הרחבת האחריות.
מישהו מבין בזה?
משהו לא בסדר כאן. גם אני רכשתי LG ברשת מוכרת וגדולה. בזמן הרכישה הציעו לי משלוח + התקנה + מתלה למסך הכול ב 150 ש"ח. צריך לזכור שלפני החגים יש מבצעים כי בדרך כלל זה יקר יותר אבל לא משהו שיצור חור בכיס.
אחריות מורחבת מעל שנה ראשונה ניתנת היום חינם כמעט אצל כול הספקים אבל צריך ,לאחר ההתקנה, להתקשר לספק הרשמי [לא לחנות] כדי להפעיל אותה.
לקח מהסיפור שלך - ללוות את קרובי המשפחה המבוגרים ברכישות מסוג זה.
קשה לי להאמין שבחנות הציעו לו את המחיר הזה כי זה גזל ועוקץ. כנראה שזה היה עם מתקין עצמאי ולא מהחנות.
נאי רכשתי בשם אימי גם כן LG, המשלוח, המתלה וההתקנה פחות בערך 200 ש"ח וקיבלה גם מתנה כבל HDMI ארוך.

צריך להיות ממוקד.
בא המתקין להתקין את המכונת כביסה, שיתקין ובזה מסתיים תפקידו (מבחינתכם כמובן).
זה כמו שאדם יוצא לקנות חולצה בחנות. המוכר בד"כ ינסה לדחוף לו גם מכנס, עניבה וג'קט "תואם".
יש X ש"ח לחולצה, זה מה יש. כל השאר לא רלוונטי. גם אם יציעו לי לקנות את כל החנות.
בהנחה שהמתקין חיפף או לא מקצועי כי הוא "נכשל" למכור מוצרים נלווים, מתקשרים לחנות (אין דבר יותר שנוא מלחזור ללקוח) ולהביא אותו שוב. בפעם השנייה הוא רק יבוא יתקין (כמו שצריך) ויילך.

מישהו מבין בזה?
התקנה אמורה לעלות 150-250 , מתלה רגיל כ100 לדעתי.
750 זה המון

"אחריות מוצרי חשמל". לפני שנים הורים שלי שוכנעו לעשות אחת כזאת. כשהתקלקלה להם מכונת כביסה, ביקשו ממני להתקשר לחברה כדי שיבואו לתקן. החברה שלחה נציג שהגיע, בדק ואמר שהאחריות לא מכסה את הקלקול. מסתבר שלפי הפוליסה, אחריות על מכונת כביסה מכסה הכל "...פרט לחלקי מתכת, פלסטיק וגומי".

מניסיון אסרטיביות פותרת את כל הבעיה הזאת, אחרי "לא רוצה לקנות שום דבר מעבר להתקנה" שלי אף מתקין לא מציע כלום. עבור קרובי משפחה מבוגרים צריך לדאוג שיהיה מישהו בבית הזמן ההתקנה.

ואם ההתקנה גרועה שווה לצלם לחפף את המתקין הסורר מהבית ולהעביר לחברה שישלחו אחד נורמלי.

אם כולם היו עושים את זה - התופעה הייתה פוחתת.

אגב, חלק מהמוצרים המשווקים (אחריות, מגן ברקים וכו) כן מומלצים ובדרך כלל ניתנים לרכישה ישירה שלא דרך הטכנאי בזול יותר.

האם אמריקאי שקונה טלויזיה/מכונת כביסה באמזון צריך להזמין מתקין "רשמי" כדי שהאחריות תופעל ?

לפי החוק האחריות קיימת ללא קשר להתקנה.
החברות לרוב נותנות שנה נוספת אם מתקינים לפי דרישתם.

בעיקרון כשקונים מוצרי חשמל מכל סוג שהוא בצפון אמריקה מצידה של החנות אתה יכול לבוא עם הטראק או המיניוואן שלך, להעמיס אותו על האוטו ולקחת אותו לבד הביתה ולהתקין, והאחריות בתוקף. הובלה והתקנה הם שירותים אופציונאליים ובטח לא תנאי לאחריות. זה פשוט בארץ אמצעי להרוויח על הצרכן עוד כסף. התקנה לטלביזיה זה בכלל בדיחה עצובה.
באותו הקשר, גם טיפולים לאוטו חדש זה משהו שאפשר לעשות היכן שרוצים וזה לא פוגע כהוא זה באחריות, שלא לדבר על כך שמרבית הטיפולים הם רק החלפת שמן בעלות של כמה עשרות דולרים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I נטייה להימורים - האם לצאת משוק ההון? (זהירות: טריגרים) התפתחות אישית 8
מ זהירות, ברבור שחור שוק ההון 5
הסולידית "בובות גרב" בפורום - זהירות שער הקהילה 3
ס זהירות - קבוצות רכישה שוק ההון 14
ERE בלי ה E זהירות! מס של 35% על דיוידנדים ב ETF קנדיים בבנק פועלים שוק ההון 16
Sailor משקיעים במניות אמריקאיות ? זהירות! שוק ההון 23
I איך יכול להיות שמחירי דירות של 22.9 השתנו, ומגמות שונו במדלן? נדל"ן 4
צ השוואת תשואה של תיקי השקעות שוק ההון 0
L IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A תוכנית השאלת מניות של ******************* ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Y מיסוי המקרה של "משחק" באופציות מיסים 4
N יש אתר עם גרפים של מניות שאפשר לשים עליו שתי מניות להשוואה? שוק ההון 6
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
H מיסוי במכירה של נדל"ן במדינות עם מטבע שעובר פיחות (הונגריה וכו') מיסים 8
Z יומנו של הייטקיסט צעיר יומני מסע אישיים 4
A ביטוח רשות של חפצים ביתיים מפני נזקי מלחמה מטעם המדינה מיסים 21
א עמלת המרת מט"ח גם במקרה של ביטול עיסקה. חוקי? צרכנות פיננסית 8
C שווי מוצר משומש מחו"ל עבור הרחבת ביטוח תכולה למלחמה - ביטוח רשות לחפצים ביתיים של מס רכוש מיסים 0
Z ניירות ישראלים בחשבון IB של תושב חוץ שוק ההון 1
א מתי יש מס ייסף במקרה של RSU ? שוק ההון 13
T פתרון מילוי אוטומטי של טופס 134 מיסים 0
Z שער דולר של קרן כספית דולרית חשופה שוק ההון 7
א איך למסלול של אינפיניטי יש תשואה גבוהה יותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קביעת שער סגירה של מניה שוק ההון 5
L העברת בעלות של נכס באנגליה נדל"ן 3
Homer הזיות של ה ai אוף טופיק 21
נ במקרה של תקיפה באיראן שוק ההון 313
א כרטיס אשראי סודי של ישראכרט – ללא עמלת מט"ח צרכנות פיננסית 23
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
JBUZZ הפרוייקט של גנדי שדה דב - צמוד מדד תשומות? נדל"ן 1
Y המלצה למערכצ אונליין לניהול חשבונות של חברה קטנה בע"מ מיסים 6
א כרטיס חדש של מקס בשם "כלל" צרכנות פיננסית 0
divorce+5 המסע אל התייצבות אחרי שנים ארוכות של משבר סביב גירושין ופירוק חיים יומני מסע אישיים 80
M בתום 49 שנים שכחתי לחדש חכירה ל-49 השנים הבאות - תשלום דמי שימוש ראויים על שנה של איחור ברישום נדל"ן 0
E מיסוי של RSU לאזרח אמריקאי וישראלי מיסים 3
ToshavHozerVatik הצהרת הון של תושב חוזר ותיק? מיסים 15
D מס פדרלי של 3.5% על הוצאת כספים מארה״ב שוק ההון 53
M קרנות אינדקס והעלויות של איזון מחדש שוק ההון 17
מ השוואה של 2 מסלולי פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
מ עלות של אכ"ע - מעבר לתשלום עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ז שאלה לגבי החזרה של כסף לישראל מחשבון השקעות בין לאומי שוק ההון 4
algo.il חלוקה נכונה של השקעות בשוק ההון במספר מוצרים פיננסיים שונים לתא משפחתי שוק ההון 10
S שאלה לגבי כדאיות מכירת ביטקוין פיזי לאחר שכבר קניתי קרן מחקה של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ג יתרונות של עצמאי במכשירים פנסיונים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N חוות דעת לגבי תמהיל משכנתא "סולידית" של 700K נדל"ן 3
מ קנייה של MLP ע"י אזרח ישראלי מיסים 8
N השקעות פאסיביות והמקרה של הnikkei היפני שוק ההון 9
JBUZZ פטירה (מוות) של אחד מהשותפים בחשבון בנק צרכנות פיננסית 3
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ה ארנק קר אישי או ארנק מנוהל של Bit of gold? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10

נושאים דומים

Back
למעלה