• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ויתור על אזרחות אמריקאית - התלבטות

• פותח הנושא פותח הנושא dr_prof_patrick
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dr_prof_patrick

משתמש רשום
דירוג
0
היי כולם,
אני מצוי בהתלבטות מהקשות שהיו לי בחיים. אני שוקל לוותר על האזרחות האמריקאית שלי. אני אפרט פה כמה שניתן כדי לתת תמונה מלאה כדי שתוכלו אולי לעזור.

מצב כלכלי כללי
1. בראש ובראשונה יש לי תיק קריפטו בשווי כרגע של כמה מאות אלפי דולרים - כמעט מליון דולר (כמעט 100 אחוז מזה זה רווח לצורכי מס).
2. יש ברשותי תיק השקעות בחברת השקעות ישראלית פרטית בגודל של קצת יותר מ 700 אלש"ח.
3. קרן פנסיה והשתלמות כרגע קטנות כי אני עובד חצי משרה וסטודנט.
4. קופת גמל 250 אלש"ח.

אזרחויות
1. ישראלית
2. אמריקאית
3. פורטוגלית

סיבות לוויתור
1. מיסוי מכל מקום בעולם. אני שוקל לעבור למדינה אירופאית עם הדרכון שהמס על רווחי הון על קריפטו הוא 0 אחוז (פורטוגל, גרמניה, בלגיה - אולי יש עוד), כל עוד אני מחזיק את האזרחות האמריקאית אני אהיה חייב במס כמו בארץ ככה או ככה.
2. הטבות המס הניתנות בארץ על קופות גמל, השתלמות ופנסיה לא תקפות באמריקה ויהיו חייבות במס שם ויכול להיות מאוד מאוד גבוה כשאגיע לנקודה הזאת.
3. בירוקרטיה בלתי נסבלת ופחד מתמיד מה-IRS למרות שאני מגיש את כל הדברים הדרושים, תמיד יש חשש שיתטפלו אלי.
4. אני לא אוהב את התרבות האמריקאית וקשה לי לראות את עצמי מבסס חיים שם בעתיד.
5. סיבה נוספת לוויתור בשנים הקרובות היא כי ברגע שסך הנכסים שברשותי עוברים את ה 2 מליון דולר, ויתור על אזרחות גורם לחבות מס לאמריקה כאילו מכרת את כל נכסייך.

סיבות לשמור על האזרחות
1. תוכנית מגירה (גם אם יש את האזרחות הפורטוגלית, האמריקאית זה nice to have).
2. Social Security בעתיד, בנוסף \ במקום ביטוח לאומי - אם כי אני בכל מקרה מקווה לא להגיע למצב שאני נשען על ממשלות כדי לקיים את עצמי.
3. רוב אחזקותי הן קריפטו, אם השוק קורס זה מוריד סיבה דיי משמעותית לוותר על האזרחות (עדיין יש את הפנסיה וגמל)

אני אדם צעיר (שנות 20 מאוחרות) שמנסה לבנות את הונו בעולם ומרגיש לי שמעבר למדינה אחרת לצורכי מס זאת החלטה חכמה, במיוחד שההשקעה יכולה גם להפוך לכמה מליוני דולרים אם יש עוד שוק שורי בקריפטו. חסכון של 28% מס זה מאוד מאוד משמעותי.

אשמח לשמוע דעות, המלצות או חוויות של אנשים שעברו לבטים דומים.

ויתור על אזרחות גורם לחבות מס לאמריקה כאילו מכרת את כל נכסייך.
אבל יש פטור של כמה מאות אלפי דולרים על הרווח הזה
$767,000 נכון ל-2023

את הטופס תצטרך למלא בכל מקרה בין אם הרווח שלך עובר את התקרה הנ"ל או לא

2. Social Security בעתיד, בנוסף \ במקום ביטוח לאומי - אם כי אני בכל מקרה מקווה לא להגיע למצב שאני נשען על ממשלות כדי לקיים את עצמי.
רק לגבי זה…
אם אתה לא משלם Social Security אז גם לא תקבל קצבה בעתיד. אתה צריך לשלם לארה״ב את הביטוח הלאומי (בנוסף לביטוח הלאומי בארץ) בשביל להיות זכאי.

אבל יש פטור של כמה מאות אלפי דולרים על הרווח הזה
$767,000 נכון ל-2023

כן אבל אני חושב על עוד 40 שנה, רוצה להאמין שחבות המס תהיה יותר מזה, בשוק שורי במידה שאני מחליט למשוך את כל הקריפטו זה יכול להיות גם מעל 4 מליון דולר רווח. אז עדיין אהיה חייב הרבה מאוד כסף. אבל זה כן מרגיע קצת את הלחץ של הזמן.

אתה מודע למס יציאה, גם בארץ וגם בארה"ב?

לא, אשמח אם תוכל לפרט על זה. התוכנית היא להעביר תושבות למדינה האירופית ולחכות כחצי שנה - שנה עד תחילת מימוש. אני לא מתכנן לוותר על האזרחות הישראלית.

רק לגבי זה…
אם אתה לא משלם Social Security אז גם לא תקבל קצבה בעתיד. אתה צריך לשלם לארה״ב את הביטוח הלאומי (בנוסף לביטוח הלאומי בארץ) בשביל להיות זכאי.

אולי אעבור לצורך לימודים \ עבודה בעתיד, אז יתכן שכן יצא לי לשלם - אבל בהחלט נקודה למחשבה

יש מס יציאה אם עושים ניתוק תושבות מס.
ואם לא עושים אז ממשיכים לשלם מיסים בארץ.
בהחלט, המס הוא על ניתוק תושבות ולא אזרחות.
האם זה כמו בארצות הברית, מכירה רעיונית של כל הנכסים (כולל דירות)?
מה לגבי קופות השתלמות, פנסיה וגמל (מעל התקרה)?

מה אם אני טוען שהרווחים נוצרו בעקבות השקעה שמקורה בחו"ל? הקריפטו נקנה כשהייתי בחו"ל

נולדת בארץ? מי שנולד עם אזרחות לא אמריקאית וגר באותה המדינה בזמן וויתור אזרחות ארה"ב יש פתור מלא ממס יציאה. אם היתה לי אזרחות נוספת הייתי מוותר בלי לחשוב.

נולדת בארץ? מי שנולד עם אזרחות לא אמריקאית וגר באותה המדינה בזמן וויתור אזרחות ארה"ב יש פתור מלא ממס יציאה. אם היתה לי אזרחות נוספת הייתי מוותר בלי לחשוב.
יש אנשים שנולדו מחוץ לארה"ב ויש להם אזרחות אמריקאית מלידה.

במספר שרשורים דומים דובר על סוסיאל סקיוריטי.
לטעמי, יש לזה חשיבות גדולה. עבודה בארה"ב או מחוצה לה ותשלום המס ל SS בתקופה של בערך 40 חודשים תיתן לכם בונוס נאה כשתגיעו לפרישה.
SS נותן קצבאות לחיים בערך פי 3 מביטוח לאומי בארץ וזה על פרישה מוקדמת בגיל 60.
זו אחת מההשקעות הטובה ביותר. בגלל SS אני לא צריך להנזיל את תיק ההשקעות שלי היום וחי בכיף על ביטוח לאומי ו SS.

שים לב שהיית צריך להיות אמריקאי מלידה, לא מספיק שנולדת עם אזרחות אחרת.
יש רבים שנולדו במדינה זרה, וקיבלו אזרחות לפי חוק הסבא, ולהם התנאי הזה לא עומד.

זו אחת מההשקעות הטובה ביותר
תלוי מאוד מתי מתחילים. מי שמתחיל צעיר זה פחות משתלם, מי שמתחיל יותר מאוחר מאוד משתלם.
צריך גם לשים לב ל:
1) מינימום 10 שנים (יותר נכון 40 רבעונים)
2) WEP שחל על מי שעשה בין 10 ל-30 שנה, ומקבל פנסיה מעבודה כשכיר מחוץ לארה"ב.
3) עלות שקועה - אסביר, אתה רואה את ההכנסה החודשית עכשיו וזה נחמד לך. אתה לא רואה את התשואה החלופית שהיה יכול להיות לך על הכסף ששילמת לתוך המערכת.

נערך לאחרונה ב:
יש אנשים שנולדו מחוץ לארה"ב ויש להם אזרחות אמריקאית מלידה.
כן, ובזה בדיוק הסעיף מטפל, אנשים שלמשל נולדו וחיים בישראל אבל יש להם הורים אמריקאים, אז הם זכאים לפטור
נראה גם תקף למי שנולד להורים ישראלים בארה"ב אבל גדל בארץ. לא יודע מה חוקי האזרחות בישראל בכזה מקרה

מי שנולד עם אזרחות לא אמריקאית וגר באותה המדינה בזמן וויתור אזרחות ארה"ב יש פתור מלא ממס יציאה

האם זה בטוח תקף במצב הזה?
נראה גם תקף למי שנולד להורים ישראלים בארה"ב אבל גדל בארץ
כלומר -
לידה בארה״ב (לכן מדובר על אזרחות אמריקאית מלידה)
להורים ישראלים
עלו לארץ בגיל צעיר מאוד וגדלו בארץ.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M התייעצות על ויתור על אזרחות אמריקאית מיסים 1
G ויתור על אזרחות אמריקאית פוסטים מאיכות נמוכה 22
L האם ויתור על סוכן פנסיוני - השתלמות וגמל - יכול להוריד דמי ניהול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
LtWorf תביעת רכב - ויתור סודיות - טופס 1010 צרכנות פיננסית 1
V כתב ויתור תביעות בסיום יחסי עבודה אוף טופיק 10
ו חסכון בנקאי ויתור על ריבית? שוק ההון 1
א נספח ויתור כיסוי ביטוחי בקרן פנסיה בניוד ל-IRA צרכנות פיננסית 7
H ויתור על יועץ השקעות של הבנק? שוק ההון 6
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T פתיחת חשבון *** עם אזרחות פורטוגלית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S אזרחות אמריקאית מיסים 1
ה אזרחות זרה(רומנית) צרכנות פיננסית 36
J חסכונות לילדים ישראליים עם אזרחות אמריקאית שוק ההון 6
Count Olaf מה לעשות בשוק ביום שאני מקבל אזרחות פורטוגזית? שוק ההון 10
א פתיחת חשבון מסחר / אזרחות אמריקאית שוק ההון 2
ס איזה הטבות פיננסיות זמינות לבעלי אזרחות אירופאית? צרכנות פיננסית 2
H קרן מור 70-30 לבעלי אזרחות אמריקאית מיסים 1
M ביטול אזרחות אמריקאית והתמודדות עם RSU מיסים 11
I שאלות לגבי ניהול השקעות בקרנות למשקיעים עם אזרחות אמריקאית שוק ההון 5
א קרנות סל לבעל אזרחות כפולה אוף טופיק 3
ח הכנות לפני קבלת אזרחות אמריקאית - מבחינת מיסים שוק ההון 15
D נטילת משכנתא לבעלי אזרחות אירופאית נדל"ן 0
tzvikaz השקעה עבור ילד בעל אזרחות אמריקאית שוק ההון 12
R יתרונות פתיחת חשבון *** ישירות כמישהו עם אזרחות אמריקאית מיסים 1
R מיסים עם אזרחות אמריקאית - סחר בnasdaq מיסים 3
R ביטול אזרחות אמריקאית אוף טופיק 103
T השקעה בשוק ההון בארצות הברית ללא אזרחות/תושבות שוק ההון 3
yossik איסור מסחר בבורסה בבנק הפועלים לבעלי אזרחות אמריקאית. צרכנות פיננסית 15
ח *******************, אזרחות זרה, העברת מניות מבנק ישראלי שוק ההון 1
א אזרחות זרה, תושבות ודרכון זר פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 106
א יעוץ השקעות לבעלי אזרחות אמריקאית- ישראלית שוק ההון 2
L דרכים לפתיחת חשבון בנק אוניליין בחול לתושב ישאלי עם אזרחות כפולה צרכנות פיננסית 14
S בעל אזרחות כפולה אירופאית-ישראלית פוסטים מאיכות נמוכה 1
S בעלי אזרחות פורטוגזית, חשבתם לעבור לגור בפורטוגל? אוף טופיק 1
M טופס 627 ניתוק אזרחות מיסים 1
Tsachi01 קבלת אזרחות גרמנית לנכד של ילידי גרמניה אוף טופיק 4
M מס על קרן סל לבעל אזרחות אמריקאית מיסים 17
T קרן השתלמות בניהול עצמי (IRA) לבעלי אזרחות אמריקאית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
B The simple path to wealth כאזרח עם אזרחות ישראלית וארה"ב שוק ההון 5
ע פתיחת חשבון בבנק ברקליס ללא אזרחות בריטניה מרחוק + פתיחת חשבון בבנק אירופאי כלשהו צרכנות פיננסית 7
J אלטשולר שחם - iShare - האם נחשב השקעה פסיבית זרה (PFIC) לעניין בעלי אזרחות כפולה שוק ההון 2
נ תיק השקעות עם אזרחות אמריקאית שוק ההון 13
N האם חייב לשלם מס קריפטו? אזרחות פורטוגלית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ג קריפטו ובפרט לחבר׳ה עם אזרחות אמריקאית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 11
dorian אזרחות אירופאית - לימודים ועוד התפתחות אישית 12
S חשבון מסחר מיטב דש מיסוי לישראלית בעלת אזרחות אמריקאית מיסים 1
M פתיחת חשבון IB לבעל אזרחות כפולה (אמריקאית/ישראלית) שוק ההון 1
O תחליף לאג"ח ישראלי עבור משקיע עם אזרחות אמריקאית שוק ההון 3
Y פתיחת חשבון ROTH IRA ב IB עם אזרחות אמריקאית ו LLC שוק ההון 8
E הוצאת הכסף מישראל לבעלי אזרחות אירופית צרכנות פיננסית 3

נושאים דומים

Back
למעלה