מתכנת
מודרטור
- דירוג
- 8,706
אני מופתע כל פעם מחדש שאנשים כאן טורחים לקרוא הודעות ארוכות ולחוות דעתם, זה מבורך וראוי לשבח, מתנצל מראש אם הפוסט יתארך קצת.
עד כמה שידוע לי מרבית חברי הפורום הפעילים מעולם לא לקחו משכנתא אז אני מניח שלא מכירים מספיק את הניואנסים, מי שכן מכיר או מעלה בדעתו שיקולים נוספים אודה לו אם יאיר את עיני במידה ופספסתי משהו.
ברוח הפורום השאלה מתייחסת לשיקולים למרות שבנושא זה מותר ולגיטימי גם ממש להמליץ
קצת רקע
יש לי משכנתא קיימת נכון להיום ב 70% מימון (לקחתי לפני 3 שנים 90% שווי הנכס עלה, וסכומים נפרעו בתקופה זו)
ההלוואה תסתיים בעוד:
40% תוך 27 שנים
60% תוך 22 שנים
יש הצעה למיחזור, להעלות את ההחזר החודשי ההתחלתי ב 20% למשך:
33% למשך 20 שנים
67% למשך 15 שנים
כאשר לקחתי את ההלוואה לראשונה הייתי מוגבל בגובה ההחזר החודשי ולכן ההלוואה לתקופה ארוכה, כעת אני יכול בקלות להעלות את גובה ההחזר ולקצר משמעותית את התקופה.
רציתי למחזר כבר מזמן אך לא התאפשר בגלל מגבלות בירוקרטיות, לצערי החמצתי את נקודת השפל ההיסטורית של ריביות המשכנתא, למרות הריבית הנמוכה שלא חוותה שינויים בחצי שנה האחרונה ריביות המשכנתא במגמת עליה עקבית בכל הבנקים, ועל פי הנראה לעין הריביות רק יעלו בשנים הקרובות.
מיחזור משכנתא במקרה שלי כרוך בהוצאות ישירות של כ 6K ש"ח [פלוס קנסות פירעון מוקדם של כ 12K שיתקזזו מול הההחזר שאקבל מחברת EMI - לא קריטי, מי שלא הבין שידלג..]
משיקולים כלכליים שהתהוו בבמה זו יש ליתוכנית שאיפה לעבור מגוש דן לפריפריה הקרובה או הרחוקה עם מחירי דיור שפויים, בגלל הילדים מעבר דירה מתאפשר רק ביולי-אוגוסט והשנה זה לא רלוונטי כי כבר מאוחר מדי ואשתי בינתיים חוששת (אני מנסה לשכנע בעדינות).
יש סיכוי שאעבור לעיר אחרת ואז הבית יימכר או יושכר.
כעת אפרט את השיקולים
יתרונות
* חיסכון משמעותי בעקבות קיצור התקופה 200K+
* קיצור תקופת "השיעבוד".
* הזדרזות כעת לפני שהריביות ימשיכו לעלות.
חסרונות
* כאב ראש במשך חודש של תהליך המיחזור.
* היתכנות פירעון מוקדם עקב מכירת הבית בעוד שנה (סיכוי נמוך)
* אי וודאות לגבי שינויים בעוד שנה-שנתיים בעקבות מעבר אפשרי לעיר אחרת
* הריבית יכולה גם לרדת (סיכוי נמוך)
* הוצאות ח"פ בגובה 6K
* איבוד תשואה אלטרנטיבית - כסף שאמור ללכת לשוק ההון.
תודה לכם.
עד כמה שידוע לי מרבית חברי הפורום הפעילים מעולם לא לקחו משכנתא אז אני מניח שלא מכירים מספיק את הניואנסים, מי שכן מכיר או מעלה בדעתו שיקולים נוספים אודה לו אם יאיר את עיני במידה ופספסתי משהו.
ברוח הפורום השאלה מתייחסת לשיקולים למרות שבנושא זה מותר ולגיטימי גם ממש להמליץ
קצת רקע
יש לי משכנתא קיימת נכון להיום ב 70% מימון (לקחתי לפני 3 שנים 90% שווי הנכס עלה, וסכומים נפרעו בתקופה זו)
ההלוואה תסתיים בעוד:
40% תוך 27 שנים
60% תוך 22 שנים
יש הצעה למיחזור, להעלות את ההחזר החודשי ההתחלתי ב 20% למשך:
33% למשך 20 שנים
67% למשך 15 שנים
כאשר לקחתי את ההלוואה לראשונה הייתי מוגבל בגובה ההחזר החודשי ולכן ההלוואה לתקופה ארוכה, כעת אני יכול בקלות להעלות את גובה ההחזר ולקצר משמעותית את התקופה.
רציתי למחזר כבר מזמן אך לא התאפשר בגלל מגבלות בירוקרטיות, לצערי החמצתי את נקודת השפל ההיסטורית של ריביות המשכנתא, למרות הריבית הנמוכה שלא חוותה שינויים בחצי שנה האחרונה ריביות המשכנתא במגמת עליה עקבית בכל הבנקים, ועל פי הנראה לעין הריביות רק יעלו בשנים הקרובות.
מיחזור משכנתא במקרה שלי כרוך בהוצאות ישירות של כ 6K ש"ח [פלוס קנסות פירעון מוקדם של כ 12K שיתקזזו מול הההחזר שאקבל מחברת EMI - לא קריטי, מי שלא הבין שידלג..]
משיקולים כלכליים שהתהוו בבמה זו יש לי
יש סיכוי שאעבור לעיר אחרת ואז הבית יימכר או יושכר.
כעת אפרט את השיקולים
יתרונות
* חיסכון משמעותי בעקבות קיצור התקופה 200K+
* קיצור תקופת "השיעבוד".
* הזדרזות כעת לפני שהריביות ימשיכו לעלות.
חסרונות
* כאב ראש במשך חודש של תהליך המיחזור.
* היתכנות פירעון מוקדם עקב מכירת הבית בעוד שנה (סיכוי נמוך)
* אי וודאות לגבי שינויים בעוד שנה-שנתיים בעקבות מעבר אפשרי לעיר אחרת
* הריבית יכולה גם לרדת (סיכוי נמוך)
* הוצאות ח"פ בגובה 6K
* איבוד תשואה אלטרנטיבית - כסף שאמור ללכת לשוק ההון.
תודה לכם.