• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התלבטות בין שתי חלופות השקעה

• פותח הנושא פותח הנושא BADA BING
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

BADA BING

משתמש סולידי
דירוג
18
שלום לכולם,
קורא ותיק מאוד בפורום אך בעל פעילות ירודה מאוד - אז ראשית תודה לכל מי ששיתף מהידע שלו עד היום.
אני מתלבט בין שתי אפשרויות השקעה שעומדות בפני ואשמח לנקודות מבט שלא חשבתי עליהן.

קצת עלי:
- בן 32, רווק ללא ילדים - מתכנן ב 5 שנים הקרובות.
- הון (ללא קרן הפנסיה) - כ 1.3 מש״ח - מושקע קצת מעל 80% ב ETF עולמי מנייתי בודד, והשאר סל אגחים ישראלים צמודים ולא צמודים.
- הכנסה פנויה של כ 10 אלף בחודש לאחר הוצאות
- ללא נכסי נדל״ן על שמי, ללא התחייבויות.

להלן אפשרויות ההשקעה:
אופציה א: רכישת זכות לדירה בפרויקט באיזור מרכז הארץ
- מדובר על רכישה של זכות לדירת 70-75 מטרים בנוסף למרפסת של 10 מטרים ומקום חניה באיזור מרכזי וטוב.
- הזכות שייכת כיום למספר אנשים פרטיים שמחזיקים את הדירה יחדיו ועל כן מעוניינים למכור אותה. הקניה היא מידים פרטיות ולא מכוך מסחרי.
- השכונה טרם נבנתה אך פרויקטים משוווקים שם במחירים של כ 70 אש״ח למטר - לצורך הענין מחירים עכשווים לדירות עתידיות בסדר גודל כזה באיזור מוערכות ב 5.5 מש״ח (מי העריך? שאלה טובה. חברות נדל״ן שפועלות בשטחים סביב בגדול).
- שווי הזכות, אני מעריך (כרגע אין מחיר נקוב) יהיה 1.8-2.3 מש״ח ואת הכסף יש לשלם מיידית. הבניה עתידה להתחיל בקרוב ולהסתיים בעוד כ 3 שנים ורק עם סיום הבניה יהיה עלי להביא כסף לקבלן שנבחר (כרגע הסיכום הוא סביב 2.5 מש״ח נוספים).
- מימון:
-> לצורך תשלום על הזכות יהיה עלי להנזיל את תיק ההשקות הקיים (ולשלם מס רווח הון על כ 20-25% מהסכום לפני אינפלציה) ולהוסיף 0.5-1 מש״ח בשבילם אהיה צריך הלוואה (לא סגור על גובה ההחזר אך מעריך שעם החזר של כ 9-10 אש״ח בחודש אצליח להתמודד ולסגור את זה תוך מספר מועט של שנים. מבחינת מבחן השליש הכנסה פנויה למשכנתא אני עומד).
-> לצורך תשלום בסוף התהליך אצטרך לקחת הלוואה רצינית בעוד כ 3 שנים אך זו תהיה כבר בסביבת ריבית אחרת להערכתי.
- דברים נוספים: מדובר בנכס שקרוב לאיזור מגורי ועבודתי ולכן אשמח לגור בו בעתיד אם יתאפשר, לחלופין מכירת הנכס בסיום הבניה וסגירת ההלוואות היא אופציה ויאבילית בעיני. אמנם מחיר הנכס כיום מוערך ב 5.5 מש״ח אך אני מאמין שעוד 3 שנים כן נראה עליה.
----סיכום: קניית זכות לדירה ששווה היום 5.5 מש״ח בסכום של כ 2 מש״ח היום + 2.5 מש״ח בעוד 3 שנים. הפסד תשואה אלטרנטיבית בשוק ההון ותשלום משכנתא.

אופציה ב: לעזוב אותי משטויות, להשאר עם תיק מנייתי 80-90% ולהתחמק מחישובים מיותרים.

כן, אני יודע שאני נכנס לתחום הנדלן מול מניות ושזה נושא שעבר כל כך הרבה גלגולים. אני בכל זאת מעלה אותו לחברי הפורום כי זו הזווית האישית שלי עם המספרים האישיים שלי. אני מאוד מתלבט בנושא, מתיעץ עם כל מי שרק מסכים לשמוע (גם בעלי מקצוע בתשלום, הם כמובן מסכימים לשמוע) אבל בסופו של יום מנסיון של השנים האחרונות אני חווה שבכל שרשור שכזה ישנן 1-2 הודעות ששוות את משקלן בזהב. תודה רבה על ההיענות, אשמח להשלים כל שאלה שלא עניתי עליה בפוסט.

אז בתרחיש האופטימי הרווח הוא 20% תוך 3 שנים? לא נשמע לי מלהיב בכלל. כנראה פחות ממה שתעשה בשוק ההון.

קבל תרחיש פסימי: פורצת מלחמת אזרחים ואחריה עזיבה המונית. כמה תהיה שווה הדירה אז?
או סתם, הבנייה לוקחת 6 שנים במקום 3 כי הקבלן הסתבך בינתיים.

• אהבתי
Reactions: HHH
אז בתרחיש האופטימי הרווח הוא 20% תוך 3 שנים? לא נשמע לי מלהיב בכלל. כנראה פחות ממה שתעשה בשוק ההון.

קבל תרחיש פסימי: פורצת מלחמת אזרחים ואחריה עזיבה המונית. כמה תהיה שווה הדירה אז?
או סתם, הבנייה לוקחת 6 שנים במקום 3 כי הקבלן הסתבך בינתיים.

אני דמיינתי את זה קצת שונה -
אופטימי - השווי של 5.5 הוא תמחור להיום, מחיר הדירה בעוד 3 שנים (אז תמסר לידי) יהיה גבוה מהשווי המוערך כיום עם התיצבות אינפלציונית ועצירת התחלות בניה.
פאסימי - עיכוב במסירת הדירה - יגרור עיכוב בתשלום לקבלן (הזכות נשארת אצלי וניתנת למסחר). לגבי מלחמת אזרחים ועזיבה המונית, תרחיש שאני מעדיף להתעלם ממנו כרגע לצורך הדיון.

אפשרויות ההשקעה

אשמח לגור בו בעתיד אם יתאפשר

מכירת הנכס בסיום הבניה וסגירת ההלוואות היא אופציה ויאבילית בעיני

אני התבלבלתי.

השקעה? אקזיט? השכרה? מגורים?
לדעתי תחליט קודם מה אתה רוצה.

כנראה שלקנות להשקעה והשכרה, יהיו לך נכסים עם תשואה גבוהה יותר.
לקנות כדי לעשות פליפ, גם כן. זה לשים את כל הביצים בסל אחד (נכס אחד, דירה אחת בסכום אסטרונומי שעל רובו אתה בכלל ממונף).

למגורים?
אחלה, לגור בבית של 5.5 מיליון שקל. אבל אז זו לא השקעה, אלא צריכה. זה בסדר גמור, רק חשוב להבין את זה.

דעתי:
רוצה להיות חלק מקטר הנדל"ן, תקנה דירה פשוטה יד2 קטנה יותר במחיר נמוך הרבה יותר.
ותשאיר חלק ניכר בשוק ההון.
וככה אתה גם פה וגם שם.

אגב, להתעסק בעסקאות לא סטנדרטיות כמו זכות לדירה מידיים פרטיות, נראה לי עדיף להתרחק אם אתה לא מומחה.

לא ייעוץ

השקעה? אקזיט? השכרה? מגורים?
זו השקעה עם אפשרויות הגיוניות לתכנית ב׳ או ג׳ בהתאם לתנאי שוק / חיים שאני לא יודע לתמחר בשלב זה

אגב, להתעסק בעסקאות לא סטנדרטיות כמו זכות לדירה מידיים פרטיות, נראה לי עדיף להתרחק אם אתה לא מומחה.
מבחינה מקצועית גרידא, מקבל ליווי הולם

כנראה שלקנות להשקעה והשכרה, יהיו לך נכסים עם תשואה גבוהה יותר.
לקנות כדי לעשות פליפ, גם כן.
מה מנחה אותך באמירה הזאת? לשלם כ 4.5 על דירה ששווה כ 5.5 כיום עוד טרם השלמת הפרויקט (הדירות שנמכרות מקבלנים שם במחיר הזה גם טרם נבנו, סטנדרט זהה) באיזור טוב, לא נתקלתי בהרבה עסקאות כאלו שפתוחות לקהל הרחב.

דעתי:
רוצה להיות חלק מקטר הנדל"ן, תקנה דירה פשוטה יד2 קטנה יותר במחיר נמוך הרבה יותר.
ותשאיר חלק ניכר בשוק ההון.
וככה אתה גם פה וגם שם.
מקבל, זו אכן מחשבה שעברה בראשי אך בכך אני רק נדבק למחיר השוק בלי אופציה לתשואת יתר (לאחר בניה וכו וכו).

מה מנחה אותך באמירה הזאת? לשלם כ 4.5 על דירה ששווה כ 5.5 כיום עוד טרם השלמת הפרויקט (הדירות שנמכרות מקבלנים שם במחיר הזה גם טרם נבנו, סטנדרט זהה) באיזור טוב, לא נתקלתי בהרבה עסקאות כאלו שפתוחות לקהל הרחב.
ככלל אצבע, התשואה על דירות קטנות וזולות גבוהה מהתשואה על דירות גדולות ויקרות.
אז נכון שאם תקנה דירת 2 חדרים שבורה בדימונה, כנראה שתתקשה להשכיר. לכן קח משהו באמצע.
תבדוק כמה שכירות תוכל לקבל על הדירה ב-5.5 מיליון. 2% שנתי? 2.5%?
דירה בפחות מחצי מחיר כנראה תביא תשואה גבוהה יותר, או לפחות דומה. וככה אתה גם מרוויח את הפיזור לשוק ההון.

אני רק נדבק למחיר השוק בלי אופציה לתשואת יתר (לאחר בניה וכו וכו).

רוצה לדפוק אקזיט עם תשואת יתר?
חפש דירות שיכון עם פוטנציאל (לא פרוייקט שהתחיל) לפינוי בינוי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא סתם קוראים לזה זכות לדירה ולא דירה, אני לא מבין מספיק לעומק בנושא אז מעדיף שלא להסביר, אבל יש פה רמה גבוהה מאוד של סיכון ואי ודאות לגבי לוח הזמנים.

אתה רוצה להשקיע בנדלן? אין בעיה, אבל תקנה דירה נורמלית. אם לא אז כבר עדיף להשאיר את הכסף בשוק ההון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
מ התלבטות בין שתי הצעות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
1 התלבטות לגבי המשך התואר התפתחות אישית 0
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 9
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
R התלבטות ברכישת דירה למגורים נדל"ן 5
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
G התלבטות על החלק הסולידי על פי מחקר טריניטי שוק ההון 2
ה התלבטות לגבי הנהלת חשבונות ויעוץ מס התפתחות אישית 17
S התלבטות: השארת ירושה של 1.2 מליון בקרן כספית עד צורך עתידי שוק ההון 5
A התלבטות בבחירת דרך למעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
M התלבטות בין השקעה לכיסוי משכנתא שוק ההון 3
S התלבטות קריירה 23 התפתחות אישית 14
D התלבטות בלימודים - הנדסה כלכלה או מתמטיקה? התפתחות אישית 6
נ התלבטות על הקצאת נכסים בשלב המשיכה שוק ההון 9
א התלבטות קריירה - להישאר בעבודה או לעזוב התפתחות אישית 15
Lamur התלבטות לגבי מימון בית נדל"ן 13
ע התלבטות התפתחות אישית 1
G התלבטות נדלנית גושדן-ית נדל"ן 19
G התלבטות לגבי מכירת בית להשקעה בארה"ב נדל"ן 4
V התלבטות על המשך הדרך סטודנט מדמח התפתחות אישית 8
S התלבטות פיננסית רצינית שוק ההון 17
E הנדסת מכונות - התלבטות קריירה התפתחות אישית 0
O התלבטות לרכישת משרד להשקעה בבת ים נדל"ן 15
ע הון עצמי גבוה התלבטות ללקיחת משכנתא נדל"ן 2
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
J התלבטות לגבי סגירת משכנתא כנגד השקעה בנכסים "סולידיים" נדל"ן 4
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 6
L הטבת משכנתא לעולים חדשים - התלבטות נדל"ן 2
A התלבטות עקב שינוי קריירה התפתחות אישית 4
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
ד התלבטות בין 2 דירות מקבלן נדל"ן 2
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
D התלבטות דווקא פסיכולוגית שוק ההון 8
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ק התלבטות אסטרטגית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
M התלבטות בין דירה בפרויקט בבניה לבין דירה בבנין ישן יותר נדל"ן 9
ח התלבטות לגבי דירה להשקעה - להחזיק או למכור נדל"ן 21
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
S התלבטות לגבי עסקת נדלן בתוך המשפחה לפני ירושה נדל"ן 7
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
F התלבטות בין שני בתי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
א התלבטות לגבי מהלך נדל"ני נדל"ן 2
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3

נושאים דומים

Back
למעלה