• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התלבטויות בנוגע לפתיחת תיק השקעות קטן

• פותח הנושא פותח הנושא RonaR
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

RonaR

משתמש רגיל
דירוג
58
שלום לכולם,

התחלתי להתעניין לאחרונה בבתי השקעות באשר לפתיחת תיק השקעות קטן משלי.
עד כה יש לי תיק קטן (שאומנם הכפיל נפח עם השנים, עם סכומים שהכנסתי אליו, אך עדיין גם כיום הוא פחות מ-50k) אצל אבי - בתנאים טובים למדי ושעושה רווחים טובים, אך איני יכולה להגדילו.

בינתיים הצטבר לי בצד סכום נוסף (שוב, סכומים קטנים, מדובר ב-20k בערך) אשר אני יכולה להשקיע בראש שקט, וחשבתי לפתוח תיק השקעות מסודר משלי סוף סוף, וליישם את הידע שרכשתי כאן ובבלוג.

שאלותיי הן כדלקמן:

א. האם כדאי לי, תיאורטית, לפתוח חשבון השקעות עם ידיד? אומנם איננו קרובים כאחים, אך אנו חושבים באופן דומה וסולידיים שנינו. יש לו סכום לפחות בגודל שלי, אך ייתכן שיותר.
מבחינת ריבית, ברור לי שזה היינו הך, כל עוד הסכומים מחולקים באותו יחס של ההפקדה הראשונית (אולי אצליח לשכנעו לתת לי קצת יותר אחוזים, אם אהיה הצד המנהל של החשבון) - אך היתרונות הן א. בקצב צמיחת הריבית דריבית וב. בתנאים, כביכול, שאנו יכולים לקבל בבתי השקעות.

האם אתם יודעים אם יש באמת הבדל בתנאים בין תיק של 20-30 לתיק של 50-100, גם כשהמדובר הוא בסכומים כאלה?
והאם כדאי כלל לפתוח תיק פסיבי עם ידיד, חרף היתרונות (הלכאורתיים), בהינתן שקיימת הסכנה שהוא יחליט למשוך את החלק שלו בשלב מסוים?

ב. אני בהליך בירור של תנאים מול בתי השקעות, אך אבי סיפר לי על חיה בשם ״פוליסה פיננסית״. שמעתם אודותיה? לא ברור לי ממש אם יש הבדל בינה לבין תיק רגיל. גם איני בטוחה שהיא מהוה מוצר אטרקטיבי, אומנם אין במסגרתה עמלות קניה/מכירה (עוד לא השיבו לי באשר לניירות ערך חו״ל), והמס על הרווח רהיאלי בלבד, אך דמי הניהול דיי גבוהים (1.2-1.8%).

ג. הבנתי שבחלק מבתי ההשקעות ישנו קיזוז מדמי טיפול כנגד עמלות על פעולות. שאלתי היא, האם לא משתלם לאור זאת לבצע איזון תכוף של התיק, או להפקיד סכומים קטנים מדי חודש - במקום, כמו שחשבתי לעשות בהתחלה, לאזן את התיק פעם בשנה?

(החלוקה של א,ב,ג היא לפי נושאי דיון, ברי לי שהשאלות מרובות :) אשמח לכל מענה, תודה מראש!)

שלום לכולם,

התחלתי להתעניין לאחרונה בבתי השקעות באשר לפתיחת תיק השקעות קטן משלי.
עד כה יש לי תיק קטן (שאומנם הכפיל נפח עם השנים, עם סכומים שהכנסתי אליו, אך עדיין גם כיום הוא פחות מ-50k) אצל אבי - בתנאים טובים למדי ושעושה רווחים טובים, אך איני יכולה להגדילו.

בינתיים הצטבר לי בצד סכום נוסף (שוב, סכומים קטנים, מדובר ב-20k בערך) אשר אני יכולה להשקיע בראש שקט, וחשבתי לפתוח תיק השקעות מסודר משלי סוף סוף, וליישם את הידע שרכשתי כאן ובבלוג.

שאלותיי הן כדלקמן:

א. האם כדאי לי, תיאורטית, לפתוח חשבון השקעות עם ידיד? אומנם איננו קרובים כאחים, אך אנו חושבים באופן דומה וסולידיים שנינו. יש לו סכום לפחות בגודל שלי, אך ייתכן שיותר.
מבחינת ריבית, ברור לי שזה היינו הך, כל עוד הסכומים מחולקים באותו יחס של ההפקדה הראשונית (אולי אצליח לשכנעו לתת לי קצת יותר אחוזים, אם אהיה הצד המנהל של החשבון) - אך היתרונות הן א. בקצב צמיחת הריבית דריבית וב. בתנאים, כביכול, שאנו יכולים לקבל בבתי השקעות.

האם אתם יודעים אם יש באמת הבדל בתנאים בין תיק של 20-30 לתיק של 50-100, גם כשהמדובר הוא בסכומים כאלה?
והאם כדאי כלל לפתוח תיק פסיבי עם ידיד, חרף היתרונות (הלכאורתיים), בהינתן שקיימת הסכנה שהוא יחליט למשוך את החלק שלו בשלב מסוים?

ב. אני בהליך בירור של תנאים מול בתי השקעות, אך אבי סיפר לי על חיה בשם ״פוליסה פיננסית״. שמעתם אודותיה? לא ברור לי ממש אם יש הבדל בינה לבין תיק רגיל. גם איני בטוחה שהיא מהוה מוצר אטרקטיבי, אומנם אין במסגרתה עמלות קניה/מכירה (עוד לא השיבו לי באשר לניירות ערך חו״ל), והמס על הרווח רהיאלי בלבד, אך דמי הניהול דיי גבוהים (1.2-1.8%).

ג. הבנתי שבחלק מבתי ההשקעות ישנו קיזוז מדמי טיפול כנגד עמלות על פעולות. שאלתי היא, האם לא משתלם לאור זאת לבצע איזון תכוף של התיק, או להפקיד סכומים קטנים מדי חודש - במקום, כמו שחשבתי לעשות בהתחלה, לאזן את התיק פעם בשנה?

(החלוקה של א,ב,ג היא לפי נושאי דיון, ברי לי שהשאלות מרובות :) אשמח לכל מענה, תודה מראש!)
א. לא. עירבוב של כספים וידידים מתכון בטוח לריבים לדעתי.
ב. תעשי חיפוש בפורום, היה על זה גם פוסט בבלוג של סולידית.
ג. 10 שח מתקזז מול עמלות באותו חודש לדעתי זה מספיק טוב, בטח אם להשוות לדמי ניהול של 1.5% מ 20 אלף ( 300 שח זאת העלות של הפוליסה בשנה).זאת העלות בארץ.
אם תחליטי להשקיע בניירות ערך מחו"ל אצל ברוקר זר, אז גם אין עלות חודשית קבועה.
מתי וכמה להפקיד ולאזן זאת החלטה שלך בהתאם לנסיבות.

לא ממליץ ולא מייעץ.

אני חושב ששווה להכנס לתחום ההשקעות עם השקעה התחלתית נמוכה על מנת להרגיש איך זה עובד בעולם האמיתי של ההשקעות.
שותפות עם אבא זה דבר מצויין אבל שותפות עם ידיד זה לא שווה כי 20,000 ₪ מספיקים כדי לפתוח חשבון השקעות בבית השקעות שעולה 10 ₪ לחודש שמתקזזים עם עמלות והכי חשוב שקניה ומכירה של קרנות מחקות ישראליות לא עולה כלום.
התנאים הללו הם דרך "חבר מביא חבר" ויש כמה פה בפורום שיכולים להפנות אותך כולל אני אם תפני אלי בפרטי.

לדעתי לא. מתכון לצרות ואין לזה כמעט שום יתרון. היתרונות שכתבת:
אך היתרונות הן א. בקצב צמיחת הריבית דריבית וב. בתנאים, כביכול, שאנו יכולים לקבל בבתי השקעות.
אז א לא נכון כי זה לא משנה אם תשקיעו בנפרד כל אחד 100 ש"ח או אם תשקיעו יחד 200 ש"ח, זו אותה ריבית דריבית
ולגבי ב אני חושב שזה זניח לגמרי. כמו שאמרו לפני, אתם חוסכים סדר גודל של כ- 10 ש"ח בחודש (ולמעשה פחות כי גם הם יכולים להתקזז בעמלות מסחר)

זה כן פתח לצרות בעתיד כשתצטרכו להתחשבן איך למכור וגם יכול לסבך לכם את החיים מבחינת מיסים

אלו התנאים שלי באקסלנס, אני יכול להפנות ותקבלו אותם גם:
– 10 ש"ח בחודש שמתקזזים מול עמלות המסחר
– פטור מעמלת קניה/מכירה על קרנות מחקות ישראליות
– עמלת המרה 2 אג' מעל השער הרציף (לכל היותר)
– 8$ לפעולה בבורסה האמריקאית

חו"ח, לא בלמד רבתית.

תודה לכל המגיבים.
חפשתי מעט מהמחשב, ומהפורום, כך שאני מצטערת על התגובה המאוחרת.

לגבי החשבון עם הידיד - העניין ירד מהפרק אף לפני שהועלה לדיון. אתם צודקים, וגם הוא אינו סולידי מספיק כדי שנפתח חשבון יחד.
המשכתי את בירוריי מקודם לגבי פתיחת תיק - וקיבלתי הצעות רחוקות מהתנאים שפירטתם, אך אני מניחה שהדברים אכן ברי מיקוח.
כרגע עודני נחה מענייני כספים, גם משום שאני בין עבודות (ואני מעדיפה להרגיש בטוחה, בכך שיש לי סכום כסף בהישג יד) וגם כי יצאתי עתה לחופש (ובכך כוונתי לחופש מסידורים וביורוקרטיה בפרט, ולא לבזבוזיאדה חלילה), אך אטפל בהם בקרוב ואז גם אפנה לגורמים הרלוונטים (והאדיבים, תודה!) לגבי התנאים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O 2 התלבטויות בנוגע לתיק השקעות שוק ההון 2
Y התלבטויות בנוגע להמשך ניהול תיק השקעות שוק ההון 3
R התלבטויות בנוגע לבניית תיק השקעות שוק ההון 19
S התלבטויות כלכליות לאחר היציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Leshes התלבטויות יומני מסע אישיים 9
A התלבטויות לגבי חשבון מסחר שוק ההון 7
J קניית דירה ראשונה - התלבטויות נדל"ן 2
B התלבטויות בין קרנות השתלמות וקופות גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
V בת 22, המון התלבטויות בקשר לעתיד... יומני מסע אישיים 108
unrealx עסקת נדל"ן גדולה וראשונה: התלבטויות נדל"ן 19
ב התלבטויות לגבי הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D התלבטויות עבור סטודנט שוק ההון 3
י התלבטויות במימון רכישת דירה שנייה נדל"ן 4
I קניית רכב - התלבטויות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
unrealx שילוב נדל"ן כחלק מהתיק - התלבטויות השקעה שוק ההון 5
ע התלבטויות השקעה שוק ההון 6
דאניל התלבטויות לגבי השקעה בנדל"ן נדל"ן 50
ש התלבטויות ובקשה לתובנות לגבי בניית תיק השקעה שוק ההון 21
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
Y שאלה והתייעצות בנוגע למסלול בקרן פנסיה שוק ההון 6
B שאלה בנוגע *********** ברוקר צרכנות פיננסית 4
S התייעצות בנוגע להשקעה בקרן אגח אקטיבית שוק ההון 3
B לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה התפתחות אישית 9
V התכתבות עם הבנק בנוגע להפקדה בקראקן קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
S יעוץ בנוגע להנחות בדמי ניהול/צבירה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Z שאלות בנוגע לטופס 1301 לשכיר מיסים 2
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
G שאלה בנוגע לקרנות מחקות S&P שוק ההון 2
S שאלה בנוגע לביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 22
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
Y מספר שאלות בנוגע ל-******************* העולמית פוסטים מאיכות נמוכה 1
G שאלה בנוגע לפיקדון בנקאי וקרנות כספיות שוק ההון 2
R למי פונים לייעוץ בנוגע להשקעה בחברת סטארט אפ ? יזמות והגדלת הכנסות 8
M כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
E שאלה בנוגע לזכויות עובדים אוף טופיק 8
N שאלה בנוגע למיסוי של אופציות ו RSU מיסים 3
נ שאלה בנוגע להחזר מס רווח הון מיסים 3
נ שאלה בנוגע לבעלות בקרן סל ולמקרה בו מדינת ישראל מושמדת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 119
נ שאלה בנוגע למחקר טריניטי וכלל ה4% פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 30
דר אהבהמוזרה שאלות בנוגע לאסטרטגיית תפעול ואיזון תיק שוק ההון 16
ולנטין כיצד תמליצו לי לפעול בנוגע החזר מס ? מיסים 5
ל דילמה בנוגע ללימודים התפתחות אישית 21
D התיעצות בנוגע למגורים באיזור ביה״ח אסף הרופא אוף טופיק 0
G שאלה בנוגע לכדאיות בהשקעה בנדלן נדל"ן 5
Y ייעוץ בנוגע לרכישת דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 18
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4
י עזרה בנוגע לפתיחת חשבון מסחר אמריקאי למשקיע פסיבי שוק ההון 12
P בנוגע לדיבידנדים מיסים 2

נושאים דומים

Back
למעלה