• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התלבטויות בנוגע לבניית תיק השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא RLM
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

RLM

משתמש סולידי
דירוג
21
שלום לכם, חדש כאן.

אני קורא מזה תקופה את הבלוג, מדי פעם בפורומים ולאחרונה גם קראתי את כל המדריך של "התמונה הגדולה" בנוגע לבניית תיק השקעות.

אני בן 28, ויש לי כיום 170 א' ש"ח שאני מייעד לתיק השקעות (מהם 30 א' ש"ח בקרן השתלמות).
  • קרן השתלמות נמצאת במסלול מנייתי (אם אני לא טועה, הרכב של 40% ת"א 100 ו- 60% MSCI AC, דמי ניהול בערך 0.2-0.3% מהצבירה בלבד)
  • מושקע בפועל סכום של כ- 30 א' ש"ח במניות (קרנות מחקות של S&P500 ו- DAX30, בבית השקעות IBI). כלומר סה"כ 60 א' ש"ח במניות יחד עם קרן ההשתלמות.
  • שאר הסכום לא מושקע (מזומן). יש לי גם עוד 30 א' ש"ח כ"קרן חירום". (סה"כ 200 א' ש"ח חסכונות).

אני מעוניין להגדיל את החלק המושקע במניות ל- 45-50%.

שתי התלבטויות שיש לי כרגע:

1. כדי להגדיל את החלק המנייתי ל- 50% אני בעצם צריך להשקיע עוד 25 א' ש"ח.
אני מוצף במידע מהבלוג, הפורום ו"התמונה הגדולה" - ומתלבט בין קנייה של הקרן החדשה של מגדל של מדד MSCI WORLD לבין VT / VXUS+VTI.
מצד אחד אני רוצה לשמור על פשטות, ומצד שני קצת הלכתי לאיבוד בים המידע שיש כאן על היבטי עמלות, דמי ניהול, מיסוי וכד'. אני מבין שבקרנות הישראלית גם יש חשש מתמיד לעלייה של דמי הניהול אחרי ה"השקה" שלהן.
כשאלת אגב, אני אוסיף שאני תוהה גם אם למכור את הקרנות הקיימות (S&P500 ו- DAX30) ולקנות את הקרן החדשה או להימנע מכך... שוב, התלבטות בנוגע ל"פשטות" לעומת עלות...
עד עכשיו לא ניהלתי את התיק ואני רוצה להתחיל לנהל אותו במובן של הפקדות רבעוניות ואיזון מחדש שלו.
אני חוסך בממוצע 3500 ש"ח בחודש.

2. ההתלבטות הגדולה באמת היא בחלק האג"חי... אני מוטרד מאוד מהשקעה של 85 א' ש"ח במדד אג"ח כללי כפי שמומלץ כאן רבות (או במדדי אג"ח לטווח קצר/בינוני כמו ב"שוקולד מריר") - בין אם בגלל הסיכון באג"ח לטווח ארוך ובין אם בגלל התשואה האפסית-שלילית באג"ח לטווח קצר. לא עדיף (לפחות עד לחזרה למסלול של העלאות ריבית הבנק המרכזי) להשאיר את החלק האג"חי כמזומן?
קראתי גם את הפוסט של הסולידית בנוגע להשקעה בסביבת ריבית אפסית, הפוסטים בנושא איגרות חוב (שגם מתייחסים לסביבת הריבית האפסית) ועדיין נשארתי ספקן. למשל באחד הפוסטים בנוגע להשקעה באג"ח הסולידית מציינת שמי שלא השקיע הפסיד תשואות משמעותיות (אבל זה היה עוד לפני שריבית הבנק המרכזי עמדה על 0.1% ואפשרה זאת בכלל, אפילו אם מעטים חשבו בזמנו שמסלול הורדת הריבית ימשיך לטריטוריה האפסית. אני לחלוטין לא מאמין שיהיו הורדות ריבית נוספות ומשמעותיות לטריטוריה השלילית).

אודה לחוות דעתכם...
(כמובן שלא רואה בשום תגובה ייעוץ מקצועי, הכל על אחריותי וכו')
רון

ברוך הבא @RLM
אני חושב שהרבה אם לא כל המשקיעים מוצאים את עצמם בנק' כזאת מוקדם או מאוחר, כאשר מרגיש שכל מידע נוסף רק גורע.
אתה צריך לעשות מה שמרגיש לך נכון, מה שמאפשר לך לישון בשקט בלילה, ולא יגרום לך לשנות מסלול באמצע כי משהו שהשקעת בו התחיל לרדת למרות שקיווית שהוא לא ועכשיו אתה אוכל את עצמך כי "ידעתי שזה יקרה", "למה השקעתי ....".
הדברים שאני משקיע בהם אני חושב מראש לאיזה ירידות לצפות ואני נכנס להשקעה מתוך ידיעה מוחלטת שהירידות הללו יכולות לקרות מחר ושיקח להם שנים רבות לחזור לנק' ההתחלה. אני ישן עם זה בשקט גמור בלילה.

בכל אופן, אם אתה רוצה לראות מה אנשים אחרים בפורום בחרו לעשות באופן אישי, תסתכל בגלריית התיקים, אבל אנא המנע מלשאול מה עדיף לך, אסור לנו לענות.

לא עדיף (לפחות עד לחזרה למסלול של העלאות ריבית הבנק המרכזי) להשאיר את החלק האג"חי כמזומן?
זה תזמון שוק (אחד הגיוני אבל עדיין תזמון שוק)

אני נמצא במצב מאד מאד דומה לשלך כמעט בכל הנתונים שהצגת, וכל השאלות שלך מעסיקות גם אותי.
מאד קל להיתקע במצב הזה. לפחות במקרה שלי עומס האפשרויות שיתק אותי ונתקעתי עם תיק "חצי אפוי" (כלומר כמה קרנות מניתיות ואג"ח והרבה הרבה מזומן, דומה למצב אצלך). בימים אלה אני עובד על להשתחרר מהשיתוק הזה.
במקרה שלי המקור להתלבטויות הוא ממש לא חוסר ידע, אלא בעיקר חשש עז מאד ולא רציונלי מלעשות טעויות. בסופו של דבר אני לומד שעיקר המאמץ בבניית תיק ההשקעות הוא התמודדות עם שדים מהסוג הזה. כל שאר המאמצים בלעשות אופטימיזציה לעמלות ודמי ניהול חשובים פחות, בסדרי גודל.

שיהיה בהצלחה.

התלבטות הגדולה באמת היא בחלק האג"חי... אני מוטרד מאוד מהשקעה של 85 א' ש"ח במדד אג"ח כללי כפי שמומלץ כאן רבות

גם אני מוטרד מדבר כזה ולכן מושקע 100% במניות עם קרן חירום כלשהי תמיד בצד למקרה הצורך. אני לא רואה שום היגיון מעשי בהשקעה באג"ח - התשואה בניכוי אינפלציה אפסית. אג"ח מתאים למי שרוצה להשאיר את האופציה לצאת לפנסיה בכל זמן נתון אך לא למשקיעים בעלי טווח השקעה של עשרות שנים.

היתרון היחיד באג"ח הוא אולי פסיכולוגי משום שהוא מונע תנודתיות חריפה בתיק. אולם השקעה 100% במניות באופן רחב מאוד (כמו VTI + VXUS או אפילו VTI בלבד) אמורה להשאיר את המשקיע הנבון רגוע מאוד. בטווח הארוך, התשואה תמוקסם ושום דבר לא ישתבש.

לא ממליץ ולא מייעץ.

התשואה בניכוי אינפלציה אפסית. אג"ח מתאים למי שרוצה להשאיר את האופציה לצאת לפנסיה בכל זמן נתון אך לא למשקיעים בעלי טווח השקעה של עשרות שנים.
יש כלים אחרים שיכולים לאפשר את אותה הגמישות גם בלי לגעת באג"חים.

ג.נ.
אני לא מתקרב לאג"חים בכלל ולא מתכנן לגעת בהם בעתיד.

היתרון היחיד באג"ח הוא אולי פסיכולוגי משום שהוא מונע תנודתיות חריפה בתיק. א
מסכים בהחלט.

השקעה 100% במניות באופן רחב מאוד (כמו VTI + VXUS או אפילו VTI בלבד) אמורה להשאיר את המשקיע הנבון רגוע מאוד. בטווח הארוך, התשואה תמוקסם ושום דבר לא ישתבש.
כאן אני חולק עליך.
אני אישית לא מסוגל לישון בשקט עם השקעה של 100% במדד רחב כי אני לא יודע אם אני בעוד חודש אצטרך למשוך מהתיק משכורת ופתאום אנחנו נהיה באמצע משבר.
אני כן מסוגל לישון בשקט עם 100% מהחסכונות השוטפים (ובלי קרן חירום) במניות דיבידנד כי אני יודע שגם אם מחר יהיה משבר אני עדיין אוכל למשוך את הדיבידנדים וככל הנראה אני אקבל לכל הפחות את אותו הסכום של הדיבידנדים אם לא סכום גבוה יותר.

כמובן שאני לא ממליץ לאף אחד על שום דבר חוץ מללמוד על כל סוגי ההשקעות ולקבל החלטות מתוך ידיעה ולא מתוך מחשבה.

למה כוונתך?
לזה:
אג"ח מתאים למי שרוצה להשאיר את האופציה לצאת לפנסיה בכל זמן נתון
תיק מניות דיבידנד מאפשר לצאת לפנסיה בכל זמן נתון כי אתה יכול להמשיך למשוך את הדיבידנדים גם במהלך משברים ולכן אתה לא חייב למכור מניות בשפל.

נראה לי כמו הגיון בריא.אגח אמור לתת תשואה נמוכה במקצת ממניות ולא לתת תשואה קרובה לאפס,במיוחד במצב של שוק בועתי באגח

נראה לי כמו הגיון בריא.אגח אמור לתת תשואה נמוכה במקצת ממניות ולא לתת תשואה קרובה לאפס,במיוחד במצב של שוק בועתי באגח
אני חולק עליך בעניין הבועה כי התשואה של אג"ח נמוכה כי הריבית חסרת סיכון היא נמוכה ולמעשה אג"ח דלורי לא צמוד בריבית קבועה במח"מ של 10 שנים מביא תשואה של כ- 1.6% בשנה וזה לא 0 נומינלי וראלי זה תלוי בציפיות האינפלציה שלכם. עוד דבר כל הדיבורים על שוק מנופח בכל הסקטורים הוא (לדעתי) לא נכון כי ההגיון הבריא אומר שכאשר הריבית יורדת אז נכסים יעלו וזה מה שקורה עכשיו

תודה רבה לכם על התגובות, וכל הכבוד על העירנות והזריזות פה בפורום.
עזרתם לי לחדד את ההבנה שהגורמים הפסיכולוגיים משחקים כאן תפקיד יותר משמעותי מהבנה מוחלטת של הניואנסים ועלויות כאלה ואחרות על האגורה.

בכל אופן, אם אתה רוצה לראות מה אנשים אחרים בפורום בחרו לעשות באופן אישי, תסתכל בגלריית התיקים, אבל אנא המנע מלשאול מה עדיף לך, אסור לנו לענות.
@adamshalev , מבין את ההערה שלך.
ובכל מקרה אני אשמח לדעת מה הדעה, באופן כללי ולא בהתייחס למקרה ספציפי כזה או אחר, שלך ושל אחרים בנוגע להשקעה ראשונית כיום באג"ח.
אני כבר גולש למישור התיאורטי פה, כי יותר מעניין אותי להבין למה מי שמשקיע כיום באג"ח של מדינת ישראל יבחר לעשות את זה, במקום פשוט להשאיר את הכסף במזומן.
מדד אג"ח ממשלתי כללי מספק היום תשואה לפדיון של 0.5%, ומח"מ של 6.5 שנים. נניח ושוק המניות קורס, כמה עוד מקום לריצה לאג"ח יש? במילים פשוטות, להבנתי, עם תנאים של סביבת ריבית בנק מרכזי כמעט-אפסית ותשואה לפדיון כמעט-אפסית האג"ח לא יכול לשמש כחלק מאזן כי הקורלציה שלו עם החלק המנייתי אולי תישאר מעט שלילית, אבל מאוד קרוב ל-0. במזומן זה פשוט 0.
אני מתייחס בעיקר לטווחים קצרים-בינוניים, כי הטענה פה בנוגע לטווח ארוך היא שההחזקה היא עד הפדיון ולכן אני לא אמור לדאוג מירידת המחיר שתיווצר במקרה של העלאת ריבית, כמו הדוגמה שנתן @משקיע מתחיל.
ואם הריבית תעלה, איזה נכסים ירדו? אג"ח וכנראה גם מניות. גם במקרה הזה, נתקלתי בטענה (אני לא זוכר אם כאן או ב"התמונה הגדולה") שאין ראיה לכך שבטווח הארוך יש קורצליה בין הריבית למניות... ובכל זאת הבנק המרכזי האמריקאי מהסס להעלות ריבית... כאן אני כבר מגיע לחשש שבמקרה כזה לא רק שלא תהיה קורלציה שלילית בין אג"ח למניות אלא היא תהיה חיובית.

מעניין אותי להבין למה מי שמשקיע כיום באג"ח של מדינת ישראל יבחר לעשות את זה, במקום פשוט להשאיר את הכסף במזומן.
אני משקיע (פסיבית) באג"ח ארוכות (מאד) של ממשלות ארה"ב, ישראל ועוד מספר מדינות. אני משקיע גם לטווח קצר, ולא אחזיק את האג"ח עד לפדיונן. חלק מהאג"ח הישראליות אני מוכר באופן שיטתי בתוך שנה ממועד הרכישה.
המטרה של אג"ח אלו בתיק שלי היא למתן את התנודתיות של המניות. מכיוון שהמתאם בין אג"ח אלו לבין מניות (היה וצפוי להשאר) שלילי, האג"ח עומדות במטרה בצורה מוצלחת יותר מאשר מזומן.
בנוסף, אני מחזיק אג"ח קצרות, משתנות וקונצרניות כדי לגדר מפני עליית ריבית.
במקרה כזה לא רק שלא תהיה קורלציה שלילית בין אג"ח למניות אלא היא תהיה חיובית.
לא מדוייק. שינוי בריבית גורם להגדלת המתאם בין אג"ח למניות, בין אם הרבית עולה ובין אם היא יורדת. בשנים האחרונות המתאם היה שלילי חזק למרות ירידה מתמשכת בריבית, והוא צפוי להמשיך להיות שלילי גם אם תהיה עליה באותו הקצב. גם אם המתאם יגדל אף יותר, הוא לא בהכרח יהיה חיובי, ואף אם יהיה חיובי, הוא עדיין יפחית את התנודתיות כל עוד המתאם לא יהיה מושלם (בהנחת תנודתיות יחסית זהה).

המצב הנוכחי של השוק באמת מקשה על המשקיע הצעיר שרוצה להתחיל:
מצד אחד המניות נסחרות במכפילים גבוהים לעומת הממוצע הרב שנתי ומצד שני האג"חים נסחרים בתשואות אפסיות.

הפטנט הידוע של מיצוע, כלומר השקעה הדרגתית לאורך זמן, הוכיח את עצמו בעבר. השקעה מדורגת לאורך זמן רב מנטרלת את העיתוי של ההשקעה, כלומר אם אני מחליט להשקיע סך של X שקלים כל חודש לאורך שנים ארוכות אז אין חשיבות מתי התחלתי להשקיע.

השקעה חודשית לטווח ארוך גם מאפשרת לאזן את התיק באמצעות כסף חדש וכך תמיד אשקיע באפיק שמחירו ירד ועל ידי כך אוריד את העלות הממוצעת של האפיק ואתרום לתשואה עתידית.

כאשר אחרי מספר שנים מצטבר בחיסכון סכום כסף גדול אז שווה אולי להסתכל על ערוצי השקעה יותר אופטימליים כלומר אולי אפשר לשלם פחות עמלות אבל זה ממש לא משמעותי בהתחלה.

הבאג היחיד בשיטה הזו היא שכדי שהיא תעבוד היטב צריך להיות מחוייב לשמור על ההתמדה בהשקעה לאורך זמן רב. ההסטוריה מראה כי מי שלא יכול לעשות זאת לתקופה של לפחות עשר ומאוד רצוי עשרים שנים שווה לו לא להתחיל כי הוא עלול למצא את עצמו מפסיד כסף.

אגב: גם מזומן או אג"ח מדינה במח"מ קצר יכול להיות מרכיב בתיק. בתיק הארי בראון הוא מחזיק כך 25% מהתיק.

נערך לאחרונה ב:
@TunaGolem אתה לא חושש שעליות ריבית יגרמו לאג"ח הארוך שלך לקרוס? הכנסת את זה למכלול השיקולים?

כמה זה שונה מאחזקת מזומן?

אג"ח קצרות זה בהחלט מזומן (אם הן ממשלתיות) אבל משתנות וקונצרניות זה לא כמו מזומן

אולי אני מפספס משהו, אבל מה עם אג"ח ארה"ב כמו VGIT? ממה שאני רואה, התשואה באג"ח האמריקאי לא אפסית.

אג"ח קצרות זה בהחלט מזומן (אם הן ממשלתיות) אבל משתנות וקונצרניות זה לא כמו מזומן
אדייק יותר. אני מחזיק:
  1. קונצרניות קבועות קצרות.
  2. קונצרניות משתנות בינוניות.
  3. ממשלתיות משתנות קצרות ובינוניות.
  • אף אחת מהן איננה מתנהגת בדיוק כמו מזומן.
  • כולן ביחד נסכמות לכ5% מהתיק שלי לטווח הקצר ולטווח הארוך.
  • התפקיד שלהן (יחד עם VWOB) הוא לגדר חלקית את הסיכון של האג"ח הארוכות (EDV, 15%) מפני עליות ריבית מהירות ולא צפויות בארה"ב.
  • בתיק לעומק הפרישה אני מחזיק 10% TLT ללא גידור.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O 2 התלבטויות בנוגע לתיק השקעות שוק ההון 2
Y התלבטויות בנוגע להמשך ניהול תיק השקעות שוק ההון 3
R התלבטויות בנוגע לפתיחת תיק השקעות קטן צרכנות פיננסית 8
S התלבטויות כלכליות לאחר היציאה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Leshes התלבטויות יומני מסע אישיים 9
A התלבטויות לגבי חשבון מסחר שוק ההון 7
J קניית דירה ראשונה - התלבטויות נדל"ן 2
B התלבטויות בין קרנות השתלמות וקופות גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
V בת 22, המון התלבטויות בקשר לעתיד... יומני מסע אישיים 108
unrealx עסקת נדל"ן גדולה וראשונה: התלבטויות נדל"ן 19
ב התלבטויות לגבי הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D התלבטויות עבור סטודנט שוק ההון 3
י התלבטויות במימון רכישת דירה שנייה נדל"ן 4
I קניית רכב - התלבטויות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
unrealx שילוב נדל"ן כחלק מהתיק - התלבטויות השקעה שוק ההון 5
ע התלבטויות השקעה שוק ההון 6
דאניל התלבטויות לגבי השקעה בנדל"ן נדל"ן 50
ש התלבטויות ובקשה לתובנות לגבי בניית תיק השקעה שוק ההון 21
E התייעצות לגבי משכנתא ושאלה בנוגע ליתרה והחזרים נדל"ן 2
B עם מי כדאי להתייעץ בנוגע לירושה של קופת גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלה קטנה בנוגע לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B החלטות בנוגע לביטוח מנהלים וקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
E תיאום ציפיות בנוגע ליועץ פיננסי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
shesek עזרה להדיוטות בנוגע לאגרות חוב שוק ההון 5
S התבלטות בנוגע לאיחוד קרנות השתלמות לקרן IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
F כמה שאלות בנוגע לטופס 134 - נספח להחזר מס לשכירים מיסים 4
I כמה שאלות בנוגע לתמורה בפינוי בינוי על פי חוזה ונספח נדל"ן 12
G שאלה בנוגע לדיווח מס espp ? מיסים 3
I בנוגע לחכירה נדל"ן 15
D התלבטות בנוגע לעסקת פליפ לנדלן ותכנון מיסוי - דירה שניה נדל"ן 6
ז התלבטות בנוגע ללימודי תעשייה וניהול התפתחות אישית 5
Y שאלה והתייעצות בנוגע למסלול בקרן פנסיה שוק ההון 6
B שאלה בנוגע לאינטראקטיב ברוקר צרכנות פיננסית 4
S התייעצות בנוגע להשקעה בקרן אגח אקטיבית שוק ההון 3
B לבטים בנוגע לבחירת מסלול קריירה התפתחות אישית 9
V התכתבות עם הבנק בנוגע להפקדה בקראקן קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
S יעוץ בנוגע להנחות בדמי ניהול/צבירה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Z שאלות בנוגע לטופס 1301 לשכיר מיסים 2
הלמד מכל אדם צעיר שלא בדיוק מבין משהו ..... צריך את עזרת הגדולים בנוגע לחיסכון באקסלנס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
G שאלה בנוגע לקרנות מחקות S&P שוק ההון 2
S שאלה בנוגע לביטוח סיעודי צרכנות פיננסית 22
S עצה בנוגע לניהול תיק השקעות שוק ההון 4
Y מספר שאלות בנוגע ל-Interactive Brokers העולמית פוסטים מאיכות נמוכה 1
G שאלה בנוגע לפיקדון בנקאי וקרנות כספיות שוק ההון 2
R למי פונים לייעוץ בנוגע להשקעה בחברת סטארט אפ ? יזמות והגדלת הכנסות 8
M כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
E שאלה בנוגע לזכויות עובדים אוף טופיק 8
N שאלה בנוגע למיסוי של אופציות ו RSU מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה