• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התייר מאיטליה

• פותח הנושא פותח הנושא dan_ko
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dan_ko

משתמש רשום
דירוג
48
שלום חברים,

קיבלתי סוף סוף את ההחלטה לתעד את המסע שלי ולשתף אותו בפומבי. נתקלתי בבלוג הסולידית עוד מלפני 8 שנים עוד כשהייתי בצבא לקראת השחרור. שמרתי לעצמי דברים מעניינים פה ושם אבל רק לפני כ-4 שנים התחלתי להתרכז בהשקעות ברצינות. הייתי גר בישראל אך לפני מספר שנים עשיתי רילוקיישין לחו״ל.

כל המעקב אצלי מתנהל בדולרים אבל לנוחיות הקוראים אני אצרף את הנתונים בשקלים.
מתנצל מראש על שגיאות כתיב. העברית שלי לא בשמיים

קצת עלי: בן 30, מתגורר בחו״ל, בזוגיות ללא ילדים (מתכננים חתונה בעוד כשנה).

מטרה: להגיע לעצמאות כלכלית בתקופה של 6-10 שנים הקרובות. הכוונה היא לא לכסות את כל ההוצאות שלי אלה רק את הדברים הנחוצים ביותר לצורך מחיה. אני מאמין שזה ייתן לי את החופש לעסוק יותר במקצועות שאני אוהב ולא לעבוד בעבודות עם הרבה לחץ נפשי וחוסר זמן פנוי כי אני מקבל שם סכומים יפים. אני מאוד סקפטי לגבי הקונספט של לפרוש לעצמאות כלכלית ולא לעבוד יותר, אני כן מעדיף להמשיך לעבוד כי עבודה מייצרת מוטיבציה ומשמעות בחיים אבל כן לעבוד על פרויקטים שאני רוצה בלי להסכים לתנאים רעים כי אני חייב כסף. אני מודה לכך שבעוד 10 שנים יהיו לי ילדים אז הרבה דברים ככל הנראה ישתנו על הדרך.

פירוט הכנסות:
1. עבודת הייטק מרחוק - 36,000 ש״ח (קבוע)
2. הכנסה מעסק צד - 7000 ש״ח (משתנה מחודש לחודש)
3. ארוסתי עובדת בעבודה מקומית - 3,000 ש״ח

- בגלל הפרשי שכר גדולים החלטנו בהתחלה להשתתף בהוצאות המשותפות כמו מזון וחשבונות בית באופן יחסי לפי השכר. כרגע אני אומר בכנות שלא מצאנו פתרון אידיאלי לאיך החלוקה צריכה להיות אז את ההוצאות המשותפות אני לוקח על עצמי. את השכר שלה היא מוציאה על עצמה, משתתפת קצת בהוצאות המזון והבית וחלק מסויים מהשכר שומרת בתוכנית חיסכון בבנק - בדרך כלל כדי להשתמש בו לטיולים בעתיד.

- שתי ההכנסות שלי (בהשוואה לארוסתי עם עבודה קבועה) מאוד מאוד לא יציבות ועשויות להשתנות לעתים קרובות (לטובה ולראה). לכן אני מעדיף שיהיה לי מזומן לפחות לתקופה של 6-12 חודשי מחיה. לצערי זה עדיין לא מונע ממני לקבל התקפי חרדה מדי פעם. הבעיה המרכזית היא שבמדינה שאני גר השכר די נמוך עבור מקצוע שלי ואני בספק אם אפשר לעמוד בהוצאות איתו. מקור ההכנסה שלי חייב להיות תמיד דרך עבודה מרחוק (חו״ל) אחרת לא אוכל לעמוד ביעדים שהצבתי לעצמי. כרגע זה נראה שאני די מצליח בזה אבל מהנסיון שלי בעבר הדברים עשויים להשתנות במהירות.

- המדינה שאני גר בה כרגע משתלמת לי בגלל עלות מחיה זולה ומיסים מאוד נמוכים שמאפשרים לי לחסוך בראבק ולהגיע ליעדים שלי במהירות. אין לי תלות מסויימת במדינה כלשהי. ככל שאני עובד מרחוק, קיים מספר רב של מדינות בעולם שמציעות ויזת תושבות שבהמשך ניתן להמיר לתושבות קבע או אזרחות. מה שכן, ככל שאנחנו מתקרבים לקראת הקמת משפחה וילדים (בתקופה של 5 שנים הקרובות), קיים צורך לבחור מקום קבוע. אני רוצה לתת את התנאים הכי טובים לילדים שלי עם מסגרת קבועה, חינוך טוב ואפשרויות תעסוקה. אחד הקריטריונים החשובים שיקבעו את המקום הוא כמובן מצב הפיננסי ויכולת לעבוד מרחוק.

פירוט הוצאות (מהצד שלי):
הוצאות מחיה בחודש - 7300 (הסכום הזה כולל בילויים, מסעדות, טיולים או רכישת מוצרים. אם חותכים את כל האקסרא ומשאירים רק את הדברים הנחוצים ביותר אז נוכל להסתדר כזוג ב-3500 בלי בעיה). אנחנו גרים בדירה שבבעלותי אז אין לנו דמי שכירות, מה שמקל מאוד על ההוצאות.

פירוט נכסים:
1. דירה למגורים - 402,000 (לא חלק מתיק השקעות אבל כן עבור הערכת שווי עצמי)
2. הלוואה (מקרובי משפחה ללא ריבית) - 54,751 (מינוס)
3. קרן פנסיה בישראל - 63,095
4. קרן השתלמות - 78,396
5. קריפטו (ביטקוין 75% ואתריום 25%) - 36,464
6. מזומן - 47,451
7. חשבון אינטראקיב ברוקר - 109,867
- VTI 70%
- VXUS 15%
- BND 15%

סה״כ שווי עצמי - 682,522 ש״ח

התוכנית:
1. לחסוך 60%-80% מההכנסה ולהעביר אותה לחשבון אינטראקיב (על פי חלוקה הקיימת). המטרה היא להעביר באזור 25,000 ש״ח בחודש.
2. למשוך את כספי קרן השתלמות ב-2024 (בלי לשלם מס) ולהעביר אותם לחשבון אינטראקיב.
3. לשקול לצמצם את כמות הקריפטו ל-5% ולהמיר את חלקו לחשבון אינטראקיב.
4. אני שוקל האם לפדות את כספי הפנסיה ב-2024, לשלם את המס ולהעביר אותם לחשבון אינטראקטיב. הסבירות שאני אחזור לישראל היא נמוכה והביטוחים שקרן פנסיה מכילה כבר לא באמת מכסים אותי היותי תושב חוץ.

זה הכל לבינתיים. אשמח לקבל כל פידבק וביקורת
חשוב לי מאוד ללמוד ולהשתפר במסע הזה.

למה אתה לוקח את כל העול על עצמך? האם השכר של ארוסתך הוא נמוך באופן זמני וצפוי לעלות או שזה המצב הצפוי באופן קבוע?

עבודת הייטק מרחוק - 36,000 ש״ח
36 נטו?
זה סביבות 80 אלף ברוטו.
יכול לפרט?

הכנסה מעסק צד - 7000 ש״ח
יכול לפרט?

כמה זמן אתה כבר ככה בסדר גודל ההכנסות וההוצאות האלה?
כי ביחס להכנסות, השווי הוא לא מאוד גבוה.

בכל מקרה, אתה עם פוטנציאל להיות במצב מעולה (בעיקר בגלל הכנסות גבוהות מאוד שלך).

בהצלחה!

למה אתה לוקח את כל העול על עצמך? האם השכר של ארוסתך הוא נמוך באופן זמני וצפוי לעלות או שזה המצב הצפוי באופן קבוע?
שאלה קשה. הצעתי בהתחלה לעשות את החלוקה של ההוצאות המשותפות לפי גודל השכר באופן יחסי אבל אני לא מרגיש את השינוי אם זה 300 ש״ח לפה או לשם.
לעשות את החלוקה 50/50 עם הפרשי שכר גדולים כאלה ובידיע שאין ביכולתה להרוויח סכומים כאלו מרגיש לי לא הכי הוגן. יכול להיות שאני טועה אז אני פתוח לכל הצעה או דעה.

השכר שלה נשאר קבוע, יש לה אופציה לקחת עוד עבודה נוספת שיכולה להכניס כ-1500 ש״ח אבל אז לא יהיה לה זמן פנוי כלל. אני מנסה לעזור לה לעבור לעבוד באונליין כדי שהשכר יעלה וגם תהיה לה גמישות לעבוד ממדינות אחרות אבל אני לא בטוח אם זה יצליח.

36 נטו?
זה סביבות 80 אלף ברוטו.
יכול לפרט?

יכול לפרט?

כמה זמן אתה כבר ככה בסדר גודל ההכנסות וההוצאות האלה?
כי ביחס להכנסות, השווי הוא לא מאוד גבוה.

בכל מקרה, אתה עם פוטנציאל להיות במצב מעולה (בעיקר בגלל הכנסות גבוהות מאוד שלך).

בהצלחה!

1. 36 זה נטו. המס שאני משלם הוא מאוד נמוך עד 5% כנ״ל עבור הכנסה מעסק (בגלל המדינה שבה אני נמצא).
עובד בתור פרילנסר. את העבודה הזו השגתי מתחילת השנה. מלפני הרווחתי באזור 16,000 בחודש בממוצע וההוצאות שלי היו הרבה יותר גדולות כי טיילתי יחסית הרבה. - לכן גם השווי הנמוך. את המס הנמוך אני משלם רק במשך שנתיים האחרונות (מלפני הייתי נחשב תושב ישראל ושילמתי את המיסים בארץ).

2. העסק מוכר מוצרים דרך האינטרנט. לא הכי יציב אבל כן מייצר עוד הכנסה שלא דורשת הרבה זמן ניהול. במידה ואני אפסיד את ההכנסה מעבודה העיקרית המטרה של העסק ביחד עם המזומן היא לתת לי זמן אוויר כדי להשיג עבודה חדשה.

תודה!

שלום חברים,

קיבלתי סוף סוף את ההחלטה לתעד את המסע שלי ולשתף אותו בפומבי. נתקלתי בבלוג הסולידית עוד מלפני 8 שנים עוד כשהייתי בצבא לקראת השחרור. שמרתי לעצמי דברים מעניינים פה ושם אבל רק לפני כ-4 שנים התחלתי להתרכז בהשקעות ברצינות. הייתי גר בישראל אך לפני מספר שנים עשיתי רילוקיישין לחו״ל.

כל המעקב אצלי מתנהל בדולרים אבל לנוחיות הקוראים אני אצרף את הנתונים בשקלים.
מתנצל מראש על שגיאות כתיב. העברית שלי לא בשמיים

קצת עלי: בן 30, מתגורר בחו״ל, בזוגיות ללא ילדים (מתכננים חתונה בעוד כשנה).

מטרה: להגיע לעצמאות כלכלית בתקופה של 6-10 שנים הקרובות. הכוונה היא לא לכסות את כל ההוצאות שלי אלה רק את הדברים הנחוצים ביותר לצורך מחיה. אני מאמין שזה ייתן לי את החופש לעסוק יותר במקצועות שאני אוהב ולא לעבוד בעבודות עם הרבה לחץ נפשי וחוסר זמן פנוי כי אני מקבל שם סכומים יפים. אני מאוד סקפטי לגבי הקונספט של לפרוש לעצמאות כלכלית ולא לעבוד יותר, אני כן מעדיף להמשיך לעבוד כי עבודה מייצרת מוטיבציה ומשמעות בחיים אבל כן לעבוד על פרויקטים שאני רוצה בלי להסכים לתנאים רעים כי אני חייב כסף. אני מודה לכך שבעוד 10 שנים יהיו לי ילדים אז הרבה דברים ככל הנראה ישתנו על הדרך.

פירוט הכנסות:
1. עבודת הייטק מרחוק - 36,000 ש״ח (קבוע)
2. הכנסה מעסק צד - 7000 ש״ח (משתנה מחודש לחודש)
3. ארוסתי עובדת בעבודה מקומית - 3,000 ש״ח

- בגלל הפרשי שכר גדולים החלטנו בהתחלה להשתתף בהוצאות המשותפות כמו מזון וחשבונות בית באופן יחסי לפי השכר. כרגע אני אומר בכנות שלא מצאנו פתרון אידיאלי לאיך החלוקה צריכה להיות אז את ההוצאות המשותפות אני לוקח על עצמי. את השכר שלה היא מוציאה על עצמה, משתתפת קצת בהוצאות המזון והבית וחלק מסויים מהשכר שומרת בתוכנית חיסכון בבנק - בדרך כלל כדי להשתמש בו לטיולים בעתיד.

- שתי ההכנסות שלי (בהשוואה לארוסתי עם עבודה קבועה) מאוד מאוד לא יציבות ועשויות להשתנות לעתים קרובות (לטובה ולראה). לכן אני מעדיף שיהיה לי מזומן לפחות לתקופה של 6-12 חודשי מחיה. לצערי זה עדיין לא מונע ממני לקבל התקפי חרדה מדי פעם. הבעיה המרכזית היא שבמדינה שאני גר השכר די נמוך עבור מקצוע שלי ואני בספק אם אפשר לעמוד בהוצאות איתו. מקור ההכנסה שלי חייב להיות תמיד דרך עבודה מרחוק (חו״ל) אחרת לא אוכל לעמוד ביעדים שהצבתי לעצמי. כרגע זה נראה שאני די מצליח בזה אבל מהנסיון שלי בעבר הדברים עשויים להשתנות במהירות.

- המדינה שאני גר בה כרגע משתלמת לי בגלל עלות מחיה זולה ומיסים מאוד נמוכים שמאפשרים לי לחסוך בראבק ולהגיע ליעדים שלי במהירות. אין לי תלות מסויימת במדינה כלשהי. ככל שאני עובד מרחוק, קיים מספר רב של מדינות בעולם שמציעות ויזת תושבות שבהמשך ניתן להמיר לתושבות קבע או אזרחות. מה שכן, ככל שאנחנו מתקרבים לקראת הקמת משפחה וילדים (בתקופה של 5 שנים הקרובות), קיים צורך לבחור מקום קבוע. אני רוצה לתת את התנאים הכי טובים לילדים שלי עם מסגרת קבועה, חינוך טוב ואפשרויות תעסוקה. אחד הקריטריונים החשובים שיקבעו את המקום הוא כמובן מצב הפיננסי ויכולת לעבוד מרחוק.

פירוט הוצאות (מהצד שלי):
הוצאות מחיה בחודש - 7300 (הסכום הזה כולל בילויים, מסעדות, טיולים או רכישת מוצרים. אם חותכים את כל האקסרא ומשאירים רק את הדברים הנחוצים ביותר אז נוכל להסתדר כזוג ב-3500 בלי בעיה). אנחנו גרים בדירה שבבעלותי אז אין לנו דמי שכירות, מה שמקל מאוד על ההוצאות.

פירוט נכסים:
1. דירה למגורים - 402,000 (לא חלק מתיק השקעות אבל כן עבור הערכת שווי עצמי)
3. קרן פנסיה בישראל - 63,095
4. קרן השתלמות - 78,396
5. קריפטו (ביטקוין 75% ואתריום 25%) - 36,464
6. מזומן - 47,451
7. חשבון אינטראקיב ברוקר - 109,867
- VTI 70%
- VXUS 15%
- BND 15%

סה״כ שווי עצמי - 682,522 ש״ח

התוכנית:
1. לחסוך 60%-80% מההכנסה ולהעביר אותה לחשבון אינטראקיב (על פי חלוקה הקיימת). המטרה היא להעביר באזור 25,000 ש״ח בחודש.
2. למשוך את כספי קרן השתלמות ב-2024 (בלי לשלם מס) ולהעביר אותם לחשבון אינטראקיב.
4. אני שוקל האם לפדות את כספי הפנסיה ב-2024, לשלם את המס ולהעביר אותם לחשבון אינטראקטיב. הסבירות שאני אחזור לישראל היא נמוכה והביטוחים שקרן פנסיה מכילה כבר לא באמת מכסים אותי היותי תושב חוץ.

זה הכל לבינתיים. אשמח לקבל כל פידבק וביקורת
חשוב לי מאוד ללמוד ולהשתפר במסע הזה.
אפשר לשאול באיזו מדינה אתה גר(מניח איטליה, אבל רוצה לוודא) ?
עריכה: הסיבה ששאלתי, כי אני מכיר מדינה שבה זה 5%, לא ידעתי שזה ככה באיטליה.
מצאתי את הפסקה הזאת :
״Under regime forfettario, people starting new self-employed or freelance businesses in Italy can benefit from a tax rate of just 5% for the first five years. After five years, this increases to 15%.״
מקור
באינטרנט, תשים לב שלפי זה שכנראה המס שלך יעלה עוד כמה שנים.

שאלה נוספת, אתה עובד במדינה אחרת מרחוק ומשלם מס במדינה שבה אתה גר?

סיפור מעניין.
מצטרף לשואלים לפני, אם זה בסדר לשאול
- לגבי המדינה בה אתה מתגורר, לגבי העסק שהקמת, האם אתה עובד כשכיר בחברת הייטק ישראלית וכו'
ארוסתך ישראלית? איפה הכרתם?

לגבי החשבונות הזוגיים -
כתבת שאתם מוציאים יחד 7000 בחודש.
אם הייתם מתחלקים שווה בשווה זה היה 3500 לכל אחד.
אם אתה משלם 5000 והיא 2000 , לא הייתי מתחשבן על 1500 בחודש, לאור הפרשי השכר הדרמטיים

למה?

אפשר לשאול באיזו מדינה אתה גר(מניח איטליה, אבל רוצה לוודא) ?
שאלה נוספת, אתה עובד במדינה אחרת מרחוק ומשלם מס במדינה שבה אתה גר?
כרגע אני לא מרגיש בנוח להגיד את המדינה כדי לשמור על הפרטיות (אולי בעתיד )
כן, אני עובד עבור חברה שנמצאת במדינה אחרת ואת המס משלם במדינה שאני גר ומוגדר כתושב.

- לגבי המדינה בה אתה מתגורר, לגבי העסק שהקמת, האם אתה עובד כשכיר בחברת הייטק ישראלית וכו'
ארוסתך ישראלית? איפה הכרתם?
אינני עובד בחברה ישראלית. העסק עובד רק באונליין, הלקוחות מגיעים מכל העולם.
ארוסתי אינה ישראלית, הכרנו במדינה שאני גר כרגע.

לגבי החשבונות הזוגיים -
כתבת שאתם מוציאים יחד 7000 בחודש.
אם הייתם מתחלקים שווה בשווה זה היה 3500 לכל אחד.
אם אתה משלם 5000 והיא 2000 , לא הייתי מתחשבן על 1500 בחודש, לאור הפרשי השכר הדרמטיים
לדעתי אפשר לנסות לעשות חלוקה בסגנון 30/70.

בעיקרון ההוצאות המשותפות הם רק חצי מההוצאות שלי. ארחיב קצת יותר על ההוצאות:

הוצאות משותפות:
מזון ומוצרי היגיינה - 2,800 (ללא מסעדות)
חשבונות בית - 450 (חשמל, מים, חשמל, גז, וועד בית, אינטרנט, סלולר, מנקה פעם בחודש)
מוצרים לבית או כל דבר אחר - 350
סה״כ - 3600 ש״ח

הוצאות פרטיות:
בילויים - 1,500
ביטוח בריאות, בדיקות רפואיות וחדר כושר - 845
תחבורה - 500
הוצאות אחרות - 600 (ביגוד נכנס לכאן)
סה״כ - 3445 ש״ח

למה?

2. אני מעדיף לרכז את כל הניהול במקום אחד וגם זה ייתן לי שליטה מלאה על התיק. חשוב מאוד להדגיש שבמדינה אני גר אין תשלום מס על הרווחים מהשקעות בחו״ל (תיק השקעות בארה״ב כלול בקטגוריה הזו גם) אז ההתחשבות בהטבות מס אינו רלוונטי במקרה זה.
3. כרגע זה מרגיש שהחשיפה של התיק לקריפטו גבוהה מדי ונראת לי מסוכנת לטווח הארוך (במיוחד שמדובר בנכס עם תנודתיות ורמת סיכון מאוד גבוהה).

מעניין. מדינה עם 5% מס הכנסה, בלי מס רווח הון.
אם לא לציין את המדינה, יכול לומר באיזה איזור/יבשת המדינה נמצאת?

לגבי הקריפטו - אאל"ט אתה כרגע עומד על 5% מהנכסים לפי המספרים שציינת, אז אין לך מה לצמצם

בגלל הפרשי שכר גדולים החלטנו בהתחלה להשתתף בהוצאות המשותפות כמו מזון וחשבונות בית באופן יחסי לפי השכר. כרגע אני אומר בכנות שלא מצאנו פתרון אידיאלי לאיך החלוקה צריכה להיות אז את ההוצאות המשותפות אני לוקח על עצמי. את השכר שלה היא מוציאה על עצמה, משתתפת קצת בהוצאות המזון והבית וחלק מסויים מהשכר שומרת בתוכנית חיסכון בבנק - בדרך כלל כדי להשתמש בו לטיולים בעתיד.
אצלנו זה מאוד פשוט - כל ההכנסות נכנסות לחשבון משותף, כל ההוצאות יוצאות מהחשבון המשותף. אין שלי ואין שלה.
כל אחד מאיתנו משתדל לשפר את מצבנו הכלכלי, מצד ההוצאות ומצד ההכנסות. אחד מאיתנו (זה שיותר בקטע של מחשבים, אלא מה) מצליח יותר, אבל זה לא משנה.
ברור לי שזה לא מתאים לכולם. אנחנו נשואים שנים ארוכות, אבל זה המצב מאז שהחלטנו להתחתן.

כרגע אני לא מרגיש בנוח להגיד את המדינה כדי לשמור על הפרטיות (אולי בעתיד )
אני מניח ששם השרשור ותמונת המשתמש הם הטעיה מחוכמת. יפה.

• אהבתי
Reactions: Srg
אז לפחות באיזה אות מתחיל. כמה אותיות. באיזה אות מסתיים. עם מה מתחרז.
שניה נשאל את הצ'אט

(תגובה צינית
הבנאדם ביקש פרטיות לגבי שם המדינה)

אז לפחות באיזה אות מתחיל. כמה אותיות. באיזה אות מסתיים. עם מה מתחרז.
שניה נשאל את הצ'אט

(תגובה צינית
הבנאדם ביקש פרטיות לגבי שם המדינה)
יבשת זה לגמרי שאלה מקלה

סליחה על הביקורת אבל אתה חייב לאנשים 54K שנתנו לך ללא רבית ואתה ממשיך בקנית ניירות ערך וכו'?

שאלה קשה. הצעתי בהתחלה לעשות את החלוקה של ההוצאות המשותפות לפי גודל השכר באופן יחסי אבל אני לא מרגיש את השינוי אם זה 300 ש״ח לפה או לשם.
לעשות את החלוקה 50/50 עם הפרשי שכר גדולים כאלה ובידיע שאין ביכולתה להרוויח סכומים כאלו מרגיש לי לא הכי הוגן. יכול להיות שאני טועה אז אני פתוח לכל הצעה או דעה.

השכר שלה נשאר קבוע, יש לה אופציה לקחת עוד עבודה נוספת שיכולה להכניס כ-1500 ש״ח אבל אז לא יהיה לה זמן פנוי כלל. אני מנסה לעזור לה לעבור לעבוד באונליין כדי שהשכר יעלה וגם תהיה לה גמישות לעבוד ממדינות אחרות אבל אני לא בטוח אם זה יצליח

זה לא מה שהתכוונתי בשאלה, אבהיר:
מה שאני מכוון אליו הוא שאם לך יש חלום לפרישה מוקדמת כרווק, אז כשאתה מקים משפחה אז (באופן אידיאלי) החלום שלך עובר אדפטציה והופך להיות ליעד של כל התא המשפחתי. האם ארוסתך שותפה ליעד ואם כן, איך זה בא לידי ביטוי בתכנון הכנסות המשפחה?

שלא תבין לא נכון, זה לגיטימי בעיני לחלוטין לעשות חלוקת תפקידים שבה הבעל מפרנס והאישה לא עובדת או עובדת מעט או עובדת בבית. כל עוד הכל מקובל על שני הצדדים ובא מרצון טוב - הכל הולך.

למה אני לא בטוח שזה רלוונטי אליך? כי אם היית גר בישראל ואשתך הייתה מרוויחה חצי משכר מינימום ישראלי, זה היה מעיד בעיני שהיא לא איתך באותו ראש לגבי העצמאות הכלכלית. היות ואתם בחו"ל במדינה זולה ואפשרויות התעסוקה ושוק התעסוקה שונים לגמרי, ייתכן שזה לא המצב בכלל.

מקווה שהבהרתי.

כך או כך, השנקל שלי הוא שתדבר עם זוגתך על הרצונות שלך מהחיים ושהרצונות האלו יהפכו להיות משותפים (ולהפך כמובן).

ונראה גם שלא החלטת אם אתה מעוניין לשתף משאבים עם ארוסתך או לא. אני משאיר את זה פתוח, אבל בין אם תרצה הסכם ממון והפרדה מסוימת ברכוש או בין אם תרצה לשתף הכל מההתחלה - זה גם משהו שכדאי לדבר עליו לפני החתונה.

אני במקומך לא הייתי עושה עניין בהתחשבנות עם השותפה שלך לחיים.
אתה נמצא בצומת דרכים קריטית, לפני חתונה, ואין דבר שאישה שונאת יותר מגבר שמרוויח יותר ממנה בפער לא נתפס ומתחשבן איתה על פרוטות, כשתתחתנו ממילא הכל יאבד חשיבות מי מביא וכמה.
לדעתי אתה צריך לנסות להחדיר בה מוטיבציה וגם רעיונות מעשיים כיצד היא יכולה להגדיל הכנסה.
אם היא תרוויח יותר ממילא גם אתה תרוויח מזה.

מעניין. מדינה עם 5% מס הכנסה, בלי מס רווח הון.
אני מבין שזה נשמע too good to be true אבל יש לזה קאץ׳. המס במדינה עבור אזרחיה הוא שונה והרבה יותר גבוהה.
מס של עד 5% ניתן רק במסגרת תוכנית מאוד מסויימת לבעלי אזרחות זרה. התוכנית מכילה מספר תנאים כמו למשל: ההכנסה חייבת להיות אך מרק מחוץ למדינה. הינך חייב לעסק רק בתחומים ספציפיים (רובם IT) באונליין ועוד. לא ניתן להתקבל לתוכנית הזו בקלות. לגבי מס רווח הון, המס קיים רק עבור נכסים והשקעות בתוך המדינה, כל מה שמחוץ ברוב המקרים אינו חייב במס.

ברמה הכללית יש עכשיו מספר מדינות שמציעות תנאים מאוד אטרקטיביים לאנשים שעובדים רחוק/מנהל עסק באינטרנט. פורטוגל כרגע הכי בולטת ביניהם. אינני רוצה להיכנס ליותר מדי פרטים על זה כי זה יחרוג מהרעיון המקורי של הפוסט.

אצלנו זה מאוד פשוט - כל ההכנסות נכנסות לחשבון משותף, כל ההוצאות יוצאות מהחשבון המשותף. אין שלי ואין שלה.
כל אחד מאיתנו משתדל לשפר את מצבנו הכלכלי, מצד ההוצאות ומצד ההכנסות. אחד מאיתנו (זה שיותר בקטע של מחשבים, אלא מה) מצליח יותר, אבל זה לא משנה.
ברור לי שזה לא מתאים לכולם. אנחנו נשואים שנים ארוכות, אבל זה המצב מאז שהחלטנו להתחתן.
מעניין. איך אתם מקבלים החלטות לגבי קניות יחסית גדולות? למשל אם החלטתת לקנות פלייסטיין אבל בעיקר רק אתה משחק בו :)

אפשר לשאול במה אתה עובד?
שיווק באינטרנט

סליחה על הביקורת אבל אתה חייב לאנשים 54K שנתנו לך ללא רבית ואתה ממשיך בקנית ניירות ערך וכו'?
הכסף הפנוי שאני מפריש כל חודש הולך גם לכיסוי החוב כמובן

זה לא מה שהתכוונתי בשאלה, אבהיר:
מה שאני מכוון אליו הוא שאם לך יש חלום לפרישה מוקדמת כרווק, אז כשאתה מקים משפחה אז (באופן אידיאלי) החלום שלך עובר אדפטציה והופך להיות ליעד של כל התא המשפחתי. האם ארוסתך שותפה ליעד ואם כן, איך זה בא לידי ביטוי בתכנון הכנסות המשפחה?

שלא תבין לא נכון, זה לגיטימי בעיני לחלוטין לעשות חלוקת תפקידים שבה הבעל מפרנס והאישה לא עובדת או עובדת מעט או עובדת בבית. כל עוד הכל מקובל על שני הצדדים ובא מרצון טוב - הכל הולך.

למה אני לא בטוח שזה רלוונטי אליך? כי אם היית גר בישראל ואשתך הייתה מרוויחה חצי משכר מינימום ישראלי, זה היה מעיד בעיני שהיא לא איתך באותו ראש לגבי העצמאות הכלכלית. היות ואתם בחו"ל במדינה זולה ואפשרויות התעסוקה ושוק התעסוקה שונים לגמרי, ייתכן שזה לא המצב בכלל.

מקווה שהבהרתי.

כך או כך, השנקל שלי הוא שתדבר עם זוגתך על הרצונות שלך מהחיים ושהרצונות האלו יהפכו להיות משותפים (ולהפך כמובן).

ונראה גם שלא החלטת אם אתה מעוניין לשתף משאבים עם ארוסתך או לא. אני משאיר את זה פתוח, אבל בין אם תרצה הסכם ממון והפרדה מסוימת ברכוש או בין אם תרצה לשתף הכל מההתחלה - זה גם משהו שכדאי לדבר עליו לפני החתונה.

תודה על ההבהרה ועל הטיפים! ארוסתי כן שותפה ליעד של פרישה מוקדמת, אנחנו נמצאים באותו הראש ואני מאמין שכל אחד עושה את מיטב כיכולתו כדי להגיע ליעד המשותף. כרגע המטרה שלי של פרישה מוקדמת מתייחסת אלינו ביחד כזוג. לאחר שנרצה ילדים כמובן שנצטרך לעשות את האדפטציה כמו שציינת.
ארוסתי מרוויחה משכורת טובה ביחס לשוק המקומי קצת מעל הממוצע. אנחנו מדברים על כל הדברים ביחד הפיננסיים ומטרות כלל פתוח. אני די גמיש עם חלוקת התפקידים במשפחה שיכולים להשתנות עם הזמן. לגבי שיתוף משאבים חתמנו על הסכם ממון הוגן עבור שתי הצדדים.

אני במקומך לא הייתי עושה עניין בהתחשבנות עם השותפה שלך לחיים.
אתה נמצא בצומת דרכים קריטית, לפני חתונה, ואין דבר שאישה שונאת יותר מגבר שמרוויח יותר ממנה בפער לא נתפס ומתחשבן איתה על פרוטות, כשתתחתנו ממילא הכל יאבד חשיבות מי מביא וכמה.
לדעתי אתה צריך לנסות להחדיר בה מוטיבציה וגם רעיונות מעשיים כיצד היא יכולה להגדיל הכנסה.
אם היא תרוויח יותר ממילא גם אתה תרוויח מזה.

מסכים איתך במאה אחוז. אני לא מרגיש את השינוי אם זה 300 ש״ח לפה או לשם.
מה שהכי חשוב לי כרגע שארוסתי תשקיע בעצמה ובעתיד שלה. בסוף שנינו כזוג נרוויח מזה.

בגלל הפרשי שכר גדולים החלטנו בהתחלה להשתתף בהוצאות המשותפות כמו מזון וחשבונות בית באופן יחסי לפי השכר.
כל עוד הייתם רווקים זו אולי הייתה צורת חשיבה סבירה, אבל זו לא צורת חשיבה נכונה, לדעתי, לאנשים מאורסים, כל שכן נשואים.
זוג נשוי הוא יחידה אחת שמתמודדת ביחד מול אתגרי החיים - אין יותר שכר שלך ושכר שלה, רק הכנסה שלכם.

נערך לאחרונה ב:
מעניין. איך אתם מקבלים החלטות לגבי קניות יחסית גדולות? למשל אם החלטתת לקנות פלייסטיין אבל בעיקר רק אתה משחק בו :)
אם מישהו רוצה משהו וזה חשוב לו ולדעתו שווה את הכסף, אז הוא קונה. מדבר עם האחר כמובן אם זה סכום משמעותי.
לשמחתי שנינו לא בזבזנים רציניים ואף פעם לא הגענו למצב שאחד מאיתנו מחליט לקנות משהו שמאתגר את היכולת שלנו להתמודד כלכלית.
ואני בקושי זוכר את הימים שפלייסטיישן נחשב קניה גדולה...

Back
למעלה