• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התייעצות על דירה להשקעה

• פותח הנושא פותח הנושא דב ר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

דב ר

משתמש רשום
דירוג
1
היי אנחנו זוג בתחילת ה30 ללא ילדים שרוצים לקנות דירה להשקעה (כרגע לא רואים את עצמנו גרים במקום אחר).
יש לנו הון ראשוני של 700 אלף, אשתי עובדת משרה מלאה ומביאה בממוצע 9 נטו, אני עדיין סטודנט שעובד משרה חלקית ומביא בממוצע 4 נטו- אני אמור לסיים את הלימודים בתוך שנה וחצי ולהתחיל לעבוד במשרה מלאה, אנחנו מצליחים לחסוך כל חודש 2000/3000 בממוצע.
בגלל שאני אוכל להתחיל לעבוד משרה מלאה רק בעוד שנתיים אנחנו מחפשים דירה חדשה מקבלן עם אכלוס של לפחות שנתיים וחצי/ שלוש מעכשיו (מודל 15/85)
לפי החישובים שלנו נצליח בעוד שנתיים חצי/שלוש להגדיל את ההון הראשוני לבערך 850/800 אלף, וגם נהיה זכאים לקחת משכנתא יותר גדולה. (לוקחים בחשבון גם התרחבות המשפחה)
אנחנו מתלבטים בין כמה אופציות ונשמח לשמוע מכם מה אתם חושבים:

1. דירת 3 חדרים בפתח תקוה שעולה בערך 2,200,000- אכלוס בעוד 3/4 שנים
יתרונות: קרבה למרכז, לתחבורה, מקומות עבודה וכו'.
חסרונות: לדירת 3 חדרים יש פחות ביקוש והאם אפשר לצפות לעלייה במחירים באזור של פתח תקווה יחסית לשאר הפריפריה (קריית גת, נתיבות)?

2. דירת 3 חדרים ברובע הבינלאומי בניר צבי ליד לוד, במחיר של 2,200,000- אכלוס בעוד 3 שנים
יתרונות: קרוב למרכז ולרכבת, מקום חדש שמוקם עם פוטנציאל צמיחה גדול (ליד לוד אבל נפרד בפני עצמו)
חסרונות: קושי במציאת שוכרים אם יהיו הרבה דירות להשקעה- במיוחד ביישוב חדש, לדירת 3 חדרים יש פחות פוטנציאל השכרה מ4 חדרים, לא יודעים מה צפי השכירות שתהיה.

3. דירת 4 חדרים בכרמי גת בקריית גת שעולה 2,040,000- אכלוס בעוד שנתיים
יתרונות: שכונה שמתפתחת וקרובה לרכבת וכביש 6.
חסרונות: כרמי גת לא עשתה כבר את הקפיצה בעליית ערך שלה? אולי גם יהיה קושי במציאת שוכרים עקב ריבוי דירות להשקעה

4. דירת 4 חדרים בנתיבות שעולה בערך מליון וחצי- אכלוס בעוד 3 שנים
יתרונות: מחיר נמוך ומשכנתא יותר נמוכה. חסרונות: מיקום, פוטנציאל עלייה יותר נמוך ממקומות אחרים.

בכל אחד מהפרויקטים אנחנו חושבים להשכיר את הדירה לכמה שנים לפני שנמכור אותה- כן לוקחים בחשבון מצבים של תזרים שלילי עד שנמכור את הדירה.
האם כדאי להעריך את השכירות של דירה שנקבל לפי מחיר קצת יותר גבוה ממה שיש עכשיו בשוק?
האם דירת 3 חדרים יחסית במרכז עדיפה על דירת 4 חדרים בפריפריה?
על איזה עוד פרמטרים כדאי לנו להתסכל?

תודה מראש לכל העונים

האם כדאי להעריך את השכירות של דירה שנקבל לפי מחיר קצת יותר גבוה ממה שיש עכשיו בשוק?
- המשכנתא עשויה להיות גבוהה מהשכירות, אתם ערוכים לתזרים שלילי? ומה אם הדירה לא תושכר 1-2 חודשים בשנה מכל סיבה?
- האם יש לכם יכולת לגייס הון נוסף, אולי מהמשפחות?
- כמה תשתכר במשרה מלאה ועד כמה העבודות שלכם יציבות?

שואלת כי אתם עם הכנסות צנועות ולפני ילדים. הוצאות נוספות כמו על דירה לא מושכרת יכולות לטלטל אתכם לפי המידע שהבאת.

להיות בעל נכס זה כרוך בהוצאות, לא רק בהכנסות משכירות.

היי אנחנו זוג בתחילת ה30 ללא ילדים שרוצים לקנות דירה להשקעה (כרגע לא רואים את עצמנו גרים במקום אחר).
יש לנו הון ראשוני של 700 אלף, אשתי עובדת משרה מלאה ומביאה בממוצע 9 נטו, אני עדיין סטודנט שעובד משרה חלקית ומביא בממוצע 4 נטו- אני אמור לסיים את הלימודים בתוך שנה וחצי ולהתחיל לעבוד במשרה מלאה, אנחנו מצליחים לחסוך כל חודש 2000/3000 בממוצע.
בגלל שאני אוכל להתחיל לעבוד משרה מלאה רק בעוד שנתיים אנחנו מחפשים דירה חדשה מקבלן עם אכלוס של לפחות שנתיים וחצי/ שלוש מעכשיו (מודל 15/85)
לפי החישובים שלנו נצליח בעוד שנתיים חצי/שלוש להגדיל את ההון הראשוני לבערך 850/800 אלף, וגם נהיה זכאים לקחת משכנתא יותר גדולה. (לוקחים בחשבון גם התרחבות המשפחה)
אנחנו מתלבטים בין כמה אופציות ונשמח לשמוע מכם מה אתם חושבים:

1. דירת 3 חדרים בפתח תקוה שעולה בערך 2,200,000- אכלוס בעוד 3/4 שנים
יתרונות: קרבה למרכז, לתחבורה, מקומות עבודה וכו'.
חסרונות: לדירת 3 חדרים יש פחות ביקוש והאם אפשר לצפות לעלייה במחירים באזור של פתח תקווה יחסית לשאר הפריפריה (קריית גת, נתיבות)?

2. דירת 3 חדרים ברובע הבינלאומי בניר צבי ליד לוד, במחיר של 2,200,000- אכלוס בעוד 3 שנים
יתרונות: קרוב למרכז ולרכבת, מקום חדש שמוקם עם פוטנציאל צמיחה גדול (ליד לוד אבל נפרד בפני עצמו)
חסרונות: קושי במציאת שוכרים אם יהיו הרבה דירות להשקעה- במיוחד ביישוב חדש, לדירת 3 חדרים יש פחות פוטנציאל השכרה מ4 חדרים, לא יודעים מה צפי השכירות שתהיה.

3. דירת 4 חדרים בכרמי גת בקריית גת שעולה 2,040,000- אכלוס בעוד שנתיים
יתרונות: שכונה שמתפתחת וקרובה לרכבת וכביש 6.
חסרונות: כרמי גת לא עשתה כבר את הקפיצה בעליית ערך שלה? אולי גם יהיה קושי במציאת שוכרים עקב ריבוי דירות להשקעה

4. דירת 4 חדרים בנתיבות שעולה בערך מליון וחצי- אכלוס בעוד 3 שנים
יתרונות: מחיר נמוך ומשכנתא יותר נמוכה. חסרונות: מיקום, פוטנציאל עלייה יותר נמוך ממקומות אחרים.

בכל אחד מהפרויקטים אנחנו חושבים להשכיר את הדירה לכמה שנים לפני שנמכור אותה- כן לוקחים בחשבון מצבים של תזרים שלילי עד שנמכור את הדירה.

תודה מראש לכל העונים
לדעתי החלופות שהבאת מעבר לפ"ת מעניינות פחות בלשון המעטה, באיזורים האלו יש לא מעט פרוייקטים של מחיר למשתכן ויקח זמן עד שיתאזנו בשכירות ובמחירי הנכסים, כתוצאה ממימושים של משקיעים והצפה של דירות להשכרה. דירת 3 חד בפ"ת, זו השקעה סבירה אם כי שים לב שהיא גוזרת כ-34 אש"ח למטר. היום אני סוגרת עיסקה בתל אביב באיזור של בניינים חדשים בדרום מזרח העיר ב 30 אש"ח למטר.

דעתי:
לא איזור ביקוש = לא מעניין.

לדעתי החלופות שהבאת מעבר לפ"ת מעניינות פחות בלשון המעטה, באיזורים האלו יש לא מעט פרוייקטים של מחיר למשתכן ויקח זמן עד שיתאזנו בשכירות ובמחירי הנכסים, כתוצאה ממימושים של משקיעים והצפה של דירות להשכרה. דירת 3 חד בפ"ת, זו השקעה סבירה אם כי שים לב שהיא גוזרת כ-34 אש"ח למטר. היום אני סוגרת עיסקה בתל אביב באיזור של בניינים חדשים בדרום מזרח העיר ב 30 אש"ח למטר.
זה לא ממש השוואה שקולה בין דירה חדשה לישנה

איפה אתם גרים? איפה אתם רוצים לגור כשתהיו גדולים?
הדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות לדעתי בתור אנשים לא מהתחום הוא ליצור גידור לעלות שירותי הדיור שתצרכו בעתיד.
נראה שאיפה שאתם גרים היום אתם לא יכולים לקנות לפי מה שכתבתם, אבל אם למשל אתם רואים את עצמכם גרים ברמת גן/גבעתיים בעתיד, אז שווה לשקול לרכוש באזורים הזולים יחסית של רמת גן.

זה לא ממש השוואה שקולה בין דירה חדשה לישנה
יש פה כבר כמה דיונים בהם אני מנמקת למה רכישת דירה יד ראשונה היא בעייתית אז לא אכנס לזה. אבל כמו שצויין פה למעלה לא איזור ביקוש לא מעניין. אני לוקחת את זה עד הסף, תנסה להגיע למעגל הכי קרוב לת"א, דירה יד ראשונה, שניה ...עשירית. רמת הסחירות גבוהה יותר, עליות הערך בשרניות יותר, ובאיזורים מסויים גם התשואה גבוהה יותר. מי כמוך יודע.

- המשכנתא עשויה להיות גבוהה מהשכירות, אתם ערוכים לתזרים שלילי? ומה אם הדירה לא תושכר 1-2 חודשים בשנה מכל סיבה?
- האם יש לכם יכולת לגייס הון נוסף, אולי מהמשפחות?
- כמה תשתכר במשרה מלאה ועד כמה העבודות שלכם יציבות?

שואלת כי אתם עם הכנסות צנועות ולפני ילדים. הוצאות נוספות כמו על דירה לא מושכרת יכולות לטלטל אתכם לפי המידע שהבאת.

להיות בעל נכס זה כרוך בהוצאות, לא רק בהכנסות משכירות.
אנחנו ערוכים לתזרים שלילי ולזה שהדירה לא תושכר במשך כמה חודשים ולשינויים במשפחה. זה חלק מבניית התקציב שלנו.
נוכל לגייס עוד 50k. יש לנו גם קרנות השתלמות ועוד קצת חסכונות שאנחנו לא נוגעים בהם.
אני מקווה להשתכר בסביבות 10/11k נטו. ואולי גם אשתי תקבל העלאה במשכורת - העבודה של אשתי יציבה.

למה את מתכוונת "סבירה"? אני מנסה להבין מה תמיד הבעיה בהשקעה בקניית דירת 3 חדרים.
האם בגלל שיש לזה פחות ביקוש מדירת 4 חדרים? בגלל שכאשר אני ארצה למכור, יהיה לי יותר קשה למצוא קונים מאשר דירת 4 חדרים?

דעתי:
לא איזור ביקוש = לא מעניין.
מה עוד נחשב איזור ביקוש חוץ מהמרכז? איך אפשר לדעת אם זה איזור ביקוש?
והאם באזורי ביקוש יש הבדל גדול בין דירות 3 ל 4 חדרים?

איפה אתם גרים? איפה אתם רוצים לגור כשתהיו גדולים?
הדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות לדעתי בתור אנשים לא מהתחום הוא ליצור גידור לעלות שירותי הדיור שתצרכו בעתיד.
נראה שאיפה שאתם גרים היום אתם לא יכולים לקנות לפי מה שכתבתם, אבל אם למשל אתם רואים את עצמכם גרים ברמת גן/גבעתיים בעתיד, אז שווה לשקול לרכוש באזורים הזולים יחסית של רמת גן.
כרגע אנחנו גרים ביישוב עפרה (בין אריאל לירושלים).
אנחנו רואים את עצמנו ממשיכים לגור שם בשנים הקרובות כי אוהבים את הקהילתיות, החינוך והקרבה לירושלים.
וגם מכיוון שאנחנו משלמים שכירות מאוד זולה, אנחנו מעדיפים להמשיך לגור שם ולקנות במקום אחר להשקעה, ובהמשך אחרי שנגדיל את ההון העצמי- לקנות שם או במקום אחר דירה למגורים.

אני מניח שירושלים רבתי הוא גם איזור ביקוש, מתאים למקום שבו אתם גרים.

בגדול רק איזור המרכז אבל יש כיסים של אזורי ביקוש גם במקומות אחרים, לדוגמא דניה או בת גלים בחיפה, מושבים שונים, הרחבות של קיבוצים וכו'
דרך לקבוע אם זה איזור ביקוש או לא: הכי קל בעולם, לפי המחיר.
יש הבדלים בין דירות 3 ל4 חדרים. 3 חדרים זה יותר לרווקים או משפחות קטנות, 4 זה לשותפים או משפחות גדולות יותר.

למה את מתכוונת "סבירה"? אני מנסה להבין מה תמיד הבעיה בהשקעה בקניית דירת 3 חדרים.
האם בגלל שיש לזה פחות ביקוש מדירת 4 חדרים? בגלל שכאשר אני ארצה למכור, יהיה לי יותר קשה למצוא קונים מאשר דירת 4 חדרים?
אני יודעת שיש דיעה רווחת שאומרת שיש פחות ביקוש ל 3 חד על פניי 4 חד', באיזורי ביקוש לרוב לא רק שזה לא נכון, התשואה גבוהה יותר גם בהשכרות וגם בשיעור עליית הערך, זו נגזרת פשוטה של עקומת הביקוש וההיצע, ככל שהמחיר נמוך הביקוש עולה. ועם זאת, חשוב ללמוד את השוק המדובר ולבדוק ספציפית איך הוא מתנהג.
"סבירה" מתייחס לעד כמה האיזור הוא מוטה מרכז, פ"ת היא במרכז יחסית לחלופות. התייחסתי לאיזורים שהעלת, לא בהכרח הייתי הולכת על אסטרטגיה כזו.

נערך לאחרונה ב:
בגדול רק איזור המרכז אבל יש כיסים של אזורי ביקוש גם במקומות אחרים, לדוגמא דניה או בת גלים בחיפה, מושבים שונים, הרחבות של קיבוצים וכו'
יש הבדלים בין דירות 3 ל4 חדרים. 3 חדרים זה יותר לרווקים או משפחות קטנות, 4 זה לשותפים או משפחות גדולות יותר.
אני מבין את ההבדלים בין דירות 3 ו4 חדרים מבחינת התאמה לסוגי האוכלוסיות.
השאלה שלי הייתה האם בהכרח תמיד יהיה ביקוש גדול יותר הן בשכירות והן במכירה בדירת 4 חדרים על פני דירת 3 חדרים?
האם אני "אתקע" בעתיד עם הדירה ופחות אצליח למכור אותה במחיר השוק מאשר דירת 4 חדרים?
וממש תודה על העצות! לא מובן מאליו..

אני יודעת שיש דיעה רווחת שאומרת שיש פחות ביקוש ל 3 חד על פניי 4 חד', באיזורי ביקוש לרוב לא רק שזה לא נכון, התשואה גבוהה יותר גם בהשכרות וגם בשיעור עליית הערך, זו נגזרת פשוטה של עקומת הביקוש וההיצע, ככל שהמחיר נמוך הביקוש עולה. ועם זאת, חשוב ללמוד את השוק המדובר ולבדוק ספציפית איך הוא מתנהג.
"סבירה" מתייחס לעד כמה האיזור הוא מוטה מרכז, פ"ת היא במרכז יחסית לחלופות. התייחסתי לאיזורים שהעלת, לא בהכרח הייתי הולכת על אסטרטגיה כזו.
הבנתי.. תודה על העצות וההארות.

השאלה שלי הייתה האם בהכרח תמיד יהיה ביקוש גדול יותר הן בשכירות והן במכירה בדירת 4 חדרים על פני דירת 3 חדרים?
האם אני "אתקע" בעתיד עם הדירה ופחות אצליח למכור אותה במחיר השוק מאשר דירת 4 חדרים?
לא ולא.

יש פה כבר כמה דיונים בהם אני מנמקת למה רכישת דירה יד ראשונה היא בעייתית אז לא אכנס לזה. אבל כמו שצויין פה למעלה לא איזור ביקוש לא מעניין. אני לוקחת את זה עד הסף, תנסה להגיע למעגל הכי קרוב לת"א, דירה יד ראשונה, שניה ...עשירית. רמת הסחירות גבוהה יותר, עליות הערך בשרניות יותר, ובאיזורים מסויים גם התשואה גבוהה יותר. מי כמוך יודע.
גם אני חולק עמך את ההעדפה הזאת, פשוט ההשוואה בין ה2 בעייתית.

כרגע אנחנו גרים ביישוב עפרה (בין אריאל לירושלים).
אנחנו רואים את עצמנו ממשיכים לגור שם בשנים הקרובות כי אוהבים את הקהילתיות, החינוך והקרבה לירושלים.
וגם מכיוון שאנחנו משלמים שכירות מאוד זולה, אנחנו מעדיפים להמשיך לגור שם ולקנות במקום אחר להשקעה, ובהמשך אחרי שנגדיל את ההון העצמי- לקנות שם או במקום אחר דירה למגורים.
אם אתם רואים את המשך חייכם שם אז לדעתי עדיף שתקנו שם או באחת הערים האחרות של מטרופולין ירושלים כמו אריאל ומעלה אדומים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
"סבירה" מתייחס לעד כמה האיזור הוא מוטה מרכז, פ"ת היא במרכז יחסית לחלופות. התייחסתי לאיזורים שהעלת, לא בהכרח הייתי הולכת על אסטרטגי
מתעלק על השרשור
האם ישוב כמו כפר תבור שאכן פריפרי, אך האוכלוסיה דיי עשירה, עונה על הגדרת אזור ביקוש?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
S דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 17
D התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה נדל"ן 1
י שידרוג דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 5
M התייעצות - קניית דירה להשקעה בפסגת רמות ב"ש נדל"ן 8
R התייעצות בנוגע לרכישת דירה להשקעה נדל"ן 22
M התייעצות פיננסית רכישת דירה VS דירה להשקעה שוק ההון 4
A התייעצות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 5
J התייעצות - קניית דירה בראשלצ להשקעה נדל"ן 16
ס התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה ב700-800אלף והשקעה משפחתית נדל"ן 39
ש קניית דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 17
N התייעצות :בחירת גודל דירה להשקעה במחיר למשתכן נדל"ן 26
F התייעצות: רכישת דירה מקבלן לפני שהתקבל היתר בנייה נדל"ן 32
S התייעצות לגבי כדאיות משכנתא ברכישת דירה בהנחה נדל"ן 9
ח התייעצות: כדאיות המשך החזקת דירה נדל"ן 2
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 18
S שדרוג דירה - התייעצות האם לקחת משכנתא ובאיזה סכום נדל"ן 13
י התייעצות לגבי קניית שליש דירה נדל"ן 9
T התייעצות מיסוי, קנייה ומכירת דירה בזמן קצר נדל"ן 10
R התייעצות בנוגע לשיפוץ דירה קומפלט נדל"ן 10
מ התייעצות - דירה ראשונה נדל"ן 0
ש התייעצות לגבי דירה ראשונה מינוף או הון עצמי נדל"ן 2
L התייעצות לגבי דירה 2 חדרים חדשה באשדוד נדל"ן 55
ח למכירת דירה צריך התייעצות נדל"ן 1
האזרח החשדן התייעצות: השכרת דירה נדל"ן 16
S רכישת דירה במחיר למשתכן ודירה נוספת - התייעצות נדל"ן 25
ק התייעצות לגבי מכירת דירה ראשונה ויחידה ולהשקיע ולעבור לשכירות. נדל"ן 9
פ התייעצות לפני בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 22
פ התייעצות לפני בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 1
A מיסוי על השכרת דירה - התייעצות כמה כדאי לגבות שכירות בהתחשב במיסוי? נדל"ן 11
H קניית דירה - התייעצות מספרית נדל"ן 7
itamaratz רכישת דירה - התייעצות נדל"ן 80
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
V התייעצות בין שני תמהילי משכנתא | 43% מימון נדל"ן 0
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
F התייעצות תמהיל משכנתא וריביות | 75% מימון נדל"ן 12
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
E התייעצות לגבי משכנתא ושאלה בנוגע ליתרה והחזרים נדל"ן 2
פ התייעצות לגבי תמהיל משכנתא נדל"ן 2
M התייעצות בנושא תמהיל משכנתא נדל"ן 14
ק התייעצות משכנתא - נדל"ן 4
מ התייעצות על משכנתא נדל"ן 7
L התייעצות משכנתא בהנתן הון עצמי גבוה ותחזית להורדת ריבית נדל"ן 5
flower התייעצות - הפקדות כספים פנסיוניים מעל התקרה (קרן השתלמות ופנסיה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
flower התייעצות לגבי מצלמת דרך לרכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
E התייעצות אודות השכרת נכס אוף טופיק 0
M התייעצות לגבי רכישה ראשונה. נדל"ן 28

נושאים דומים

Back
למעלה