שלום לכולם,
מקווה שאני לא מתפרץ לדלת פתוחה, אך לא ראיתי דיונים קודמים בנושא הזה.
אני שואל שאלה כדי לעזור להורים שלי.
הנתונים הם כדלקמן:
1. שני ההורים שלי בתחילת גילאי ה-60 עצמאים מאז ומתמיד עם הכנסה של כ- 35 אש״ח בחודש יחד
2. חיו במשך שנים עם הרגלים גרועים מאוד - למרות הכנסות לא נמוכות, הם תמיד באוברדראפט (יציב) ואחוז חיסכון נמוך.
3. לא הייתה להם כלל מודעות לחיסכון לפנסיה, והם התחילו להפקיד לקרן פנסיה רק החל משנת 2017 (לפי חוק).
חסכונות קיימים ונכסים:
1. הם חיים בבית משלהם ללא משכנתא
2. יש ברשותם עוד שלושה נכסים עם משכנתא שצפויה להיגמר בעשור הקרוב (הכנסה צפויה בעתיד של כ-15 אש״ח)
3. קרנות פנסיה מצומקות בגלל שהתחילו להפקיד רק משנת 2017.
בהנחה שהם עתידים להוציא את עצמם לפנסיה עוד כ 7-10 שנים. איך הייתם ממליצים להם לפעול נכון מעכשיו כדי למקסם את ההכנסות והתזרים העתידי בפנסיה?
תודה רבה מראש לעונים.
מקווה שאני לא מתפרץ לדלת פתוחה, אך לא ראיתי דיונים קודמים בנושא הזה.
אני שואל שאלה כדי לעזור להורים שלי.
הנתונים הם כדלקמן:
1. שני ההורים שלי בתחילת גילאי ה-60 עצמאים מאז ומתמיד עם הכנסה של כ- 35 אש״ח בחודש יחד
2. חיו במשך שנים עם הרגלים גרועים מאוד - למרות הכנסות לא נמוכות, הם תמיד באוברדראפט (יציב) ואחוז חיסכון נמוך.
3. לא הייתה להם כלל מודעות לחיסכון לפנסיה, והם התחילו להפקיד לקרן פנסיה רק החל משנת 2017 (לפי חוק).
חסכונות קיימים ונכסים:
1. הם חיים בבית משלהם ללא משכנתא
2. יש ברשותם עוד שלושה נכסים עם משכנתא שצפויה להיגמר בעשור הקרוב (הכנסה צפויה בעתיד של כ-15 אש״ח)
3. קרנות פנסיה מצומקות בגלל שהתחילו להפקיד רק משנת 2017.
בהנחה שהם עתידים להוציא את עצמם לפנסיה עוד כ 7-10 שנים. איך הייתם ממליצים להם לפעול נכון מעכשיו כדי למקסם את ההכנסות והתזרים העתידי בפנסיה?
תודה רבה מראש לעונים.