• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התייעצות , חושב לעבור למקום אחר

• פותח הנושא פותח הנושא kopelas
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

kopelas

משתמש רשום
דירוג
4
שלום לכל חבריי הפורום היקרים , קודם כל בהזדמנות זאת אני רוצה לשבח את הפורום הזה, מרגיש לי כמו פנינה בין כל הרעש והתעמולה.

כבר הרבה זמן מתבשלת לי המחשבה שאני רוצה לעזוב את הארץ . כשאני מסתכל על המפה הפוליטית אני פשוט לא מתחבר לשום צד , ולצערי זה השיח ששולט היום. זה או שאתה איתנו או נגדנו ואני מאמין שלי זה שהאמת היא איפשהו באמצע.

ועכשיו קצת עליי , אני בן 30 רווק ללא ילדים עם תואר בסיעוד ועל בסיסי , בעל נכס ללא משכנתא שמניב כ3000 ש"ח בחודש ללא חסכונות משמעותיים או השקעות.
לאחרונה נפתחה עבורי האפשרות לעבור ולעבוד בארצות הברית כולל גרין קארד. השכר המדובר הוא בסביבות ה70k לשנה. לאחר שנה עבודה אני יכול להתחיל לעבוד כאח בדרכים ( travel nurse ) , מה שישדרג לי משמעותית את השכר , כרגע מדובר על לכל הפחות כ10k חודשי (דולר). העבודה מאוד גמישה , אתה מתחייב בדר"כ לחוזה של שלושה חודשים , ולאחר מכן אתה יכול להאריך את החוזה, לקחת חוזה אחר או לקחת הפסקה לכמה זמן שאתה מחליט , זאת אומרת אין לך מערכת שאתה מחוייב אליה העבודה היא מול סוכנים והביקוש עצום מה שפותח בפניי אפשרויות מעניינות.

התוכנית שלי כרגע זה לעבוד ולחיות פול טיים בארצות הברית עד שאוכל להתחיל לעבוד כאח בדרכים , לאחר מכן לעבוד עד חצי שנה בשנה ולבלות את שאר הזמן במדינה אחרת. כרגע אני חושב ברצינות על קולומביה מכמה סיבות:

1. כבר יש לי שם משפחה , וזה נותן לי נקודת התחלה נוחה
2. אני מאוד מתחבר לתרבות הלטינית
3. יוקר המחייה שם הוא בין הזולים בעולם.
4.הקרבה שלה לארצות הברית, טיסה אחת ואתה שם קצת כמו ישראל ואירופה.

הנושא הזה הוא לא בדיוק שאלה אלה יותר דיון , השמח לשמוע את דעתכם בעניין

בלי קשר למצב הפוליטי וכל זה...
אם היתי בן 30, רווק, בעל הכנסה קבועה (גם אם מינימלית) בעל מקצוע מבוקש ובעל האישורים הנדרשים היתי בהחלט הולך על זה מבלי להסס.

נשמע כמו הזדמנות מעולה לחוות דברים ולהתפתח ברמה האישית.

נשמע כמו הזדמנות טובה והייתי לוקח אותה בשתי ידיים.

בגילך נפתחה לי האפשרות לחיות בארה"ב מהעבודה ונהניתי מכל רגע. אני יכול לשתף כמה דברים שעשיתי ואולי יעזרו גם לך:
1) קרא על האזור שאתה הולך לגור בו. יש הבדלים משמעותיים בין המדינות, בין הערים באותה מדינה, ואפילו בין השכונות באותה עיר מבחינת יוקר המחיה, האוכלוסייה, רמת הביטחון, חיי חברה, קהילה ישראלית, פקקים וכו'.

2) קרא פורומים של ישראלים בארה"ב עם התמקדות על המדינה/עיר שאתה הולך לגור בה. יש לא מעט כאלה עם המון מידע מועיל וישראלים ששמחים לעזור. זה עשוי להקל עליך מאוד את המעבר ואת השבועות הראשונים שם.

3) הייתי ממליץ להכין (לפני המעבר) אקסל עם רשימת הוצאות המחיה השוטפות שיהיו לך שם, כולל שכ"ד, רכב (ביטוח ודלק), חשבונות, בילויים וכו'. זה יעזור לך להבין את "גבולות הגיזרה" שלך מבחינת מקום המגורים ובאופן כללי. כדאי גם להוסיף הוצאות חד פעמיות כמו רכב, ריהוט וכו'. ארה"ב התייקרה מאוד בשנתיים האחרונות והאינפלציה שם מורגשת בכל תחום כמעט. היא גם הרבה פחות זולה מבעבר יחסית לישראל וצריך לקחת את זה בחשבון. אני מציין את זה כי זו תחושה לא נעימה לחיות במקום חדש כשאתה מחזיק בקושי את הראש מעל המים מבחינת כלכלית, לכן חשוב לתכנן את זה מראש.

4) לא ציינת אם אתה מקבל ביטוח רפואי מהעבודה, אבל חשוב לוודא את זה מראש כי אתה ממש לא רוצה לחיות בארה"ב בלי ביטוח רפואי.

5) הייתי נפגש עם יועץ מס בארץ שמתמחה במעברים כאלה לחו"ל, רק כדי לוודא שאתה מבין את כל המשמעויות, מטפל בכל מה שצריך מבחינת בירוקרטיות בארץ וכו'.

בקיצור, יש קצת התעסקות לפני מעבר כזה, אבל החוויה לגמרי שווה את זה. בהצלחה! :)

נערך לאחרונה ב:
אתה כנראה צעיר מדי אבל פעם שלמה ארצי שר את השיר "דני דינה" שכולם הכירו ושם נמצאת התשובה לשאלה שלך:

העולם הוא גדול ופתוח
בו כל כך מעניין לבלות
לא כדאי בו לנוח, אך כדאי בו לנוע

ודברים נפלאים לגלות.

4) לא ציינת אם אתה מקבל ביטוח רפואי מהעבודה, אבל חשוב לוודא את זה מראש כי אתה ממש לא רוצה לחיות בארה"ב בלי ביטוח רפואי.
בדיוק. האם אתה עצמאי או מועסק דרך חברה שתבסד לך ביטוח בריאות? אני משער שעצמאי כי אף חברה לא תממן לך ביטוח בריאות כשאתה לא עובד חצי שנה. 120 אלף דולר בשנה כשאתה צריך לשלם ביטוח בריאות מלא יכול לשים אותך בנקודה בעייתית. בטח לעומת מה שאתה רגיל מישראל
תבין את השלכות המס שיהיו לך אם תגור מחוץ לארה"ב חצי שנה.

נערך לאחרונה ב:
חדמש. ללא צל של ספק. זה הזמן. תתחרט על זה אם לאו.
אם בארה"ב, אז
תבחר משהו על ציר Highway61 כדי שנוכל לעבור אצלך.
שיהיה לך BASE, בהלוך חזור קולומביה.

אתה צריך לשאול את השאלות האלה ולברר את כל הפרטים בפורומים וקהילות של ישראלים בארצות הברית, בתוך הפוסט שלך יש כל כך הרבה שאלות עם לא מעט מורכבויות.

אתה צריך לשאול את השאלות האלה ולברר את כל הפרטים בפורומים וקהילות של ישראלים בארצות הברית, בתוך הפוסט שלך יש כל כך הרבה שאלות עם לא מעט מורכבויות.
היכן בדיוק הפורומים האלו? במה שמצאתי חצי מהפוסטים מודעות לעבודה בעגלות והחצי השני של סוכני נדל"ן

איך תנאי העבודה שם לעומת פה במקצוע שלך?

שלום לכל חבריי הפורום היקרים , קודם כל בהזדמנות זאת אני רוצה לשבח את הפורום הזה, מרגיש לי כמו פנינה בין כל הרעש והתעמולה.

כבר הרבה זמן מתבשלת לי המחשבה שאני רוצה לעזוב את הארץ . כשאני מסתכל על המפה הפוליטית אני פשוט לא מתחבר לשום צד , ולצערי זה השיח ששולט היום. זה או שאתה איתנו או נגדנו ואני מאמין שלי זה שהאמת היא איפשהו באמצע.

ועכשיו קצת עליי , אני בן 30 רווק ללא ילדים עם תואר בסיעוד ועל בסיסי , בעל נכס ללא משכנתא שמניב כ3000 ש"ח בחודש ללא חסכונות משמעותיים או השקעות.
לאחרונה נפתחה עבורי האפשרות לעבור ולעבוד בארצות הברית כולל גרין קארד. השכר המדובר הוא בסביבות ה70k לשנה. לאחר שנה עבודה אני יכול להתחיל לעבוד כאח בדרכים ( travel nurse ) , מה שישדרג לי משמעותית את השכר , כרגע מדובר על לכל הפחות כ10k חודשי (דולר). העבודה מאוד גמישה , אתה מתחייב בדר"כ לחוזה של שלושה חודשים , ולאחר מכן אתה יכול להאריך את החוזה, לקחת חוזה אחר או לקחת הפסקה לכמה זמן שאתה מחליט , זאת אומרת אין לך מערכת שאתה מחוייב אליה העבודה היא מול סוכנים והביקוש עצום מה שפותח בפניי אפשרויות מעניינות.

התוכנית שלי כרגע זה לעבוד ולחיות פול טיים בארצות הברית עד שאוכל להתחיל לעבוד כאח בדרכים , לאחר מכן לעבוד עד חצי שנה בשנה ולבלות את שאר הזמן במדינה אחרת. כרגע אני חושב ברצינות על קולומביה מכמה סיבות:

1. כבר יש לי שם משפחה , וזה נותן לי נקודת התחלה נוחה
2. אני מאוד מתחבר לתרבות הלטינית
3. יוקר המחייה שם הוא בין הזולים בעולם.
4.הקרבה שלה לארצות הברית, טיסה אחת ואתה שם קצת כמו ישראל ואירופה.

משהו חסר לי בפוסט שלך (ולכן גם מעט מתפלא על ההמלצות החד משמעיות שקיבלת כאן) - מה כן יש לך בארץ? מה אתה מפסיד במעבר?
תחשוב על החיים שלך לעומק כי לפעמים הדברים שהכי חשובים לנו הם מובנים מאליהם במקום בו אנחנו גרים ולא תמיד הם יהיו קיימים במקום אחר.
הדבר היחיד עליו כתבת, פוליטיקה, הוא לא סיבה מספיקה בעיני כדי להגר, ואני כותב את זה כמי שסבור שהמהפיכה המשפטית פוגעת באופן לא מבוטל ברווחה הנפשית של הסובבים אותי. משוגעים וקיצוניים ומגמות מפחידות ארוכות טווח יש גם במקומות אחרים. אני לא אומר שבהכרח ישראל היא המקום הכי טוב בעולם בשבילך, אבל צריך להזהר ממתן משקל עודף לגורמים האלו על חשבון מה שבאמת מרכזי בחיים שלך.
ואחרי כל זה, אם אתה לא מפסיד כאן הרבה והחווייה לגור בארה"ב קורצת לך, למה לא? במקרה הרע תחזור בלי שהפסדת הרבה.
לגבי קולומביה, אני פחות בטוח. לא מסוכן שם? הפוליטיקאים שם פחות גרועים משלנו (שואל כי אתה ציינת את הפוליטיקה כנושא רלוונטי)?

זה מאוד פופולרי פה בארה"ב. יש מחסור אדיר בצוותים סיעודיים, אז רבים מהם עובדים בחוזים אישיים לטווח קצר עושים המון משמרות, מרווחים המון כסף (זה יכול להגיע ל- 5,000$ ויותר לשבוע) ויוצאים לחופש. הכרתי משהו שעשה זאת לאורך 20+ שנים, שלושה חודשי עבודה 3 חודשים חופש, זה מאפשר לך לשלוט בחיים שלך, אתה לא תלוי בבית חולים או איזה מנהל מחלקה. זה יותר מקובל (ומשתלם) בפריפריה של המדינה ופחות במרכזי האוכלוסיה הגדולים. אני הייתי נכנס לדיונים של אמריקאים שעוסקים ספציפית בתחום (לדוגמא פה ) ולא בקבוצות גנריות של ישראלים, שלהבנתי, אין הרבה שבחרו בצורת החיים הזו. יש אפילו אתר שמוקדש לדיור עבור הנישה הזאת:furnished finder
המכשול העיקרי שיעמוד בדרכך לדעתי זה להכיר את מערכת הבריאות האמריקאית ששונה מאוד מהישראלית.

תחשוב טוב אם זה החיים שאתה רוצה לחיות. ארה"ב מדינה גדולה ואתה יכול למצוא את עצמך עובד כמה חודשים באיזור כפרי של אוקוהומה עם אנשים שאין לך שום קשר אליהם, בלי חברים משפחה וכדומה. אחר כך תעבור לעבוד שלושה חודשים באיזור כפרי של מונטנה וכדומה... לדעתי הצנועה כל אחד (בטח ובטח מישהו לא אמריקאי) צריך לחשוב עם חיים כאלה של בדידות מתאימים לו. כמו שנכתב מעליי זה יותר מקובל בפריפריה של המדינה ככה שהסיכוי שתמצא את עצמך במקומות נידחים בארה"ב הוא גבוה.
זה יכול להיות אופציה נחמדה לשנה שנתיים להרוויח כסף ולצבור (אולי חוויות) אבל לחיות ככה תקופה ארוכה נראה לי מאוד מאוד לא טריוואלי למישהו לא אמריקאי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S התייעצות רכישה יד 2 או מקבלן 25 75 ללא הצמדה נדל"ן 2
Octopus התייעצות על מחזור משכנתא נדל"ן 7
M התייעצות על השקעה בפורטו שבפורטוגל נדל"ן 0
א התייעצות מוזרה, לגבי קרובי משפחה מסובכים כלכלית והשוק השחור אוף טופיק 8
מ התייעצות קיזוז מס ריווחי הון עם הפסד שוק ההון 7
ה התייעצות: לחכות לפינוי בינוי או לשפץ? נדל"ן 11
ז התייעצות: מעבר למדדי מניות ואגחי"ם שוק ההון 57
N התייעצות פנסיה ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Cat כששני הורים בהייטק - התייעצות על מצב נתון התפתחות אישית 24
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
ח התייעצות: כדאיות המשך החזקת דירה נדל"ן 2
D התייעצות - האם הון מספיק להשקיע בנדלן? נדל"ן 11
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
א התייעצות לקניית שטח + בניית בית נדל"ן 15
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
A התייעצות - החזר משכנתא מתוך הון צבור בכספית נדל"ן 5
T מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים נדל"ן 5
S עסקת פרייסייל- התייעצות נדל"ן 11
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
ס התייעצות האם לקנות רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 11
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
B התייעצות בין חלופות נדל"ן 7
S התייעצות בנוגע להשקעה בקרן אגח אקטיבית שוק ההון 3
ד התייעצות על דירה להשקעה נדל"ן 21
Y התייעצות לתיק השקעות שלי שוק ההון 3
ד הרעת תנאים בהייטק - התייעצות אוף טופיק 13
B התייעצות האם להמיר קרן ישראלית לאירית שוק ההון 8
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G התייעצות איך למנף את הדירה הנוכחית שלי נדל"ן 1
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 3
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 1
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
י התייעצות להשקעה שוק ההון 2
סנופקין התייעצות רכב: השלב אחרי ליסינג פרטי צרכנות פיננסית 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
T התייעצות כללית לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 7
S התייעצות בנושא מימון שדרוג נכס (הלוואת בלון ועוד) נדל"ן 1
M התייעצות על ויתור על אזרחות אמריקאית מיסים 1
ח תיכנון תיק | התייעצות שוק ההון 3
S דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 17
S שדרוג דירה - התייעצות האם לקחת משכנתא ובאיזה סכום נדל"ן 13
D התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה נדל"ן 1
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
S התייעצות לגבי העברת קופת גמל לIRA שוק ההון 29
י שידרוג דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 5

נושאים דומים

Back
למעלה