אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
לגמרי לא התכוונתי לקבל ייעוץ מקצועי או משהו בסגנון אלא הערות ממי שכבר מנוסה מעט יותר ממני
ובנוגע לחלק השני - לפי מה שהבנתי ה-ACWI מכיל רק את השווקים המפותחים. האם אני טועה?
רק אם מתעלמים לחלוטין מתשואה (ביחס לעליית מחירי הדירות). אם נניח שמחירי הדירות יעלו 2.5% בשנה והתשואה תהיה 8% בשנה, זה ייקח פחות מחצי מהזמן, כלומר פחות מ-25 שנה. בפועל קצת יותר בגלל מיסים..
(אלא אם התכוונת לדירה שעולה 7 מיליון ואז באמת זה ייקח 50 שנים.)
עריכה: גם לא נלקחה בחשבון השתתפות של בת זוג או הורים. בנוסף, בדרך כלל יש עלייה בהכנסה עם הגיל (אבל כאן גם יש הוצאות שגדלות עם הזמן).
כן,הקרן מכסה בגדול את כל השוק העולמי(כמעט). כל עוד אין לך רצון לתת יתרון לשוק מסוים (כי אתה חושב שהוא יצמח יותר מאחרים או משהו כזה) אז הקרן הזו אמורה להספיק לך.
אין באמור המלצה.
בכל מקרה אני חושב שלחסוך 2500 בחודש מהנטו יכול להיות לא רע. תלוי כמובן גם מה רמת ההכנסה, אבל אל תשכח שיש גם חיסכון אוטומטי דרך פנסיה וקרן השתלמות אז בפועל החיסכון גדול יותר.
נניח הכנסה ברוטו של 8K. מקבלים נטו בערך 6500 והפרשות פנסיה / קרן השתלמות (אם המעסיק מפריש את המקסימום) של בערך 2300. אם הוא חוסך 2500 מהנטו אז הוא מוציא 4K וחוסך סה"כ 4800. לא רע.
בהינתן שאנחנו לא יודעים מה רמת ההכנסה שלו, אני לא יודע אם זה נכון שכדאי להגדיל את החיסכון.
אני חושב שעבור רוב האנשים, הצעד הראשון הוא לא בהכרח להגדיל את החיסכון אלא קודם כל להעביר את הפנסיה וקרן ההשתלמות למסלול מנייתי. בטווח הארוך מאוד (למי שלא מתכנן פרישה מוקדמת) זה אפילו יותר משמעותי.