בוקר טוב חברים,
משכנתא בגובה כ800 אלף ש"ח.
נלקחה לפני 3 שנים וצמודה להחריד (2/3 פריים, 1/3 צמוד מדד).
טעות, טועים, טעינו.
עם עליית המדד והריבית, ההחזר החודשי עלה בתוך שנה מכ3,000 ש"ח לעד כדי 4,400 ש"ח.
לאחרונה נעזרתי ביועץ משכנתאות על מנת לבחון את התהמהיל ולסקור פעולות אפשריות.
הוצע לי תמהיל שחלקו בריבית קבועה לא צמודה (4.75%) וחלקו בריבית משתנה לא צמודה כל 5 שנים (4.81%) - החזר חודשי של 4,400 ש"ח.
מה אתם הייתם עושים? למען האמת ספגתי את מרבית עליות המדד והריבית ומרגיש שאנחנו איפשהו לקראת סוף הסערה.
מאידך, שום היגיון כלכלי לא תופס פה במערב הפרוע ולכן אני במעט חששות שמא המשכנתא תמשיך לנסוק מעלה מעלה.
האם שווה כבר להמתין לירידות מדד ואולי אף ריבית ומתוך כך למחזר בנקודה אופטימלית יותר או שמא שווה למחזר בהינתן התנאים האמורים?
אציין כי ההחזר החודשי של 4,400 עולה בקנה אחד עם היכולות הכלכליות של משק הבית שלנו.
עוד אציין כי בהחלט יש שאיפה של מכירת הדירה בעוד מספר שנים (טווח של 3-4 שנים).
מה אתם הייתם עושים?
המון תודה!
משכנתא בגובה כ800 אלף ש"ח.
נלקחה לפני 3 שנים וצמודה להחריד (2/3 פריים, 1/3 צמוד מדד).
טעות, טועים, טעינו.
עם עליית המדד והריבית, ההחזר החודשי עלה בתוך שנה מכ3,000 ש"ח לעד כדי 4,400 ש"ח.
לאחרונה נעזרתי ביועץ משכנתאות על מנת לבחון את התהמהיל ולסקור פעולות אפשריות.
הוצע לי תמהיל שחלקו בריבית קבועה לא צמודה (4.75%) וחלקו בריבית משתנה לא צמודה כל 5 שנים (4.81%) - החזר חודשי של 4,400 ש"ח.
מה אתם הייתם עושים? למען האמת ספגתי את מרבית עליות המדד והריבית ומרגיש שאנחנו איפשהו לקראת סוף הסערה.
מאידך, שום היגיון כלכלי לא תופס פה במערב הפרוע ולכן אני במעט חששות שמא המשכנתא תמשיך לנסוק מעלה מעלה.
האם שווה כבר להמתין לירידות מדד ואולי אף ריבית ומתוך כך למחזר בנקודה אופטימלית יותר או שמא שווה למחזר בהינתן התנאים האמורים?
אציין כי ההחזר החודשי של 4,400 עולה בקנה אחד עם היכולות הכלכליות של משק הבית שלנו.
עוד אציין כי בהחלט יש שאיפה של מכירת הדירה בעוד מספר שנים (טווח של 3-4 שנים).
מה אתם הייתם עושים?
המון תודה!