• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

התייעצות בנוגע פיצול חיסכון פנסיוני

• פותח הנושא פותח הנושא dudde162000
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dudde162000

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם,
אני בן 45 ובקרן הפנסיה (קרן פנסיה חדשה משנת 2009) הצתברו להם 1.3 מיליון שקלים.
התחלתי לחקור וללמוד את נושא החיסכון הפנסיוני בשנה האחרונה והפורום הזה עזר לי רבות אך עדין אני מקבל תשובות שונות מאנשים (בעלי אינטרס) שונים.
ברצוני להוריש את הסכום שניצבר בקרן הפנסיה לשארים שלי כסכום חד פעמי ולא כקצבה (היורשים יקבלו קצבה ממקורות אחרים).

כמה שאלות שאשמח לעזרתכם:
1. האם במקרה של מוות יוכלו היורשים למשוך את כספי הפנסיה במלואם ולא לעבור למסלול של קצבת שארים וזאת מבלי לנייד את החיסכון הקיים ל-IRA ?
2. האם קיים גיל מסויים שלאחריו לא ניתן לנייד את הפנסיה לקופת גמל (IRA או לא) ? לדוגמא - האם בגיל 65 אוכל לנייד את הכסף ?
3. במידה ואחליט לחסוך באמצעות IRA האם אוכל להעביר רק חלק מהכסף למכשיר מחלק קיצבה לאחר גיל 60 ?

תודה מראש לכל העוזרים,
עודד

שלום עודד,

1. למיטב ידעתי, בפנסיה במקרה של מות החוסך בטרם תחילת קבלת קצבה, אין אפשרות למשיכת הכספים שנצברו בצורה הונית, אלא מתבצעת חלוקה קצבתית לבן/בת הזוג לכל החיים ולילדים עד לגיל 21 (אחוזי הקצבה מתוך השכר תלוי בכיסוי הביטוחי).
2. כל עוד לא התחלת לקבל קצבה, אפשר לנייד כספים בין המוצרים הפנסיונים השונים (למרות שיש לניודים אלו השלכות שונות שחשוב לשקול ולבחון היטב).
3. חסכון IRA מתבצע באמצעות קופת גמל; ע"פ החוק והתקנות הקיימות כיום, לא ניתן לבצע משיכות מקופת גמל ישירות (למעט סייגים) ולמעשה כדי למשוך אותה לרוב נדרש לנייד את החסכון לפנסיה במועד שרוצים להתחיל לקבל קצבה (לא חייבים לנייד הכל).

בהנחה שאתה מעוניין שהיורשים יקבלו סכום חד פעמי במקרה של פטירה, סביר שקיימת עדיפות לניוד הפנסיה לקופת גמל. יחד עם זאת, יש לכך הרבה השלכות שצריך לוודא, לברר ולחשב באופן אישי שמותאם אליך (ביטוח חיים, אובדן כושר אבודה, חישוב אל מול הכנסות ממקורות אחרים שיש לך, בחינת תרחישים שונים).

ממליץ להמשיך להתעניין בנושא לפני שאתה מקבל החלטה בעניין.

בזמן המוות בטרם הגיעך לגיל פרישת חובה,
יש לך ילדים עד גיל 21?
יש לך בת זוג?
במידה והתשובה לאחת השאלות חיובית אז בקרן פנסיה הכספים ילכו קודם כל לקצבת שארים, ורק אם ישארו אחרי זה כספים בקופה ילכו ליורשים.

האם במקרה של מוות יוכלו היורשים למשוך את כספי הפנסיה במלואם ולא לעבור למסלול של קצבת שארים
לא.
מה שכן, אם יש לך יותר כסף בחיסכון מאשר העלות המהוונת של הביטוח אז לדעתי את ההפרש (מה שמעל) הם יוכלו למשוך.
האם קיים גיל מסויים שלאחריו לא ניתן לנייד את הפנסיה לקופת גמל (IRA או לא) ?
לא
במידה ואחליט לחסוך באמצעות IRA האם אוכל להעביר רק חלק מהכסף למכשיר מחלק קיצבה לאחר גיל 60 ?
כן.

תודה לכל התשובות, לאחר שיחה היום בבוקר עם חברת הביטוח בה אני חוסך לפנסיה הוחלט להעביר את רוב הכספים שיש בפנסיה היום ל-IRA ולהשאיר 100K בפנסיה.
אמשיך להפקיד 4166 שקלים (שזאת התיקרה המוכרת היום) לפנסיה וכך אוכל להמשיך להנות מביטוח שארים במקרה מוות שמציעה הפנסיה,שימו לב שבחברת הביטוח הנוכחית בה אני מנהל את הפנסיה (לא יודע אם אפשר להזכיר שימות של חברות פה) יש להם מסלול שמתעדף ביטוח למקרה מוות על פני נכות ומאפשר למי שמיתחת לגיל 47 להנות מ-100% שארים במקרה מוות אבל ביטוח הנכות (אובדן כושר עבודה) נפגע ויהיה רק על 50% (כי אני בן 45) מהשכר המבוטח.

ל-IRA אפקיד את הפרש הפיצויים שעומד על 1600 שקלים.

התמהיל הזה מאפשר לי להנות משני העולמות בצורה מיטבית (כמובן עם פשרה על ביטוח אובדן כושר עבודה שאאלץ לעשות פרטי).

תודה לכולם, למדתי המון מהפורום וממכם.

אמשיך להפקיד 4166 שקלים (שזאת התיקרה המוכרת היום) לפנסיה וכך אוכל להמשיך להנות מביטוח שארים במקרה מוות שמציעה הפנסיה,
שים לב שהתקרה לביטוח והתקרה להפקדה שונות.
לא יודע לגבי שארים, אבל לגבי אכ"ע תקרת הביטוח היא כ 32 אש"ח (3 פעמים השכר הממוצע, או משהו כזה) ואילו תקרת ההפקדה היא עד שכר של כ 35 אש"ח.
כמובן עם פשרה על ביטוח אובדן כושר עבודה שאאלץ לעשות פרטי)
לא הבנתי למה לעשות פרטי ולא להשאר במסלול הרגיל של ביטוח אכ"ע בפנסיה.

לא הבנתי למה לעשות פרטי ולא להשאר במסלול הרגיל של ביטוח אכ"ע בפנסיה.
ברגע שאני מנייד אפילו שקל מהפנסיה הוותק מתאפס, לצערי בגלל שאני בין 45 וניזכרתי מאוחר, כתוצאה מאיפוס הוותק נפגע אחוז הכיסוי של אובדן כושר עבודה כך שלמעשה השכר שאותו אקבל במקרה של אובדן כושר עבודה יהיה קטן משמעותית מלפני הניוד ולכן הכי טוב עבורי הוא לעשות ביטוח נוסף אשר יבטיח לי שכר מספק במקרה של אובדן כושר עבודה.

ברגע שאני מנייד אפילו שקל מהפנסיה הוותק מתאפס, לצערי בגלל שאני בין 45 וניזכרתי מאוחר, כתוצאה מאיפוס הוותק נפגע אחוז הכיסוי של אובדן כושר עבודה
מה לגבי אחוז הכיסוי של ביטוח שארים? לפי מה שהבנתי הוא אמור להיפגע ברמה של 5% בכל שנה (מגיל 41).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S התייעצות בנוגע להשקעה בקרן אגח אקטיבית שוק ההון 3
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A התייעצות בנוגע לקרן השתלמות ובית ספר פרטי שוק ההון 5
R התייעצות בנוגע לרכישת דירה להשקעה נדל"ן 22
פיש התייעצות בנוגע לאסטרטגיית השקעה ב CS פוסטים מאיכות נמוכה 2
R התייעצות בנוגע לשיפוץ דירה קומפלט נדל"ן 10
K התייעצות בנוגע לפיתוח מוצר התפתחות אישית 6
R התייעצות בנוגע לליווי עיסקי לרעיון וייצוג בניהול מו"מ אוף טופיק 3
A התייעצות בנוגע להעברת כספים ונ"ע מברוקר בישראל לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
Y התייעצות בנוגע לשכר חודשי עבור מפתח תוכנה התפתחות אישית 9
משה התייעצות בנוגע לרילוקיישין לאירלנד אוף טופיק 11
S התייעצות בנוגע לחיסכון, ומסחר פעיל שוק ההון 7
F התייעצות בנוגע להחזר הלוואה מול חיסכון צרכנות פיננסית 4
E התייעצות בנוגע לפתיחת חשבון בנק בדואר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
B התייעצות בנוגע לדירה להשקעה נדל"ן 10
Bjron Rangarson התייעצות בנוגע לקניית רכב מסוג ואן צרכנות פיננסית 2
T התייעצות בנוגע להשקעה/חיסכון לטווח קצר שוק ההון 10
S התייעצות בנוגע לביטוח בריאות לאדם מבוגר צרכנות פיננסית 10
Y התייעצות בנוגע התפטרות בצל הקורנה התפתחות אישית 6
ח התייעצות בנוגע לשינוי תפקיד בהייטק התפתחות אישית 1
R התייעצות בנוגע לפנסיה שוק ההון 7
Z התייעצות בנוגע לתמהיל משכנתא צרכנות פיננסית 19
oz1987 התייעצות בנוגע לחשבון בנק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
S התייעצות בנוגע לקרן השתלמות שוק ההון 5
משה התייעצות בנוגע לפנסייה וקרן השתלמות שוק ההון 7
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
B התייעצות בין חלופות נדל"ן 7
ד התייעצות על דירה להשקעה נדל"ן 21
Y התייעצות לתיק השקעות שלי שוק ההון 3
ד הרעת תנאים בהייטק - התייעצות אוף טופיק 13
B התייעצות האם להמיר קרן ישראלית לאירית שוק ההון 8
G התייעצות איך למנף את הדירה הנוכחית שלי נדל"ן 1
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 3
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 1
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
י התייעצות להשקעה שוק ההון 2
סנופקין התייעצות רכב: השלב אחרי ליסינג פרטי צרכנות פיננסית 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 5
ב התייעצות כללית לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 7
S התייעצות בנושא מימון שדרוג נכס (הלוואת בלון ועוד) נדל"ן 1
M התייעצות על ויתור על אזרחות אמריקאית מיסים 1
ח תיכנון תיק | התייעצות שוק ההון 3
S דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 17
S שדרוג דירה - התייעצות האם לקחת משכנתא ובאיזה סכום נדל"ן 13
D התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה נדל"ן 1
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
S התייעצות לגבי העברת קופת גמל לIRA שוק ההון 29

נושאים דומים

Back
למעלה