• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

התייעצות בנוגע לשיפוץ דירה קומפלט

realestator

משתמש רשום
דירוג
8
אני בתהליך לרכישת דירה לשיפוץ קומפלט ויש לי כמה שאלות.
הדירה היא אמנם למגורים, אבל כן חשוב לי שיהיה ערך השקעתי לעתיד, נניח אם אמכור אותה עוד 10 שנים.
הכוונה היא שאני לא מעוניין להתפזר בסכומים, זאת לא דירת החלומות, אבל מצד שני רוצה משהו מעבר לדירה להשקעה - באמצע.

שיפוץ קומפלט כולל:
אינסטלציה
חשמל
ריצוף מחדש
מקלחת
מטבח
רענון החדרים

1. עניין הריצוף.
הריצוף הנוכחי ישן ומכוער אבל סה״כ הוא בסדר..
רבים ממליצים לי לעשות הדבקה במקום שבירה.
חסרון ראשון שאני מוצא בהדבקה הוא שזה ״מנמיך את התקרה״.
כמו כן מרגיש לי שלא יזיק לרענן את מה שיש מתחת לבלטות הישנות.
בהסתכלות לעוד 10 שנים קדימה מרגיש לי ששווה להשקיע בריצוף חדש.
להבנתי זה החלק הכי יקר של השיפוץ..
זרקו לי מספרים של 400 שקל למ״ר עבור שבירה פינוי וריצוף מחדש עם חומרים(לא כולל הבלטות עצמן).
בהדבקה המחיר יכול להיות סביב ה 100 למ״ר ואולי פחות.
גודל הדירה הוא 100 מטר.

2. מעצבת פנים
האם היא באמת יכולה לעזור לי במשהו?
אני מודה שהסתובבתי בחנויות ריצוף מקלחות וכו׳ ואני לא כ״כ יודע במה לבחור.. הכל נראה לי חדש ויפה.
אני גם עוד לא בטוח איך אני רוצה לסדר את המקלחת(כרגע יש אמבטיה שאני רוצה להחליף לדוש).
למקלחת צמוד חדר שירות, אפשר לשבור קצת קירות כדי שיהיה יותר space.
מה בגדול התפקיד שלה בתהליך?

3. עניין הקבלן
אשמח לקבל טיפים איך להתנהל מולו.

האם הקבלן יעשה לי קטעים אם אני אביא אינסטלטור מטעמי ואת הקבלן לשאר העבודות?
לצורך העניין יש לי מישהו נהדר שעושה אינסטלציה בלבד.
כמו כן מה דעתכם בלבחור אנשי מקצוע לבד? נניח שאני אביא אנשים מטעמי לאינסטלציה וחשמל, ואז לריצוף וכו׳ וכו׳..
האם זה יכול לחסוך בעלויות?

אשמח לשמוע לכל טיפים בנושא כמו עלויות, נסיון אישי וכו׳

תודה רבה!

1. הכל תלוי בגובה החדרים. הדבקה זה פלוס מינוס 5 ס"מ הייתי אומר... לחדר שהוא לא מאוד נמוך זה לא מפריע. אין כלל אצבע.. צריך להחליט כמה רוצים להשקיע ולכמה שנים בהמשך..
2. מעצב פנים בא מסתכל ונותן לך תוכנית מפורטת שהוא בונה איתך לצורה שהבית יראה. זה יכול לנוע בין לבוא לפגישה אחת בבית ולעשות תוכנית מהירה עם רעיונות, עד ליווי מלא והסתובבות בחנויות איתך, וגם סידור עצמו של הבית לאחר השיפוץ, קניה של דברי נוי, בחירת צבעים וריהוט שיתאימו מבחינה עיצובית וכו'.
זה שירות כמו כל שירות אחר. אף אחד לא צריך את זה כמו שאף אחד לא צריך שום דבר אחר מעבר למחיר בסיסית. אם זה משהו שחשוב לך, תשלם עליו.
בגדול נשמע שאתה לא רוצה להשקיע הרבה כסף בדירה, אלא שהיא תהיה במצב טוב למגורים, אז אני לא רואה למה עכשיו אתה צריך מעצב/ת.
אם תרצה למכור את הדירה אפשר לעשות שוב שיפצורים כדי שיראה טוב לקונים פוטנציאלים.

3. אם תגיד לקבלן מראש שאתה מביא אינסטלטור משלך, אז הוא כנראה יגיד לך מה הוא חושב על זה ותוכל לדעת אם זה בן אדם שעושים "קטעים" ותוכל למצוא מישהו אחר, או לוותר על האינסטלטור.

זרקו לי מספרים של 400 שקל למ״ר עבור שבירה פינוי וריצוף מחדש עם חומרים(לא כולל הבלטות עצמן).
בהדבקה המחיר יכול להיות סביב ה 100 למ״ר ואולי פחות.
100 ש"ח למ"ר אתה לא תעשה בהדבקה, כלומר אולי כן אבל לא כולל הבלטות, קח בחשבון שזה מנמיך את החלל, מצריך קיצור דלתות ויגרום למדרגה בכניסה לבית.
ריצוף נורמאלי לבד יעלה לך 100 ש"ח למ"ר לפחות (הכי זול בשוק היום זה סביב ה40 ש"ח למ"ר), הכל פלוס מע"מ. אם תרצה ריצוף איכותי יותר כמובן שמחירו עולה בהתאם.
עלות עבודה מאד תלויה באיכות הרצף אבל 400 זה סכום הגיוני.
תוכל לעשות למינציה בבית וזה מוזיל עלויות, בערך 120 ש"ח למ"ר.
עוד קח בחשבון פנלים: אתה מסיר את הישנים אז יהיה צריך לעשות תיקוני טיח+שפכטל+צבע, זה עוד כסף.

2. מעצבת פנים
כן בוודאי, לא הייתי שוקל לעשות שיפוץ רציני בלי ליווי של איש מקצוע, עדיף אדריכל אבל זה תלוי בתקציב.
התפקיד שלה הוא קודם כל חלוקת חללים נכונה, טובה ומותאמת אישית באם אתה משנה אותם.
שנית זו אשת מקצוע שעשה עשרות או מאות שיפוצים כאלה, יש לה אינסוף ניסיון והיא יכולה לחסוך לך המון טעויות וגם כסף.
שלישית היא יודעת יותר טוב ממך (בהנחה והיא טובה) מה יפה ומה לא יפה ומה ימשיך להיות יפה מעבר לטרנד הנוכחי.
רביעית היא נותנת תוכניות ביצוע ברמה מפורטת לאנשי המקצוע השונים.
3. עניין הקבלן
תראה עבודות קודמות שלו.
שב ודבר איתו, האם הוא איש נעים?
סכם הכל איתו בכתב, או לפי כתב כמויות או לפי פאושלי, קח בחשבון אם לא כתוב=זה עולה כסף, אם לא כתוב איזה חומר מדויק=יקנה את הכי זול.
סכם איתו מראש עלויות של שינויים ובלתמ"ים.
ודא שהוא קבלן רשום
ודא שהעבודה שלו מבוטחת
האם הקבלן יעשה לי קטעים אם אני אביא אינסטלטור מטעמי ואת הקבלן לשאר העבודות?
כן בוודאי, חשמל ואינסטלציה זה הא' ב' של שיפוץ ואתה גם לא רוצה להביא צד ג' לחלקים המאד קריטיים האלה כי כל פעם שתהיה בעיה כל צד יאשים את הצד השני.
כמו כן מה דעתכם בלבחור אנשי מקצוע לבד? נניח שאני אביא אנשים מטעמי לאינסטלציה וחשמל, ואז לריצוף וכו׳ וכו׳..
אא"כ יש לך נסיון רב בשיפוצים וגישה לאנשי מקצוע טובים וזולים לא הייתי חושב על זה בכלל.
כן אפשר להביא אנשי מקצוע משלך לאלומיניום, נגרות, מיזוג ועבודות מיוחדות.
טיפ: שיפוץ ראשון או שני שלך? כל נסיון לחסוך בעלויות בסגנון שרשמת כנראה יגרום לך לשלם יותר בסוף.
קח לך מעצב פנים (טוב!) ושהוא יגיד לך איך אפשר לחסוך בעלויות.
אם יש משהו שלא הייתי חוסך עליו זה אנשי מקצוע טובים, בכלל זה כלל טוב לחיים לדעתי.

אה ועוד טיפ: קח את התקציב שלך ותעלה אותו ב50%.
שיפוץ קומפלט כולל:
זה לא שיפוץ קומפלט אבל כן הייתי שוקל לעשות אחד כזה אם יש תקציב לכך. כמובן שזה יהיה יקר יותר אבל התוצאה תהיה לאין ערוך טובה ויפה יותר.

לא ראיתי באיזו קומה הדירה, אבל אם רלוונטי הייתי מכניס את גם סעיף איטום הגג אם כבר אתה מתכוון לטפל בתשתיות (חשמל, אינסטלציה).

לא ראיתי באיזו קומה הדירה, אבל אם רלוונטי הייתי מכניס את גם סעיף איטום הגג אם כבר אתה מתכוון לטפל בתשתיות (חשמל, אינסטלציה).
בבית משותף איטום גג ע"ח הוועד אבל אכן צריך לבדוק לפני הרכישה.

תשקול פרקט/lvt, אמרת שאתה מנסה לחסוך על הסעיף הזה, ויש היום פרקטים ברמה גבוהה מאוד שעדיין הרבה יותר זולים מריצוף.

בוודאי.
ממה שאני עברתי, יש שני סוגים של מעצבי פנים, כאלו שישמעו אותך בגדול ויתנו לך כמה הצעות לבחירה, וכאלו שישבו איתך לפגישה שבה תתכננו פחות או יותר מה רוצים, והיא תוכל להדריך אותך לדוגמה האם השירותים שתכננת כאן מתאים או שיהיה קטן מידי/לא מאוורר וכו'.

3. עניין הקבלן
אז קודם כל, תדע מראש שהוא יגיד לך ש'הוא מפסיד עליך'. אל תתרגש.
אם אין לך נסיון בבנייה או אם אתה שונא לריב, הייתי לוקח מפקח, אמין בלבד (אחרת הוא עלול למרוח אותך כדי לא להסתבך עם הקבלן).

לוח תשלומים. תלך לאיש מקצוע שיאמר לך כיצד לבנות את לוח התשלומים (כשיש מפקח זה הרבה פעמים חלק מהתפקיד שלו. לוח תשלומים והכנת חוזה מבחינת צרכי הבנייה). ותעמוד בכל תוקף על כך שהתשלומים יועברו לאחר סיום השלב באופן סופי.
תזכור, הכסף שלך, הוא השוט האחרון על הקבלן (אלא אם אתה רוצה לבלות בבתי משפט).

ואחרון חביב. אין אחראי מבלעדיך. המלצתו של התלמוד למי שרוצה לאבד את ממונו היא: ''מי שהניח לו אביו מעות הרבה ורוצה לאבדן ילבש בגדי פשתן וישתמש בכלי זכוכית וישכור פועלים ואל ישב עמהן''.
בהצלחה

תודה לכולם על התגובות

אתחיל לחפש מעצבת פנים שתלווה בתהליך ולראות איך זה מתקדם..

לדעתי שיפוץ שתעשה היום עוד 10 שנים הרבה סיכויים שזה כבר לא יהיה שווה יותר מדי... בסוף 10 שנים זה המון זמן, שיפוץ שאני עשיתי לפני 10 שנים היום אם הייתי עובר לדירה כזאת, הייתי שוב משפץ...

זכותך לפנק את עצמך אבל רק אם אתה עושה את זה לעצמך, ותהיה מודע שכהשקעה כנראה זה לא יחזיר את עצמו.

ומהניסיון שיש לי אנשים שרוצים לעשות שיפוץ קומפלט בדרך כלל הם מגזימים ומבזבזים סתם... בסוף אם תתמקד בשינוי שאתה רוצה לעשות תראה שיש דברים שהם חשובים ויש דברים שלא תרגיש שום שינוי בשיפוץ... יש דברים למשל בחשמל שאפשר להוסיף עוד כמה נקודות וקצת השחלות חשמל, במקום ללכת ולהחליף את כל החוטים, בדרך כלל (במקרים שאני ראיתי) זה פשוט מיותר, במיוחד במקרה שאתה חושב שהרבה סיכויים שממילא תמכור את זה עוד 10 שנים, שזה אומר שממילא חבל לבזבז עשרות אלפי שקלים בשביל להחליף דברים שבבדיקה פשוטה אפשר לבדוק האם זה תקין, וממילא אין סיבה להחליף.

חשמלאים ואינסטלטורים וכל בעלי המקצוע בדרך כלל שיגיעו לבית יגידו שהכול דפוק, וגם אם תחליף אם הם קצת הסתבכו הם גם יגידו שהכול דפוק... צריך לקחת איש מקצוע שאתה סומך עליו ולהסביר לו את האינטרסים שלך, ושימליץ לך בהתאם לאינטרסים שלך.

לאנשים יש נטייה או להשאיר את הבית בלי שיפוץ או להחליף את הכול... ובעיני כמעט תמיד אנשים עושים צעדים בזבזניים בלי תועלת ממשית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
dudde162000 התייעצות בנוגע פיצול חיסכון פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
A התייעצות בנוגע לקרן השתלמות ובית ספר פרטי שוק ההון 5
R התייעצות בנוגע לרכישת דירה להשקעה נדל"ן 22
פיש התייעצות בנוגע לאסטרטגיית השקעה ב CS פוסטים מאיכות נמוכה 2
K התייעצות בנוגע לפיתוח מוצר התפתחות אישית 6
R התייעצות בנוגע לליווי עיסקי לרעיון וייצוג בניהול מו"מ אוף טופיק 3
A התייעצות בנוגע להעברת כספים ונ"ע מברוקר בישראל לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
Y התייעצות בנוגע לשכר חודשי עבור מפתח תוכנה התפתחות אישית 9
משה התייעצות בנוגע לרילוקיישין לאירלנד אוף טופיק 11
S התייעצות בנוגע לחיסכון, ומסחר פעיל שוק ההון 7
F התייעצות בנוגע להחזר הלוואה מול חיסכון צרכנות פיננסית 4
E התייעצות בנוגע לפתיחת חשבון בנק בדואר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 17
B התייעצות בנוגע לדירה להשקעה נדל"ן 10
Bjron Rangarson התייעצות בנוגע לקניית רכב מסוג ואן צרכנות פיננסית 2
T התייעצות בנוגע להשקעה/חיסכון לטווח קצר שוק ההון 10
S התייעצות בנוגע לביטוח בריאות לאדם מבוגר צרכנות פיננסית 10
Y התייעצות בנוגע התפטרות בצל הקורנה התפתחות אישית 6
ח התייעצות בנוגע לשינוי תפקיד בהייטק התפתחות אישית 1
R התייעצות בנוגע לפנסיה שוק ההון 7
Z התייעצות בנוגע לתמהיל משכנתא צרכנות פיננסית 19
oz1987 התייעצות בנוגע לחשבון בנק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
S התייעצות בנוגע לקרן השתלמות שוק ההון 5
משה התייעצות בנוגע לפנסייה וקרן השתלמות שוק ההון 7
ס התייעצות לאחר פגישה עם סוכן מטעם העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T התייעצות - סגירת הלוואה או המשך חיסכון צרכנות פיננסית 4
M התייעצות - קניית דירה להשקעה בפסגת רמות ב"ש נדל"ן 8
א התייעצות לגבי איזון תיק מבחינת הרכב מטבעות שוק ההון 2
ז אבטחת מידע - התייעצות התפתחות אישית 8
S התייעצות - מעבר ל-IRA (קרן השתלמות + קופת גמל) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
צ התייעצות לגבי קניית נדל"ן בחו"ל נדל"ן 2
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
G התייעצות על אסטרטגיית השקעות נזילה שוק ההון 1
R התייעצות שוק ההון 0
O התייעצות לחיסכון פנסיוני לבני 60+ שוק ההון 4
T התייעצות לגבי השקעה בשוק ההון בישראל לתושב חוץ שוק ההון 3
C התייעצות בנושא מיחזור משכנתא קיימת (צמודה להחריד) נדל"ן 27
E התייעצות לגבי הון פנוי, סגירת הלוואת פריים או השקעה באפיקים אחרים נדל"ן 9
T התייעצות לגבי מעבר מארה"ב לאירופה (לא אזרח אמריקאי, לא תושב ישראל, כן אזרח של מדינת באיחוד האירופי) אוף טופיק 1
M התייעצות לגבי קרן סל נאסדק של אינבסקו שוק ההון 5
B התייעצות לגבי העברת הפנסיה וקרן ההשתלמות למסלול מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
T התייעצות לגבי קרן מנוהלת שוק ההון 7
D התייעצות על דמי ניהול בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
A התייעצות לגבי פנסיה ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
F התייעצות מחיר למשתכן כפר קאסם נדל"ן 12
ה התייעצות על פיזור תיק ופיזור השקעה בהתחשב במצב שוק ההון 13
K התייעצות , חושב לעבור למקום אחר פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 12
צ התייעצות לגבי משכנתא ראשונה נדל"ן 39
וינסנט התייעצות לגבי 2 קרנות נאמנות אג"חיות שוק ההון 9
ס תמ"א 38 חיזוק מבנים - תחילת פרוייקט התייעצות נדל"ן 14
T התייעצות מיסוי, קנייה ומכירת דירה בזמן קצר נדל"ן 10

נושאים דומים

Back